Polemika o Huliakovej provokácii na rokovaní
Poviem si svoj názor a môžete ma aj ukameňovať. Nepovažujem za správne čo povedal Huliak poslankyni Plavakovej. To chcem na začiatok zdôrazniť. Faktom však je, že to čo urobila bola čistá provokácia. Vzhľadom na to čo bolo predmetom rokovania. Mimochodom nie som plochozemec. Zem je guľatá. Pekné ráno prajem všetkým.
@monikkatt a neznášas kvôli tomu vyjadrovaniu a urážkam rovnako aj smer, SNS a vlastne všetkých agresívnych primitívov vo vláde?
Či len "slnieckari" sú tí zlí? A ostatní boli len vyprovokovani?
Zlo a nenávisti sa tu zososieva.
To je pravda. Úplne systematicky. Ale vinit z toho len a len PS je dosť výrazne scestné, na to tu mame iných "machrov"..
Okrem iného, tie nálepky - a to hocijaké (aj keby tam boli len rozprávkové postavičky) vyzerajú a pôsobia strašne a nevkusne. Moje pubertálne deti nemajú takto detinsky vyzdobené notebooky. Je v práci, nie v holubníku, nech si tak vyzdobí domáci počítač. Aj u iných politikov by mi to prišlo smiešne. A aká kauza sa z toho robí...
@sovica nájdeš to tu https://tv.nrsr.sk/archiv/schodza/9/19?id=328380 ... presne to hovorí 3:01:58 ... prepis: A hovorili ste tiež o tom, že zákony určujú, kedy sa plod stáva človekom. No to nie je pravda, žiadne zákony to neurčujú, plod nie je osobou, právne nie je subjektom práva, to hovorí aj náš Ústavný súd, už sme tu z toho rozhodnutia citovali a ja v tom, ešte z neho budem citovať aj v rozprave, a preto nemá plod ani právo na život. To konštatuje aj náš Ústavný súd. Subjektom práva sa stáva teda po narodení. Čiže nie je pravda, že zákony to rôzne určujú, rôzne stanovujú tú dobu. To jednoducho nie je pravda. Subjektom práva sa stáva po narodení.
@viestta dufam, ze by ti rovnako nevadil blaha s chegevarom/kladivom a kosakom, alebo niekto so zem a vek a podobne. lebo v tychto pripadoch zapredane media a opozicia by robila take halo ze az. bud kazdy cokolvek, alebo potom nikto nic. ale tu mi pride, ze existuje 'demokracia' len jednym smerom.
@monichetta propagacia hnuti potlacajucich ludske prava je v tomto state protizakonne
"Kto podporuje alebo propaguje skupinu osôb alebo hnutie, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov."
Duhova nalepka nie je propagacia hnutia potlacajuceho ludske prava, zato propagacia komunizmu a fasizmu ano. V ziadnom zakone SR (zatial, lebo Cicero z Revucej uz ma mokre sny o zakaze duhovych vlajok) nie je zakazane vyjadrit sympatie alebo prislusnost k LGBT+ komunite a nie je protizakonne ani bojovat za ich prava.
@bloger Ešte mi povedz názor nato keď Huliak fajčil v poslaneckej kancelárii. Tiež si bol taký najspravodlivejší?? Alebo keďže je v koalícii, tak sa mu to prepáči?? Vieš si predstaviť, čo by to nechutné tučné bravčové prasa stvaralo, keby fajčil v poslaneckej kancelárii ktokoľvek z opozície???
@carolynka nie je toto, že hlasovali proti právu rodiča prevádzat dieťa, trochu zavádzanie? Hra so slovickami?
Oni "len" nesúhlasili s návrhom, ktorého znenie in nemuselo vyhovovat. (Aj keď tu skôr pôjde o to, kto z koho...)
Je vôbec ten marcinkovej návrh pozmenený oproti pôvodnej verzii?
V súčasnosti má rodič právo dieťa sprevádzať. Zaručuje mu to charta pacienta.
Áno, viem, jednak o tom rodičia nevedia, nemajú silu bojovať s personálom, ktorý je proti, nemocnice nemajú kapacity, atď.atd problémov je milión plus 1.
Ale návrh, ktorý bol pôvodne predložený, obsahoval nestatnu formuláciu, že ošetrujúci lekár môže vyhodnotiť situáciu ako nezlučiteľnu s prítomnosťou rodiča a ten si potom už nepomohol nijak.. dávalo to príliš veľkú právomoc rodiča vykázať.
Áno, v normálnom svete by to problém nebol. Ale nemusíme si klamať, žiaľ u nás je mentálne nastavenie aké je a prítomnosť rodiča je často považovaná za komplikáciu či nepríjemnosť.
@beronsche Oni sa debaty ani nezucastnili, zo 79 koalicnych poslancov tam bol 1. Neviem ci tuto novelu Marcinkova nejako upravila. Ak by koalicnym poslancov vobec zalezalo na uprave, tak s nou o tom mohli debatovat a najst spolocne riesenie v prospech deti a rodicov. Prisiel az 1 poslanec.
@viestta je to hnusna ideologia, ktora napachala na zapade uz velke skody, viem z osobnej skusenosti mojich kamaratok a rodiny. to ako sa co interpretuje, to je jedna vec, realita druha. huliak ma pravdu. a napriklad zem a vek nepotlacalo ziadne ludske prava a nepropagovalo ziaden 'izmus' aj tak bolo zakazane a FB zablokovany a vtedy si nekricala.
Rada by som poukázala na to,že to,čo da deje ,nemá obdobu
A ti’,ktori sa tak triasli’ pri pomyslení na zvrhlú a nemorálnu a vulgárnu budúcnosť,ktorá nám hrozila s PS ,teraz sú všetci spokojní pri zvrhlych,nemorálnych ,sexistickych a vulgárnych predstaviteľoch ICH politického vykvetu
Jaj aha- výroky sú jedna vec,to sú len slova, oni sú predsa nádherným príkladom tradičnej rodiny
Ved presne,nám tu hrozili tie nemorálnosti na ulici,že sa za ruky držía a pusu si dajú..
Keďže namiesto toho, aby si odpovedal v pôvodnej diskusii, tak založiš diskusiu novú, opýtam sa ťa znova to isté tu:
- Čo konkrétne, okrem vkusu, porušujú tie nálepky?
- Je toto tak závažná otázka, aby sa ňou prerušovalo rokovanie?
- A najmä, pripadá ti v poriadku, že koalicia, na základe takýchto absurdných banalit, upiera opozícii právo podieľať sa na moci a kontrolovať ju? Po Kolikovej a Šimečkovi je to už tretí prípad. Na liberálnu demokraciu sa tu už ani nehráme?
@monichetta lenže lgbt hnutie nie je vôbec ideológiou a nehovorí nič o tom, že všetci ľudia musia byť lgbt ... ľudia nie sú lgbt z presvedčenia. z presvedčenia ich človek môže podporovať - ale len preto sa homosexuálom alebo trans osobou nestane!
Skvelé divadielko pre voličov, ktorých ešte vždy trápia medvede, liberáli, homosexuáli, neexistujúci COVID, psychopat Matovic....atď- zoznam majú v centrále SMERU a SNS. A páčil sa mi HLAS, že ostal sám sebou a nedal sa zatiahnuť do tej absurdity. Dúfam, že sa Dankovi nepodarí získať post predsedu parlamentu.
@biba_18 tak sa velmi mylis. kamoskej dcera v UK bola 100% dievca, milovala ruzove veci a dievcenske veci kym jej v skole nenarozpravali ze mozno nie je to co je. zacala mat uzkosti a pochybnosti ze mozno nie je dievca ( mala 12) , zacala nosit len cierne oblecenie, a po roku 'etickej a obcianskej vychovy' na skole ma uzkosti, ublizuje si, zmenila si meno na 'neutralne', nemozu ju volat uz povodnym dievcenskym menom a mozme iba dufat, ze sa z toho dostane. a na stastie tam kde je sa nemoze prihlasit na hormonalnu liecbu, ktoru by o par rokov trpko lutovala, ako sa to uz stalo niektorym.
@biba_18 joj to zbytočne vysvetľujes
Tu sú ľudia stále presvedčení,že to je choroba a da sa liečiť
Aj matka vlastne dieťa by dala liečiť,neviem kde,ale je to potrebné
Alebo potom ešte jeho výstrelok na upútanie pozornosti
Nerozprávam o mentálnych poruchach,pisem len a len o sex orientácii -to si tiez veľmi pletú viacerí
“Že príde matka k veterinárovi so synom,nech ho ošetrí ,lebo syn sa cíti komár”(a syn tam pobehuje ,máva ručičkami ako kridelkami a robí zzžzzzzzzzzzz”
Toto nevedia rozoznať a tak to s nami ide v 2024 roku Pána
@monichetta ty ani nerozumies pojmu ideologia. LGBT+ agenda je boj za prava rovnakych ludi ako sme my, ludi, ktori maju mat rovnake prava ak maju rovnake povinnosti. Ludi, ktori su rovnaki danovi poplatnici ako hetero, ale su im upierane niektore prava, ktore hetero danovi poplatnici a platitelia odvodov maju.
@monichetta V 12 rokoch sa hľadá identita,nielen sexuálna,ale aj estetické cítenie,mení da prejav,mení sa obliekanie,vyjadrovanie,správanie
To sa vola DOSPIEVANIE
Dieťa sa mení na teenagera a často je ovplyvnené spoločnosťou,kt ho obklopuje,chce sa niekam zaradiť
Už to nie je ružová bábika v rukách mamičky,už si vyberá ako chce vyzerať
A keď ma dieťa úzkosti,matka by mala pracovať na tom,aby dieťa rozprávalo o pocitoch a o všetkom,čo sa odohráva mimo domova-to sa vola živý dialóg rodic dieťa
Pletieš si realitu a predstavy
Pojmy a dojmy
@monichetta nemýlim. nikto ju nepresvedčil že nie je dievča. ona možno pochybuje či je, je v puberte a hľadá svoje miesto pod slnkom - ale na to má doma rodičov aby sa o tom mohli baviť - to máš ako s pozeraním akčných filmov ... moje dieťa videlo terminátora prvý raz keď malo 6 rokov!!
Preco ma vobec neprekvapilo, ktore postavicky tu obhajuju Huliaka a SNS? 🙂
@monichetta zaujímalo by ma, aké konkrétne škody máš na mysli?
Ako sa to priamo dotklo deti tvojich známych?
@monichetta Tieto "kamošky dcéra koňa"... Keby kamošky dcéra, ak je teda u nej problém v psychickej nevyrovnanosti, dospievala v čase, keď som dospievala ja, tak by tiež chodila v čiernom a navyše by sa rezala. Neviem, bolo by to lepšie, či horšie? Za dôb J. W. Goethe-ho by spáchala samovraždu. Nevyrovnaní pubertiaci existovali vždy a vždy si našli nejaký spôsob, ako sa prejaviť. Nič to nemení na fakte, že sú aj ľudia, ktorí naozaj nemajú jasne určené pohlavie a nie je to u nich len nejaká fáza, a na fakte, že napr. homosexuáli by mali mať rovnaké práva ako ostatní.
@nini1978 ano, a toto hladanie identity sa zneuziva.
@viestta ty si nepochopila co som ti napisala, a nechapes co je ideologia a agenda. ze sa to tak TVARI ze im ide o prava homo/trans-sexualov, ale skutocnym cielom je manipulacia s detmi, vykorenenie, oberanie deti o nevinnost atd...a vo svojej podstate robi tato agenda homosexualom protisluzbu, lebo vytvara odpor aj tam kde by nebol za normalnmych okolnosti. a naspat k tym 'izmom' ktore su dnes zakazane a o ktorych si pisala. o 20-30rokov bude aj lgbt+ na zozname nebezpecnych ideologii, to ze je to teraz 'in' este neznamena, ze sa to o par dekad neprehodnoti. len niektori to vidia uz vopred, a niektori su naivni a veria ze je to cisty humanizmus

Ale kedy mal niekto rusku vlajku nalepenu,myslite,ze opozicia to bude riesit ??!!! myslim,ze nie,lebo su dolezitejsie veci na pracivo vlade ako riesit nalepky...co urobil Blaha z obrazom namiesto prezidentky ??? Nic !!! Koalicia si vzdy robila co chcela !!! Koalicia nech sa zobudi a uvedomi,ze je tu 21,st a ina generacia ako oni dedovia...