icon

Poďakovanie voličom za otvorené obchody

5. apr 2026

Akurát sme sa tak zhodli v práci,že by sme chceli veľmi pekne poďakovať všetkým voličom smeru za to,že môžeme byť v práci a zvlášť takým,ktorých sa to netýka a sú pekne doma s rodinami. (Keďže sú obchody otvorené-musí fungovať aj zásobovanie). Ešte raz veľmi pekne ďakujeme 😀👍

anonym_2d3d50
6. apr 2026
@karolinakr

prečo je otvorene ? na velkonočny pondelok? a kde je otvorene u koho? Terno je zavrete

@karolinakr Tesco lidl je otvorene

katarinaba
6. apr 2026

Kazda profesia ma svoje pre a proti. Ma svoje podmienky a pravidla. Hasici, lekari, sestry, policajti - vsetci do jedneho vedia, ze budu robit piatky, sviatky. Zvolili si to a tak pracuju. Sestry a lekari este maju moznost pracovat v ambulanciach, ktore vobec piatky, sviatky nerobia. Elektrarne, plynarne, verejna doprava - sluzby, bez ktorych by si si ty jeb...uta nemohla uzivat svoj den s rodinou. Tyto ludia nechcu byt s rodinou? Ale vedeli do coho idu a kedy budu robit. Co ludia pracujuci na farmach, bitunkoch, druzstvach - zvierata nezaujima co je za den - treba sa postarat, nakrmit, podojit, porazit, aby si ty mohla ist s rodinou do ZOO, kontaktnu ZOO, rano si dat mlieko a sunku s dvomi vajickami. Tak ako aj profesia predavacky, pekara, zasobovaca, casnicky - kazda profesia ma jasne podmienky, o ktorych vies vopred. Zamestnanie je volba. Vies predavat? Otvor si vlasny obchodik a predavaj kedy chces. Vies, ja som v robote po-pi, cez tyzden sa do obchodu nedostanem. Preto vyuzivam sluzby cez vikend. Ty si zas prides do ofisu vybavit veci ked mas cez tyzden dva dni volna. Miesto nariekania zmen pracu. Na akukolvek, ktora ti bude vyhovovat.

karolinakr
6. apr 2026
@anonym_2d3d50

@karolinakr Tesco lidl je otvorene

@anonym_2d3d50 važne? hned to idem omrknut

anonym_729731
6. apr 2026

Bože, toto fnukanie 🙄. Robím každé sviatky a celé letné prázdniny. Vybrala som si tú prácu dobrovoľne a áno, je to občas otrava, ale nik ma nenúti. Ak mi to prestane vyhovovať, mám slobodu odísť. Takže aj predavačky, zásobovanie a pod. má tie isté práva, môže slobodne prácu zmeniť. A nie nevolím smer ani žiadnych im podobných. Ale zároveň si nemyslím, že sa má štát starať do toho, kedy môže čo byť otvorené a zatvorené. Ak by ľudia súhlasili s tým, že obchody majú byť zavreté, tak tam nik nakupovať nepôjde, ale realita je úplne iná. Takže sťažovať sa treba inde, nie na voličov smeru.

marsmykkok
6. apr 2026
@katarinaba

Kazda profesia ma svoje pre a proti. Ma svoje podmienky a pravidla. Hasici, lekari, sestry, policajti - vsetci do jedneho vedia, ze budu robit piatky, sviatky. Zvolili si to a tak pracuju. Sestry a lekari este maju moznost pracovat v ambulanciach, ktore vobec piatky, sviatky nerobia. Elektrarne, plynarne, verejna doprava - sluzby, bez ktorych by si si ty jeb...uta nemohla uzivat svoj den s rodinou. Tyto ludia nechcu byt s rodinou? Ale vedeli do coho idu a kedy budu robit. Co ludia pracujuci na farmach, bitunkoch, druzstvach - zvierata nezaujima co je za den - treba sa postarat, nakrmit, podojit, porazit, aby si ty mohla ist s rodinou do ZOO, kontaktnu ZOO, rano si dat mlieko a sunku s dvomi vajickami. Tak ako aj profesia predavacky, pekara, zasobovaca, casnicky - kazda profesia ma jasne podmienky, o ktorych vies vopred. Zamestnanie je volba. Vies predavat? Otvor si vlasny obchodik a predavaj kedy chces. Vies, ja som v robote po-pi, cez tyzden sa do obchodu nedostanem. Preto vyuzivam sluzby cez vikend. Ty si zas prides do ofisu vybavit veci ked mas cez tyzden dva dni volna. Miesto nariekania zmen pracu. Na akukolvek, ktora ti bude vyhovovat.

@katarinaba Pekne napísané, ja len nechápem že kde sa berie v predavačkách tá krivda ako keby jediné pracovali, ale asi je to o tom že sa hecujú navzájom v práci... Dnes naozaj veľa ľudí robí na zmeny a robí aj víkendy, sviatky, nie sú vôbec jediné, majú voľno zase cez týždeň, naozaj nie sú jediné ani skoro jediné, okrem toho nerozhoduje o tom vláda ako píše autorka, rozhoduje ich zamestnávateľ-podnikateľ, vláda len dovolila ale neprikázala. ale to len vraví o IQ niektorých predavačiek že to zhadzujú na vládu, zjavne nie je vysoké a preto niektoré ani nemajú šancu robiť niečo lepšie ako napríklad autorka.

ivicatolic
6. apr 2026

@anonym_autor nemáte zač, pekne si to užite, koľko ľudí je šťastných vďaka vám, že ste tam a môžu nakupovať....aj v televízii to dávali

anonym_2d3d50
6. apr 2026
@karolinakr

@anonym_2d3d50 važne? hned to idem omrknut

@karolinakr vážne.

zuzu1122
6. apr 2026

No, ja nie som zástanca ani jedného darmožráča v parlamente. Ale... Je tu jedno veľké ale... hovorila som s niekoľkými predavačkami, ktoré sú až také spokojné, že môžu do práce, lebo dostanú zaplatené lepšie ako v bežné dni. Takže až tak veľmi by som som to na voličov smeru nehádzala.

anonym_81a104
6. apr 2026

Aj u nas,a dokonca aj obchody s oblecenim.Som normalne,ze nechapala.Vcera vsetko zavrete,a dnes vsetko normalne do 22hod otvorene.

anonym_4358f6
6. apr 2026

Ja volicom tejto koalicie za tie otvorene obchody uprimne dakujem! Mne to chybalo napr. Je mi jedno, ze namiesto "v prirode s detmi" budu pracovat. Ja pracujem takmer vsetky sviatky a nestazujem sa. Uzite si to.

blackcat8885
6. apr 2026

Zbytočná ďalšia takáto téma. Robím predavačku a mali sme zatvorené v piatok včera, dnes a dokonca aj zajtra máme zatvorené a robím až v stredu. Ale keby som musela byť v práci bola by som prežila by som to aj keď samozrejme som radšej doma.

anonym_a843b7
6. apr 2026
@anonym_abf40f

To naozaj ešte aj zajtra niekto potrebuje ísť na nákup? Co nemáte čo jesť? Ved vy potom ani nepotrebujete mat voľno, keď nevydržíte doma sedieť na riti s rodinou. Hrúza

@anonym_abf40f ako vies? Nakupila som naposledy v stredu a uz mi dosla sunka. A nie, ani nahodou nebudem sediet doma na riti. Preco my som mala? Ved je pekne. A nie som volic smerohlasu.

viestta
6. apr 2026
@xckaretxxx

@anonym_e30412 keby obchody boli v pondelok zatvorené, vo večerných správach info ako bratislavcania smerujú na nákupy do Rakúska.

@xckaretxxx to nepopieram, ze by to tak bolo. No a?

zmrzlinka2021
6. apr 2026
@anonym_9adbbb

@zmrzlinka2021 servirky a casnici nie? Robia vo vsetky sviatky a dostanu minimalku, ved dostanu tringelty.

@anonym_9adbbb veľa reštik je zavretých.

anonym_6cff99
6. apr 2026

@anonym_autor nielen zasobovaci a predavaci su v praci.Co tak zdravotnici, hasici, policajti a mrte inych povolani.A vidis ze by sa stazovali?Ked budes potrebovat pomoc a oni budu doma s rodinami co spravis?Nestazuj sa a zi svoj zivot.Ak ti vadi ze si v praci zmen ju.Co ti v tom brani?Stazovanie a modrom konovi ti nepomoze zmenit pracu.

zmrzlinka2021
6. apr 2026
@marsmykkok

@katarinaba Pekne napísané, ja len nechápem že kde sa berie v predavačkách tá krivda ako keby jediné pracovali, ale asi je to o tom že sa hecujú navzájom v práci... Dnes naozaj veľa ľudí robí na zmeny a robí aj víkendy, sviatky, nie sú vôbec jediné, majú voľno zase cez týždeň, naozaj nie sú jediné ani skoro jediné, okrem toho nerozhoduje o tom vláda ako píše autorka, rozhoduje ich zamestnávateľ-podnikateľ, vláda len dovolila ale neprikázala. ale to len vraví o IQ niektorých predavačiek že to zhadzujú na vládu, zjavne nie je vysoké a preto niektoré ani nemajú šancu robiť niečo lepšie ako napríklad autorka.

@marsmykkok

Čím vyspelejší štát, tým väčšia uvedomelosť a nastavenie hodnôt. V takom Rakúsku, Nemecku by ľudia ukázali fakera, kebyže počas sviatkov majú robiť.

A potom tu ľudia riešia samoobslužné 😂😂😂😂

viestta
6. apr 2026
@anonym_abf40f

To naozaj ešte aj zajtra niekto potrebuje ísť na nákup? Co nemáte čo jesť? Ved vy potom ani nepotrebujete mat voľno, keď nevydržíte doma sedieť na riti s rodinou. Hrúza

@anonym_abf40f byt s rodinou neznamena sediet doma na zadku a nesediet doma na zadku neznamena, ze ides vymetat obchody

zmrzlinka2021
6. apr 2026
@katarinaba

@katarinaba

Úplne vážne.

Predavač v HM je dôležitý ako ten zdravotník?

Potom sa tu rieši že nikto nechce robiť v obchode a ľudia si musia blokovať samy.

anonym_6cff99
6. apr 2026
@anonym_autor

Jaaaj ženy, ale ste teda j... poniektoré a že vás tu teda je..
Keď tak,prečo teda nefunguje všetko,prečo nemôžeme dať dieťa do škôlky,prečo si nemôžem ísť vybaviť občiansky preukaz a veľa veľa iných - veď je pondelok,nie nedeľa.. ??

@anonym_autor j....si akurat tak ty.Aspon ta neurazame ako ty nas.Ale teda snad tento slovnik nepouzivas doma pred rodinou.

anonym_97c3e5
6. apr 2026

čo, zahraničné reťazce dostali príkazom otvoriť?

anonym_5150c6
6. apr 2026

aktualne sme v Polsku. Piatok tu bol bezny prac den obchody otborene do 23.00, sobota velkonocna do 13stej, nedela, pondelok zavrete prezili sme vsetci😃. Zas v centre mesta bolo aj dost vecierok otborenych kto chcel vodu, nanuk...

anonym_0c300c
6. apr 2026
@xckaretxxx

@anonym_e30412 keby obchody boli v pondelok zatvorené, vo večerných správach info ako bratislavcania smerujú na nákupy do Rakúska.

@xckaretxxx rovnako Rakúšania u nás nakupujú každú nedeľu. Neobjavila si teda Ameriku

anonym_a6df29
6. apr 2026
@anonym_686834

nemusis-zmen pracu ... a nie niesom smerovolic- robim v odvetvi kde pracujeme kazde sviatky - ale nestazujeme sa - vieme do coho sme isli ...

@anonym_686834 kedysi nebývali obchody otvorené na veľkonočný pondelok.

anonym_b06edc
6. apr 2026

@anonym_autor dufam ze nevolici smeru dnes do obchodu nechodia.

erikavesela
6. apr 2026
@anonym_a98b4a

@anonym_autor Riško Sulík by si dnes nemohol kúpiť teplé rožky, ak by tu SMER nebol pri moci. Takže na toto nezabúdaj. A PS by otvorené obchody cez sviatky podporila, na to nezabúdaj. Finančný zisk na prvom mieste. PS by možno aj kresťanské sviatky zrušila nahradila nejakými LGBTI pride-ami. Oni nemali problém hlasovať so smerom, keď bol zrušený 15. september. Všetko, čo je proti náboženstvu, PS podporí.

@anonym_a98b4a nie som volic ps ani smeru..jedno horsie ako druhe...ale teda vacsiu pixxxvinu si napisat nemohla....ja proti veriacim nic nemam, ale niekedy naozaj prekracujete hranice...

erikavesela
6. apr 2026
@anonym_b50a7a

Všetky obchody by mali byť zatvorené každú nedeľu a počas sviatkov, materializmus a konzumná nenažranosť nemá hraníc.

@anonym_b50a7a nenazratost?..kazdy nech si vyberie pracu, kt.mu vyhovuje...to s nenazratostou nic nema...btw.mas auto?..ty hnusny materialista

anonym_a98b4a
6. apr 2026
@anonym_8b67f9

@anonym_autor Ved si mozes vybrat pracu, v akej robis, ci si ju dostala pridelenu narodnym vyborom? Mozno keby si sa lepsie ucila, tak robis normalne v ofise, alebo mozes ist robit na linku za pasom. Predpokladam, ze sa podakujes aj hasicom, doktorom, sestrickam, leteckym dispecerom,... ktori tiez musia sluzit, keby sa ti nahodou nieco stalo.

@anonym_8b67f9 Aj v office môžeš robiť cez sviatky, keď supportujes napr. stredný Východ alebo Izrael, kde žiadne sviatky nie sú.

erikavesela
6. apr 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Predavači sú na Slovensku považovaní za sluhov. Dokonca je taký trik. Daj mu smiešnu mzdu a on sa bude tešiť robiť sviatky a nedele 😉
A nech zrušia samoobslužné aby sa viac mohli byť ľudia o túto poziciu

@zmrzlinka2021 ked zrusia, pojdu ceny hore...uz to vysvetlovali...vies o tom, ze v hoferi v at su na 1 predajnu pocas dna presne 3 predavacky?...v lidli je to podobne...evidentne u nas v obchodoch robi vela ludi...tymi samoobsluznymi pokladnami (nie som ich zastanca, ale ani mi nejako nevadia) znizuju pocet pracovnikov

erikavesela
6. apr 2026
@anonym_89649d

Aj ja tebe ďakujem. Do obchodu dnes určite nejdem. Sed si tam na riti 🫣 voliť som nebola.

@anonym_89649d vidus a to je zle, volit treba ist...

erikavesela
6. apr 2026
@anonym_6cff99

@anonym_autor j....si akurat tak ty.Aspon ta neurazame ako ty nas.Ale teda snad tento slovnik nepouzivas doma pred rodinou.

@anonym_6cff99 ako prepac, ale starat sa do slovnika inych ludi je naozaj cez ciaru...