Postrelili premiéra Fica v Handlovej?
Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?
autorka, presne o tom hovorím. ďakujem, že si im to vysvetlila. tých 9%, ktoré teraz idú do 2. piliera, pôvodne bolo v spoločnom priebežnom pilieri a samozrejme, že to teraz chýba. celý vznik 2.piliera bol nedomyslený.
len nejak nevidím, že máme pravdu obe
@naja94 tento navrh novely pred druhym kolom prezidentskych volieb
https://domov.sme.sk/c/23306539/progresivne-slo...
nedavno aktivita o poskytovany socialneho poradrnstva ktora uz je legislativne zakotvena len teda skor treba dozeratna dodrzivanie
neschopnost naratat do daneho poctu podpisov na navrh za odvolanie
alternativu schopnu robit kompetemtne exekutivu v state taku ocakavam
ulohou novinarov je byt nestranny alebonak uz aj nie tak aspon pozriet a popisat o veci z viacerych uhlov
nebudem pisat vsetko nechce sa mi cez mobil ale uz to ze clovek ak chce vyvazene spravodajstvo tak cita ceske denniky je dost na povazenie
po prezidentskych volbach (ked nevyhral ten koho si mindstreamove noviny priali v novinach sa zacali hromadne davat clanky ako je tu vsetko zle ze vsetko ma v rukach mafia (btw ku kocnerovi sa chodil radit sulik zo sasky ) proste hotova hysteria a podporovana aj umeleckou obcou a podla tej uniknutej vypovede strelca toto bolo jednym z dovodov preco to urobil
uz len to ze tu na MK sa toleruje komunitou a adminmi atd screen z lekarskej spravy uradujuceho premiera (nech mame akykolvek nazor nim je) je uplne nonsens
po zvoleni Pelleho tu pol kona odchadzalo do zahranicia, ktovie ci uz odisli a ficovolici boli titulovani rozne povacsinou ako slavoduchi jedinci comi teda tie statistiky uplne nenapovedaju
@zmrzlinka8 no teraz sú to 4% čo idú do 2.piliera a 14% ostáva v priebežnom systéme. Ale zákon umožňuje posielať dobrovolné príspevky do 2 piliera z platu a tým si pomôcť k vyššiemu dôchodku.
A máte pravdu obe, lebo priebežný systém je neudržateľný, preto vznikol 2 pilier. Aby budúci dôchodcovia si sporili už na samostatných účtoch. Lenže, ak by sa mal každý starať o svoj dôchodok, tak by musel priebežný systém sa zrušiť úplne, a nebolo by z čoho vyplácať už existujúce dôchodky.
presne autorka ekonomicke navrhy tato vlada v podstate kopiruje co navrhol Odor (PS) a este ma pobavilo ked cesky prezident Pavel vyhlasil (v podstate to iste co povedal predtym Fico) ze je potebne zacat rokovat o mieri na Ukrajine a ze sa bude musiet vzdat casti uzemnych narokov
a tu je ta novinarska vyvazenost Fica za to lyncovali a p prezodenta Pavla taktne presli
a aby nedoslo k omylu nevolila som Smer a ani inu stranu aktualnej koalicie
@mamina7070 a okrem kritiky opozicie a novinarov nam prosim ta posli aj zoznam prospesnych veci tejto vlady, uz si ho tu ludia viackrat pytali a nikdy sa ho nedockali. Vdaka
@carolynka ty mna neukolujes ak sinschopna diskusie nech sa paci prednes svoje argumenty, inak diskusia s tebou nema zmysel
ja som volila tu stranu co spominam a ako ten kzo im dal hlas sa vyjadrujem k ich cinnosti v ramci opozicie.
@mamina7070 Ah okej , tak sa zas nedockame.
@mamina7070 tak toho Pavla som ani nepostrehla jeho vyjadrenie o ukrajine také ako píšeš ty, vieš dať link, díky.
@mamina7070 ďakujem.
Ja si myslím, že v tomto by možno mohli urobiť zonu, kde by boli vojaci napr. číny a nato v rovnakom pomere a dohliadali by na fungovanie oblasti, kt. by nepatrila ani rusku a ani ukrajine . Niečo ako kosovo, alebo pozrieť sa do minulosti, ako vyriešili Íri a Briti problémy v severnom írsku, alebo tuším aj Baskicko je taký region v španielsku kde sú také nejaké problémy, a detto aj cyprus.
Niečo neutrálne, pod kontrolou OSN. A bohvie ako sa to vyrieši, už by to mohlo skončiť :( .
@mamina7070 a ak som pochopila správne, tak si volila PS.
Tak klobúk dole pred tebou, že dokážeš aj kriticky sa pozrieť na tebou volených predstaviteľov. Málo kto to dokáže. A, že nepresviedčaš o svojej pravde všetkých naokolo. Toto je problém nás občanov, máme pocit, že tá naša pravda je tá pravdivá pravda, a zvyčajne nevieme nezaujato zhodnotiť situáciu.
Nie som nejaký politicky analytik ani pamätník , ale nechápem prečo stále aj bežní občania vyťahujú matovica (pochopím, keď politici , ti vyťahujú aj radicovu , sorosa atd ) , bol tu 3 roky či koľko ? Nie som jeho milovníkom , priznávam to vyplakávanie v médiách som nedokázala počúvať a ani nesúhlasím (vo všeobecnosti ) s rozdávaním peňazí kadetade , ale aspoň tie peniaze ušli ľudom !! Nepamätám si na nejake brutálne korupčné kauzy , ale bol covid a vojna u susedov !! Načo sa vyhovára smer ? Na vládu Márie Terézie ? Ja nepotrebujem ani štatistiky citat , idem na ulicu a vidím , rozpadnuté chodníky , polatane cesty ,nekvalitne horiace vlaky , ale pre 1 000 000 ľudí zadarmo , nekvalitne služby na úradoch (raz som vypisovala 7 papierov (v Estónsku vedia voliť napr cez appku v mobile ) polikliniky vyzerajú ako pred rozpadom atd . Jaaj za to môže radicova , takze my s tým nič , my teraz vás ideme chrániť pred lgbti , medveďmi a migrantami a dobrým kriminálnikom dáme len podmienku (však mame preplnené väznice , majte zľutovanie … a ved žena si všimne znásilnenie či )
@mamina7070
Vybrala si si zasa len omrvinky a na nich chceš silou-mocou dokázať, akí sú novinári a opozícia zlí... Ty sama si riadne tendenčná, ale od ostatných požaduješ neutrálny pohľad... ak ťa ako občana viac trápia (neschválené) návrhy zákonov z dielne PS a ostatnej opozície, ako to, čo terajšia vládna garnitúra pochvaľovala za pol roka, tak potom neviem, či tušíš, kto tu má to kormidlo v rukách a koho majú novinári "riešiť"...
Ak tu nebudú novinári a opozícia stúpať vláde na otlaky, rozumej kontrolovať ju, kto to bude robiť? My občania? Ako?
Kočner chytal hlupákov v politike do pascí - Sulík patril medzi nich... ale celý čas verne slúžil jednému jedinému, svojmu susedovi v bonaparte, toho si nemal dôvod nahrávať...
Nie je v poriadku uverejnenie lekárskej správy o zdravotnom stave Fica (ak bola pravá), rovnako nie je v poriadku ani to zostrihané video so strelcom po jeho zadržaní... takže buď teda fér a aj Ty hovor okrem A aj B, keď to očakávaš od ostatných
Autorka - Ty si myslíš, že Rusko by akýmkoľvek spôsobom súhlasilo s podobným riešením a dodržiavalo by nejaké medzinárodné riešenia a dohody?
Pre nich je Ukrajina korisť, ktorej sa po dobrom nikdy nevzdajú...
@naja94 ono na tých dezinfo weboch sa zoberie jeden výrok nejakého politika (napr spomínaný simeckov , alebo tiež korcokov - keď povedal počas volebnej noci “toto vám nezabudnem “ , kde narážal na špinavú kampaň hlasosmeru , že ho označili za vojnového stvaca / prezidenta vojny , a ich media to interpretujú ako nejakú vyhrážku koaličným politikom a toto verklíkujú )
@jednoduchomaria89
Presne tak... ale priamočiare výzvy na násilie z druhej strany tu budú hodnotiť len ako "trochu emotívnejšie" vyjadrenia...
@naja94 ja som videla aj veľa prejavov opozície v parlamente , vyslovene napádanie slnieckarov , progresivcov , viem sa tam zaradiť zcasti aj ja, takze na základe tohto si môžem povedať , že vlastne aj oni sa mne vyhrážajú
@naja94 ja tu nie som v pozicii novinara takze nie je mojou profesnou povinnostou byt na fore ako anonym netendencna
a potom asi mas pokryvenu optiku ja nehodnotim profesie ako zle, tendencne neprofesionalne to ano ale co je to za hodnotenie zle ? to pouzivas ty a je jedno na ktoru skupinu a ano toto ze nazorove rozdiely sklzaju donosobnych hodnoteni to je presne jeden z dovodov tej eskalacie vidos ze sama ma obvinujes z toho ze nie som fer pritom ma nepoznas a dovolis si ma v osobnej rovine takto hodnotit a toto vypoveda skor o tebe a nie o mne
a ja v ziadnom pripade nepozadujem neutralny pohlad ale od novinara by som uvitala vyvazenost a aj ocakavala
@mamina7070
Tak prosím ťa, poraď mi, aké české noviny a televízie mám sledovať, aby som dostala vyvážené informácie...
@naja94 no ťažko povedať... akurát by ta vojna mohla skončiť... A Rusko, ak by tam boli Číňania a vojská NATO, resp.nie z NATO ale teda vyslané OSN myslíš, že by šli proti nim?
Autorka, vyzera to tak, ze uz ani sama nevies, co pises, ale hlavne, ze pises. Nema cenu s Tebou debatovat, lebo vsetko prekrucas presne tak, ako Ti vyhovuje. Presne ako niekde na pieskovisku, treba najst toho jedneho, ktory ako jediny robi zle a potom uz ti ostatni maju vsetko ospravedlnene. Su ludia, ktorym oci neotvori asi nic a je zbytocne s nimi stracat cas, len opakuju to, co niekde poculi a to, co im od ich mozaiky zapada. Mozno raz precitnu, mozno.
Rusko nerešpektuje nikoho a nič... aby si ono, veľké rusko, nechalo niečo diktovať od nato, OSN?
Jediný "mier", ktorý je pre Rusko prijateľný, je kapitulácia Ukrajiny.
@dskjhfdlkdjhl mne sa praveze lubi ako @autorka pise z kazdeho rozku trosku 🙂
@dskjhfdlkdjhl
inak, ja tu vídam celkom často presne takéto zakladateľky politických diskusii - prídu tváriac sa ako čisto nestranný pozorovateľ, ale čo príspevok, to obhajovanie smerákov... a na to, aby rehabilitovali smerácku agendu, im stačí jeden matovič
@jednoduchomaria89 ja reagujem len na toho matovica.
V parlamentnych volbach 2020 mal nieco cez 25%
Vieme,kam ti volici poprechadzali.Hlas,Ps....
Osobne som tiez volila v 2020 Olano.
V 2023 som volila mimoparlamentmu stranu.
Matovic je podla mna jeden egoisticky,narcisticky vol.pokazil si vela sam.Jeho egoizmom,riesenim Dalej tie ich interne konflikty,ktore si posielali cez fb.
Len je tam aj ta druha strana.Sulik povalil radicovu,povalil matovicovu vladu....
Bol covic,keby v tej dobe by bol Smer pri vlade,ten by si ani neprdol a nemal vobec cas riesit specialnu prokuraturu ,rtvs a podobne....
Kedze bol proti corone,proti noseniu rusok,proti tesrovaniu,mozno by mu tolko ludi pomrelo,ze az...
Pellegriny zavrel slovensko pri 16 nakazenych.a to bol este v smere....takze ja neviem ...
Vieme,ako skoncili taliani...
Vsetci pocas covidu z okolitych statoch neriesil nic ine,len covid.len tu ss ideme tvarit,ze mal matovic vybudovat dialnice,ktore trvaju ani nie jedno volebne obdobie ,ze mal dst dokopy zdravotnictvo,skolstvo
Ze tu malo byt svajciarsko....
Matovic je dobry v tom,co robil vzdy-v opozicii.
Do koalicie sa ale nemal nikdy dostat....
Vycita vela ludi matovicovi,ae je placko,psychicky pacient.
Podla mna dost na uvazenie,kto tu stale placka....
@naja94 čas ukáže ako skončí Ukrajina. Nemyslím, že Rusko dosiahne jej kapituláciu ale skôr to skončí nejakým prímerím- dohodou len je otázka kedy a koľko obetí ešte bude.
@dskjhfdlkdjhl samozrejme len ty máš pravdu. Ak nemáš argumenty tak sklznes k hláškami typu s tebou to zmysel nemá. Lebo len obhajujem smer, našla si si jedného vinníka. Nie nenašla som jedného vinníka. Som písala minca má dve strany a vinne sú obe. Len nie som tak hlúpa a naivná ako mnohé aby som sa dívala na svet cez klapky na oči a verila vôbec politikom.
Pomôžem si vtipom...vieš aký rozdiel je medzi krátkom a politikom? Krtko hrabe od seba.
@fantaghiro21 podľa mňa sa jednoducho vláda matovica nedá objektívne zhodnotiť , dalo by sa to kebyže nie je celosvetová pandémia a nezačne konflikt u suseda , myslím si , že Fico by robil podobne opatrenia (Ruska,testovania ,vakcíny ) podobne ako ostatné eú krajiny , akurát si myslím , žeby sa opätovne ďalšie peniaze rozkradli a išli by do nehnuteľnosti v Dubaji a nie na pandemicke ocr a podporu podnikateľov

@carolynka hej je smutné kde sme sa prepadli, i preto nechápem rozčulovanie sa voličov opozície - hlavne PS, ked koalícia si prisvojila niektoré návrhy na ozdravenie verejných financíí od poslednej vlády tj. Odorovej. Nerozumiem tomu. Ako jasne, nikomu sa nepáči zvyšovanie daní, ale to čo sa rozhádzalo cez covid tak to nás dostalo do týchto srač.ek ... a fakt treba s tým niečo robiť.
A čas ukáže, či kroky tejto vlády boli správne alebo nie...