Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO
Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...
Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.
@duunlo tak si ocividne nepochopila pointu mojho prispevku. Pointa bola, ze sa tu na Slovensku ludia hadaju o 2 metre stvorcove, o to ze im niekto nevyda 1 z nakupu , alebo im susedova jablon tieni do zahrady. A zaroven sa vacsinou ti ludia tvaria, ze vzdat sa svojho uzemia je uplna samozrjmost....chapes tu ironiu? To je pointa.
Neviem preco tu splietas nieco o nakladani, neviem, nakladaju sa uhorky napriklad....co robis doma v spalni mi je uplne jedno.
@danielahamar prosím však toto nemusím vysvetľovať. 🙈 Kde sa bojuje? Na akom území sa bojuje?
@777januska777 este, ze ty citas co ja pisem a aj s porozumenim istotne 😅 tolko ironie co ja som tam napisal, ti musi oci vybit. Ale nevadi, hlavne ze ty si informacie overujes, az som pokojnejsi. Akoze nevnimam co sa deje? Ved praveze citam a vsade v dennickoch pisu, ze rus dostava na frak a uz melie z posledneho. Uz sa spoliehaju na somarov, kedze auta nemaju a tento rok ani asi nepooru, ani zatva nebude ked uz aj traktory pouzivaju a im ich znicia. Pracky neviem ako z tej Ukrajiny teraz budu odvazat…
@777januska77 🤣prečo, ja si to rada vypočujem znova a možno po xy krát to hádam už aj pravda bude
@danielahamar 🤣
@lion777 už som aj chipsy zjedla🤔🤣
@lion777 boj vytvára ďalší boj, ale nie takto jednoducho. Po prvej svetovej vojne bolo prusko (nemecko) zničené a každý sa na neho vykaslal, bola tam obrovská chudoba, to spôsobilo následný hnev Nemcov a na tom vyrástol Hitler. On využil ten hnev. Po druhej svetovej vojne sa preto už rovnaká chyba neurobila a Nemecko postavili na nohy a dnes je tam kde je. Musíš agresor poraziť a zabrániť mu v ďalšom boji, ale tak isto neskôr musíš pracovať na tom aby sa to už nestalo, nemôžeš ho nechať vo svojom svete a hneve. Ale náprava vždy môže začať až po porážke, nikdy nie ústupom, lebo tým dáš agresorovi nádej vo svoju vec a vo svoju agresivitu.
@ikka204 akoze vysmievam a bagatelizujem? Ved to sa pise v dennickoch, tak to bude pravda alebo azda mam verit na informacie z hoax stranok? Ved logicky, ked agresorovi vsetko dochadza, melie z posledneho, kazdy mesiac uz mal padnut tak takeho sa mam bat a ako to pridu, kravskym povozom? Ovsem mimo jadrove zbrane, ale tu pisu, ze nas obsadia, tak prosim Vas ako, ved ani ukrajincov vraj nevedia porazit? 😂 neprotirecite si?
@777januska777 no vidis, financne im pomohli usa, aj zaplatili to ostatne, aby zas vytiahli do boja. Najprv si vybral istu skupinu ludi, ktorych dost trapili a potom sa isiel prechadzat po Europe, nejake zvraty boli a tak , no ale nakoniec to Rusko urobilo poriadok.
@kremlicka250 vo vojne sa nehadaju, to je podstatny rozdiel. Ved ani Slovensko by nebolo Slovenskom bez vojny…
Lenže tento štýl, aký zvolili USA a EU jednoducho na Rusov nefunguje. Malo to byť rýchle, no a prd. S rusmi sa má bojovať ináč, nie vojensky. Na ruského mužíka snáď len náboženského alahoveho fanatika. Toto nemá šancu na víťazstvo Ukrajincov.
@duunlo kde vidis, ze tvrdim, ze melu z posledneho? Ja vsade vidim clanky, ake rekordne percento z hdp davaju na obranu. Vies, aky osud caka krajinu, ktora nastupi na miesto ukrajiny ako naraznikovy stat medzi zapadom a vychodom? Toto si zelate pre slovensko? My prvi by sme sa mali modlit, aby ukrajine zostalo co najviac uzemia
@duunlo a vidíš teraz si dokázal, že pre teba je buď jedna alebo druhá propaganda. Každá strana má svoju vlastnú propagandu áno aj ukrajina. A predsa nebudeme veriť všetkému všakže? Veľmi veľa veci je prikraslenych alebo zvelicenych. Preto nemôžeme veriť žiadnej propagande, jedine čomu môžeme veriť sú reálne skutky a fakty a áno ja si veci overuje na oficiálnych stránkach. Mainstream pracuje tak, ze si veci prikrasli, ale vždy ma veci overené z oboch strán.
@777januska777 ty brďo žena, ty aj čítaš, čo píšeš? Nech len tam Ukrajinci bojujú a zomierajú aj za nás, my im dáme peniaze a nech to nejak za nás všetkých vybojujú 🤦♀️
Chcela by som vidieť tvoju horlivosť, keby si tam mala manžela a synov, či by si naďalej nabádala na vojnu… asi nie, želala by si si mier, za akúkoľvek cenu, len aby tam tvoji najbližší nemuseli položiť svoje životy.
Keby tam EU a USA neliali peniaze a nenabádali v pokračovaní vojny Ukrajina by bola dávno prinútená rokovať a riešiť konflikt diplomatickou cestou. USA zastavilo kohútik, uvidíme, odkiaľ ide EU brať peniaze.
@duunlo stale si ma nepochopila, nevadi....
@danielahamar rusko je agresor, putin je agresor. Ukrajina je obet. Vojna je na ukrajinskom území.
@777januska777 obet si ty, ako pozeram
@ikka204 nie, ze ty tvrdis, kde som to pisal, ty aj citas s porozumenim? V clankoch vsade to pisu, ze im nieco dalsie dochadza a takeho agresora sa mame bat? A ako porazia ukrajincov na somaroch? Ved podla tychto informacii by sme mali byt v klude. Cim vybojuju dalsie uzemia? Ved je to vraj chudobna krajina, som sa ti dozvedel. Uz maju kolke 12. kolo sankcii?
@sisaka ok, tvoja teoria znie fajn, diplomatickou cestou? Ale ked to islo diplomatickou cestou, preco Rusko nestopla utok a neriesila to diplomatickou cestou? Mali na to 3 roky ( kolko zivotov by sa zachranili...aj na,Ruskej aj Ukrajinskej strane).
Ps: vzdajte sa inak vas povrazdime, nie je diplomaticka cesta mimochodom.
@777januska777 s tebou je zabava, ze nemozeme verit propagande ale skutkom a faktom a kto akoze pise tie fakty a opisuje skutky? Ake su to tie oficialne stranky? Lebo take informacie ako vedia ukrajinci vypustit to stoji za to, ze zostrelili sme 16 rakiet z 12tich 😅
@lion777 hm? Ked vás ludi plných hoaxov vidím. Sama za seba sa hanbím aká som bola ovplyvnená kedysi rovnakými hoaxami. Si bok zázrak ze som a z toho dostala. Lebo vidím, že sa to podarí malo ľuďom.
@777januska777 no a topis sa v hoaxoch. Ja sa nehanbim a verim , ze aj ty dokazes narast a sa vyvijat, len este ti musia spadnut este vacsie klapky a iluzie z oci.
@777januska777 musím sa ťa opýtať, to všetko čo píšeš, myslíš smrteľne vážne?
Ja nerozumiem napr. tym, ktori tu apeluju, aby Ukrajina rokovala a hlavne sa vzdala. Preco neapeluju na Putlera, aby sa vratil na svoje uzemie??
@sisaka jasne, ze by som s tým nesúhlasila. Rovnako ako nesúhlasím s vojnou na Ukrajine. Jediný kto s tým súhlasí je Rusko, keďže tu vojnu začalo. A nebude končiť. Nie len rusko ale aj iné krajiny neskoncia. Do vojny nás donútia. Agresor vždy pôjde ďalej a ďalej. A ustupenie nikdy agresora nezastaví a nezastavilo. Hitlera nezastavilo, ze obsadil Československo.

@lenkakravcova akoze oni neprišli so zbraňou v ruke? Tam akoze vojna nie je? Ci nechápem. Nevyšlo to Rusku na ukrajine cez politickú moc, tak ide so zbraňami. Ukrajinci nie su tichi chudacikovia ako my, co si dame aj koleno vrtat, oni maju rusku mentalitu, su to bojovnici. A to ako to bude u nás sa uvidí, ako dopadne vojna na Ukrajine. Kedze okolnosti sa menia každý deň.