icon

Prečo voliči podporujú Pellegriniho?

mikasa_ackerman
27. mar 2024

Videla som tu viacero diskusií, kde sa autor anonymne pýtal, prečo ľudia volia Korčoka a následne mu tam robil antikampaň. Mňa len naozaj úprimne zaujíma, tí čo idete voliť Pellegriniho, PREČO? 🫣

jarmilaj
10. apr 2024

@paradajkova musím😄
Tak sme sa pekne nakoniec dostali ku tomu, že sama súhlasíš s tým, že kradnúť na Sk je bežná vec, pretože rátaš s tým, že možno aj on, aj ja

kiwi3
10. apr 2024

@jarmilaj "kradnúť na Sk je bežná vec"... smutne velmi smutne. a este pockajme, ked pride do platnosti novy trestny zakon.

paradajkova
10. apr 2024

@jarmilaj ano suhlasim, vela ludi tu kradnutie povazuje za beznu vec. Ano, aj ja to vidim v okoli, aj u zivnostnikov, aj u hocikoho. Ale tu sa bavime o astronomickom kradnuti, ktore sa zaradilo do tejto kategorie, ze “bezne”. Tu sa miliony eur, radia na tu istu uroven, ako ked si niekto vezme do uctovnictva ceruzky pre dieta ako firemne naklady. To je sialene, ze z milionovych kradezi sa stala “bezna vec”. A viac ako milionu ludi to nevadilo pri poslednych volbach.

jana_eyre_2
10. apr 2024

@paradajkova viac ako milión ľudí by to na pellegriniho mieste urobilo rovnako ,preto im to ani nevadí... 😒

zmrzlinka8
10. apr 2024

@paradajkova ja som zachytila, že má hypotéku. a myslím, že jeho majetky príjmu poslanca zodpovedajú. ja mám tiež nehnuteľnosti a ani poslanec nie som, ani bohatých rodičov ani partnerov som nemala, ani som nekradla.

paradajkova
10. apr 2024

@jana_eyre_2 jedna vec je ci by to urobili ci nie, moze byt, ze ano, keby maju na to sancu, ale preto to podla mna neschvaluju. Ja si uprimne myslim, ze cast z nich si to nechcela pripustit, kolko az ten clovek nakradol a ozaj to zaradili medzi to take “bezne kradnutie” co tu roky funguje, ze vezmem spinky z firmy domov, dostanem flasu rumu, lebo som vybavil neviem co, alebo mam zrazu novy chodnik k domu, lebo firma co robila rekonstrukciu pre obec sa mi “odvdacila”. Akoze zas niesom slepa, ja som zila roky na dedine, videla som co starostovia robili. A toto vidi vela ludi a povie si, ze kradnu vsetci rovnako. Absolutne nevezmu v uvahu, ze tu sa uz nebavime o spinkach a cokoladach ale o milionoch eur.

paradajkova
10. apr 2024

@zmrzlinka8 mas milionove majetky? My s muzom mame nadstandartny prijem, dokopy v cistom viac ako jeden poslanec a aktulne by sme boli na tej hodnote co cca Korcok. Dobry byt, nove auto (nie za 100tisic) + este jedna nehnutelnost na hypo. Na Pelleho sa teda nehrabeme.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
10. apr 2024

@paradajkova ja to čo ty, mám bez manžela sama, 30 rokov pracujem, samozrejme s hypotékou. aj on má, ako som spomínala. a nemá rodinu, ktorej by dával, ženu, deti. má poslanecký plat. furt niečo riešiš. odkiaľ má matelko pol Trnavy a všetko na ženu? prečo veľké zákazky počas covidu vyhrali jeho známi? by sme vedeli tiež z druhej strany pokračovať

luuubik
10. apr 2024

@chodec15 týmto sa akože chvália, či čo? Veď to je na grc od tejto firmy, ktorá má asi morálku a spravodlivosť tam, kde ukazuje logo ich firmy. A skôr, než začneš kazanie o tom, že ako na to má súkromná firma právo, dve veci: bolo by to v poriadku, keby Atilla nezverejnil aj internú komunikáciu, kde vyslovene vidno, že politická podpora im nevadí - len treba podporovať jedinú správnu stranu. A druhá vec - rovnako som sa dočítala, že nejaka známa (pre mňa nie) influencerka Martina neviemaka tiež spolupracuje s Renaultom a verejne podporila Korcoka - tam zrazu prezentovanie politického názoru nevadilo 🤔 Toto je normálne na antiskriminacnu žalobu (lebo aj súkromná firma nežije vo vákuu a musí rešpektovať iste zákony)... Takže týmto si všetci podporovatelia Korčoka pekne strelili do vlastnej nohy, lebo takéto spravanie hodne 50 tych rokov minulého storočia len ešte viac nazenie sympatií Pellemu. Ja takéto praktiky nazývam korporatny fašizmus. A keď sa voľbe prezidenta môže verejne vyjadriť kde - kto - hlavne agresívne škriekajucou tretotriedni "umelci", samozrejme, že sa môže vyjadriť ktokoľvek.

paradajkova
10. apr 2024

@zmrzlinka8 ja Matovica vobec neobhajujem, kazdeho som odhovarala od jeho volby, rovnako ako od volby PP.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
10. apr 2024

@paradajkova no ale obhajuješ Korčoka, za ktorým stojí aj celá opozícia a teda aj matovic

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
luuubik
10. apr 2024

@chodec15 ty si aj čítal, čo som písala? Lebo reagujes mimo. Renault si nechce poštvať ani jednu skupinu zákazníkov - ale postval si prave len jednu - lebo politická podpora Korčoka u tých, s ktorými Renault spolupracuje, im nevadila. Ešte prezentovať tento ich postoj nebodaj ako niečo pozitívne, to chce ozaj velku dávku zaslepenosti. Možno je to právne ok - to by vedeli právnici posúdiť - ale morálne je to pre každého slušného človeka veľká červená kontrolka. Lebo ak už chcú byť objektívni a apolitickí mali teda zrušiť spolupracu aj s podporovateľmi Korčoka. A ak sa chcú. miešať do politiky - nech sa páči - ale so všetkými dôsledkami. Ja by som im teda poslala do firmy ako štát všetky možné kontroly od finančného auditu po kontrolu hygieny na wc. V politike sa hrá trochu inak ako v biznise 😉

viestta
10. apr 2024

@jarmilaj bie nevolila ho vacsina. Dostal viac hlasov tych, ktori sa volieb zucastnili a napriek tomu dostal doveru len 1/3 obyvatelov starsich ako 18 rokov. Ano, akceptujem vysledky volieb, aj ked s nimi nie som spokojna, ale tvrdit, ze ho volila vacsina nie je tak celkom pravda.
A este k tomu kradnutiu. Novela trestneho zakona nechrani len velkych korupcnych hracov, chranie aj tych drobnych. Pani na stavebnom urade, ktora tvoju zlozku ani nevzme do ruka ak nedas uplatok a ak das, tak bude beztrestna. Novela chrani aj zlodeja, ktory ti na ulici ukradne auto. Ked mas auto ako bezny slovensky pracujuci clovek, tak kradez tvojho auta nebude trestna cin a zlodej vyviazne bez trestu aj ked ty este roky budes splacat uver na auto a budes sa vozit MHD. Ale ak tebe toto pride v poriadku, ak tebe pride v poriadku, ze nemas narok sprevadzat svoje dieta v nemocnici, ked ti nevadi, ze v ramci toho slubovaneho zlepsovania zivotnej urovne budes plati dan za vodu a budes si odkladat menej na dochodok v druhom pilieri, tak je uplne v poriadku, ze si ho volila. Mne osobne toto vadi velmi a preto som ho nevolila a nikdy volit nebudem.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
luuubik
10. apr 2024

@chodec15 a vypovedanie spolupráce nie je šikana z pomsty za vyjadrenie politického názoru ? 😂 Ked je vo firme nejaký štátny audit, to je porušením zákona? Ejha, tak aj u nás vo firme potom boli porušené zákony nedávno... Som ani nevedela. Pobavil si aspoň.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
victoriab
10. apr 2024

@chodec15 ja ťa obdivujem, akú energiu máš ešte vysvetľovať nielen tu, ale aj v iných diskusiách. ja už strácam nádej - je to len hádzanie hrachu na stenu. títo ľudia to pochopia, len keď sa ich to reálne nejak dotkne, ale vlastne ich sa to dotýka, len oni si to neuveodmujú. ach, začarovaný kruh...

viestta
10. apr 2024

@zmrzlinka8 vies kolko je poslanecky plat? Poslanec ma zo zakona urceny plat ako trojnasobok priemerneho slovenskeho zarobku, takze vlani to bolo nieco malo pod 4 tisicky. Takze ak z neho mal na bytik za 400 litrov tak by mal vyucovat na MK ako setrit

chodec15
Odpoveď bola odstránená
luuubik
10. apr 2024

@chodec15 ty sa čím ďalej tým viac zamotavas do totálnych absurdít. Ako môže niekto pricetny porovnávať propagovanie nacizmu (čo je predpokladám aj v USA nejakým zákonom podchytené, ako nežiaduce správanie) a podporovať kandidáta, ktorý splnil všetky zákonné podmienky a je súčasťou normálnych slobodných demokratických volieb, kde si ho ľudia mohli voliť? Úplne mimo misu - porovnávať podporovanie nacizmus a podporovanie človeka v demokratických voľbách riadne (z)voleného.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
10. apr 2024

@viestta ze vraj budeš si odkladať menej na dôchodok v 2.pilieri? už som to niekoľkokrát písala, 2.pilier vznikol až 2005. doňho ide POLOVICA tvojich odvodov na dôchodok. DOVTEDY tieto peniaze išli na priebežné vyplácanie dôchodkov v aktuálnom čase. pretože vieme, že naše dôchodkové odvody sa používajú teraz, sociálna poisťovňa to nikde neodkladá, ale vypláca z nich dôchodky teraz, ktoré sa vyplácajú dnes. takže kvôli 2. pilieru je teraz menej peňazí na vyplácanie dnešných dôchodkov. a tie peniaze, ktoré si tam šetríš sebe, chýbajú dnešným dôchodcom resp. mohli by mať viac. to je také sebecké, ako celý individualizmus, ktorý zastávaš.
ja som z 2.piliera vystúpila. takže moje peniaze idú do spoločnej kasy na vyplácanie, tak ako to bolo vždy. keď máš rodičov, čo poberajú dôchodok, tak sa mi môžeš poďakovať.

luuubik
10. apr 2024

@chodec15 fiiiiha... A bol Pellegrini alebo niekto iný odsúdený za podporu "boľševizmu"? Nie? Lebo fakty sú fakty, ignorovať ich a splietat sem nejaké tvoje osobné dojmy, komplexy, obavy a neviem čo, to chce silnú dávku... ani neviem čoho. A že sú to len dojmy o tom svedčí to, že Pelle vyhral - čiže väčšina voličov, ktorým sa ráčilo dostaviť k urnám, to vidí úplne inak ako ty.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
10. apr 2024

@chodec15 nepochopil si, ale ani som to nečakala. práve preto je podľa mňa celý 2.pilier blbosť, pretože keď budeme zo spoločného odlievať na súkromné, tak už nezostane fakt nič ani na budúce dôchodky.
si nemysli, že v 2. pilieri je záruka.
sociálny spoločný systém fungoval desaťročia. tak ho bolo treba dodrbať.