Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO
Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...
Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.
@777januska777 najväčšiu pomoc poskytli USA nie len materiálnu, vojenskú ale aj informačnú.
Európske štáty budú v prvom rade zásobovať svoje armády, pre svoje ciele. Až potom budú riešiť Ukrajinu. Európa doteraz viac kecala a sľubovala ako reálne poskytla. Máš už dostatok analytikov a vojenských stratégov ktorý to hovoria že bez USA pomoci Ukrajina veľké šance nemá. A majú lepšie informácie ako ty.
A ani Európa nie je taká hlúpa že pôjde proti USA. Trump chce mier za každú cenu. Už to chápe aj Ukrajina len ty veríš na rozprávky.
A je to v poriadku ak im veríš, len neočakávaj že podľa toho budú krajiny sveta fungovať.
@777januska777 Ale protesty nestačia, Ukrajina potrebuje peniaze a zbrane. Si ochotná prísť o všetko, len aby Ukrajina vyhrala vojnu? Lebo tak to bude drahé, že ešte naše deti sa nebudú mať tak dobre ako sme sa mali my. A ďalšie riziko je obrovská vojna, nikto nevie, či týmto štýlom Ukrajina vyhrá, možno nie a môže byť ešte horšie. Tak ak si pripravená, klobúk dole.
@bosorkabb nie usa neposkytli najväčšiu pomoc. Európa poskytla najväčšiu pomoc. Pozri si štatistiky. A trump zastavuje pomoc, nejde napádať ukrajinu. Takže Európa proti usa nejde. A nie analytici sami nevedia ako toto dopadne. Lebo už sa poučili na tom, ze nedávali Ukrajine žiadnu nádej, čakali, že padne do roka alebo menej. Dohady su, ale aká bude cesta nik nevie. A áno štáty sa idú zbrojit vo veľkom, doteraz sa nemuseli. Ja fakt neverím na rozpravky, lebo neverím, že keď kapituluje ukrajina bude mier. To je rozprávka. Ak padne ukrajina, tak vojna začne, to nie je rozprávka, ale skôr horor.
@gribka1 my máme peniaze mame im co dávať aj z čoho. Ale to by sme konečne museli zastaviť zlodejov vo vláde. Takže áno chodím na protesty, aby ten zlodej a zločinec konečne odišiel z vlády. A ďalej už neviem ako to bude. Ja nemám vestecku guľu, ale uvedomujem si reálne nebezpečenstvo a preto chcem dávať zbrane Ukrajine.
Hrozne som nahnevaná na putina a to ako potreboval zdvihnut svoje ego a zničiť svet.
@777januska777 ver si čomu chceš.
Kľudne daruj všetok svoj majetok komu len chceš.
Ešte jedna vec. Pozri koľko Európa dala Rusku za ich nerastné bohatstvo a potom mudruj. A dáva doteraz len sa tým nechváli.
A ja som za to nech Európa začne riešiť svoju bezpečnosť. Ale nie len rečami. Len tanky na solár moc nenájdu 🤫
@bosorkabb a naco ma Europa riesit svoju bezpecnost. Pred kym? Ved nam nic nehrozi predsa, ved Putin chce iba kusok Ukrajiny a dalej nic...pred kym sa mame branit ( prepac, proti komu mame zbytocne predlzovat vojnu)....ked nam nic nehrozi...A naco riesit bezpecnost v Europe, ked najlepsie je predsa vsetko nechat tomu mocnejsiemu...zbytocne vyhodrne peniaze, nie?
@kremlicka250 lebo bezpečnosť má riešiť každý štát. Je to logický krok aj keď neskoro. Opýtaj sa Francúzov načo majú atómový arzenál. Tú istú otázku môžeš smerovať aj na iné štáty.
A polož si otázku prečo nikto nezautoci na Rusko.
Nie všetko vo svete je spojené s Ukrajinou. Neviem prečo máš pocit že každý musí mať rovnaký názor na vojnu. Vojna vždy bola, je a bude zlá. Ale deje sa, z vôle mocných.
@bosorkabb ja ti nekazem mat rovnaky nazor, ja sa pytam, pred kym sa mame chranit.
A naco vlastne, ked sa tu tvrdi, ze v ramci "mieru" sa ma ustupit mocnejsiemu.
Ze naco nam bude tie nepouzite obranne systemy, ktore by zbytocne predlzovali vojnu.
Nie je lepsie tie peniaze vyuzit lepsie?
@777januska777 to nie je riešenie, ale že vôbec
@777januska777 strašne detinsky to všetko vidíš. nevieš, ako funguje svet a vysoká politika
@kremlicka250 slúžia na odstrašenie možného nepriateľa čo isto vieš.
A nie v rámci mieru. Vojnu vždy výhra jeden a druhý prehraje. A áno veľa krát ten väčší a viac pripravený vyhrá. Ja osobne by som to rada videla inak ale som moc malý pán.
@bosorkabb ale akeho nepriatela, ved zbrojenie je zbytocna provokacia...a vyhadzovanie penazi na vopred prehrany boj....Naco vyhadzovat tolke peniaze zbytocne. Ved v ramci mieru , vsetko odovzdame a sme ticho...
Naco ten cirkus okolo....ved urobime to, co kazeme druhym. Budeme drzat usta a krok....
Kolko penazi mozme usetrit.
Keď sa Slovensko nezbaví Fica tak ani zbrojit nemusíme, sam Kalinak to povedal v Poľsku. Oni sú už úplne nastavení, ze ak k tomu príde odovzdajú krajinu Rusku a oni budu babkova vláda. S nami už ani nikto neráta v EÚ. Ľudia na Slovensku sa tvária akoby sa nič nedialo.. na protesty už chodí menej a menej ludi. Asi väčšina chce byť súčasťou Ruskej biedy, o ktorej im Ruska propaganda na Facebooku narozprávala bludy. Až keď sa to stane, potom budú prekvapený aká je Ruska realita. Ten kto ma rozum, by už mal hľadať zadné dvierka alebo rovno sa sťahovať preč.
@slecna_zuzka mne sa nezdá že chodí o veľa ľudí menej na protesty. Ale časom to príde pravdaže, keďže piatok je čas kedy ľudia odchádzajú na svoje chaty a je už vonku pekne. Veľké mestá vtedy opúšťajú ľudia a idú mimo nich.
@slecna_zuzka ty uz si sa prestahovala prec?
Vsetko pekne zhrnuté v to to videu
Zelensky je len babka USA ,nechcel rokovať s Ruskom pri zamedzeniu zaklad i Nato,dopadol takto,Rusko je súčasť Europy,Europa bez Ruska nema sancu proti usa,ak si neutrálny=si nepriateľ usa.zelensky to s Ukrajinou pobabral na plnej čiare,vojna nemusela vyt=keby usa neporušila zmluvu o nato a keby zelensky vyjednával s ruskom.
To ze chce ist ukr do únie neznamena ze Ukrj sa. Ude mat lepsie,o blaho svojej krajiny sa musia postarat sami,zdroje a bohatú krajinu na to maju.
Geopolitickú v denníku n nenájdete.
@777januska777 ukrajina za nas nebojuje,ukrajina bojuje za Ameriku,Rusko asi nechcelo vojnu,lwn bolo vyprovokované alw to by ste museli citat aj ine články ako v denníku N A nie nikdy som Fica nevolila-stacilo si pozriet kratky záznam z eu parlamentom z odborníkom na svetovú politiku-nezávislým.
@dobryden Rusko bolo vyprovokovane. Prepanajana. Používajte rozum. Na toto staci len obyčajná inteligencia. Ja keď počujem toto niekoho povedať, alebo napisat,už viem s kým mam dočinenia. Určite objavitel YouTube videí. Alebo posluchac slobodnej Európy, vysielača, TV slovan ani neviem presne ako sa tieto dezinfomédia presne volaju... ale musím uznať,že robia uzasnu prácu na jednoduchších ľuďoch . A žiaľ som veľmi nemilo prekvapena ,koľko takých ludi na Slovensku mame.
Myslím že Európa musí zbrojiť a cvičiť sa v boji. Žiaľ. Fico rozohral nebezpečnú hru prikláňania sa k Rusku a straty suverenity v prospech diktatúry. Kvôli svojej predposratosti sa až snaživí strká Putinovi do zadku. Pritom stačilo tichučko mlčať a nekomentovať ani Rusov ani EU. Nik nie je zvedavý na nazor tak malého naroda. Teraz z nás urobil terč. Mohol robiť diplomatickú politiku na dve strany, ale on ju robí len na jednu stranu. A rečiam že nechce vystúpiť z EU neverím. Ak nás nezakryje jadrový dáždnik, Rusi tu na 100% napochodujú. Nie aby nás zničili, ale aby tu zaviedli svoju diktatúru. Nepotrebujú naše územie, ale našu loajálnost. Fico sa o Zelenskom vyjadruje hnusne a o Putinovi ako o bohu. To nie je normálne, to je kolaborácia.
@dobryden ked nieco nechcem, tak to nerobim. Jednoduche...ked nechcem vojnu, tak neutocim, ked nechcem zbit manzelku, tak to neurobim, ked nechcem znasilnit, tak to neurobim.....
To je to iste ako nie som rasista, ale...nechcem byt zla, ale....
Jednoducho, but chces alebo nechces.
Jedine, co clovek musi je raz umriet, zvysok su nase rozhodnutia.
@kremlicka250 suhlasim,len ten spor nie je taky jednoznačný ako nam je podsúvajú.A o to ide,ak poznas uplne detaily vies si urobit lepsi obraz o politike.Mne sa to video pacilo,a odporúčam aspon pozriet.Je tam spomenutá aj vojna Izrael a o tom kto za tym stoji.

@gribka1 protesty všade vo svete. Protesty co su aj na Slovensku sú proti Ficovi, ale sú aj za Európu a za podporu Ukrajiny, rovnako ako iné protesty vo svete, su proti svojim populistickym politikom, ale aj za podporu ukrajiny, vid. Gruzínsko, Británia, Nemecko, teraz už aj usa začína protestovať proti trumpovi. Napriklad ten protest vo vermonte, keď viceprezidenta vyhnali z lyžovačky.