Prečo majú Slováci predsudky voči Ukrajincom a iným národnostiam z chudobnejších krajín?
Preco?ja Ukrajincov ani neregistrujem a to viac ma udivuje ak to povie clovek ktory sa s Ukrajincom na Slovensku ani nestretol.
@markusrasford Moj milovaný,najskor zacni od seba cmuk.
Neviem, kde v realnom zivote sa toto vraj neznasanie prejavuje, ale teda denne sa stretavam s ukrajincami a nikdy som nemala problem s nimi, a lebo akymkolvek zahranicnym zakaznikom. Ako narod taky.. ma svoju povest, a na zaklade tej, najma "starsi" ludia, maju iste obavy, ked sa teraz volne pohybuju vsade. Ked to clovek tak citlivo vezme, tak maju na to pravo aj dovod v niektorych pripadoch, nepadnut z nejakeho zahranicneho okoloiduceho na zadok.
Ja si pamatam, ked moji znami presli na druhu stranu ulice, ked isiel oproti cernoch a dnes su s tym ok.. niektori si potrebuju zvykat na novoty, staci pozriet ako sa niektori spravaju ked zidu na juh, kde je iny prizvuk, iny jazyk ako vyskakuju z kozky ked im v sturove niekto povie "tešik" :D Neriesim to, kazdy mame svoje "traumy". Ale napriek tomu, ze napr ja som clovek v pohode, tak pri istych narodonostiach som velmi opatrna, ci ide o biznis albeo sukromie. NIkoho neatakujem, neodcudzujem ale to neznamena ze ho pozvem "domov" :D Pre niekoho to moze byt xenofobia, rasizmus, pre mna zdravy rozum.
ano aj skusenost. videla som to na vlastne oci.
Ja nemám s nimi žiadnu skúsenosť, preto pomlčím. Čo mi prekáža na tom celom je fakt, že sa s Ukrajinou jedná ako keby bola členom EU. My sa tu musíme boriť s kadejakými nariadeniami, vyhláškami a smernicami a oni si berú len "dotácie", ktoré ani Boh nevie kde končia. Ale ak je Európa taká bohatá, že si túto "zábavu" môže dovoliť tak potom je všetko v poriadku. Rusko potom určite vykrváca skôr ako my...
@autorka ty sa nauč čítať ved si to ani nepochopila co som napísal. A ináč tak ty máš fakt silné argumenty. Ale asi si založila anonymne tému a teraz do nej prispievas pod svojím nikom
@autorka co mam od seba ty nedonesenec? Daj
@markusrasford cmuk na Ličko😘🥰😙
Neregistruješ? Ja registrujem. Aj zdemolované detské ihrisko na sídlisku. Áno, deti rodičov z okrajiny.
@aandrea9 Tak na Slovensku s tymi ihriskami je to mizéria a to by som netvrdila ze to zdemolovalo “okrajinci”,celkovo je to úbohosť.
@markusrasford Zacat s mierom a láskou,cmuk tam dole😋😘
Myslim si, ze to nie je o Slovakoch, v kazdom state najdes ludi, ktori nemaju radi cudzincov z chudobnejsich krajin, utecencov alebo migrantov.
@miskakyska ona sem nepridla umyvat hajzle a naco prisla vyzierat nas "skvely" stat aby im dal ptidpevky a mohli si pekne chodiť po meste, ved vyjdem von v ba sami Ukrajinec vonku ja si uz pripadam jak keby sni na sk niesom, a este to nespomínam, ze robia iba bordel meste
@milanemila a ty si myslis ze Slovák ma v zahraničí na ruziach ustlane?
@autorka vieš dobre cmukkat?
@stanulienkat presne. Suhlasim s tebou
@tetapetra no aka hanba.
Za mňa dosť veľká. Nie sme takí úžasní ako si myslíme.
Co máš na mysli pod pojmom ubohost? Na sídlisku mame ubytovňu. Sú na to svedkovia.
@ssimusska vidíš a ja si na vysokej škole pamätám ako mali ústupky všetci tí čo robili školu popri práci (externisti). A vidíš prezila som, lebo som dokázala pochopiť, že je to náročné aj pracovať aj študovať.
@777januska777 pracujem aj študujem a nie externe, ale žiadne ústupky nemám, ani ich nepotrebujem.
@ssimusska no tak to si mysleli aj naši externisti ako nemajú ústupky a teda mali, napriklad mali ine menej narocne prednasky alebo cvika a to zistili až vtedy, keď si od nás pýtali nejaké podklady. Ale zas ja netuším ako to máte reálne na vašej škole.
@777januska777 ja niesom externista 😄 čiže mám rovnaké prednášky aj cviká ako kolegovia. U nás je výhoda, že si vytvárame rozvrh sami.
Sú ľudia čo majú osobnú skúsenosť s nimi. A zrejme nie najlepšiu. Tak možno vznikli tie predsudky.
@aandrea9 to ze nase ihriska su v úbohom stave,ze to nie je vina Ukrajincov.
Neviem odkiaľ si, ale toto konkrétne ihrisko bolo v top stave a ohradene a udržiavané. Tak ale pravda sa občas ťažko prijíma, chapem.

@markusrasford ja nevyplakávam, len hovorím moje negatívne zážitky ☺️Sťažnosti boli podávané x-krát, ale keď vrchnosť nechce spolupracovať, tak čo už. Neviem čo je na tom môj názor a pohľad, keďže toto sa nestalo len mne.