Pomohlo by PS, keby Šimečka odstúpil?
Prajem pekný deň všetkým vospolok 🙂 Zaujíma ma normálna diskusia, nie hádky.
Dávali teraz na TA3 volebný prieskum a PS tam celkom kleslo. Nehovorím, že tým prieskumom človek musí úplne veriť, a tak premýšľam, že to asi súvisí s tými kauzami - nepomohla by teda PS zmena lídra?
Nie som volič PS, ani nebudem, ale sympatické sú mi skôr strany súčasnej opozície, to priznávam.
@stanislavicenka poznám chalana, ktorý sa necíti byť zodpovedný za rodičov. bodka. ja absolutne neviem ako by som sa mala akože obraňovať, lebo fakt netuším o čom píšeš ...
@biba_18 ved nie sa obranovat.
Vies, ono realne je to tak, ze ma pravdu. Ta starostlivost deti o rodicov by mala byt dobrovolna, na zaklade lasky. A nie povinnosti. Proste robit to oreto, ze chces a nie preto, ze je to tvoja povinnost. Lebo deti sa na svet same nepytaju. Je to rozhodnutie rodicov. Ich povinnostou je o tie deti sa, podla zakona, starat. To je tak hrubo napisane. Velmi hrubo. No a dalsie pokracovanie je zalozene na vazbe, na laske. Proste nie povinnost, ale ze chces
Samozrejme, ze deti nemozu za svojich rodicov, suhlasim, ale teraz ide naozaj o vela, tato zalezitost moze vsetko pokazit a to by si mal uvedomit. Ja mu osobne fandim, ale prekaza mi ta kauza, vodcom opozicie by mal byt "cisty" clovek aj lepsi lider. Darmo vysvetluje, nepomoze to, teraz osobne ambicie by mali ist bokom.
@biba_18 ved nie sa obranovat.
Vies, ono realne je to tak, ze ma pravdu. Ta starostlivost deti o rodicov by mala byt dobrovolna, na zaklade lasky. A nie povinnosti. Proste robit to oreto, ze chces a nie preto, ze je to tvoja povinnost. Lebo deti sa na svet same nepytaju. Je to rozhodnutie rodicov. Ich povinnostou je o tie deti sa, podla zakona, starat. To je tak hrubo napisane. Velmi hrubo. No a dalsie pokracovanie je zalozene na vazbe, na laske. Proste nie povinnost, ale ze chces
@stanislavicenka prepáč. naozaj nerozumiem prečo mi to píšeš ... 😒
a hlavne čo má spoločné starostlivosť o rodičov s tým, že nie je zodpovedný za ich činy, fakt úplne piate cez deviate ...
@stanislavicenka prepáč. naozaj nerozumiem prečo mi to píšeš ... 😒
a hlavne čo má spoločné starostlivosť o rodičov s tým, že nie je zodpovedný za ich činy, fakt úplne piate cez deviate ...
@biba_18 teraz ano, tak to vyznelo. Ide naozaj o to, ze ma oravdu, ze deti za to zodpovedne nie su. Nejdem sa v tom uz vrtat
@biba_18 teraz ano, tak to vyznelo. Ide naozaj o to, ze ma oravdu, ze deti za to zodpovedne nie su. Nejdem sa v tom uz vrtat
@stanislavicenka ja som ani nikde nepísala že nemá pravdu...
@stanislavicenka ja som ani nikde nepísala že nemá pravdu...
@biba_18 prepac. To som si neuvedomila🙂
Som volič PS (nesúhlasím so všetkým čo chcú presadiť, ale kým slovaci neskúsia aj druhu stranu mince, nebudú vedieť vi život na Slovensku môže byt aj lepšie). Ideálne by som volila inú opozičnú stranu al by bola taká možnosť, ale nie je.
Šimečkovi nepriťažujú kauzy, ale to, že nie je žiaden líder. Ja si lídra opozície predstavujem niekoho, kto tvrdo ukazuje na to, čo sa deje, kto vrieska od nervov na námestiach a burcuje davy k zmene.
PS nepotrebujem aby odstúpil šimečka - PS potrebuje nepresazovat LGBTQ+ agendu a lídra, ktorý vie čo to znamená viesť. Inak je voči koaličným stranám veľmi slabý odvar toho ako by mal líder viesť.
@anonym_178486 opozicia potrebuje druheho fica. Ten je ako lider velmi dobry - co si budeme hovorit...
Nie, nie som volic Smeru ani koalicie
Otázne je, kto (z celého spektra opozície) má aspoň trocha charizmy, aby bol akceptovateľný aspoň pre 25 - 28 % voličov.
Nikoho takého tam nevidím.
@anonym_178486 opozicia potrebuje druheho fica. Ten je ako lider velmi dobry - co si budeme hovorit...
@guiseppinka To hovorim uz dlho, obsah a forma Ficovej politiky je na grc, ale je to prirodzeny lider a politik. Uz len udrzat ten zlepenec pokope je genialne.
Otázne je, kto (z celého spektra opozície) má aspoň trocha charizmy, aby bol akceptovateľný aspoň pre 25 - 28 % voličov.
Nikoho takého tam nevidím.
@anonym_a70901 Presne v tom je problem opozicie. A PS duplom, tam mali uz XY predsedov a predsedkyn, najtrapnejsia bola Bihariova. Politika sa nerobi stylom pokus - omyl.
@anonym_autor
1. Simecka urcite musi odstupit, je to jednak nevyrazny lider strany PS plus teraz tie kauzy kde jeho mama prijimala peniaze z dotacii a pritom z nich zila cela rodina Simeckovcov a este aj sam študent Simecka na Oxforde si z nich platil pausal
2. Strany PS, SaS a Demokrati sa jednoznacne musia spojit tak ako to urobili opozicne strany v Madarsku, vysledkom bolo ze porazili Orbana a u nas by rovnako porazili STBaka a komunistu Fica
3. Slovensku smeruje do kelu, uz nam 2 ratingove agentury zas znizili hodnotenie plus teraz ten prijaty material(rezolucia) na pôde Europarlamentu, jednoducho a jasne na Slovensku rapidne klesla zivotna uroven a este len bude klesať, ludia hladuju
dobrá otázka... a odpovede sa dosť zhodujú... že by to pomohlo... hlavne preto, že je stále na úrovni "študenta", nie národného lídra... len už chýba zhoda, že výmena za koho by pomohla... celá PS aj opozícia je zložená z nahnevaných vytočených pánov a dám... chýba líder s jasnou víziou pre ľudí Slovenska, pokojom, istotou, rozvahou, presvedčivosťou, nezameraný úzko ale národohospodársky... každopádne, ak sa tu budeme chcieť mať dobre, budeme si musieť vyhrnúť rukávy a makať (ako makajú Poliaci, na ktorých sa tu v diskusii poukázalo), len vzývanie EÚ stačiť nebude...
@guiseppinka Fico je geniálny politik. Skur*ysyn ale nikto nemôže poprieť že je majster populizmu, majster rétoriky a skurv*ne dobrý Politik s bohužiaľ ešte skurv*nejsimi hodnotami ktoré vedu Slovensko do záhuby. Ktokoľvek tvrdí že Fico nevie robiť politiku, nevie o com hovorí, lebo Fico vie presne ako sa robí politika tak, aby si roky nakláňal verejnosť na svoju stranu. Či už ste proti alebo pre jeho rétoriku a hlásanie.
Ale už by mal skončiť.. nakradol si už dosť. Teraz ide rozšrotovať tento štát. Podľa mňa by bol dobrý líder opozície niekto ako Hlina. Má dobrú rétoriku a jeho si predstavujem ako stojí na námestiach a kričí “prorusky hajzel, dosť bolo Fica!
Pre mnohých je horkokrvný bitkár Hlina na úrovni Joža Pročka.
@guiseppinka Fico je geniálny politik. Skur*ysyn ale nikto nemôže poprieť že je majster populizmu, majster rétoriky a skurv*ne dobrý Politik s bohužiaľ ešte skurv*nejsimi hodnotami ktoré vedu Slovensko do záhuby. Ktokoľvek tvrdí že Fico nevie robiť politiku, nevie o com hovorí, lebo Fico vie presne ako sa robí politika tak, aby si roky nakláňal verejnosť na svoju stranu. Či už ste proti alebo pre jeho rétoriku a hlásanie.
Ale už by mal skončiť.. nakradol si už dosť. Teraz ide rozšrotovať tento štát. Podľa mňa by bol dobrý líder opozície niekto ako Hlina. Má dobrú rétoriku a jeho si predstavujem ako stojí na námestiach a kričí “prorusky hajzel, dosť bolo Fica!
@anonym_178486 presne tak. Tiez to vravim ako ty. Najlepsi politik za celu historiu slovenska (ked vezmeme iba statnicku stranu, lebo bohuzial osozny nie je ani zdaleka). Darmo, Flasik mu vybudoval vynikajuci marketing
Apropo : Slovensko ma len takých politikov akých si zaslúži. Štýl Šimečková je štýl Slovenská hniloba v peknom kabatiku. Hľadať tam morálneho človeka je zbytocne. Korčok určite nie je svätý ale je určite výraznejší. Neviem či nie je ale neskoro ho zmeniť, ale o tiež či na neho nebudú niečo mať…
Za mňa nemal byť vôbec "lídrom". Je slabý ako čaj. Keď je v nejakej diskusii,prepinam. Naposledy včera na exprese. Keď začne hovoriť, mám chuť dať mu jednu otcovsku, zatriasť s nim zakričať:" zobuď sa" 😁
@anonym_autor Ja to vidím tak že PS je strana čo sa týka vnímania voličov hlavne jedného muža a to Šimečku, nejaké silnejšie osobnosti čo by sa vedeli zapáčiť viacerým ľudom-voličom tam nevidím. Teda ak ostane bude brať preferencie kvôli tej kauze, ak odíde prestane byť táto strana pre voličov zaujímavá a preferencie pôjdú tiež dole.
Proste niečo ako Hlas, ľudia ho volili hlavne kvôli PP a ako sa stal prezidentom hoci sú tam aj skúsenejší politici nik nie je tak zaujímavý pre voličov aby vedel byť lídrom a bola strana pre voličov zaujímavá. Teda nepomôže ani ak ostane ani ak odíde...
Ja budem voliť prvú opozičnú stranu, ktorá bude mať šancu zvrhnúť túto vládu, resp. zabrániť tímu, aby bola súčasná koalícia aj naďalej pri moci. A je mi v podstate jedno, kto bude na jej čele, ak to nebude nejaký exot.
Žiaľ, budú to tretie voľby, čo to tak urobím. Rada by som volila niekoho, budem voliť proti niekomu...
Tuším naposledy som volila podľa svojho presvedčenia Zuzanu. Inak vždy proti niekomu. Smutné.
@anonym_178486 súhlasím. Fico je populistický politik, ktorého davy žerú, ani Mečiara tak nežrali. Tu žiak prekonal učiteľa. Hlina sa aj mne pozdáva.
Pred časom som čítala, ako ktorýsi politológ nazval politikov a najmä političky PS "teoretikmi života." Myslím, že ich to aj vystihuje, málokto odtiaľ je človek z praxe, nezávislý od dotovania/platenia štátu či EÚ.
@anonym_a70901 jedného praktika zo života už vo vláde máme. Vlastne niekoľkých a oni sú dokázateľne nacucnuti na eurofondy, rozkrádanie štátneho rozpočtu, zakladanie vymyslených ministerstiev atd.. A myslís, že sú výhra? Možno ten teoretik bez praxe má viac chrbtovej kosti, hochmesu s charakteru.
@guiseppinka To hovorim uz dlho, obsah a forma Ficovej politiky je na grc, ale je to prirodzeny lider a politik. Uz len udrzat ten zlepenec pokope je genialne.
@patrike hlavne ten zlepenec je vtipný. Najmä, keď sa Fico volakedy oháňal pravicovým zlepencom. Tak teraz tu mame sociálno-lavicovo-zlodejsky zlepenec, ale brutálny. Najväčší problém s lídrom je ten, že Slováci si myslia, že čím väčší kríkkľún, hulvát a primitiv, tak tým vacsi líder. A to Ficovi ide excelentne, s ľuďmi to vie. Jeho volia ludia, ktorych lahko ohlupne. Je to taky šmejd-politik. Oslovuje určitu skupinu obyvateľstva-úplných primitívov.
Za mňa nemal byť vôbec "lídrom". Je slabý ako čaj. Keď je v nejakej diskusii,prepinam. Naposledy včera na exprese. Keď začne hovoriť, mám chuť dať mu jednu otcovsku, zatriasť s nim zakričať:" zobuď sa" 😁
@anonym_03e2c3 No vidíš, presne to isté by si mohla urobiť s Ficom- dať mu jednu otcovsku (aj 100) a zatriast s ním.
@anonym_autor Ja to vidím tak že PS je strana čo sa týka vnímania voličov hlavne jedného muža a to Šimečku, nejaké silnejšie osobnosti čo by sa vedeli zapáčiť viacerým ľudom-voličom tam nevidím. Teda ak ostane bude brať preferencie kvôli tej kauze, ak odíde prestane byť táto strana pre voličov zaujímavá a preferencie pôjdú tiež dole.
Proste niečo ako Hlas, ľudia ho volili hlavne kvôli PP a ako sa stal prezidentom hoci sú tam aj skúsenejší politici nik nie je tak zaujímavý pre voličov aby vedel byť lídrom a bola strana pre voličov zaujímavá. Teda nepomôže ani ak ostane ani ak odíde...
@marsmykkok mesterova, Jurík, bihariova, odor, korcok, wiezik a ešte pár inych - to sú silné osobnosti a verím že voliči vnímajú najmä tých, šimečku vôbec. Podľa mňa šimečku vnímajú ako jediného len ti, ktorí stranu nechcú voliť.
@marsmykkok mesterova, Jurík, bihariova, odor, korcok, wiezik a ešte pár inych - to sú silné osobnosti a verím že voliči vnímajú najmä tých, šimečku vôbec. Podľa mňa šimečku vnímajú ako jediného len ti, ktorí stranu nechcú voliť.
@ria_sprout Ja viem kto tam je, ale nemyslím že by mali taký dosah a základňu ako Šimečka. Ale nie som volička strany. Napríklad Korčok je známy, ale ja ho vnímam ako konzervatívnejšieho, určite mi nepasuje ako líder PS, Odor detto.
@ria_sprout Ja viem kto tam je, ale nemyslím že by mali taký dosah a základňu ako Šimečka. Ale nie som volička strany. Napríklad Korčok je známy, ale ja ho vnímam ako konzervatívnejšieho, určite mi nepasuje ako líder PS, Odor detto.
@marsmykkok ale veď PS sa samé vyjadrilo, že chcú ísť najmä stredovou politikou.
@anonym_autor Ja to vravim uz davno. Keby nebol na celw PS Simecka, uz davno by vyhrali volby. Bohuzial pokial bude on predsedom,nikdy nevyhraju. PS ma velmi vela vynikajucich,vzdelanych poslancov,tak uz by mohol odhodit svoje ego a zacat rozmyslat.
Jasne, že by mal odstupit a už aj riešia v PS jeho vymenu, ale zatiaľ nemajú dat koho, lebo Korčoka nemusi Odor a čaputova to odmietla. Mám informaciu, že je toho na Simecku daleko viac a postupne to chcú na neho vypúšťať. Teraz vyslo zase najavo, že magistrat hl. Mesta prenajal Simeckovmu otcovi zrekonštruovaný budovu v Starom meste za 2eura na m2, hlavne, že magistrat sa topí v dlhoch a rozdava si tu nás majetok za ľudové ceny s dobou najmu na neurčito. To je už totálny výsmech. Aj ked som nikdy nevolila SMER, vidim, že PS od nich nema daleko, zase len rodinkárstvo a čo najviac od..avat stat

@biba_18 nie, nie. Pisala si, ze poznas chalana, ich volica, ktory sa nrciti byt zodpovedny za chovanie rodicov. A toto znelo ako nieco negativne. Ale deti naozaj niensu zodpivedne za soravanie svojich rodicov. Uplne mimo Simecku
@stanislavicenka poznám chalana, ktorý sa necíti byť zodpovedný za rodičov. bodka. ja absolutne neviem ako by som sa mala akože obraňovať, lebo fakt netuším o čom píšeš ...