Poďakovanie voličom za otvorené obchody
Akurát sme sa tak zhodli v práci,že by sme chceli veľmi pekne poďakovať všetkým voličom smeru za to,že môžeme byť v práci a zvlášť takým,ktorých sa to netýka a sú pekne doma s rodinami. (Keďže sú obchody otvorené-musí fungovať aj zásobovanie). Ešte raz veľmi pekne ďakujeme 😀👍
Čím vyspelejší štát, tým väčšia uvedomelosť a nastavenie hodnôt. V takom Rakúsku, Nemecku by ľudia ukázali fakera, kebyže počas sviatkov majú robiť.
A potom tu ľudia riešia samoobslužné 😂😂😂😂
@zmrzlinka2021 Tak sa odsťahuj, ty uvedomelosť. Neviem, prečo hovoríš za predavačky, keď ty o tej práci nič nevieš. Chodíš do tu akurát riešiť svoje komplexy z obezity a vychvalovať sa, že ty robíš h... a všetko ťahá muž. Pritom v mladosti si žila ako socka preto, lebo tvojom rodičom sa pracovať nechcelo.
My robíme, lebo chceme a potrebujeme, čo ty nikdy nepochopiš. Nikto nikoho nenúti, pýtali sa, kto pracovať chce a z toho vybrali. Dopriala by som ti taký normálny život, keď by si musela pohnúť zadkom a snažiť sa zabezpečiť rodinu a deti, potom by sa určite neoháňala sprostými rečami.
@anonym_autor my sme sa dnes tiez prešli do obchodu (NL). Ano, je sviatok, ale obchody (aspon potraviny, zvysok ma nezaujíma) su dnes otvorene. Aspon vo velkych mestách. Tiez by som dnes bola v práci keby som sa tam mala ako dostat. Lepšia výplata by bola.
Autorka : v prvom rade sa podakuj svojmu zmestnavatelovi,ze otvoril prevádzku,nikto im nic neprikazal, dostali iba možnosť a teda kto chcel otvoril,kto nechcel,nechal zamestnancov doma,napr. som si všimla,z taká DM je zatvorená,takže sťažovať sa musíš u nadriadeného,ze využil možnosť otvoriť..
obchody môžu byt zavreté , u nás su niektore potraviny napr zatvorené
je to o retazci .. či sa mu opati alebo neoplati mat otvorené ...
on môže mat otvorene alebo zatvorené
neprežívaj že sú sviatky tak, no a čo ... rodinu musiš vidiet zrovna na sviatky nemôžeš prist hocikedy alebo inokedy ?
Autorka : v prvom rade sa podakuj svojmu zmestnavatelovi,ze otvoril prevádzku,nikto im nic neprikazal, dostali iba možnosť a teda kto chcel otvoril,kto nechcel,nechal zamestnancov doma,napr. som si všimla,z taká DM je zatvorená,takže sťažovať sa musíš u nadriadeného,ze využil možnosť otvoriť..
@anonym_autor fnuk fnuk... strasne :D
@ewana73 presne, tiez sme zatvoreni, Povinne su otvorene len tie prevazdky, ktore to maju zmluvne.. myslim obchodne centra atd.
len tolko damy k tomu, ze teda nemam rada tieto macko-psy, sviatok, ktory je sviatok ale zaroven nie je atd. Ale cokolvek by sa urobili, vzdy sa najdu fnukaci a frflaci, koho to zaujima uz? roky sa tu ludia stazuju.. kolko mame sviatkov, kolko toho a hentoho, kolko maju deti praaazdnin... a nieco sa trochu zrusi a uz su tu frflacky. Ci na sviatok v praci, ci (dnes som uz citala) narek, ze deti vraj budu mat kratsie prazdniny, lebo idu 29-30.06. do skoly :D
Do prace sa chodi, z nejakeho dovodu, kazdy mame nejaku profesiu, niekto v terminoch taha 18-20hodin za pocitacom, vikendy pomaly spi v kancelarii, iny pracuje v obchode, ktory je otvoreny vikendy, sviatky, niekto pracuje v nonstop prevadzkach hocikedy... a? to je proste zivot, napln nasej prace, kazdy sme si ju vybrali dobrovolne.
@anonym_6cff99 ako prepac, ale starat sa do slovnika inych ludi je naozaj cez ciaru...
@erikavesela nemam ti co prepacit.Ale ked sa takto vyjadruje na fore a este k tomu zena.Len ju zastavaj mas na to pravo.
Čím vyspelejší štát, tým väčšia uvedomelosť a nastavenie hodnôt. V takom Rakúsku, Nemecku by ľudia ukázali fakera, kebyže počas sviatkov majú robiť.
A potom tu ľudia riešia samoobslužné 😂😂😂😂
@zmrzlinka2021 A teda vy ste koho voliči ty a autorka čo ste s tým nespokojné? Lebo pravicový volič alebo volič PS proste rieši ekonomiku a teda je rád, že funguje. Iba ak blázna Matoviča alebo Smeru, Hlasu, SNS, Republiky. Alebo potom ľudia čo len na všetko nadávajú z povinnosti a frustrácie. Toto opatrenie je skôr pravicové, hoci ho schválila vláda Smeru...Na Slovensku máme nadštandardné príplatky za prácu v noci, cez sviatky, možno z ekonomického hľadiska až príliš vysoké, ale to je za mňa správne, že proste podnikateľ si rozmyslí či dnes otvorí a zaplatí napríklad tú predavačku alebo čašníčku tak draho, či sa mu to oplatí, Nenaženie ju do práce len aby bolo otvorené. A tak je to správne, je otvorené to o čo je záujem a aspoň tí ľudia si zarobia viac a je to proste na rozhodnutí toho podnikateľa či sa mu to oplatí.
len tolko damy k tomu, ze teda nemam rada tieto macko-psy, sviatok, ktory je sviatok ale zaroven nie je atd. Ale cokolvek by sa urobili, vzdy sa najdu fnukaci a frflaci, koho to zaujima uz? roky sa tu ludia stazuju.. kolko mame sviatkov, kolko toho a hentoho, kolko maju deti praaazdnin... a nieco sa trochu zrusi a uz su tu frflacky. Ci na sviatok v praci, ci (dnes som uz citala) narek, ze deti vraj budu mat kratsie prazdniny, lebo idu 29-30.06. do skoly :D
Do prace sa chodi, z nejakeho dovodu, kazdy mame nejaku profesiu, niekto v terminoch taha 18-20hodin za pocitacom, vikendy pomaly spi v kancelarii, iny pracuje v obchode, ktory je otvoreny vikendy, sviatky, niekto pracuje v nonstop prevadzkach hocikedy... a? to je proste zivot, napln nasej prace, kazdy sme si ju vybrali dobrovolne.
@simca06022011 slovac nikdy s nicim nebude spokojna,frflat budu stale,je to narodny sport.Ja to nepochopim asi nikdy,ale nemusim vsetkemu chapat.
Len fakt,co by urobilo slovakov stastnych,aby prestali frflat,nadavat,zavidiet vsetko aj nos medzi ocami.
@zmrzlinka2021 A teda vy ste koho voliči ty a autorka čo ste s tým nespokojné? Lebo pravicový volič alebo volič PS proste rieši ekonomiku a teda je rád, že funguje. Iba ak blázna Matoviča alebo Smeru, Hlasu, SNS, Republiky. Alebo potom ľudia čo len na všetko nadávajú z povinnosti a frustrácie. Toto opatrenie je skôr pravicové, hoci ho schválila vláda Smeru...Na Slovensku máme nadštandardné príplatky za prácu v noci, cez sviatky, možno z ekonomického hľadiska až príliš vysoké, ale to je za mňa správne, že proste podnikateľ si rozmyslí či dnes otvorí a zaplatí napríklad tú predavačku alebo čašníčku tak draho, či sa mu to oplatí, Nenaženie ju do práce len aby bolo otvorené. A tak je to správne, je otvorené to o čo je záujem a aspoň tí ľudia si zarobia viac a je to proste na rozhodnutí toho podnikateľa či sa mu to oplatí.
@marsmykkok ja som tvrdá pravičiarka. Toto nemá žiadny brutál prínos. Keď potrebujem niečo kúpiť, kúpim. Nepotrebujem v nedeľu poobede vidieť tu chuderu čo predáva v prázdnej predajni obuvy. A áno, nájomná zmluva v nakupaku na podmienku 7 dní. Nie je to voľba.
Ekonomika funguje na flexibilnom zákonníku práce a budovaní kvalitného podnikateľského prostredia. Plus mega investície do vzdelávania.
Naša ekonomika je tragická, a budú sa tu mať ľudia len horšie a horšie.
@erikavesela nemam ti co prepacit.Ale ked sa takto vyjadruje na fore a este k tomu zena.Len ju zastavaj mas na to pravo.
@anonym_6cff99 este raz..ty sa nemas, co vyjadrovat k tomu ako sa ona vyjadruje.. ty tiez nie si chodiaca moralka a slusnost...
@anonym_b50a7a nenazratost?..kazdy nech si vyberie pracu, kt.mu vyhovuje...to s nenazratostou nic nema...btw.mas auto?..ty hnusny materialista
@erikavesela podľa tvojho slovníka a jednoduchších názorov ťa beriem s rezervou, zrejme si si sem prišla vybiť svoju frustráciu, pekné sviatky prajem ❤
@marsmykkok ps nie je pravica...ps je lavica, prip.stredna lavica...
Ďakujem veľmi pekne za "povzbudivé" slová 😀. Ale sklamem vás,nepracujem ako predavačka,pracujem v logistike kde mám pod sebou momentálne 42 ľudí. Ani jeden dnes ráno nešiel dobrovoľne do práce aj napriek príplatkom,ich sa totiž nikto nepýtal či chcú ísť. Myslím ,že by sa ich všetci dobrovolne vzdali. Oni išli pracovať ku nám práve kôli tomu,že u nás sa sviatky a nočné nerobia,resp nerobili doteraz. Áno viem ,že sú profesie ktoré musia fungovať,ale to zamestnanie si ľudia vybrali dobrovoľne a napr taký policajt má za to aj náležité výhody.
Len sa potom nezabudnite sťažovať,keď sa títo ľudia začnú adekvátne ku vám chovať - ako ste sa vy vyjadrovali na ich adresu a dostanete od nich pľuvanec medzi oči.
Pekný deň vám ešte prajem 😀.
Úplne vážne.
Predavač v HM je dôležitý ako ten zdravotník?
Potom sa tu rieši že nikto nechce robiť v obchode a ľudia si musia blokovať samy.
@zmrzlinka2021 pisem to niekde? A ked sme pri tom, kazda profesia je dolezita. Skus citat s porozumenim. Pisem o tom, ze este pred nastupom do roboty vies, co to obnasa. Vies pracovnu dobu, ci sa robi alebo nerobi na smeny a podobne.
Kludne nech ide robit smetiara, ti cez sviatky nikdy netobia.
@erikavesela podľa tvojho slovníka a jednoduchších názorov ťa beriem s rezervou, zrejme si si sem prišla vybiť svoju frustráciu, pekné sviatky prajem ❤
@anonym_b50a7a nie, neprisla, len ti pisem, ze nie si chodiaca moralka a slusnost a nemas pravo hodnotit vyjadrovanie sa niekoho...ale evidentne mas problem sama do sebou...to, ze ty nechapes, ze nie si nad inymi, aby si ich hodnotila, je len a len tvoj problem, radsej si buchni do stola a nekomentuj niekoho vyjadrovanie...to robi naozaj len primitiv, kt.evidentne si
Ďakujem veľmi pekne za "povzbudivé" slová 😀. Ale sklamem vás,nepracujem ako predavačka,pracujem v logistike kde mám pod sebou momentálne 42 ľudí. Ani jeden dnes ráno nešiel dobrovoľne do práce aj napriek príplatkom,ich sa totiž nikto nepýtal či chcú ísť. Myslím ,že by sa ich všetci dobrovolne vzdali. Oni išli pracovať ku nám práve kôli tomu,že u nás sa sviatky a nočné nerobia,resp nerobili doteraz. Áno viem ,že sú profesie ktoré musia fungovať,ale to zamestnanie si ľudia vybrali dobrovoľne a napr taký policajt má za to aj náležité výhody.
Len sa potom nezabudnite sťažovať,keď sa títo ľudia začnú adekvátne ku vám chovať - ako ste sa vy vyjadrovali na ich adresu a dostanete od nich pľuvanec medzi oči.
@anonym_autor co myslis tym, adekvatnym chovanim, a voci komu? :D
@zmrzlinka2021 pisem to niekde? A ked sme pri tom, kazda profesia je dolezita. Skus citat s porozumenim. Pisem o tom, ze este pred nastupom do roboty vies, co to obnasa. Vies pracovnu dobu, ci sa robi alebo nerobi na smeny a podobne.
Kludne nech ide robit smetiara, ti cez sviatky nikdy netobia.
@katarinaba A vies, že robia i tí smetiari? U nás práve vyvážali domový odpad.
Ja som robila uctovnicku a musela som byt fyzicky v praci na skoro vsetky sviatky kvôli uzávierke, či to boli dusicky, Silvester (aj neskoro vecer), Nový rok, alebo 6.1. Nie som smerovolic, ale tie zavrete obchody mi pekne liezli na nervy a som rada, ze ich opäť otvorili. Minule tu bola anketa, ze 9 žien z 10 veľkú noc neoslavuje, ze doma relaxuje, takze nechapem, kde je problem, stále je možnosť hľadať si inu prácu, ak vam to nevyhovuje, ale čudovali by ste sa, v akých neviditeľných prácach v nej musíte byt aj počas sviatkov. A píšeš, ze robis v logistike, to znamená, ze je to prevažne mužský kolektiv a ti veľmi radi vypadnú od deti, aby si oddýchli a vyzuli sa z rodinných navstev.
@anonym_autor Autorka, ty si jasná. Tvoje posledné vyjadrenie hovorí za všetko. Pluvanec medzi oči?
Za čo konkrétne?
@abbey1 tak u nas sviatky vobec, bud beru pred, alebo po. Ani v BA nechodia vo sviatok. Ani mnohi lekari nerobia cez sviatky. Zatial co ini robia. Zaujimave je, ze nikto sa nestazuje, iba predavacky. Ja som zivnostnik, ked treba robim po veceroch, soboty, nedele a aj sviatky. A tiez sa nestazujem, na peniazoch sa mi to neodrazi, ale to je moj problem. Az mi to bude prekazat, zmenim pracu.
@abbey1 tak u nas sviatky vobec, bud beru pred, alebo po. Ani v BA nechodia vo sviatok. Ani mnohi lekari nerobia cez sviatky. Zatial co ini robia. Zaujimave je, ze nikto sa nestazuje, iba predavacky. Ja som zivnostnik, ked treba robim po veceroch, soboty, nedele a aj sviatky. A tiez sa nestazujem, na peniazoch sa mi to neodrazi, ale to je moj problem. Az mi to bude prekazat, zmenim pracu.
@katarinaba Mám to rovnako. Ak klient má záujem, pracujem i cez sviatok. Manžel cez sviatky bežne. Moja dcéra včera v práci o chlp unikla vážnemu zraneniu.
Ú nás smetiari bežne chodia i cez sviatok. Proste je zvoz, tak chodia. Nikdy to neprehadzujú.
@katarinaba Predavačky sa nesťažujú, naopak. To len jedna pani, ktorá sa tu hrá na manažérku a vraj manažuje v logistike 42 ľudí, z ktorých nikto nechcel ísť dnes do práce. Však to je vymyslená hlúposť. A ešte sa vyhráža, že títo jej ľudia sa vraj začnú k zákazníkom neadekvátne chovať - toto normálny manažér ani nevypusti z úst. Zasa len téma na rozhádanie ľudí a urážanie.
@abbey1 smetiari u nas bezne aj sviatky vyvazali odpad.. aj roky dozadu.. parkrat sme kvoli tomu utekali kuky vykladat :DD
@anonym_b50a7a nie, neprisla, len ti pisem, ze nie si chodiaca moralka a slusnost a nemas pravo hodnotit vyjadrovanie sa niekoho...ale evidentne mas problem sama do sebou...to, ze ty nechapes, ze nie si nad inymi, aby si ich hodnotila, je len a len tvoj problem, radsej si buchni do stola a nekomentuj niekoho vyjadrovanie...to robi naozaj len primitiv, kt.evidentne si
@erikavesela tak ma neoznačuj s tvojimi trápnymi príspevkami, ty morálka.
@erikavesela tak ma neoznačuj s tvojimi trápnymi príspevkami, ty morálka.
@anonym_b50a7a sama si si svojim prvym prispevkom strapnila
@katarinaba brali v piatok a v sobotu. Neberú len 2x do roka a to 1.1. a na veľkonočný pondelok. Zato Marius pedersen, dnes vyvážal
@marsmykkok ps nie je pravica...ps je lavica, prip.stredna lavica...
@erikavesela Viem, preto píšem pravicový volič ALEBO volič PS, niekedy namiesto poučovania treba si najprv riadne prečítať vetu...

@anonym_autor dufam ze nevolici smeru dnes do obchodu nechodia.
@anonym_b06edc predstav si, nie do obchodu dnes nepojdem..a ano, som nevolic tych hajzlov...som totiz rozmyslajuci tvor