icon

Postrelili premiéra Fica v Handlovej?

15. máj 2024

Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?

jednoduchomaria89
19. máj 2024

@cafelatte ja ho napr považujem za človek úplne praaazdneho . Neviem čo si mám o ňom myslieť , neviem aký ma názor , neviem či je liberál , či konzervatívny , či fasista , neviem či je pro EU/ NATO . Pride mi, že len verklikuje stále dookola to iste , prázdne slova… láska bla bla mier bla bla pokora . Sto ľudí sto chuti

krajinka
19. máj 2024

@jednoduchomaria89 este si zabudla pokoj

jednoduchomaria89
19. máj 2024

@krajinka máš pravdu 🙄 na jedno z hlavných hesiel kampane so zabudla… keby niet vojny čím by zaujal . Čo by bolo na billboardoch okrem prázdnych slov

0silvia0
19. máj 2024

@aduskalac Dankove papalastvo je uz fakt cez ciaru.

cafelatte
19. máj 2024

"Ak dnes politická scéna nie je pripravená na vzájomné zmierenie, buďme naň pripravení my všetci. Sme jeden národ, jedno spoločenstvo, jedno Slovensko. A k upokojeniu môže každý z nás prispieť svojím vlastným dielom už dnes. Bez ohľadu na to, či tak učinia aj ostatní, bez ohľadu na to, akú politickú stranu podporujeme," uviedol Pellegrini.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23332261/na-okruhly-stol...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
19. máj 2024

Autorka, ty vnimas, ze Matovic sa po volbach mstil a nic neriesil? Mal tendencie vycistit nasu politicku scenu od mafie a korupcie a nejake kroky stihol urobit, kym mu do toho nevstupila korona. Ale volici smeru to vnimaju, ze sa mstil, zaujimave. Chudaci smeraci, nemohli pokracovat vo svojich praktikach.

enmery
19. máj 2024

@lonely66 A k tomu zase ožratý...to je fakt sila.

0silvia0
19. máj 2024

@lonely66 keby sa takto spraval opozicny ktorykolvek politik, uz je davno pranierovany na lavici hanby, ale tomuto sa akosi prepecie vsetko, sprava sa ako velke decko.

bubuska
19. máj 2024

@cafelatte Pre mňa je to len úbohý zbabelec, ktorý robí hanbu LGBT komunite.

annm81
19. máj 2024

@greta90 Ak sa riadiš medzinárodným právom, nie dojmológiou, tak áno, genocídu. Pod genocídu patria napr. aj únosy detí s cieľom správnej prevýchovy - k tomu sa úplne otvorene priznávajú.

panda6
19. máj 2024

@lonely66 len nech vyvádza. Nech ukazuje verejnosti svoju pravu tvar. Mozno sa ludia zamyslia co je zac. Politicka nekultura.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
leni1977
19. máj 2024

@lonely66 bohužiaľ, dopracovali sme sa k tomu, že čím väčší hulvát (Danko, Blaha), tým viac obdivu od ľudí

eva8
19. máj 2024

Verili by ste, ze pred druhym volebnym obdobim Fica som volila Danka? 🙂 🙃 Pretoze Fico mi zacal vadit (prvykrat som ho volila, fakt splnal moje "atributy". A potom neuspesnu PS, ktorej nevyslo ani repete 😔 Matovic je vyborny oponent, ale zly vodca ("zabudol" svoje napady prekonzultovat, chcel len dobre pre vsetkych) A jediny neobracal kabat od zvolenia. Poplasene, neprimeranym slovnikom, ku ktoremu bol vyprovomovany (a uz sa nevedel zastavit a "zludovatel" jeho slovnik aj prostrednictvom socialnych sieti), si siel za svojim.
PS + Hlas by bola dobra kombinacia, vyvazena, pokojna vlada pre ludi, pre Slovensko. Len SaS, ak by ostal Sulik, by robilo problemy. Aj postoje KDH uznavam.

Ale musime vychadzat z toho, co je tu a teraz a snazit sa o spolupracu, umiernenie, usmernenie. Ale Danko si ide svoje 😔 Velmi ustretovy krok spravil Pellegrini, on chce uprimne ten zmier.

dskjhfdlkdjhl
19. máj 2024

@panda6 Nezamyslia sa, tak ako sa nezamysleli nad Meciarom, Slotom a im podobnym. Jednoducho su politici, ktori vedia rozpravat jazykom, ktory je sympaticky ludom, ktori sa nepotrebuju zamyslat, staci, ze vedia opakovat. Bohuzial ich nie je malo.

autor
19. máj 2024

@eva8 hej verím ti, že si volila Danka. To som spravila aj ja, no nie teraz. Teraz mal na kandidátke ľudí, z môjho pohľadu extrémistov a kvôli ním som nevolila SNS. Žiaľ tí ľudia sa stali ministrami a pri ich rečiach sa aj mne obrazne otvára nožík vo vrecku. Ale aj u Danka si všímam radikalizácii, a to správanie teraz....ani nekomentujem.

kristiii
19. máj 2024

@eva8 ja si už nemyslím, že by to bola dobrá kombinácia. Áno, bola by lepšia ako tá súčasná, ale po tom ako sa vyfarbujú niektorí predstavitelia Hlasu, je mi jasné, že oni nikdy ani len na sekundu nerozmýšľali nad inou možnosťou ako sa spojiť opäť so smerom, dokonca už verím tomu, čo tu niektorí písali už dávno a síce, že už ich rozdelenie spelo presne k tomuto, resp. že toto bol ich cieľ rozdelenia. Len Pelle asi dúfal, že dosiahnu dokopy toľko hlasov, aby si nemusel na krk uviazať aj Danka a jeho vyberanú spoločnosť.

autor
19. máj 2024

@777januska777 citujem ťa "Napríklad ps to mali v programe, presne tieto skrátené uväzky. Fico ich nie len ze nespomína nikde ani len nerieši. Ps mali v programe pekne spísané a riešené ako by sa to dalo urobiť. Stačilo si to len prečítať."
Myslíš toto, ako spísané?
https://progresivne.sk/spokojne-rodiny/
Citujem zo stránky PS "Flexibilita v práci pre rodičov s malými deťmi – Dostupnosť práce na skrátený úväzok a flexibilné formy práce. Upravíme predpisy pre štátne inštitúcie tak, aby rodičia malých detí mali nárok na skrátený úväzok v rozpätí od 20 hodín podľa vlastnej preferencie. Budeme motivovať súkromných zamestnávateľov, aby obdobný nárok implementovali aj voči svojim zamestnancom."

Neviem či si myslela toto, ale ja riešenie tam nevidím. Budú motivovať...ako, s čím? Zákonom? Naozaj ja tam vidím len predvolebný sľub, nevidím žiadne riešenie. Zákonník práce umožňuje skrátený úväzok, delenú prácu tiež ale neprinúti, zamestnávateľa k tomu aby využíval také úväzky. Motivácia, viem si predstaviť motiváciu nižšími odvodmi ale zase, by to demotivovalo tých čo zamestnávajú na plné úväzky a mohli by zamestnancom začať znižovať úväzky. Asi nie som kreatívna a nemám predstavivosť v tom ako by sa dal motivovať zamestnávateľ. A áno vo verejnej správe kde je dosah štátu najväčší a kde matky nie sú hádzane na 2kolaj ako u súkromných zamestnávateľov by to šlo. Ale neriešilo by to napr matku pracujúcu vo fabrike v 3 smenke.

naja94
19. máj 2024

Toto je ten ich mier v praxi... plné ústa mieru, kým sa nestali objektom agresie oni sami (tým, samozrejme, ten útok neobhajujem!) ...
Kým boli objektom agresie Ukrajinci, to sa im básnilo o mieri... teraz, keď majú sami sadnúť za rokovací stôl, aby sa zabezpečil celospoločenský (z)mier, tak chcú vojnu...
Smutné, čo predvádzajú...

leni1977
19. máj 2024

@naja94 v tlačovej besede sa vyhovorili na Matoviča, vraj je to jeho chyba, že sa okrúhly stôl neuskutoční

naja94
19. máj 2024

@leni1977
Ešteže ten Matovič existuje... pokrytci

eva8
19. máj 2024

@naja94 fu, aspon Blanar mal "zauradovat"

liv1
19. máj 2024

Takze sa pracuje aj s verziou, ze to nebol osamely vlk. Asi to bude este “zaujimave”. Ktovie, ci by to verejnosti aj prezradili

autor
19. máj 2024

https://spravy.rtvs.sk/2024/05/muz-ktory-vykrik... a už super rýchly proces a prvý odsúdený za nenávistné vykrikovanie a schvalovanie atentátu.

777januska777
19. máj 2024

Podľa zloženia strany vieme, že ps sú väčšinou podnikatelia. Takze verím, že oni sami vedia ako sa majú motivovať na skrátené uväzky. Poznala som nejake matky co pracovali na skrátené uväzky a teda verím, ze by sa to dalo aj u viacerých zaviesť a áno je samozrejme, ze by nebola taká možnosť u všetkých povolaní, ale to mame ako s homeoffice, aj ten sa dá, len pri niektorých povolaniach. Pred covidom homeoffice neexistoval skoro pri žiadnej praci a dnes je to normálna súčasť pracovného života. Fakt autorka mali dobrý program a reálna pomoc ľuďom, ale samozrejme pre nás je problém lgbti na Slovensku.

naja94
19. máj 2024

@liv1
ja zasa pracujem aj s verziou, že to silou mocou budú chcieť spojiť s opozíciou... keď nebudú riadne dôkazy, tak si ich vyfabulujú... alebo budú aspoň vypúšťať dymové clony... takto to vidím ja

liv1
19. máj 2024

@naja94 booze nie si ty nahodou ta co tvrdila ze ten atentat Fico urcite zinscenoval? 🤦‍♀️ na vysetreni pracuju rozne skupiny vysetrovatelov, nasich, aj zahranicnych, tajna sluzba. Urcite sa vsetci spiknu aby to hodili na opoziciu ..

autor
19. máj 2024

@777januska777 ale správne som trafila? Toto si mala na mysli? Ako ked sú podnikatelia koľko teraz zamestnávajú ludí na čiastočný úväzok? Naozaj tá možnosť tu je dlhodobo, ale najčastejšie sa zamestnávali na skrátené úväzky konatelia firiem, aby ušetrili na odvodoch po tipoch Mihála. Akurát teraz to majú trošku drahšie, lebo za predošlej vlády neviem či matovič alebo heger bol schválený minimálny odvody do ZP. Aby podnikatelia neobchádzali platenie odvodov a do ZP aj čosi šlo. A stále minimálny odvod u zamestnanca do ZP vo výške 40,32e je menší ako minimálny odvod u dobrovolne poisteného, u dohodára alebo u szčo.
Lenže najčastejšie nájdeš skrátené úväzky v obchodných reťazcoch.

777januska777
19. máj 2024

@liv1 a nespojili sa rovnako aby zavraždili aj lucanskeho a aj všetky možné vyšetrovania vtedy zmanipulovali. Však aj sam Fico to vo veľkom používal a dnes i lucansky je v pohode a zabil sa sám.