Počuli ste kontroverzné nahrávky z chaty Čifare?
Baby idem anonymne radšej 😃 počuli ste uverejnené komplet nahrávky fica bodora a spol z chaty v čifaroch čo niekto zverejnil ako vianocny darcek? Je toho mega veľa hodín ale ja to postupne počúvam s je mi stále viac na 🤢🤮
@petronelag Čo nie je, môže byť. Ukrajina bola tiež suverénna krajina, ktorá mala v pláne zapojiť sa do západných štruktúr. A ako je na tom dnes? Vieš zaručiť, že Putinov usilovný žiačik z juhu nám sem o desať rokov nezačne navážať dovolenkárov? Po nete sa začnú šíriť videá o tom, ako na Slovensku utláčame maďarskú menšinu, do toho sa objaví známa fotka študentky H. M. s dobitou tvárou, záchranári ošetrujúci fanúšikov v DS.... zatiaľ Orbán len skupuje nehnuteľnosti a pozemky na Slovensku a živí v Maďaroch pocit krivdy z trianonu. Ako vyzerajú ďalšie krajiny, ktoré Rusi začali znova považovať za svoju sféru vplyvu?
Odkiaľ vieš, kde budeme o desať rokov? Už teraz sme na západe nespolahlivý partner. Predseda vlády sa stretáva a sympatizuje s diktátorom, na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač za vojnové zločiny a ktorý vraví, že vojna skončí vtedy, až Slovensko vystúpi z NATO. Prezidentský kandidát, ktorý vystúpenie z EU a NATO otvorene podporuje získal dvojciferný počet hlasov.
Bezpečnostná situácia v celej Európe je taká zlá, ako nebola desaťročia - neprejde týždeň, aby sme tu nemali nejakú sabotáž.
Akokolvek, akekolvek vyhrazanie, zastrasovanie pri vysluchu, ci k dosiahnutiu ciela, nema co robit. Je strasne, co sa dialo/deje. Nie vydieranie je cesta.
@mateson2004
raz píšeš po slovensky, inokedy po česky 🧐👍
- Juhasove nahravky su nezakonne a bodka
@mondolina je to pre teba problém?Ak nie , tak na čo to komentuješ.Mne je jedno, ako píšeš ty.
@nikajve už pred X hodinami som ti dala otázku- aké sú tvoje zdroje- konkrétne a či súhlasíš s Bombicom atd..., ale stále si neodpovedala a zahlcuješ tu to inými vecami. A pritom si povedala,že sme ovce, že všetko len hlceme,čo nám podsúvajú,tak ešte raz ťa žiadam, daj tie zdroje, nech tu všetci zmúdrieme tak, ako sa to podarilo tebe.
@mateson2004
nie je to pre mňa žiaden problém, prečo. len som si všimla.
@mateson2004 prečo tak veríš smeru? Co smer za tie roky dal? Pamätáš keď bola veľká ekonomická kríza, ked padli trhy co vtedy urobil smer? Nič, bola obrovská nezamestnanosť a nič nebolo, všetkých nechal tak a čakal ze si poradia sami. Teraz počas covidu sa stalo co čím nám matovic pomohol? Zvýšil prídavky a vyplácal kompenzácie a rozne príspevky. Také jednoduché porovnanie Fico nikdy nepomáhal nikomu ale o tom úžasné rozpráva.
@mondolina myslim, ze preto tak chaoticky pise, lebo je to narychlo zalozeny ucet, volby v CR sa blizia a ona ma za ulohu kydat na fialu, sice bez argumentov, maximalne vytiahne nejaky hoax. Ale ved aj tupy a neschopny sukaj-colstok sa cez trolling dostal az do ministerskeho kresla, tak mozno veri, ze ma buducnost. To su ti hrdinovia ruSSkej propagandy, sice ani nevedia v akom jazyku pisu, ale hlavne, ze pisu nezmysly po internetoch...
Mne sa paci ten argument, ze nahravky su nezakonne (pricom definitivny verdikt nie je ani v dohlade).
Z pohladu trestneho konania - mozno. Pravo je take, ze ak bol dokaz ziskany nezakonne, neprihliada sa nan a ako keby neexistoval.
Lenze v realnom zivote to neplati. Nikto nebude predstierat, ze taky dokaz neexistuje, ak videl video, len preto, ze bolo udajne natocene nezakonne.
To ako keby natocil niekto bez suhlasu pubertalneho syna alebo dcery video, kde snupe koks, a dostalo by sa k rodicovi. Tak potom ten tiez neprihliadne na obsah videa, lebo bolo ziskane nezakonne? Ja si myslim, ze pricetny rodic po zhliadnuti takeho materialu urobi vsetko, aby mu decko neprepadlo drogam.
To iste musi platit aj pre volica. Ano, mozeme diskutovat, ako boli videa ziskane a ak boli nezakonne, kto to nariadil a kto ma maslo na hlave, a nemoznost trestneho stihania, atd. Ale tam predsa nieco odznelo! Vela to vypoveda o ludoch na tej nahravke a o ich svete.
Ak niekto povie, ze neberie do uvahy spinavosti, ktore narozpravali jeho oblubenci, lebo je to nezakonna nahravka, tak to je ine moralne salto.
Pri tých videách verejných činiteľov je, že musia strpieť zvýšený záujem a kontrolu od verejnosti. Ak im to vadí nemajú ísť do verejnej funkcie.
Napríklad natočíš starostu ako je na dovolenke s milenkou, alebo bije ženu na dvore, alebo opitý močí a nadáva na verejnosti, tak starosta sa nemôže oháňať, že vtedy nevykonával funkciu starostu a je to jeho súkromie.
Prevažuje záujem verejnosti a minimálne to rozprúdi diskusiu o dôveryhodnosti a charaktere takého verejného činiteľa.
Takže áno môže si v súkromí povedať čo len chce, ale nech si za tým aj stojí a znáša následky.
@mapa 🤣
@baumka nevkladaj mi slova, ktore som urcite nenapisala, kde som pisala o nejakom hltani slov? Moje zdroje? Pozri sa, vsetky ste sa tu do mna pustili, idete si len svoje. Ano, poznam Bombica, vidim, ze aj ty. Neviem, co je to za otazku, ci s nim suhlasim?Neviem v com mam s nim suhlasit. Co sa tyka mojich zdrojov, sledujem tlac, kedysi som bola na FB, ale po roznych sledovaniach zo strany progresivcov, blokovaniach a utokoch Vallovych trollov som presla na telegram, kde je mnozstvo roznych kanalov s roznym zameranim a kde vidim a dozviem sa niektore veci ovela skor a potom, ked vidim reportaz v TV, neodznie to napr. vsetko/inak to odprezentuju. A mnohokrat nejaka informacia ani neodznie. A som aj na reddite. Na zaver uz len tolko, nebudem nikoho presviedcat, aki su progresivci agresivni, zakerni a podli a ze sa spravaju ako fasisti, pretoze este neboli vo vlade a neovladali stat, ale uz ovladaju celu Bratislavu - nielen primator je PS, ale aj vsetci starostovia a ich poslanci.Takze je to jednofarebna vlada v Bratislave a ti, co pracuju a pracovali vo verejnej sprave vedia, co su progresivci zac. Jedna sa ma pytala, ako ma PS terorizovali...to je na dlho...napr. bossing, mobing na dennom poriadku, znizenie zakladneho platu, ktory bol rokmi valorizovany, ale oni tak rozhodli, nutenie porusovat zakony, roztrhanie celej mojej pracovnej agendy a spravanie sa ku mne ako k odpadu, nemoznost protirecenia k ich navrhom atd...a uz som pisala vyssie, ze 1 kolegynu chceli vyhodit za nejaky like na fb, co skoncilo az u mestskeho kontrolora a samozrejme, ze on to zmietol zo stola. Proste spravali sa ako stb...ale maju dokonale PR, navonok posobia dokonale, ale vnutri to hnije. Skuste niekedy nieco napisat na Valla, hned vas sundaju, maju ludi vsade, aj novinari sa boja o nom pisat, mozno este standard nieco napise. Ale uz to necham tak, toto je moj posledny prispevok.
@nikajve Slovo Telegram hovorí za všetko... odpovieš mi už konečne aspoň na tú Odesu, keď už nie iné? Prečo považuješ informácie ruských trollích fariem šíriace sa Telegramom za dôveryhodnejšie ako obsiahle správy OBSE, ktorá bola na Ukrajine roky a ktorej závery si môžeš pozrieť v serióznych novinách, ktoré na rozdiel od Telegramu podliehajú omnoho prísnejším zákonom?
@nikajve jaj, takže zas žiadne názvy novín, staníc, len tak všeobecne fb a telegram- samé neoverené a nekontrolované zdroje, žiadne meno novinára, ktorý to alebo tamto napísal. Je to tam samé smetisko, žumpa správ jedna pani povedala.
To mi stačí, viac som ani od teba nečakala. Si v tom po uši, už len svätenú vodu na teba (aj to neviem, či pomôže).
Howgh.
@annm81 tiež som si pomyslela, telegram 😁 .Počula som o ňom,viem aká je to platforma a viac už čítať ani nepotrebujem 😏.
@zuzanita1609 Niet asi lepšieho dokážu, že sme v dobe postfaktickej, ako keď sa niekto verejne prizná k takémuto zdroju informácií o svete a má odvahu s týmito znalosťami komentovať celospoločenské dianie. Totálny úpadok poznania a rozumu - nezáleží na faktoch, len na dojmoch....
*dôkazu, nie dokážu...
@titi22 ja neviem, čím to je. Buď ľudia osprostievajú, ako by povedal klasik, alebo v minulostí nebolo medzi ľuďmi toľko sebavedomia a radšej mlčali, keď nemali čo k veci?
S týmito kecami ako mainstream médiá klamú a sú zaujaté, sa roztrhlo vrece. Keď sa pýtam na príklad toho, kde klamali a na ukážku im dám klamstvo nejakého alternatívneho médiá, odpovede sa nedočkám. Pričom som si vedomá toho, že médiá sa občas zmýlia, lebo doba je rýchla, lebo informácie sa niekedy skreslia aj neúmyselne. Ale to sa dialo aj v minulostí a štandardom je napísať následne úpravu a ospravedlnenie - nedeje sa to často, ale občas áno.
Ďalšia vec je údajná zaujatosť. Ja netuším, kde prišli títo ľudia k presvedčeniu, že novinár nemá mať názor. Zvlášť, ked súčasťou novinárčiny bola od počiatku aj publicistika. Že novinár má názor ale predsa neznamená, že si vymýšľa správy a klame - teda ak sa nebavíme o Telegrame, Infovojne a podobne, ale o štandardných novinách.
Títo nevzdelanci nie sú schopní odlíšiť ani správu od komentára, ale zato majú silné presvedčenie, že po zhliadnutí pár krátkych videí na sociálnych sieťach sa stávajú odborníci na čokoľvek.
@titi22 tie tvoje prejavy. Ty si sa tuším učila u samotného Gobbelsa . Ten zápal a fanatizmus keď tu stále meleš o dezolátoch. Normálně nebezpečný tvor.
@mateson2004 neodpovedas jedinym argumentom, papagajujes tu ficotovu a babisovu propagandu, ignorujes otazky a hadzes priblble smajliky. Ktory zruseny a znovu navrateny nick si? Ci iba nakompletku plateny troll? Si z ciech, slovenska- uz si sa rozhodla? Nebezpecna pre SVK a CR si ty a tebe podobni, tak sa nauc komunikovat a argumentovat faktami a nie gobbelsom, tu nie si na dezole profile na telegrame, tiktoku ani facebooku...

@sara07 ono bolo vzdy jasne,ze na pelleho nieco maju,ked im robi taku podrztasku.