icon

Politické rozhodnutia a zrušenie sviatkov

3. jún 2025

To už fakt nie je normálne, čo si táto garnitúra dovoľuje. Ako si môžu dovoliť zrušiť ďalší sviatok?! A taký dôležitý? To fakt ľudia nemajú pravo na ten poebany deň voľna? Ako z tohto von? Ako ich odtiaľ dostať? Ja si neviem a ani nechcem predstaviť, čo bude, o dva roky, keď skončia s týmto rabovanim 🫣🫣🫣 prosím, že nie som sama, kto sa fakt každým dňom bojí viac. (Samozrejmé, ten najväčší problém nie je sviatok. Myslim všeobecne čo všetko robia, každým dnom prerazaju dno)

Strana
z4
balerina2025
3. jún 2025

cakam kedy zrusia Vianoce.
takto si oni predstavuju konsolidacie? ze rusia taketo sviatky?
no nic, Slovensko sa coraz viac ruti do sraciek !
vdaka tymto kkt !

pribinak
3. jún 2025

Môžu si robiť čo chcú, majú na to dostatok voličov
Len tak sa sami do toho parlamentu nedostali, dostali ich tam voliči - tedy my a Nehovor že ani ty ani tvoja rodina ich voliči nie ste

Nwtrebalo rušiť žiadny sviatok, treba efektívne narábať s tým čo mame a efektívne narábanie nie sú renty ktoré tato banda rozdáva kade-tade

autor
3. jún 2025
@pribinak

Môžu si robiť čo chcú, majú na to dostatok voličov
Len tak sa sami do toho parlamentu nedostali, dostali ich tam voliči - tedy my a Nehovor že ani ty ani tvoja rodina ich voliči nie ste

Nwtrebalo rušiť žiadny sviatok, treba efektívne narábať s tým čo mame a efektívne narábanie nie sú renty ktoré tato banda rozdáva kade-tade

@pribinak nie nie, ja nie som volička tohto tu. Ostatná rodina- nechodí voliť, ale napríklad starká od manžela samozrejme neskryva sympatie, ale našťastie čo si všímam, tak aj ti voliči hentoho kksa menia názor 🙌🏼Ja mám v tomto svedomie čisté. Hanbila by som sa veľmi, voliť toto a ešte sa tým chváliť, tfuj🙃 ale áno, je to rozhodnutie väčšiny a z toho mi je na grc 🥲 a každým ďalším dňom viac 😏 a viac 🫣

mamina7070
3. jún 2025

realita je ze mame privela statnych sviatkov porovnani s okolitym svetom este zrusia jeden cirkevny
je to jedna z konsolidacnych kociekmco navrhovala aj predchadzajica vlada tak hadam by mohol byt v tom konsenzus

gab1sol
3. jún 2025

No, tak práve nad zrušením sviatku sa vôbec nezamýšľam. To je to posledné, čo ma pri nich hnevá… Štát nám padá na hlavu, oni si stavajú haciendy, peniaze idú bohvie kam, zodpovednosť hádžu na iných. To, že nebudem mať deň voľna, je pre mňa to najmenej. Aj tak máme stále dosť voľna…

ivka225
3. jún 2025

Nechodiť voliť znamená (mierne zjednodušene) voliť tak, ako väčšina.

pribinak
3. jún 2025

Nechodia voliť ….cize volia fica, pretože hlasy neprepadnú, ale pripíšu sa víťazovi teda ficovi
Takze ich popros aby voliť začali

Klesa? Nemyslím si, posledný prieskum pokles smeru nepotvrdil

larinka552
3. jún 2025

To je uz tak trapne a priehladne ked sa ohanaju tou blbou konsolidaciou. Pricom sami si (nakradnute) peniaze pchaju do vackov, ako prve si zvysili platy o 100% schvalili dozivotne renty. Vyhodene stotisice na zbytocne cyrilometodske slavnosti a oslavy vyrocia konca druhej svetovej vojny. zbytocne ministerstvo sportu, len aby Dankovi zalepili na chvilu hubu 🥴 Lety specialom na futbal, na hokej. Prevazanie zlocinca specialom 😵‍💫
Haciendy z eurofondov, vily v Chorvatsku... Netrasparentne statne zakazky usite na mieru konkretnym firmam.
Takto vyzera konsolidacia v praxi? 😵😡
Ale vzdy sa najde niekto, kto to bude obhajovat, ze ano mame vela dni, treba to skresat 😵‍💫🙈 To nevymyslis, to je Slovensko... 🤯
A este margo toho aky den zrusili, naco by komu bola dnes nejaka trapna a zbytocna sloboda ci semokracia 🤦🏻‍♂️😳
A chudacikovia si este malo nakradli... DPH 23 % nestaci, transakcna dan a ine zvysene dane, nestacia...stale malo hovadam nenazratym 🥲 A plebs nech sa aj zoderie, sak ako dobre nam je kolko volna by sme este chceli?!!! 🤯😡🤮

sara07
3. jún 2025

že sa zrušil štátny sviatok mi nevadí , skutočne ich máme vela hlavne pre cirkevne sviatky
vyslovene mi vadí že zrušili konkrétne 17,11 , kludne nech zrušia oba májové a 6.1aj naraz všetky 3
že zrušili sviatok dobre, oproti svetu ich máme ešte stále dost, ale vadí mi že všetko prenašaju na ludi a szoč a zamestnavatelov , oni si davaju renty, zvyšuju platy, rozhadzuju prachy doslova ...
tiež mi vadí prezentácia že to zrušili pre transakčnu dan, však oni ju zaviedli ako ju zaviedli mali dat menšie % alebo nastavit inak , lebo skutočne už začina citit že narast dph, cena prace a všetko okolo proste firmy nestihaju, začinaju sa točit menšie prachy, proste ludia prestavaju nakupovat , citit to všade , ludia uberaju zo spotreby ..
vadí mi že 13 dôchodky su nedoknutelné a požičiava sa na ne, nemuselo nič z toho byt keb sa aj dôchodci uskromnili alebo ich nastavili adresnejšie, robia z nich kastu už

hubka51
3. jún 2025

Mňa neruší,že bol zrušený štátny sviatok,ale to aký sviatok.Prečo sa nezruší 1.máj?Už dávno sa nechodí pochodovať na námestia a týždeň na to je aj tak ďalší sviatok

sella38
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
marhulka13
3. jún 2025

Síce mame veľa sviatkov, ale prvenstvo mame aj v najvyššom počte odpracovaných hodin

autor
3. jún 2025

Tak ja to myslim v tom zmysle, že oni majú aj 3 mesačne prázdniny, tak isto okolo vianoc maju dovolenky, takže reálne pracujú možno 5mesiacov z roka, z toho letia na dovolenky hocikedy v priebehu roka, konsoliduju tak, že bojkotuju parlament, rehocu sa do xichtu za plat, čo väčšina slovakov ledva za rok zarobí, nie to este za mesiac. To mi nenormálne vadí, ako to, že neexistuje niečo ako strop platu, veď to je na plač a ešte idú zrušiť sviatok a myslím, že významný. Ndch zrušia v septembri pannu Mariu alebo hocičo, ale 17.11. ? Ale ako hovorim, sviatok nie je gro, čo mi vadí, každý deň niečo spravia, že len čumim.
A ano, viem ze nehlasovane hlasy prepadnu, tomu kto vyhral, ale! Ja som uz rezignovala rodinu presviedčať, starí ľudia, ktorí pamätajú mečiara, karafiatiky, fickove ružičky a mdž a prezidenta mieru, tak to je dosť ťažko vysvetľovať a inšpirovať na zmenu, ktorá sa vlastne ich ani nebude týkať, napr taka 85 ročná starka. A tí čo nechodia voliť, tak vždy zaklincuju tým že však aj tak všetci budu kradnúť. Tak vymaň sa z toho a presvedč nech idú voliť. Nie je to také jednoduché.

zuzinka888
3. jún 2025

Ostatna rodina ked nechodi volit "dava hlas najsilnejsiej strane". Ako z toho von?? Asi presvedcit rodinu je ist volit je dolezite!

stvura
3. jún 2025
@mamina7070

realita je ze mame privela statnych sviatkov porovnani s okolitym svetom este zrusia jeden cirkevny
je to jedna z konsolidacnych kociekmco navrhovala aj predchadzajica vlada tak hadam by mohol byt v tom konsenzus

@mamina7070 vies ze Nemecko ma 22 volnych dni? Oficialne vsak vedu ze statne su 9-11 podla spolkovych republik. Ako ked si myslis ze my mame vela 🙂

autor
3. jún 2025
@zuzinka888

Ostatna rodina ked nechodi volit "dava hlas najsilnejsiej strane". Ako z toho von?? Asi presvedcit rodinu je ist volit je dolezite!

@zuzinka888 ja viem, snažím sa pred každými voľbami presviedčať a som rada, keď ich zlomím, ale proste stále panuje v našej rodine stigma, že vždy sa bude kradnúť. A každý kto tam pride, bude kradnúť a aj ty by si kradla, keby si tam😏 to je potom bodka za diskusiou. A ešte zavážia pellegrinove jamky v lícach 😩

aalt
3. jún 2025

Tak na jednej strane je pravda, ze mame sviatkov celkom dost. Na druhej 17.11. by za mna nebol horuci agent na zrusenie. Osobne som za nechat iba tradicne sviatky, ktore maju aj susedne staty. U mna su adepti na zrusenie 5.7., 1.9. aj 15.9 - kludne aj vsetky, ale cirkevne 5.7. a 15.9. sa vraj zial zrusit tak jednoducho nedaju (kvoli vatikanskej zmluve). Ja nemam problem chodit do prace, ak to je adekvatne zaplatene, primerane zdanene a za tie dane aj vidim ich rozumne vyuzitie. Tu zial ide iba o to, aby mali z coho kradnut. Ziadne setrenie, znizenie plytvania sa nechysta. Rok co rok su vacsie vydavky (rozumej rozhadzovanie). Vid nove ministerstvo, zvysenie "rezerv" predsedu vlady aj prezidenta ...

autor
3. jún 2025
@aalt

Tak na jednej strane je pravda, ze mame sviatkov celkom dost. Na druhej 17.11. by za mna nebol horuci agent na zrusenie. Osobne som za nechat iba tradicne sviatky, ktore maju aj susedne staty. U mna su adepti na zrusenie 5.7., 1.9. aj 15.9 - kludne aj vsetky, ale cirkevne 5.7. a 15.9. sa vraj zial zrusit tak jednoducho nedaju (kvoli vatikanskej zmluve). Ja nemam problem chodit do prace, ak to je adekvatne zaplatene, primerane zdanene a za tie dane aj vidim ich rozumne vyuzitie. Tu zial ide iba o to, aby mali z coho kradnut. Ziadne setrenie, znizenie plytvania sa nechysta. Rok co rok su vacsie vydavky (rozumej rozhadzovanie). Vid nove ministerstvo, zvysenie "rezerv" predsedu vlady aj prezidenta ...

@aalt 🙌🏼 súhlasím! Za mňa 5.7. kľudne zrušiť, aj v septembri ten sviatok, hoci su cirkevné, ale ako 17.11. fakt že nie. Výsmech ľuďom a minulosti.

larinka552
3. jún 2025
@aalt

@aalt len pre info 1.9. je uz zruseny od min. roku.
A buduci rok planuju zrusit dalsi sviatok. Keby s tou konsolidaciou zacali od seba, nepoviem ani slovo. Ale toto nema s konsolidaciou absolutne nic spolocne. Nie je to nic ine len zdieranie ludi a snahy o presun statnych penazi do vlastnych vreciek 🤷 Toto co sa deje v priamom prenose nema odbdobu. Kradnu a rabuju bez hanby, jak po nebohom. Sem tam vypustia Kotlara alebo Machalu na odvedenie pozornosti. A vsetky zle rozhodnutia (nepopularne) hodia na uhlavnych nepriatelov statu, opoziciu, mimovladky, EU, Caputovu, Odora, Matovica (vid. ,,Matovicova" transakcna dan) 🤯🤮😡🤬 Matovic uz nie je 2 roky pri moci. Tolko k tomu.

anickaaa6aaa
3. jún 2025

inak keď niekto porovnáva, že oproti iným štátom máme veľa sviatkov... tak v iných štátoch ak pripadne sviatok na víkend tak sa automaticky presunie na piatok alebo pondelok. u nás takí nič nehrozí...

sara07
3. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba ano , proste im dali na vyber bud napíšete vy nejaké navrhy, respektivne toto by sme potrebovali aby ste napisali a my budeme zlatušikovia a nezdvihneme dalej odvody alebo min mzdu atd
živo si viem predstavit tuto dohodu tichu ....

diewcatqoo
3. jún 2025

Ja neviem, ale prekvapilo to niekoho, ze komousi si zrusili den boja za slobodu a demokraciu? Ved uz ked toto ludom neotvori oci... ale vcera z dlhej chvile som k tomu citala diskusiu na FB a ocividne je to volicskej zakladni totalne u prdele. Tie komentare, to bola uplna stoka. Ze co komu priniesol tento den... 🤷‍♀️

babababka
3. jún 2025
@hubka51

Mňa neruší,že bol zrušený štátny sviatok,ale to aký sviatok.Prečo sa nezruší 1.máj?Už dávno sa nechodí pochodovať na námestia a týždeň na to je aj tak ďalší sviatok

@hubka51 môžu to spraviť v 2.kole ak 17.nov.bude málo.

eva8
3. jún 2025
@marhulka13

Síce mame veľa sviatkov, ale prvenstvo mame aj v najvyššom počte odpracovaných hodin

@marhulka13 kde sa udava, ze mame prvenstvo v pocte odpracovanych hodin? Aj pracujeme pocas tych hodin porovnatelne (efektivne) ako v inych statoch? Da sa aj toto vyhodnotit

marhulka13
3. jún 2025
@eva8

@marhulka13 kde sa udava, ze mame prvenstvo v pocte odpracovanych hodin? Aj pracujeme pocas tych hodin porovnatelne (efektivne) ako v inych statoch? Da sa aj toto vyhodnotit

@eva8 v televíznych novinách som to pozerala, čo sa týka nadčasov a práce cez víkendy

carolynka
3. jún 2025
@eva8

@eva8 napriklad v Irsku je standardny pracovny tyzden 37 hodin oproti slovenskym 40. Neviem ako je to v inych krajinach. Ked sviatok pripadne na vikend, volny den sa automaticky presuva na nasdledujuci pondelok. Nam minuly rok pridali den pracovnehi pokoja, lebo sme ich mali malo

eva8
3. jún 2025
@carolynka

@eva8 napriklad v Irsku je standardny pracovny tyzden 37 hodin oproti slovenskym 40. Neviem ako je to v inych krajinach. Ked sviatok pripadne na vikend, volny den sa automaticky presuva na nasdledujuci pondelok. Nam minuly rok pridali den pracovnehi pokoja, lebo sme ich mali malo

@marhulka13
@carolynka
Dakujem 🙂

marhulka13
3. jún 2025
@eva8

@marhulka13
@carolynka
Dakujem 🙂

mamina7070
3. jún 2025

celkom
fajn clanok k tejto teme na aktualitach (nepoznaceny este lebo fico) k teme statnych sviatkov na Slovensku
https://www.aktuality.sk/clanok/Nbp7vEQ/mali-by...

Strana
z4