icon

Prečo sú voľby dôvodom rodinných konfliktov?

6. apr 2024

Viem, ze toto bude asi dnešná tisíca diskusia, ale ja vôbec neviem stráviť včerajšiu situaciu v rodine. Od včera má bombardujú rodičia, aby som išla volit. Zúčastňujem sa každých volieb, ale nemam vôbec chut si dnes ukrojiť 20 minut zo zivota a hodit to jednemu alebo druhemu, keď ziaden z nich nie je podľa mna hoden tohto postu. Vecer sme mali 20 minútový telefonat, kde po psychických vydieraniach ako, ze ide o buducnost mojich deti a pod. mi bolo zo strany rodicov zadelene, ze od teraz k ním nebudem chodit, lebo som dezolat a ze oni zajtra vezmu dceru na kolac do cukrarne a v nedelu u nich nebudeme oslavovať jej narodeniny, ako je už mesiac dohodnute. Akože halo, to ten Korcok a jeho marketingový tim takto vedel zmanipulovať ludi, ktorí zavrhnú vlastne deti a vnucata, za to, ze sa nedaju vydierat a nepojdu mu hodit hlas? Koľko detí sa takto necha zmanipulovať len pre pokoj v rodine? Ja to proste nedokážem premoct sa a robit niečo proti svojim zásadám a nechapem, ze nie je vôbec z ich strany rešpektované, že nechcem ist volit nikoho. Už som sa drzala nespočetnekrat, keď rodičia miesto toho, aby prišli za vnucatami, tak do Ba necestovali, lebo však nepojdu v zápchach(keď bola dcéra uplakané babatko, tak mama odmietla pricestovať, aby ma s nou sprevádzala na vysetrenie k lekarovi a v rannej zapche ju ukludnovala, aby neplakala), ale na trapne saskaradne protesty progresívneho Slovenka im už nerobi do Ba cestovať milionkrat. Príde vam toto normálne?

janinah
6. apr 2024

Rodičia majú právo sa správať ako chcú ako považujú za spravne...aj k voľbám.aj k tebe aj k vnúčatám.Ty máš právo voliť alebo nevoliť.Akurat potom ak nebudeš voliť nemáš nijaké právo nadávať či komentovať vývoj a život v tejto krajine.Mala si šancu niečo zmeniť k lepšiemu.ale zahodila si ju.Myslim.ze tieto voľby sú pre Slovensko zlomové a raz o tom budeme rozprávať našim deťom.Ty však budeš môcť povedať len to.ze si ich nepochopila a ignorovala.Mozno tá poteší.ze nevoličov sú tisíce.Potom to tu vyzerá ako vyzerá.
Moja dcéra berie dve ozaj malé deti a ide voliť zo zahraničia.Lebo jej na jej domovine záleží.

mima1608
6. apr 2024

Toto je naozaj veľmi čudné správanie. A nie, nie je to normálne. U nás v rodine polovica volí PP a druhá IK, a nikto sa za to nehada, nikto nikoho neuráža, jednoducho každý má svoj názor a ten názor je rešpektovaný. A tento rešpekt mám už dlhodobo pocit sa nie len na internete stráca medzi ľuďmi.

annamarin
6. apr 2024

Myslim ze ide o princip... pre teba je to 20 min "obetovaneho casu" a pre nich, kedze to sleduju to budu roky sr*ciek. Ja to sledujem a ked vyhra Pellegrini tak proste prídeme o vela peňazí, kedze si budu riadit stat len zlodeji, a pojde to rovnako aj z tvojej penazenky.

777januska777
6. apr 2024

Vidíš a keď sa naši z minulých volieb dozvedeli, že som volila PS, tak ma išli vydedit.
To nie je o jednej či druhej strane, jednoducho je to o ľuďoch. Skoro kazdy sme taky, niekto menej niekto viac. Kazdy vyžaduje mat okolo seba ľudí s rovnakým názorom a je veľmi ťažké ak ma blízky iný názor.

mamamasama
6. apr 2024

V rodine sa o voľbách nebavíme. Na čo? Neotvárame tieto témy. Ak aj áno, tak ich stále niekto rýchlo ukončí, aby sme sa vyhli prípadným konfliktom. U nás v rodine jediná volím Korčoka a zvyšok rodiny Pelleho. Nemienim sa preto na nikoho hnevať. Evidentne to závisí od povahy človeka, nie od kampane.

annamarin
6. apr 2024

Plus oni to mozu vnimat aj ze kvoli nim nie si ochotna ukrojit 20 min, ale ked ty potrebujes pomoc tak maju prísť a pomáhať. ☝️

ahhola
6. apr 2024

Preco s nimi zvadzas boje??? Ved tomu tych 20.minut venuj a vol si podla seba, alebo hod orazdnyistok, aj to je volba,snad nemusis odfotit VL ako zhukik s partiou,pre pokoj v rodine. Hnojickari tomu venuju hodiny, trepu sa z Prahy kupenym vlakomn, ale volebna korupcia toto nie je. 👿👿Tvoji rodicia asi podobne zazili,od svojich ked bolo treba volit meciara, to sa pomaly bili po senokch. Taki stari by uz mali mat rozum, nemaju a svetske ničoty povysili nad rodinu.

alex49
6. apr 2024

Komunikovať sa dá aj slušne, slušne si rodičom mohla vysvetliť, že na voľby nepôjdeš a keď začali z vyhrazkami, tak to zopakovať a prerušiť telefonát. Nemám dôvod sa s rodičmi hádať o politike.

paradajkova
6. apr 2024

Vymyslena debata, aby zahrala na emocie. Ozaj neverim, ze za vnucatom by nesli a na protest ano. Ak by to tak bolo, nema to s politikou nic spolocne a problem bude inde. Keby nebola politika, isli by do obchodu, robili by doma salat, na zahrade by mali dolezitu robotu. Pises, ze neprisli, ked bola uplakne babatko a zajtra ju maju brat na kolac, to uz bude asi peknych par rokov rozdiel medzi udalostami a Korcokov marketingovy tim za to ozaj nemoze.

dskjhfdlkdjhl
6. apr 2024

Uprimne? Neverim, ze toto je opis realnej situacie. Niekto uz nevie, ako zacat temu volby😝

petamich
6. apr 2024

kreativnejsi sposob ako podporit anti-Korcok kampan? 🙂 uznavam kreativnejsie ako tie standardne prispevky co sa tu uz niekolko tyzdnov objavuju

a teda my sa v rodine o politike nebavime, lebo ako asi v kazdej rodine nazory na politiku a politikov su rozne, tak na co si kazit obcasne nedelne obedy

cafelatte
6. apr 2024

Nie nie je tonnormálne a keby si čítala diskusie tu na MK, by si zistila, že aj tu ta idú Korcokovci ukamenovat, nadávajú ti do nevzdelanych, nerozhladenych, plus daleko horsie hodnotenia, len preto ze máš iný názor. Skočili im na tento skvelý plán Rozdeluj a panuj, dali sa zmanipulovať a ešte si myslia ako jediní majú svoju PRAUDU. Hádky v každej téme od Korcokovcov, priam znasilnovanie.
Škoda sa zapájať.

dskjhfdlkdjhl
6. apr 2024

Ono by sa dalo opytat aj takto: Preco su ludia taki divni, ze kvoli volbam vymyslaju "zaujimave" pribehy, len aby sa mohli hadat o politike?

autor
6. apr 2024

@nairia postupne idem citat prispevky a reagovať. Oni majú TP v Bratislave, lebo z Ba pochádzajú, takze chcú, aby sme isli volit spolocne, ako sme vzdy zvykli, preto im nemôžem povedat, že som bola volit a uprimne ja im nechcem ani klamat. Ani klamat, uprimne, neviem, sú to rodičia, by to na mne videli 😀

dadis
6. apr 2024

@amelia89 lebo to je plateny diskuter

autor
6. apr 2024

@jarmila456 inak toto by bol aj dobrý napad zneplatnit hlas. Dva hlasy nemôžem hodit, lebo neviem, či má nebudu cakat za plentou, lebo fakt sú prepaleni z týchto volieb 😀 len zase ja proste klamat rodičom neviem, nechcem, az má proste chyta uzkost, ze kam sme sa to dopracovali, ze kvôli blbej politike im mam klamat.

cafelatte
6. apr 2024

Prečo by si mala klamať, stoj si za svojim na rovinu. Ti ktorí ti radia klamať zrejme klamstvo považujú za ich bežnú dennú praktiku. Ja klamstvo neznášam.

dadis
6. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl presne, tomuto uveri malokto sudny

autor
6. apr 2024

@doriiis ale nechcem prerušiť kontakt, veď sú to moji rodičia, mám ich rada, deti ich majú radi, oni sú velmi fajn, milionkrat mi pomohli v zivote len im z tej politiky preskakuje a Pelleho tiež nechcem podporit, vzdy som bola pravicový volic.

annm81
6. apr 2024

Správcom koňa by som navrhla, aby v politických diskusiách nebolo možné pridávať anonymné príspevky.

jarmila456
6. apr 2024

Tak načo zakladáš diskusiu, choď voliť s rodičmi, voľ Korčoka a máš vybavené. Nemusíš klamať, hádzať prázdnu obálku a ani nič. Rodičia budú spokojní a ty tiež, lebo budeš dobrá dcéra. Ja som 1x v živote klamala rodičom až pri prvých demokratických voľbách (mám 66 rokov - vyrátaj si kedy), naučili ma to oni, lebo som nechcela voliť maminho miláčika Mečiarka. A vôbec s tým nemám traumu a ani ma to nikdy netrápilo 🙂

jarmila456
6. apr 2024

@cafelatte Ja som klamala až pri prvých demokratických voľbách, lebo som nechcela voliť maminho miláčika Mečiarka. A vôbec ma to netrápi a nemám žiadne výčitky. A nikdy som niekde inde nepotrebovala klamať. Takže netreba súdiť.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mayami
6. apr 2024

Do mňa sa tiež minule svokra pustila, že či chcem aby mi muž išiel do vojny (a to som povedala, že voliť v druhom kole nepôjdem, nie že idem voliť Korčoka 🙈).
Ľuďom čím ďalej viac prepína, toľko nanucovania svojho názoru, toľko nadávania na tých, čo to vidia inak. Včera sme to preberali s mužom, že ako boli dva- tri roky dozadu na nože za očkovanie, tak teraz je to to isté.
Nech si každý volí koho chce, v prvom kole som si vybrala, teraz voliť nejdem. Je to ako vyberať si medzi utopením a upálením, nechcem ani jedno ani druhé.

cafelatte
6. apr 2024

@jarmila456 v poriadku, máš pravdu, v niektorých situáciách sa to dá pochopiť.

denithestrange1993
6. apr 2024

Nezvaluj to na politicky marketing,skor vasi su nejaki zvlastni,ked vlastne dieta takto manipuluju,vyhrazaju sa..toto nie je vpohode. Volby su od slova volba a ist nevolit je tiez volbou.

autor
6. apr 2024

@fido69 nejde mi pridať screen z whatsappu s mojim otcom, ale presne takéto konspiracie som cakala práve z Korcokovho tábora. Ešte raz si prečítaj môj príspevok, ja nechcem volit ani jedného z kandidatov!

danica2711
6. apr 2024

za to, že tvoji rodičia tebou manipulujú (čo zjavne robili celý život, nie len teraz) nemôže Korčok ani PS, máš to nejaké popletené

rodomila
Autor odpoveď zmazal
autor
6. apr 2024

@doriiis nie sú toxickí podľa mna, mame sa radi, určite sa dá z jednej aj druhej strany co vytknut, ale tak sú zmanipulovaní, ze isli do krajnosti a ja az nechapem, ze takí inteligentní ludia kvôli takým bezvýznamným volbam.
@maranta_leuconeura koho vyzieram? Mame zaužívané, keďže majú obrovský dom, ze oslava je vzdy u nich, lebo majú stol pre 12 osob. Mama spravi nejake pečene kura, morku a ja prinesiem veľkú/poschodovú tortu, ktorej príprava trvá tak 12 hodín a robíme to takto roky, aj keď majú oni narodeniny, ze im peciem krasne veľké torty, kde keď som dlho do noci hore, kým sa upecu, vychladnu korpusy, dam vrstvu krému na zlepenie, zachladzujem, potom dávam ďalšiu vrstvu, zachladzujem a zdobim, ze nebudem aj obed robit. Pritom taká torta vyjde na surovinách drahsie než to kura (rano som kupovala 3 balíky malín a 125 g stalo 2,99, a to neratam mascarpone, ktorého ide 1,5 kila na taku veľkú tortu,… tak o akom vyzierani sa rozprávame?