Poďakovanie voličom za otvorené obchody
Akurát sme sa tak zhodli v práci,že by sme chceli veľmi pekne poďakovať všetkým voličom smeru za to,že môžeme byť v práci a zvlášť takým,ktorých sa to netýka a sú pekne doma s rodinami. (Keďže sú obchody otvorené-musí fungovať aj zásobovanie). Ešte raz veľmi pekne ďakujeme 😀👍
Máš možnosť voľby, vyber si prácu, kde nebudeš musieť vo sviatky robiť ... ja by som pokojne išla do roboty aj v piatok aj v pondelok, aj vo sviatok.
@dzulli1980 jasné spokojne by si išla... tieto keci, lebo ti to na tvojom fleku nehrozí "pani" Smerovolička
@anonym_autor tak ja napíšem len za seba. Tým, že vždy bolo voľno vo veľkonočný pondelok, tak mi to nechýba ani teraz, aby bolo otvorené v obchodoch. A keby mi aj niečo doma chýbalo z obchodu, prežijem aj bez toho.
@anonym_397269 pred 20 rokmi som predavacku robila a uz vtedy sa sviatky robili ...
@anonym_686834 áno raz boli raz nie . Pamätám si kadečo. Ale pri spôsobe ako fungujú obchody dnes a ako platia predavačky si zaslúžia byť doma keby to bolo ako pred 20 rokmi nepoviem nič ......
Veď zmeň prácu, ked niesi spokojná.
Ja ďakujem všetkým lekárom, sestrám, policajtom, hasičom , obsluhe na pumpe, ktorí pracujú 365 dní v roku. Natankovať sa dá aj pred sviatkom, správať sa tak, aby nemusela zasahovať policia tiež, nejst na pohotovosť s tyždnovym soplom a kašlom, 3 dňovym padom alebo popaleninou po vyskušani všetkych rád z modreho koňa tiež. Tak zatvorme obchody, pumpy, lekárne , veď všetko sa dá kupit do zasoby a za vyjazd policie počas sviatkov platme xy €, plus zrušme pohotovost, nechajme len urgent, kde zvyšme poplatok za neopravnenu navštevu na 100€ , veď aj policnati, sestry a lekari si potrebuju oddychnut. Ty si odmakaš 8 hodin a ideš domov. Kolko sestier pokračuje v pohotovostnej ambulancii a ma druhy den opäť vo svojej?
Kamošky sa trhajú o víkendy a sviatky či v obchode, či v nemocnici lebo príplatky. U nás robil závod aj na Veľky piatok a nikto nefrflal, lebo su vďační, že v hladovej doline maju robotu. Na ich miesto stoji v rade xy ľudi. Tak, ako aj na tvoje.
Nehovoriac o otvorenych krčmách a herniach.
Preco nezatvorime na dva dni aj nemocnice a podobne odvetvia, kde sa musi pracovat 24h denne? 🙂
To je ako z tej glosy.... parafrázovane: "Najprv potopili skupinu ľudí x. Smiali sme sa im. Veď nás sa to netýkalo. Potom potopili skupinu ľudí y. Opäť kopec srandy. Nás sa to predsa netýkalo. Takto to pokračovalo ďalej. Až prišiel rad na nás. A už nebolo toho, kto by sa nás zastal..."
Nevadíí. Sú to len obchody. Bude aj horšie 😝
@anonym_autor UPRIMNE NECHAPEM TU DEBILITU LUDI, co sa ESTE CHVALIA AKO NEMUDRUJU AJ KED PRACUJU. Idiotizmus cisto na hlavu, TOTO
SU PRESNE LUDIA CO AJ PRE JEDEN CENT SI PREVRTAJU KOLENA, a TEDA POJDU RADSEJ DO ROBOTY AKO TRAVIT CAS SAM SO SEBOU alebo rodinou. A NIE NEPRACUJEM, NEVOLILA SOM SMER, a nechodim do obchodu cez sviatky ale vnimam seba a svoju rodinu. ✌️
@anonym_37b650 nie, nevolila som Smer. Ale téma a argumenty úplne zbytočné na vyvolanie hejtu. Ak chce niekto tráviť čas s rodinou, má na to akýkoľvek iný deň v roku. Nemusí to byť zrovna 6.4. či? Moja kamarátka ide zajtra rada do práce. Money talk 😉
@anonym_autor myslim ze aj buduca vlada bude musiet konsolidovat- realne konsolidovat nie tak babracky a " akoze" ako to robi sucasna vlada- a proste tych sviatkov je vela a umoznenie predaja je menej bolestive ako napr siahanie na davky
To je ako z tej glosy.... parafrázovane: "Najprv potopili skupinu ľudí x. Smiali sme sa im. Veď nás sa to netýkalo. Potom potopili skupinu ľudí y. Opäť kopec srandy. Nás sa to predsa netýkalo. Takto to pokračovalo ďalej. Až prišiel rad na nás. A už nebolo toho, kto by sa nás zastal..."
Nevadíí. Sú to len obchody. Bude aj horšie 😝
@anonym_49a8f8 Akože reálne ideme porovnávať situáciu Židov pred 2.sv.a otvorené obchody?
Uz sa rozhodnite teda,co vlastne chcete.Ked sa zatvarali obchody pocas sviatkov,plakali ste z coho budete zit,lebo vtedy ste mali pekne priplatky,teda vyplaty.
Teraz zase placete,lebo musite ist cez sviatky do prace a opät budete mat krasne priplatky.
Ano aj ja by som si zelala Slovensko,kde rodicia si aj oddychnu a donesu spolu 4000eur a viac na slusny zivot sociek.
Zelala by som si,aby kazde dieta malo otca a mamu spolu cely zivot,tym by neexistovali ziadne detske domovy,aby rodicia neumierali,kym su deti male.Aby Slovaci nepoznali slovo rozvod,aby zili stastne a stastne si vychovavali svoje deti.Aby mal kazdy svoje vlastne byvanie,aby ludia prestali zavidiet,lebo by uz nemuseli.Neexistovali by bezdomovci.
Aby surodenci mali rovnakeho otca,rovnaku mamu.Aby sa ich rodicia lubili cely zivot a po krasnom prezitom zivote a deti na poriadku si mohli povedat:tak a teraz je cas odist,spolocne vydychnut,lebo deti pokracuju v stastnom zivote.
Jaj,ake by bolo Slovensko krasne,aby si kazda rodina mohla si oddychnut pri mori,letecky,lebo aj oddych je potrebny.
Ach,Slovensko by bolo krasne,a aj ludia v nom,a zilo by sa tu krasne.
To len take zamyslenie,taka rozpravka.Skoda,ze je to rozpravka.Naozaj by som to dopriala celemu Slovensku,krajina by krasne prosperovala,lebo by pracoval kazdy.
@anonym_autor Bolo obdobie, ked som robila v praci, kde bola nonstop prevadzka. A teda sme robili aj cez sviatky. Aspon sme si zarobili. Ked mi zacali prekazat nocne zmeny, zmenila som miesto. Tebe, ak vadi, ze musis pracovat aj cez sviatky, neostane nic ine, len tiez zmenit miesto.
To naozaj ešte aj zajtra niekto potrebuje ísť na nákup? Co nemáte čo jesť? Ved vy potom ani nepotrebujete mat voľno, keď nevydržíte doma sedieť na riti s rodinou. Hrúza
@anonym_abf40f a preco by mali ludia sediet na riti zrovna vtedy, ked si to ty prajes? Tak sedia na tej riti kedy sa im chce nie? Mozno doteraz boli v praci a zajtra si mozu konecne nakupit. Napriklad ja, “sedim” na riti (rozumej upratujem varim peciem pracujem) s rodinou uz od stvrtka, aj spolu so svokruskou a celkom uz stacilo. Keby som v Ba co nie som, kludne by som vzala dceru na nakupy, pretoze normalne sme tak vytazeni, ze konecna. To len vy mate poniektore pocit, ze prave vtedy ked su sviatocne dni ludia nic nerobia… A navyse som so svojou rodinou cely rok, s detmi sme od pol druhej kazdy pracovny den, vikendy, prazdniny nonstop. S ostatnou rodinou sa tiez vidame casto. Takze mne je uplne vies kde aky je zajtra den, lebo pre mna je ako kazdy iny. Akurat nas syn a muz vysibu, obleju, zasmejeme sa, dostanu vajicka a pojdeme dalej.

Všetky obchody by mali byť zatvorené každú nedeľu a počas sviatkov, materializmus a konzumná nenažranosť nemá hraníc.