icon

Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO

4. mar 2025

Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...

Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.

kremlicka250
4. mar 2025

@danielahamar preco povolavat, ved ak by nahodou prisli Rusy tak im v ramci mieru odovzas kluce od bytu,das kreditku , podakujes a ides prec ,nie?
Da sa to nacvicovat aj kym tu niesu. Napr, ak ti niekto nieco ukradne alebo sa ti do obyvacky nastahuje sused....

danielahamar
4. mar 2025

@777januska777 do niečoho tu núti len EU, nikto iný😉

duunlo
4. mar 2025

@777januska777 ludia im nedochadzaju? Ved vsade citam, ze uz verbuju aj dedkov, uz tolke maju straty, dokonca korejcov uz musia verbovat. Zaujimave nie? Vsetko im dochadza a predsa bojuju proti Ukrajine, ktoru podporuje cela EU, USA, atd. Ako to len robia, do psej matere?😅 Aky cas na zbrojenie im chces dat, ved je to chudobna krajina, ktora nema zdroje. Nejak sa zamotavas

777januska777
4. mar 2025

@gribka1 zas tie informácie. Stačia úplne jednoduché základné fakty. Kde sa bojuje? Kde sa zomiera? Všetko okolo toho dôležité už predsa nie je. Všetko je propaganda z jednej aj druhej strany. Fakty sú úplne jasne.

kremlicka250
4. mar 2025

Inak vtipne je ako sa Slovaci so susedom idu povrazdit o jablon co im tieni v zahrade, a 5 m2 ktory je zle zapisany v katastri, a pristresku suseda na auto co im brani vo vyhlade a tu sa dusuju, ze nech sa vsetci vzdaju toho, co im pravom patri....v ramci mieru.
Skuste, ked ste uz taky srdecni, prepisat vasu obyvacku ci auto na suseda🙂 len tak v ramci dobrych susedskych vztahov.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 ovládala som svoje emócie, veľmi veľmi dlho. Ale po tom co sa stalo s trumpom, začínam mať reálne strach. A keď vidím, že sa tu stále niekto dohaduje o tom kto je agresor, tak už nemám trpezlivosť. A po ďalšie nenadavam tu nikomu, píšem co sa stane. Píšem co tato vaša nečinnosť spôsobí, to nie je nejaký strašidelný scenár, to je reálny scenár a vy ho stále popierate.

777januska777
4. mar 2025

@danielahamar jasne eu. Do niečoho tu núti len a len putin. Nik iní. Jedine putin je ten co to môže zastaviť a jedine on môže vyriešiť vojnu, ale nechce.

duunlo
4. mar 2025

@kremlicka250 praveze sa povrazdit neidu, aspon nevidim a necitam, ze sused zabil suseda pre jablon… pises somariny 😅

lion777
4. mar 2025

@777januska777 ja ten strach nemam, to je rozdiel medzi nami dvomi.

duunlo
4. mar 2025

@777januska777 u psychologa si uz bola, ked mas taky strach? Nech ti da nieco na ukludnenie, lebo ty asi este dlho nebudes mat klud na dusi 🙂

777januska777
4. mar 2025

@duunlo áno verbuju sa aj dedkovia, ale nie kvôli tomu, žeby im dochádzali ludia v celom Rusku, ale skôr ludia v tých chudobných častiach. Nikdy do vojny netlacia tie bohaté mesta tých bohatých ľudí. Vzdy sa verbuje chudoba. A až potom môže nastať verbovanie aj bohatších, ale velmi opatrne. Keďže to môže vyvolať občianske nepokoje.
A do čoho sa zamotavam? Ved rusko má byť najsilnejšia armáda sveta a nedokáže poraziť ukrajinu. Ved to je samé o sebe na smiech. A to ze zapad dodáva zbrane je predsa úplne bezpremetne, keďže rusko sa roky chváli na svojich prehliadkach najnovšími zbraňami.

777januska777
4. mar 2025

@lion777 jasne, ze nemáš. Ale keď sme tu mali migrantov, tak si sa nebála a nepanikarila, ze nás idú obsadiť a znasilnovat? Alebo takéto pska a lgbti sa nebojím všakze nie?

lion777
4. mar 2025

@777januska777 ved tu nie su a keby to sem doslo, alebo sa dotklo mojho dietata , niekto z tych skazenych, co ich spominas. Videla by si ten bordel, co by som s nimi spravila.

777januska777
4. mar 2025

@duunlo smiať sa môžeš. Aj z Poliakov a iných co sa báli hitlera sa smiali a vidíš dosmiali sa. Vojna ich dostala a bola krutá a zla. Ale ako sa vraví, kto sa nepouci z histórie je donútený si ju zopakovať. A vyzerá, že si ju zopakujeme, lebo zas radšej držíme s agresorom ako s obeťou.

kremlicka250
4. mar 2025

@duunlo ??? Ako lebo ty mas fajn susedov,tak sa to nedeje hej?
Pusti si nahodne nejaky diel obcan za dverami a mozno zistis, ako kto robi cierne stavby, ako sused susedovi robi naschval... Tu sa ludia rozculuju ak im niekto v obchode omylov vyda o euro menej ale druhych majetok by rozdali jednym dychom.

carolynka
4. mar 2025

@kremlicka250 tiez nad tym rozmyslam,.ci ti ktori Ukrajine radia vzdat sa uzemia, ziju na vychode Slovenska a nevadilo by im keby ich okres alebo kraj zobralo pod svoje kridla Rusko a zostatok Slovenska by bol stale v EU (hypoteticka otazka)

duunlo
4. mar 2025

@777januska777 ved pises, ze Rusko nema urodnu podu, ze ma len ropu a plyn a nema nerastne suroviny, mineraly, podu. Tak sa nemas preco strachovat, ved oni nemaju z coho ani tie zbrane vyrabat a kedze uz ani EU od nich neberie plyn a ani ropu nechce, ved ideme elektro. Ved to ani Ukrajinu nevedia porazit, tak coho sa bojis, zeby prisli tu, ako? Ved si protirecis, je to slaba krajina.

duunlo
4. mar 2025

@kremlicka250 ale ved ty prirovnavas realne zabijanie ku hastereniu susedov. Proste pises somariny, susedia sa kvoli jabloni ani pristresku nezabijaju.

lion777
4. mar 2025

@duunlo to sú také baby, čo sa asi nudia. 🙂 strata času

kremlicka250
4. mar 2025

@duunlo prepac, to povrazdit bolo obrazne povedane, nemyslela som to doslova. Aj som veru vahala, ci nezmenit slovo vrazdit za ine, ale dufala som, ze pochopis, ze to bolo myslene obrazne. 0
Ale hej, mala som dat povrazdit do uvodzoviek, aby to clovek nepochopil doslova. Moja chyba.

777januska777
4. mar 2025

@duunlo vidíš a ty to zas vidíš ľahko. Keď tebe napíšu ze rusi nedávajú plyn do Európy, tak veríš tomu, doslovne všakže. Nehladas si informácie a neoverujes si ich a ani ich nepoznas? Lebo rusi stále dodávajú dodávky, v oveľa menšej miere ale dodávajú. Plyn a všetky nerastné suroviny sa predávajú na trhoch a na nich sa obchoduje. Ano krajiny sa snažia bo veľkom odstrániť od Ruska, ale ide to pomaly.
Ano teraz nevedia ukrajinu poraziť, lebo išli nepripraveni. Problem je, ze takú blamáž by si už nikdy nedovolili znovu zopakovať. A zbrojenie by už nikdy takto neodflakli. Takže dat im čas a možnosti napraviť chyby aké urobili na Ukrajine by bola obrovská chyba pre Európu a svet. A ako vravím nejde iba o rusov ide o všetky mocnosti, ktoré chcú svoj kus koláča na iných krajinách, po prehre Ukrajiny nebudú mať problém si ho vziať.
Ved čítaj co píšem. Absolútne nevnimas co ti píšem, ty nejako žiješ vo svete, kde si myslíš, ze sa nič nedeje a všetko je fajn, sme predsa moderná doba a vojny sú z minulosti.

bosorkabb
4. mar 2025

Ukrajina bez americkej pomoci šancu nemá. Ona ju veľmi nemá ani s pomocou od USA.
Môžeš mať techniky koľko chceš ale ak nemáš bojovú silu tak nemá kto bojovať.
Rusko malo padnúť každý mesiac, to počúvame už veľmi dlho.
A to čo urobil Trump sa predsa dalo očakávať. Nie je to žiadna novinka, stačí ho chvíľu sledovať.
Áno konečne Európa začína riešiť svoju bezpečnosť. Lenže najprv bude riešiť seba až potom Ukrajinu. Lebo vždy si každý najprv stráži vlastnú prdel až tak inú.

kremlicka250
4. mar 2025

@carolynka ako tvrdia, v ramci mieru sa treba vzdat. Tak neviem preco nikto z nich nie je ochotny prepisat kus svojho pozemku susedovi. ...

duunlo
4. mar 2025

@kremlicka250 a co mam pochopit, ze tu prirovnas hasterenie susedov k vrazdeniu ludi medzi sebou? No chcel by som vidiet, ktory sused by zabil toho druheho ako pises kvoli napr. pristresku? Mozno nejaky psychopaticky jedinec by sa nasiel, ale nie ze bezne. Cize take blbosti ako nastahuj si agresora do obyvacky je dobra sragora. Preco rovno nenapises do spalne aby ta tam rovno aj nakladal?🤦🏻‍♂️

lenkakravcova
4. mar 2025

@777januska777
Ja myslím, že tu je dôležité pozrieť sa na to o akého agresora ide.

Ak niekto príde, cudzie vojsko, a ide vraždiť hlava nehlava - tak je logické sa brániť so zbraňou v ruke.

Ak niekto iný príde a chce si prevziať politickú moc, tak vtedy nemá zmysel sa brániť so zbraňou v ruke. Spôsobí to viac škody než úžitku (a reálne, kto by plakal za terajším vedením? 🤣 Len by sa vystriedali "diktátori".

Osobne si myslím, že Rusko nepôjde na Slovensko s tankami a vojakmi zabíjať občanov. Keď už by niečo chceli, tak to budú riešiť cez prevzatie politiky.

danielahamar
4. mar 2025

@777januska777 a kto je tá obeť a kto agresor?

777januska777
4. mar 2025

@bosorkabb lenze vojna sa dá poraziť zvnútra. Teda najma zvnútra. Čím dlhšie ukrajina bojuje a drží sa, tým musí viac rusko zbrojit a využívať aj bohatších obyvateľov a to je veľký problém.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 boj vytvára len další boj, zlo dalšie zlo. A kedysi bolo aj, že čím zabil, tým bude aj on zabitý. Žiadny mier ani poriadok , nedosiahneš týmto prístupom.

ikka204
4. mar 2025

@duunlo velmi to bagatelizujes, vysmievas sa z toho. Polozim ti otazku.. Prestane byt nato a ich zakladne nebezpecne pre rusko, ak bude ukrajina ich hranicou, alebo nebodaj my? Ci fakt veris v nekonecny mier a spolupracu, ak obetujeme ukrajinu, ktora je momentalne naraznikovou zonou medzi zapadom a vychodom?

lion777
4. mar 2025

@lenkakravcova myslím, že tiež nie. To si navymýšlali zo strachu, tieto baby.