Poďakovanie voličom za otvorené obchody
Akurát sme sa tak zhodli v práci,že by sme chceli veľmi pekne poďakovať všetkým voličom smeru za to,že môžeme byť v práci a zvlášť takým,ktorých sa to netýka a sú pekne doma s rodinami. (Keďže sú obchody otvorené-musí fungovať aj zásobovanie). Ešte raz veľmi pekne ďakujeme 😀👍
Vdaka za tvoj vyblitok. Ani neviem, ze je dnes otvorene, je? A vcera bolo zavrete, bolo? Mam nakupene od stvrtka a nemusim do kramu aj tyzden. Co teraz? 💥
@katarinaba brali v piatok a v sobotu. Neberú len 2x do roka a to 1.1. a na veľkonočný pondelok. Zato Marius pedersen, dnes vyvážal
@anonym_b8c36a tak vidim, ze len ti u nas neberu 😆
@anonym_b50a7a sama si si svojim prvym prispevkom strapnila
@erikavesela až taký trápny nieje, keď so mnou viacerí súhlasia na rozdiel od tvojich agresívno - frustrujúcich komentov.
Veď zmeň prácu, ked niesi spokojná.
Ja ďakujem všetkým lekárom, sestrám, policajtom, hasičom , obsluhe na pumpe, ktorí pracujú 365 dní v roku. Natankovať sa dá aj pred sviatkom, správať sa tak, aby nemusela zasahovať policia tiež, nejst na pohotovosť s tyždnovym soplom a kašlom, 3 dňovym padom alebo popaleninou po vyskušani všetkych rád z modreho koňa tiež. Tak zatvorme obchody, pumpy, lekárne , veď všetko sa dá kupit do zasoby a za vyjazd policie počas sviatkov platme xy €, plus zrušme pohotovost, nechajme len urgent, kde zvyšme poplatok za neopravnenu navštevu na 100€ , veď aj policnati, sestry a lekari si potrebuju oddychnut. Ty si odmakaš 8 hodin a ideš domov. Kolko sestier pokračuje v pohotovostnej ambulancii a ma druhy den opäť vo svojej?
Kamošky sa trhajú o víkendy a sviatky či v obchode, či v nemocnici lebo príplatky. U nás robil závod aj na Veľky piatok a nikto nefrflal, lebo su vďační, že v hladovej doline maju robotu. Na ich miesto stoji v rade xy ľudi. Tak, ako aj na tvoje.
Nehovoriac o otvorenych krčmách a herniach.
@anonym_421a12 keby len tieto klucove odvetvia, ale aj hotely, restauracie, kina, muzea, ved preboha preco si niekto dovoluje chciet ist vo voľný den napriklad na kavu do kaviarne? To sa predsa da aj iny den! A TV, radio, kto preboha potrebuje cez sviatok pozerat TV? Zavrime vsetko, podme naspat do jaskyne!!! Vsetci tito ludia maju rodiny a chcu byt doma, ale uz co tam budu robit, to neviem, kukat do steny asi, ale aj to len dovtedy, kym bude vonku svetlo, lebo aj ludia v elektrarnach maju predsa rodiny!!! Preco sa v kuse stale dookola riesia len predavacky a obchody? Ja pracujem aj dnes, vedela som, do čoho idem, nenariekam, tesim sa z priplatku.
@marsmykkok ja som tvrdá pravičiarka. Toto nemá žiadny brutál prínos. Keď potrebujem niečo kúpiť, kúpim. Nepotrebujem v nedeľu poobede vidieť tu chuderu čo predáva v prázdnej predajni obuvy. A áno, nájomná zmluva v nakupaku na podmienku 7 dní. Nie je to voľba.
Ekonomika funguje na flexibilnom zákonníku práce a budovaní kvalitného podnikateľského prostredia. Plus mega investície do vzdelávania.
Naša ekonomika je tragická, a budú sa tu mať ľudia len horšie a horšie.
@zmrzlinka2021 Ked spominas Nemecko, tak na zakladeopatrenia /ktore ma vynimky/ vo sviatky a nedele byvaju obchody zvycaje zatvorene. je to danew tym,ze Nemecko vychadza /este stale na stastie/ z kestanskej linie. ,Aj Ustava je v istom zmysle tak koncipovana ./naprikald ochana zivota od POCATIA anezakonnost emeleho prerusenie tehotenstva. Bavorsko ide este dalej. Tam aj vo veej budovach su krize krstanske na stenach ako symbol uradnej moci.
ALe prave vynimky ,co sa tyka prevadzky obchodov su v de jasne dane. Rekreacne oblasti v nedelu maju normalne potraviny a niekedy aj ine obchody otvorene v nedelu vzdy. A to od10 .00h dopoludnia do 6.00 h popoludni . A obyvatelia a navstevnici to nezatracuju.Ba prave naopak. Vitaju to a obchody su plne.aj v nedelu.
Ano,toto je pravicove opatrenie na rozhybanie ekonomiky . Na vianoce je 24 december pracovnym dnom niekde. A ak aj nie je, restiky su aj tak splne.A to aj 25 a 26 decembra. Cize majtela aj ich zamestnanci pracuju naplno.A ludia ich navstevuju hojne aj s rodinami.
Takze toto opatrenie moznosti otvorenia obchodov na sk vo sviakok je naozaj pravicovym opatrenim terajsej vlady,ktora je zväcsa lavicova. Pretoze aj Fico teraz ale neriesi krestansku ideologiu,To nikdy neriesil. On je laviciar a ti nemaju s krestanstvom nic splocne.On riesi teraz pragmatizmus a vie,ze sk ekonomika je v upadku.Takze ked nechce rusit ideologicke opatrenia lavice /cize znizovanie soc. standardu/ tk musi riesit ine pravicove opatrenia na podporu ekonomiky,ktora je v upadku. Ale robi to nedostatocne samozrejme.
AJto zatvorenie obchodov na sk v nedelu nebolo opatrenim na zaklald nejakeho krestanskehoo presvedcenia.Ale z lavicovych ideologickych dovodov.Cize akoze ochrana pracujucich mat volna viac. Idelogia smeru aj Hlasu vo velkej miere je tym prespikovana.
inak uprimne máš zly nadpis
lebo momentálne to nie je o voličoch ..
momentálne je to o danom majitelovi, firme ,retazci či otovorí alebo neotvorí , kde ano kde nie
@erikavesela až taký trápny nieje, keď so mnou viacerí súhlasia na rozdiel od tvojich agresívno - frustrujúcich komentov.
@anonym_b50a7a ktk...nikoho som nepostrehla, len teba trapnu a nie, cele to citat nebudem...ty si radsej doma vychovavaj svoje deti a manzela..a nestaraj sa do inych
@anonym_autor ja som ani nemusel voliť smer a predsa som sa dožil otvorených obchodov. Som voličom strany ktorá nieje ani vo vláde momentálne. Ale obchody by mali byť 24/7. Ja som celý život robil v takých zamestnaniach kde sa muselo chodiť aj cez štátne sviatky. Takže ani neviem čo je to mať voľno naviazané na sviatok. Ja som mal volno podľa rozpisu a nie podľa toho kedy je v kalendári sviatok. Keď ja som mohol mať zamestnania s nepretržitou prevádzkou, tak ho môžu mat aj druhí. Ha čo ste výnimka? Žiadny dvojaký meter. Všetko by malo fungovať 24/7.
A čo keď si v práci? Ja robím v štátnej sfére, bližšie nespecifikujem a robím 24/7. Mňa sa žiadne sviatky netýkajú a nevyplakavam tu. Mňa sa tiež nikto nepýta, či sa mi chce robiť akékoľvek sviatky, ani mojich kolegov. Keď sa ti nepáči tvoja práca, tak choď tam, kde budeš mať voľno. Ani lekára, pumparky, hasiča a iných profesií sa nikto nepýta, či chcu ísť cez sviatky do práce, to sú predavačky akože chránený druh alebo ako?
A potom trapošia s vecami že ludia pôjdu do prírody namiesto obchodu… Nepôjdu, lebo budú v práci.
Ja som mal naposledy voľno cez sviatok keď som bol študent alebo nezamestnaný.
Inák nikdy som to neskúšal, ale čo by sa stalo, keby som si v nepretržitej prevádzke, chcel zobrať dovolenku na deň štátneho sviatku?
@anonym_autor nevyplakávajte stále
@anonym_autor keď si nespokojná, zmeň prácu. Neviem, čo s tým majú voliči smeru. Ja nim nie som a som doma od 2.a do prace idem zajtra.
Ach boze mamicky, ked citam niektore komentare tak mi je az smutno. Ako mozete zeny takto opovrhovat predavackami?Skuste si to otocit a byt na ich mieste. Sa zamyslite, aj predavacky musi niekto robit, keby ich nebolo, tak kde nakupite??? Preco mate furt potrebu porovnavat s takymi, co musia byt v robote (zdravotnici, policajti, hasici, soferi liniek, socialne sluzby atd atd) toto su vsetko k zivotu potrebne povolania, ktore su tu pre kazdeho a mam pred nimi uctu a respekt,lebo clovek nikdy nevie kedy ich bude potrebovat.Tito ludia naozaj vedeli do coho idu. Ale cez tie velkonocne sviatky mozu byt naozaj obchody zavrete, nakupit a navarit na dva dni vie hadam kazda mamicka. Ci to je taky velky problem? Preco mate neustalu potrebu stale utocit na predavacky? Preco nenadavate, ze nemozete ist do banky na Velkonocny pondelok nieco vybavit? Preco nenadavate, ze Vam na Velkonocny pondelok kurier nedoviezol zasielku? Preco nenadavate, ze Vam na Velkonocny pondelok neprisli oblozit kupelnu? Preco nenadavate, ze nemate kde dat dieta do skolky na Velkonocny pondelok? Preco nenadavate, ze Vam firma na Velkonocny pondelok neprisla vymenit okna? A takychto preco by tu bolo strasne vela. A odpoved by bola stale ta ista ako u predavaciek, lebo tie dva dni clovek dokaze byt aj bez toho...... A pre smerovolicov skuste vy byt mesiac len tak doma, ci by Vam taky plat isiel ako im.
Ach boze mamicky, ked citam niektore komentare tak mi je az smutno. Ako mozete zeny takto opovrhovat predavackami?Skuste si to otocit a byt na ich mieste. Sa zamyslite, aj predavacky musi niekto robit, keby ich nebolo, tak kde nakupite??? Preco mate furt potrebu porovnavat s takymi, co musia byt v robote (zdravotnici, policajti, hasici, soferi liniek, socialne sluzby atd atd) toto su vsetko k zivotu potrebne povolania, ktore su tu pre kazdeho a mam pred nimi uctu a respekt,lebo clovek nikdy nevie kedy ich bude potrebovat.Tito ludia naozaj vedeli do coho idu. Ale cez tie velkonocne sviatky mozu byt naozaj obchody zavrete, nakupit a navarit na dva dni vie hadam kazda mamicka. Ci to je taky velky problem? Preco mate neustalu potrebu stale utocit na predavacky? Preco nenadavate, ze nemozete ist do banky na Velkonocny pondelok nieco vybavit? Preco nenadavate, ze Vam na Velkonocny pondelok kurier nedoviezol zasielku? Preco nenadavate, ze Vam na Velkonocny pondelok neprisli oblozit kupelnu? Preco nenadavate, ze nemate kde dat dieta do skolky na Velkonocny pondelok? Preco nenadavate, ze Vam firma na Velkonocny pondelok neprisla vymenit okna? A takychto preco by tu bolo strasne vela. A odpoved by bola stale ta ista ako u predavaciek, lebo tie dva dni clovek dokaze byt aj bez toho...... A pre smerovolicov skuste vy byt mesiac len tak doma, ci by Vam taky plat isiel ako im.
@anonym_08bf6d prečo? Lebo je to trápne. Obchody boli zatvorené od 2017. Je veľa, preveľa prevádzok a zariadení, ktoré idú nonstop. A prečo nenadavame na iných? Prečo by sme mali.
@anonym_autor UPRIMNE NECHAPEM TU DEBILITU LUDI, co sa ESTE CHVALIA AKO NEMUDRUJU AJ KED PRACUJU. Idiotizmus cisto na hlavu, TOTO
SU PRESNE LUDIA CO AJ PRE JEDEN CENT SI PREVRTAJU KOLENA, a TEDA POJDU RADSEJ DO ROBOTY AKO TRAVIT CAS SAM SO SEBOU alebo rodinou. A NIE NEPRACUJEM, NEVOLILA SOM SMER, a nechodim do obchodu cez sviatky ale vnimam seba a svoju rodinu. ✌️
@anonym_37b650
Pre debila/ ku,každý debil/ ka.
@anonym_autor inak ja som bola včera veľmi prekvapená keď sme boli u mami na obede a brat zahlásil že ide na kávu s kamošom. Sa pýtam že čo je prosím ťa otvorené??? A on že všetko, ma vystrelo skoro.
@anonym_autor inak ja som bola včera veľmi prekvapená keď sme boli u mami na obede a brat zahlásil že ide na kávu s kamošom. Sa pýtam že čo je prosím ťa otvorené??? A on že všetko, ma vystrelo skoro.
@3petka lebo toto je nejaká novinka že vraj prerobili štátne sviatky na také že sviatok ostáva len to nebudú sprevádzať tie kadejaké obmedzenia.
To naozaj ešte aj zajtra niekto potrebuje ísť na nákup? Co nemáte čo jesť? Ved vy potom ani nepotrebujete mat voľno, keď nevydržíte doma sedieť na riti s rodinou. Hrúza
@anonym_abf40f a prečo nie?Prečo nemôžem byť odcestovana a v pondelok si v kľude nakúpiť, ísť do sauny.V utorok pôjdem do práce a predavačka bude mať voľno, alebo dobre zaplatený sviatok.Suseda je predavačka každé sviatky, víkendy sa hádajú kto bude v praci kvôli príplatkom.Niektore ženy sa z toho tešia, že môžu pracovať.To ľutujme aj ľudí, ktorí pracujú v gastre, kine, na zmrzline.Kamarat kuchár sveta sa nezastavili tiež sa môže pohorsovat či si ľudia nevedia navarit.
@anonym_08bf6d môžu, ale nie sú.Tuto otázku treba dať zamestnávateľovi prečo nenechal zatvorené.Kamarat v reštaurácii v centre Ba mal včera enormnu tržbu a ešte povolali do práce ďalšieho kuchára.Turisti, ľudia čo nemajú deti, rodinu, ale aj s rodinou prečo sa nemôžu ísť najesť?Majiteľ mal zatvoriť a nebol by problém prečo musia robit
@3petka lebo toto je nejaká novinka že vraj prerobili štátne sviatky na také že sviatok ostáva len to nebudú sprevádzať tie kadejaké obmedzenia.
@unbeholfen jaj. Vôbec som nepostrehla naozaj.
@anonym_08bf6d Ale nerobia len policajti, hasiči, zdravotníci cez sviatky. Prečo nikto neľutuje napríklad predavačku lístkov v zoo alebo v kine čo tiež musí isť do práce? Musí ísť niekto do kina alebo zoo práve cez sviatky? A natankovať sa nedá plná nádrž dopredu, prečo na tých čerpacích staniciach musí byť obsluha a nemajú sviatky? A moderátori v rádiu a tv prečo musia robiť, nevydržime cez sviatky bez správ a počasia? A tak môžem pokračovať... Ako čo sa ma teraz zastaviť život lebo je sviatok? Nie každý je taký že chce niekoľko dní kysnúť doma a žrať koláče a šalát a pribrať 5 kíl za sviatky, ľudia chodia na výlety a teda potrebujú sa najesť von, chodia na sviatky na pobyty alebo výlety a v pondelok sa vrátia domov a potrebujú si nakúpiť. Prečo je to taká tragédia práve že predavačky musia robiť?
@anonym_08bf6d A plačú niekde na nete ti kurieri ako sa namajajú pred sviatkami? Alebo bankové úradníčky, že musia trápne ponúkať produkty banky? Videla si na nete plakať čašníčky, že musia robiť cez sviatky? Alebo pracovníci kina, sauny,...? Ak áno, tie by ľudia mali komentáre nech nenariekajú.
Každý rok sa tu riešia predavačky cez každý sviatok.
Toto nemá nič s úctou k povolaniu. Každý príčetný človek má úctu ku každému slušnému človeku.
Treba si však uvedomiť, že každé povolanie si človek vyberá dobrovoľne, musí si zvážiť benefity a nevýhody. Každé povolanie má určitý fond pracovných hodín. Nikto nie je v práci 24/7. A nikto nie je v práci držaný násilím. Otrokárstvo bolo dávno zrušené.
@anonym_08bf6d A plačú niekde na nete ti kurieri ako sa namajajú pred sviatkami? Alebo bankové úradníčky, že musia trápne ponúkať produkty banky? Videla si na nete plakať čašníčky, že musia robiť cez sviatky? Alebo pracovníci kina, sauny,...? Ak áno, tie by ľudia mali komentáre nech nenariekajú.
Každý rok sa tu riešia predavačky cez každý sviatok.
Toto nemá nič s úctou k povolaniu. Každý príčetný človek má úctu ku každému slušnému človeku.
Treba si však uvedomiť, že každé povolanie si človek vyberá dobrovoľne, musí si zvážiť benefity a nevýhody. Každé povolanie má určitý fond pracovných hodín. Nikto nie je v práci 24/7. A nikto nie je v práci držaný násilím. Otrokárstvo bolo dávno zrušené.
@marsmykkok
@abbey1 ved nech tie zeny nepracuju v povolani predavacky,ked im vadi pracovna doba cez sviatky ci vikend. Napriklad v de som u nas za vyse dve dekady nevidela tehotnu predavacku a dokonca ani zenu vo fertilnom veku v supermarkete. Bud tam pracuju postarsie zeny alebo uplne mlade dievcata . A cez vikendy su to bud mladi muzi alebo starsi muzi tiez.A casto sa striedaju.
A je aj vela povolani -slobodne povolania, ked dokonca pracuju aj nedele aj v kancelarii alebo cez vikend.Uz nehovoriac o sluzbach a statnych zamestnancoch a zdravotnictve.
Ved to kazdy clovek si musi sam zhodnotit, aky zivotny styl chce mat. A to aj v pracovnej oblasti.
@anonym_autor aj ja som dnes bola v práci a nesťažujem sa. A dobrovoľne som pracovala aj piatok. Co si jediná, ktorá bola dnes práci? Keď boli obchody cez sviatky pozatvarane, pol Blavy išlo na nákupy do Rakúska. A nadávali. ze obchody sú na SK ZATVORENE. Co vlastne chcete. Aj dnes musíte dzubat do politiky?
@anonym_cea429 Myslim, ze ti, co chodia na nakupy do Rakuska, vobec nenadavaju, ked su zatvorene obchody na Slovensku. Je im to jedno.

@anonym_49a8f8 Vieš, odkiaľ pochádza ten parafrázovaný citát? Aké mal pôvodný odkaz? Proste ma zarazilo, na akú koninu ho niekto teraz dokáže vytiahnuť.
@abbey1 tak ja som to počula v inej verzií. Skupín ľudí tam bolo spomenutých viacero. Určite nič historické. Celkovo pointa tej myšlienky mi príde neutrálna, uplatniteľná kedykoľvek na hockoho. Tu mi to napadlo po tom výsmechu a radách, že keď sa jej nepáči, má sa prezamestnať. Veď ok. Len ako keby časom v tomto nemohlo prísť aj na iných. V dnešnej dobe....
Čo už. Hlavné je, že obyčajní ľudia zas majú tému, na ktorej sa môžu navzájom požrať 😀 😀