icon

Odvolávania na Slovensku: Čo sa deje?

veklipo
6. aug 2024

- odvolaný šéf enviropolicie
- odvolaný riaditeľ SND
- NAKA končí.

To aby si voliči nevšimli správu, že plyn už štát od 2025 nebude dotovať a ceny pôjdu hore o ca 31%.
Pre menej chápavých: potraviny pôjdu opäť hore, vaše platy nie.
Ale tento národ stále verí, že volil dobre.

janai1
6. aug 2024

Ale prosím Vás 🤦🏽‍♀️ facebook komentáre som už vzdala ale že tento výkvet sa presunie na tiktok 🙄
Za všetko stále môže Matovič a prezident predsa potraviny nezlacnuje 🥲

mamickalisticka
6. aug 2024

Ja som vedela, že raz si povieme "zlatý Matovič" a to je už čo povedať 🫣

dominikamacakova
6. aug 2024

@twinflame súhlasím. A to, že si dali status na svoj Facebook? Napríklad ja ich nesledujem na FB a pochybujem, že ich sledujú Ficovoliči. Písanie statusov na FB by sa absolútne nemalo brať ako politická práca.
Matovič aspoň robil rozruch keď behal s tým svojím debilným papierom.

viestta
6. aug 2024

@dominikamacakova aktualne ani parlament nezasada, takze politicky nemozu nic. Mozu ako opozicia dat navrh na odvolanie ministra, ale to jednak musi prejst do rokovacieho poriadku, tory musi byt schvaleny vacsinou, ak prejde a prerokuje sa aj taky navrh, musi ho schvalit vacsina. A teraz sa skus zamysliet kto ma vacsinu v parlamente. Km nezacne s opoziciou hlasovat niekto z koalicie, nema taky navrh sancu na schvalenie. A z koalicie zatial nikto "neodchadza", pretoze zatial vsetci hlasuju pre seba a svojich ludi. No a okrem toho ma opozicia este moznost zvolavat tlacovky, pripadne protesty, ktorych organizaciu nasa predraha a premudra koalicia celkom "zaujimavo" upravila v ramci balika Lex atentat.

twinflame
6. aug 2024

@sara07 dalsi problem, ktory vnimam je, ze opozicia je casto len v reakcii na nieco. Maju byt v akcii. Kto nie je v akcii, ostava mu len reakcia. Teda maju nie pasivne reagovat ale prinasat vlastne nosne temy a presvedcive riesenia. Ja som volic sucasnej opozicie ale stvu ma poriadne 🙂 Ak nieco zasadne nezmenia, dalsie volby budu opat sklamanim

carolynka
6. aug 2024

@twinflame PS ma teraz 120 billboardov po Slovensku kde reaguju na lety vladnym specialom, dozivotnu rentu atd
Tak snad sa zobudzaju

twinflame
6. aug 2024

@carolynka super, tak snad im to systematicky vydrzi a okrem reagovania budu aj akcni.

pandorra
6. aug 2024

Toto je rozvrat statu v priamom prenose a smutne je, ze sa nikto tomu nebrani a vsetci sa toho zucastnujeme… Kde je opozicia a protesty?

vorkola
6. aug 2024

@sara07 A to kde si nabrala,,,citujem ,,,,nasa cirkev skorumpovana,,,Vdaka, ze tu cirkev máme ,boli by sme este viac skorumpovaní..Nuz ,kto za to moze,ze vyhral smer.ja som Fica nikdy nevolila.Nuz a opozicia ked nie je v prevahe.,tak samozr.vzdy dobre, zlé vyhraju.Márne sa budeme rozculovat.Ja hovorim, ze keby vladol Matovic,tak by bolo lepsie.

jednoduchomaria89
7. aug 2024

@mapa Chudoba , dochodcovia (ano viem, ze nie vsetci ich volia ) a davkari dostanu ine davky a Karavana ide Dalej , jedini, ktori to pocitia su stredna vrstva co pracuje a co Plati Dane a odvody , nie ich volici

cacianka
7. aug 2024

@top_manazerka vybavím kopu hnoja pod okná,

tilly
7. aug 2024

to s tým plynom, že nebude dotovaný, je oficiálne? Kde nájdem info? Lebo googlim, ale asi nesikovne. Dik

jednoduchomaria89
7. aug 2024

@carolynka to mu príde maaaalo!!! Veď smerohlas a pellegrini mali asi každých 10 m nejaký billboard

kosicanka2018
7. aug 2024

@veklipo a kedy sme volili dobre? 😂

tilly
7. aug 2024

@viestta ďakujem. Tak asi vraciam do hry tepelné čerpadlo. Myslela som, sa neoplatí, ale ak pôjde plyn hore, tak možno aj hej

jednoduchomaria89
7. aug 2024

Miernejšie tresty a kratšie premlčacie lehoty sú od dnes v platnosti, na slobodu mieria desiatky ľudí,,,, bravo 🙄🙄🙄 nič iné Slovensko nepotrebuje, len kriminálnikov v uliciach

janai1
7. aug 2024

Tak a dnešným dňom je odvolaná aj riaditeľka SNG 👌🏽

zalka
7. aug 2024

@tilly aj elektrika pôjde hore, tepelné čerpadlo ju potrebuje. Co tak pec na tuhé palivo? 😉

viestta
7. aug 2024

@zalka ale tepelne cerpadlo ma vyrazne nizsiu spotrebu elektriny pri rovnakom tepelnom vykone. A ty si myslis, ze ked stupne cena energii nestupne aj cena dreva? Nehovoriac o tom, ze pec na drevo v BA asi tazko budes krmit

zalka
7. aug 2024

@viestta a co tak fotovoltaika? Hm cena dreva kulminovala tuším v roku 2022 extrémne. Teraz je lacnejšie. Co všetko dokáže spôsobit panika. Aj zdraženie dreva o viac ako 100%.
A prečo by v Bratislave a okolí nemohla byť pec na drevo? Lebo je to nepohodlné? Lebo si to mnoho ľudí spája s chalupami? Alebo prečo by ta pec na drevo nemohla byť?

mapa
7. aug 2024

@zalka uz si niekedy dychala ten smog z palenia dreva? Treba nam vyklcovat aj tych poslednych par lesov, co ich nevyrubala mafia zo smerohlasns? Myslenie z 19 storocia, fakt...

viestta
7. aug 2024

@zalka namontovat a zapojit fotovoltiku nie je az take jednoduche. A drevo je pre tych, co k nemu maju pristup. Pretoze ak sa ma doviezt drevo z Oravy do BA, tak to az take kekologicke riesenie nebde. O ekonomike sa mozme bavit tiez. Tepelne cerpadlo je konfortne riesenie a aj velmi ekonomicke a celkom ekologicke.

benit
7. aug 2024

@viestta na tepelne cerpadlo sa neda napojit kazdemu .
My mame lektricke podlahove a tam ho nenapojis.

viestta
7. aug 2024

@benit ale @tilly asi nema elektricke kurenie, ked chce menit plynovy kotol za TC.

zalka
7. aug 2024

@mapa si predstav, že áno ze žijem v oblasti kde mnohi pália drevo. To je ten lepší prípad.
A rubalo sa vždy a aj sadili sa stromy.

@viestta ešte pár rokov dozadu riešili, že kúrenie elektrikou je neekogicke a neekonomicke, a ze to zákazu. Teraz to hovoria o plyne. A kurenie drevom neznamená len metrovicu, ale aj kúrenie obnoviteľným zdrojom TJ. Pelety brikety štiepka. A áno je to drahšie ako kúrenie plynom alebo elektrikou. Tie boli dotované narozdiel od toho oravského dreva.
A také jednoduché je montovať tepelné cerpadlo, tiež na to potrebuješ odborníkov ako aj na montáž fotovoltaiki, sama to robiť nebudeš.

viestta
7. aug 2024

@zalka zas nechajme to na @tilly nech sa rozhodne. Kurenie peletkami ma svoje poziadavky na priestor a technologiu. Zapojenie forovoltiky do siete tiez nie je jednoduche, tak isto aj ako autonomny system s bateriami musi mat priestor pre umiestnenie.

zalka
7. aug 2024

@viestta určite áno a v konečnom dôsledku aj fotovoltaika vyrobí el. energiu pre TC. Ak ide o šetrenie. A batérie vedia byť virtuálne.

enmery
7. aug 2024

BTW, aj Kováčik je na slobode😉

jednoduchomaria89
7. aug 2024

Ministerstvo navrhuje zvýšenie rodičovského príspevku o 6,60 eura... Tak sa to robí do psej matere 😆😆 sebe tisice eur mesačne a ľuďom zobracenky