icon

Odvolávania na Slovensku: Čo sa deje?

veklipo
6. aug 2024

- odvolaný šéf enviropolicie
- odvolaný riaditeľ SND
- NAKA končí.

To aby si voliči nevšimli správu, že plyn už štát od 2025 nebude dotovať a ceny pôjdu hore o ca 31%.
Pre menej chápavých: potraviny pôjdu opäť hore, vaše platy nie.
Ale tento národ stále verí, že volil dobre.

janai1
7. aug 2024

@jednoduchomaria89 ale náhodou min. kultúry navrhuje zvýšiť príspevky cirkvám. Niekto sa bude mať dobre. Asi ďakovné za kus dobre odvedenej roboty 🤭

tilly
7. aug 2024

@zalka máme ftve. Akurát dnes nám montovali ďalších 5 panelov.

zalka
7. aug 2024

@tilly tak prečo plynove kúrenie? Hodím elektrokotol abo TC a vymaľované. Hlavne pri cenách plynových kotlov.

viestta
7. aug 2024

@janai1 jezkovi oci!!!! Miesto toho aby sa riesila odluka cirkvi od statu z mojich dani sa zas bude platit to co ja nechcem. Vsak nech si veriaci financuju cirkev sami, je ich dost.

eva8
7. aug 2024

V bratislavskej botanickej zahrade prvyklat vykvitla rastlina s mrtvolnym zapachom. Zeby umelecke stvarnenie Slovenska?

janai1
7. aug 2024

@viestta odžub ako mraky. Argumentujú tým ze počet veriacich stúpa pritom pri sčítaní obyvateľstva klesol. Ako tomuto môžu veriť už fakt iba uplne zadubené teliatka

misulka1989
7. aug 2024

@veklipo prosim, naozaj prosim, kto ma na to gule z volicov koalicie, uprimne mi povezdte, ci ste s tymto co sa deje naozaj v pohode, ci to vami nezamava. A ak vam je to jedno, tak mi aspon povedzte - co splnili z toho preco ste ich volili? co? ci ste ich volili naozaj iba preto, aby nezvitazili nahodou PS? ludia, ktoru slusnym sposobom bojuju za nas vsetkych? je mi z vas smutno, je mi smutno z toho ako ste sa nechali oklamat krvilacnymi vlkmi co hovorili recou oveciek, populisticky prekryti ovcou kozou…boze moj :(

tilly
7. aug 2024

@zalka no, veď o tom píšem, že uvažujeme o tepelnom čerpadle. Vieme aj klímou dokurovať.

tilly
7. aug 2024

@viestta u nás bolo zapojenie fotovoltiky úplne v pohode. Všetko vyriešila firma, od žiadosti, po zapojenie, ja som len v zse uzatvorila zmluvu o odchylke. A za minulý rok mi vrátili celom slušnú sumu ako preplatok a ešte aj plynárne, keďže sme vypomahali kúreniu klímou, keď sme vyrábali a slnečných dní je chvalabohu aj v zime celkom dosť. Len už musíme aj kotol meniť pomaly a menia nám tu plynomery, k tomu to zvýšenie cien, asi by bolo fakt načase ten plyn odstaviť úplne...

jednoduchomaria89
8. aug 2024

Slovensko stále trápia vysoké ceny potravín a energií, životná úroveň Slovákov v porovnaní s okolitými krajinami dlhodobo zaostáva

sara07
8. aug 2024

@sintra toto bude horšie ako za mečiarizmu, pretože nemali sme tu extrémne sucha alebo daždove smršte, špajzka nebola tak vybrakovana a nemali sme tak šialeny dlh ako teraz

sara07
8. aug 2024

@vorkola však o tom sa vie ako sa handluju o pozemky, kázne politické bežne už sa ani nehanbia.. ja si myslím že toto nemá nič spoločené s podstatou viery
dostali majetky zhabané a za to že stále nie je odluka od cirkvi sa pekne dotuje, stále viac prachov dostavaju , biskupstvo určite na sk nie je čisté ked sa už on aj vatikan zaujima a zasahuje
bavíme sa o predstavitelov nie o viere a bežných veriacich aj ked ich chybou je že to toleruju , nikto nevstane a neodide na protest

eva233
8. aug 2024

@lujza123 presne hlavne ze je karafiát a pokoj lebo vláda sa medzi sebou nehada.... Ostatné nás nemusí zaujímať.

eva8
8. aug 2024

SMER podporuje krestanstvo na Slovensku (s koaliciou je spojena korupcia), aby nas neovladli moslimovia 🙃 To, ze tym koalicia siri strachy, hecuje a rozdeluje spolocnost, vyvolava paniku, je nepdstatne 😔

eva233
8. aug 2024

Fico je pán politik, vždy vedel ako na to. Už v 2012 to hovorili viacerí EÚ politológovia, že on vie ako na ľudí. Aj teraz cez nominantov SNS robí ľuďom divadlo a v tichosti si po robí čo treba. Vlastne ako taká mamka keď zapne deťom telku a zatiaľ poupratuje a navarí a deti celé šťastné. Nič na štýl Matoviča a Sulika, žiadne talianske manželstvo kde vidia deti len rodičov sa hádať... A všetci sú spokojní... Alebo žeby nie!?.. A predsa len pôjdeme... Do tej psej matere...

eva8
8. aug 2024

@eva233 stvorkoalicia za Matovica svojimi hadkami a vzajomnym osocovanim vsetko znicila. Doteraz nerozumiem preco. Bol to zamer, zavist, neskusenost, hlupost, prepracovanost, adrenalin, experiment, šou...?

eva233
8. aug 2024

@eva8matovicov egoizmus a hlúpe ego podľa mňa.... Ci je za tým viac respektíve nejaký zámer nejdem špekulovať

bejbypd
8. aug 2024

Síce Matovicova vláda keby sa dá dokopy skutočne to mohlo vyzerať inak a neboli by sme v týchto ficosrackach ..naozaj verím v Boha a to je všetko ,nie som praktizujuci krestan a zrejme nikdy nebudem . Viera je každého osobná vec .ale som presvedčená ,že štát riadiť nemôže žiadna viera . Som presvedčená ,že komunisti alebo nacisti ako Fico a Taraba menovite ,isto nie sú kresťania ,nás pán prezident ako gay isto má nejaké výhrady ku kresťanstvu . A vôbec nie všetkému ,čo buduje štát brat eurofondy a vôbec nie len slovenské peniaze ,ale naopak slovenské peniaze dávať viere ..no ako s prepáčením odluka cirkvi od štátu tu mala byť už veľmi veľmi dávno ..so vsetkou úctou k akémukoľvek náboženstvu ..
Fico je demagóg a za tým si stojím ,to je všetko ,čo ten pán je ..áno aj to je umenie zdebilizovat toľko ľudí ..na každú sviňu sa varí voda ,ale už stačilo ,ak teraz v blízkej budúcnosti neskončia ,viac sa k vláde dostať nesmú ..inak očakávam čoskoro návrat Kočnera

eva8
8. aug 2024

@eva233 aj Sulikove

viestta
8. aug 2024

@eva233 @eva8 nasim politikom ide iba a len o ego, a teda vacsieho egocentrika posadnuteho mocou ako je as slovutny sudruh uz zas pan premier budeme tazko hladat, Matovic a Sulik dokopy mu nesiahaju ani po clenky. No a ego Cicera z Revucej tiez nie je zanedbatelne

loliki
8. aug 2024

@veklipo Ešteže nezrušili MK - zatiaľ.

eva233
8. aug 2024

@viestta bohužiaľ on aj keď ma veľké ego a nejde mu o nič iné len o moc to vie hrať na ľudí o mnoho lepšie ako matovic a sulik

eva8
8. aug 2024

@viestta Cicer z Revucej?

viestta
8. aug 2024

@eva8 Cicero z Revucej

eva8
8. aug 2024

@viestta 😃
Tie pady 🙂
Koho myslis? Danka?

viestta
8. aug 2024

@eva8 ano, Danko. Vsak recnik z Revucej akemu paru niet

eva8
8. aug 2024

@viestta 🙂

atinkaa
8. aug 2024

Zaujimava diskusia dievcata. Ak mozem, pripojim sa. Myslim, ze problem Slovenska nie je len Fico a spol alebo len Matovic alebo dokonca cirkev a doplnte si ku kazdemu, ci len alebo aj.

Problem je v nas a ten najvacsi je, ze na tom odmietame pracovat, ze sa odmietame vsetci pozriet do zrkadla a zacat robit veci inak. Tomu promile, ktoreho sa to vobec netyka sa ospravedlnujem, no inak v tom ''jedou'' vsichni.

Pomozem si prikladom, nez sa vratim k citatom 😀
Boli sme teraz na chvilku v jednom dost centralne postaveno wellness na Slovensku a teda aj ubytovani niekde v centre - strede Slovenska a vlastne chodili sme a stretavali sme sa, jak uz to chodi viac menej so Slovakmi, velmi malo zahranicnych hosti, ja co viem na stopro, s ohladom na akciu viem o cca 3, ktori boli nie nasi. Nahodni vo wellness nech boli aj dalsi 5 ini, tak to je vsetko.

A teraz k tomu, ako to vyzera. My sa k sebe velmi malo vieme spravat slusne, ak, tak celkom pozitivne vieme vsetci, ze by mali byt vsetci slusni k nam (tam nech si kazdy dosadi, seba, svoju rodinu, svoje deti, svojich ludi) ....ale zas preco by to niekto mal chciet odo mna? A teda ked to rozmenim na drobne - ubytko, nie uplne top, ale take ani ked je hviezdickovo top, tak nie je - restiky vsetky tri kde sme sa striedali detto - wellness jeden. Malokto z tych ludi zdravi a usmieva sa. Malokto z ludi, co tam pracuju vie urobit viac ako uplne minimum ....akoze som v robote a uz to sa ma vlastne oslavovat, ze tam som.
Restika hodku pred zavretim bez jedla...ak pridete hodku po otvoreni, tak si zas nemate kde sadnut a velmi nemate na vyber, kedze tam mate zaplatenu stravu. Teda ak aj sa pan manazer a majitel snazia vykluckovat, ze nevedia garantovat zamestnancov, tak aj oni za to mozu, pretoze minimalne musim pocitat s tym, ze vsetci mi pridu jest a co teraz s nimi? Vsetci sa strkaju, hluk, asi ako skolkari, ked ich nema kto okriknut.

Aby som nebola len pritom, co vsetko nefungovalo, tak z druhej strany, ked mam cosi akoze zaplatene, alebo uz vlastne zadarmo, tak aj keby som to len znicil, tak musim, nemozem si pomoct, naberiem si vsetko a potom to necham vsade po stole az po zemi. Jem jak cune a ani nahodou nic neupracem a nenecham ''len tak'', ved som tam, mam na to, mozem. Bez nejakeho pozretia sa, co ini alebo co aj ten majitel. Co mna do toho?

A ano, zazila som aj den, kedy ich prisiel majitel vzpruzit a v ten den tam bol ''hukot'' ako v uliku, tam sa makalo, drelo, v tempe, nie nejakom vrazednom, ale ze konecne bolo vidiet, ze zamestnanci nieco robia. No k tomu, som mala moznosti ich pocut a nemam pocit, ze by pochopili, ze v hladovej doline, ked sa toto zavrie, co budu asi robit. Ked im tam nepridu turisti, tak sice nebudu obsluhovat, ale ze ci ich bude i tak pan sef ''zivit'' ...jednoducho tak daleko my ako ludia slovenski nevieme premyslat.
Mnohi by mozno aj v tomto radi vratili dobu, kedy sa pro forma urobi, ludia tam pridu na dovolenku, lebo nikde inde nedostanu poukaz, mozno pohundru, ale preziju to a ja budem moct v mojom tempe levitovania a bez nejakej radosti, ze robim veci dobre, ze prispievam k rozvoju regionu, ze sa nam vratia stali hostia, to jednoducho prezijem. Ked musim ohnem chrbat a odriem to, ale hned jak sef odijde tak to poohovaram, som nasraty a este mu to iste v nejakej forme vratime. Cosi v style, ked zdochla krava mne, tak susedove ma rozhodne netrapia. Ak si ma tu necha driet, tak ked dostanem po chrbate, tak sa aj vypnem k vykonu, no hned jak odijde, tak polavim, lebo snad mi nebude daky blb hovorit, co mam robit.

A ja neviem ako z toho von, lebo to je takto vsade a pritom to nebolo lacne, dovolenka na necelych 5 dni za 1500 eur nie je uplne lacna, aby clovek chcel platit este dalsiu stravu inde a pomaly aj dalsie ubytko, lebo vlasy v posteli, na uteraku a podobne su pre nas vsetkych ok, lebo ved naco, ked uz tam upratujem by som to skontrolovala, ci je to vporiadku, ked sa na to mozem vybodnut a dat si cigu navyse, ked ma nik nevidi a neziape tak aj cez pracovnu dobu?

A toto mame od obchodu, cez postu, cez skoly, skolky az po nemocnicu uplne vsade. Ja poznam len velmi malo ludi, ktori nie su vo vlastnej firme majitelia a ze by boli nadseni, ze toto je za mnou, toto je moja praca a je to fuk, ci to je, ze upratujem v Auparku az po velim nemocnici. My takych ludi skoro nemame, ano Slovak vie makat, idealne v zahranici, ked je jeden v time, nie je ich tam viac ako 6, tak vtedy to funguje, ale inak doma, je to skoro dokaz hluposti, presne jak kedysi na panstve, aby niekto drel na niekoho ineho, aby cokolvek co nie je jeho vlastne zveladoval, aby urobil cokolvek len tak....a to nas velmi definuje. My sme proste este v 18.-19.storoci a ked niekto povedal termin podsedliaci, tak je to presne. A je to vidiet aj na tom, kolko ludi to tak max rozculi, ze sedia vsetky znaky, cela symptomatologia je presna, to nevadi a ked by aj niekto suhlasil, tak ma pocit, ze to nie je o nom konkretne. A vobec nam na tom nevadi, ze tymi podsedliakmi sme, hlavne nech sa o tom nehovori a nech sa to nik nedozvie.

A ja vobec neviem ako z toho by sme mohli vycuvat inak, akoze sa zacneme vsetci snazit, ze kazdy zacne robit veci ako ma, nielen ked pride do kadernictva na postu, Anicka, mojej mami kamoska alebo moja neter alebo setry kona brat...netusim kto, ale ked zacne konecne byt fuk kto prisiel na kavu, na postu, na operaciu....do divadla, do skoly, skolky....potom postupne sa to zacne lamat.

Nepojde to hned. A myslim, ze hrotenie na ulici tomu nepomoze a kazdy, kto trochu o tom premysla to minimalne vnima a citi, pretoze slova mame niekedy limitovane, ale pocit musi mat kazdy rovnaky - ked ma v skole skusa Janka, ktora pozna este maminu je to lepsie, ked je zubar ocov kamos zo strednej je to lepsie, v banke je lepsie ist za Julkou, lebo ta nam pomohla aj minule .....a tu kazdy musi tusit, ze toto nie je len preto, lebo sme mala krajina. Toto je problem, lebo my odkedy sme a zijeme tu spolu nie sme ani velmi ''kulturni ludia'', teda ako od Kukucina a Timravy az do teraz, vzdy je viac fajn a fun susedova spinava zaclona, nepokosena luka, obita osarpana omietka na dome....ale ked je nahodou moja, tak by mali byt skor vsetci napomocni a chapat ma a pomahat mi. Teda aj v tom, co kedy prestupujem, k comu mam hodnotiace sudy, k comu musim sa emotivne vyjadrovat, tomu tiez malokedy rozumieme....aj preto teraz ked pocuvam o odvolavani Drlicku, tak pocuvam vety ako napisal som jej na Whatsapp, stretol som sa s nou nahodou na predstaveni a popytal som ju o stretnutie, nam vobec nepride zvlastne, ze niekto kto je riaditel, by mal aj ked si tykaju ministerke jednoducho pisat - uplne normalne, idealne doporucene, a ze to ma mat nejaku formu a kulturu a to teraz nijak nerypem do Drlicku, to len, ze my to nevieme vobec nikde, nikto, ze ak mam funkciu to sa rovna mam zodpovednost, ze je to nielen status ale aj rola ( v zmysle socialnej role) a k tomu su vzdy nejake povinnosti, ktore mam a tiez formalne nalezitosti, ktore tiez mam. Okrem Zuzany Caputovej ja vobec neviem, ci niekto si toho kedy vedomi bol, aj preto tu bola ako Majka z Gurunu, pretoze aj pri nej kopa ludi z PS podla mna nerozumela tomu, ze preco sa od nich po prijati funkcie odclenila - pretoze chcela naplnit aj formalne znaky a tiez chcela mat istotu, ze ustoji aj to, co by pre nu pokracovanie vztahov aj osobnejsich znamenalo, kolki a co vsetko by sa z whatsappov a neviem coho riesilo, kde, tak to sice nie uplne dospelo ale skor skolsky strihla, pretoze by podla mna mnohi nepochopili, preco by mala nastat u nich vo vztahu aspon v niektorych veciach zmena, pretoze to je s ohladom na situaciu vhodne a potreba. A to asi suvisi aj s nasou historiou, ktora ak bola trochu viac stratifikovana, tak nebola nasa - to ''panstvo'' jednoducho nebolo slovenske a tak to aj bolo - Statky zmatky a to je presne, ako aj teraz.

A to dalej v roznych smeroch suvisi zo zakladnou vychovou a vzdelanim, ktore u nas vzdy bolo take ''akoze'', teda vsetci by radi najvyssie s tym, aby urobili minimum a tu su vysledky. A teraz ako z toho von, ked aj tu su dospeli, ktori nie su ochotni ani sa spolu rozpravat normalne. A len si stale vsetci vsetko dokazujeme, co kto moze, a potom spatne vraciame.

Jednoducho skolka - a tu by to chcelo ako pri inych skolkaroch dospiet a dozriet a to nenastane za 5 minut a uz vobec nie, ak mnohi si nie su ochotni ani priznat, ze mat naroky a byt urazeni a potom vracat a vysmievat sa nebude dost.

sara07
8. aug 2024

@atinkaa zvládla som to len do polky čitat tú znošku kecov - ušetrila som si zvyšok fakt som to nedávala - koučing z knižky a koučing v realite je dost rozdiel
, taká maličkosti ti ušla spytala si sa kolko dostávaju plat, aku maju motiváciu ?
je chyba v nás lebo si volíme vždy alfa samca čo nás udajne ochrani pred hrozbami ktoré vytiahne on následne media čo maju vhodného majitela to správne roznesú

gab1sol
8. aug 2024

@atinkaa skús to teraz na tri riadky, stačí vystihnúť podstatu, lebo veta na 6 riadkov. To sa už človek aj stráca v tom, čo vlastne číta. Nevie, kde to začína a kde končí… 🤷‍♀️