icon

Protest na Námestí SNP v Bratislave zaujal tisíce ľudí

13. aug 2024

Protestovali proti krokom vládneho kabinetu. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát.

beataxxx
16. aug 2024

@twinflame ten monitor je výborný nápad, ale na druhej strane nas to ešte viac zhovadi vo svete, vždy sa hanbím, keď sa ma moji zahraniční kamaráti pýtajú, že čo sa to u nas deje…….

eva8
16. aug 2024

@twinflame ak chceme zhliadnut, potrebujeme sa prihlasit. Mozes len strucne,

alebo

vedel by niekto, prosim, spravit vycuc? Dakujem
https://dafilms.sk/film/17065-pozor-pada-sng?fb...

tomasisa
16. aug 2024

@twinflame a uvidime ci bude ,,monitorovat,, ucelene a pravdivo

twinflame
16. aug 2024

@eva8 oplati sa zaregistrovat a pozriet si dokument. Je to casozberny dokument a tom ako sa 10 rokov rekonstruovala SNG vratane historickych suvislosti a objasneni financovania cez verejne obstaravanie.

annm81
16. aug 2024

@sisaka A ty veríš tomu, čo píšeš? Máš pocit, že keď Dzurinda trápne poúčal novinárov, tak to bolo to isté, ako keď im teraz Fico nadáva? Že predchádzajúce vlády odmietali informovať občanov cez štandardné médiá? Že ich hlavným médiom boli v minulosti nekontrolované sociálne siete a diktátorským imperiálnym štátom, ktorý od nás žiada vystúpenie z NATO, platené média, kde nemajú oponenta? Máš pocit, že vo vláde sme predtým mali fašistické strany? Máš pocit, že bolo na dennom poriadku neodôvodnene zrychlené prijímanie zákonov? Že bolo normálne, aby vysoko postavení členovia premiérskej strrany mali také vyjadrenia ako mladý Kaliňák, alebo Blaha na Telegrame? Že sa tu spochybňovala naša príslušnosť k západu? Že sa tu vládna koalícia bežne otvorene priznávala k sympatiám k diktátorom a polodiktátorom? Že členovia vlády spochybňovali samotnú liberálnu demokraciu? Máš pocit, že vyjadrenia Fica sú dnes úplne rovnaké, ako boli pred desiatimi rokmi? Že jeho slovník vôbec nezhrubol, vôbec v ňom nie je viac nenávisti a vôbec si do strany neprizval extrémistov a nestal sa jedným z nich? Že je normálne, že sa tu chce táto vláda baviť o tom, že vo verejnoprávnej televízii sa má diskutovať o témach ako je plochá zem? Že v minulosti sa za štandardnú úlohu novinára nepovažovalo klásť politikom kritické otázky, ale nekriticky tlmočiť ich klamstvá? Že sa v minulostí premiér otvorene vyhrážal, že sa postará o to, aby mala televízia kritická k vláde problémy? Že bolo normálne, aby jedna z najpopulárnejších strán pred voľbami strašila falšovaním volieb zo strany oponentov a prezident sa stal prezidentom preto, že klamal, že inak sa zapojíme do vojny? Zdá sa ti, že medzi hodinami pre Kováča a verejným povzbudzovaním davu k skandovaniu vulgarizmov k prezidentke, bol prístup k úradu prezidenta vždy takýto neúctivý a vulgárny? Že sa tu takto bojovalo proti občianskej spoločnosti? Fakt veríš tomu, čo si napísala, či len nerozumieš pojmu demokracia a pletieš si ho s anarchiou?

atinkaa
16. aug 2024

@sisaka ano da sa bavit o tom - aka forma zriadenia tu bola za Meciara a za Dzurindu a potom za Fica, ale ty si ozaj myslis, ze demonstracia a vyjadrenie nesuhlasu protestom nema ziaden zmysel?

Ako co ti na tom pride nevhodne, ci smiesne? Ako inak maju dat ludia najavo nesuhlas - ked sa deje nieco ''pre nich'' a pritom ''proti nim''?

Peticie - protesty - demostracie - su predsa uplne bezne aj v inych krajinach nielen u nas.
A ked to uz teda sledujes, podla teba je to ok?
Aby ti doniesli vypoved traja?
Aby sa odvolavania diali, tak ako sa deju?
Aby sa prepustali na slobodu ludia, aki aktualne budu prepusteni?

Ako inak ma dat clovek najavo, ze s tym nie je ok a ze to chce inak?
Samozrejme, ze to pomaha - pozri sa do Trencina - 32?rocny tam aktualne podla Dolinkovej ma viest nemocnicu, prepustil sefa kardiocentra, akurat nepocital s tym, ze odijdu skoro vsetci s nim. Ozaj myslis, ze to nema vahu?

A aku! Ako by to hned inak vyzeralo, ak by teraz galeria aj divadlo ostali puste prazdne, ak by odisli vsetci. Co myslis, preco su Francuzi tak uspesni vo vyjednavaniach? Ako inak demokraticky by si chcela, aby sa to dialo?

A ked pises, ze si nikoho z nich nevolila, svieti ti na MK, ze si v Kanade, teda zjavne sa ta to priamo netyka, no si tu v teme, a diskutujes, teda asi tyka? - z nejakeho titulu tomu venujes energiu a pride ti, ze ti ludia to vsetci robia divne, zbytocne?
Tak porad co maju robit? podla teba?

Ako na to, ked nechcu byt malorusko? Lebo tam na krasu smerujeme..

eva8
16. aug 2024

@twinflame o.k. Dakujem 🙂

eva8
16. aug 2024

@annm81
@atinkaa
V com vidite pricinu obratu u Fica?

annm81
16. aug 2024

@eva8 Jednoznačne hrozba väzenia - možno skôr pre jeho mecenášov ako pre neho samotného. Plus hlbší problém rozdelenia spoločnosti, keď Fico pochopil, že po vražde Kuciaka už nemá inú možnosť, ako získať voličov, než získavať tých už radikálnych a celú spoločnosť radikalizovať.

viestta
16. aug 2024

@eva8 u neho sa ziaden obrat nekonal, u neho sa len zhorsuje to aky bol za mlada. Teraz robi presne to iste co robil ked mu este Weis v SDL nedala funkciu po ktorej bazil a zalozil si trucstranu Smer. Popularitu a celu politicku karieru si postavil na populizme a demagogii. Uz vtedy bol majster demagog (vsak byvaly clen KSS, absolvent VUML a aj nie jedneho semestra politickej ekonomie a vedeckeho komunizmu na pravnickej fakulte) a populista bez skrupili a chrbtovej kosti. Este sa spriahol s medialnym magom Flasikom a uz to islo. Aj do Flasika sa vela naucil. Teraz len pritvrdzuje, ale on od sameho zaciatku ide to jedno a to iste. Jemu ide o moc a akykolvek sposob ako sa k nej dostat a ako sa v nej udrzat mu nie je nevhodny. Lebo ucel svati prostriedky.

egonsk
16. aug 2024

@viestta wow... dobre som povedal, ze teba je skoda v tom obchode a mala si sa postavit na celo PS, lebo vidim, ze mas v malicku celu genezu a verim, ze aj detaily dalsie poznas o kazdom koalicnom politikovy 😁😉

owecka
16. aug 2024

@egonsk prosim ta, posli mi tvoju fotku do sukromnej spravy, chcem vediet, ci moze byt niekto ako ty skutocny...lebo to co ty tu stale vypisujes na zenskom fore...ani verit sa mi to nechce...ze mas len ukoncenu mozno zakladnu skolu a si pravidelne v senku?

krajinka
16. aug 2024

@owecka nebude on do nej zamilovaný? Však hľadá osudovú polovičku 😁

eva8
16. aug 2024

@viestta Weissa si vazim doteraz 🙂

eva8
16. aug 2024

@egonsk ou, cize podla teba len PS za nieco stoji?

viestta
16. aug 2024

@egonsk fakty, zlaticko. Fakty. Verejne zname fakty
https://sk.wikipedia.org/wiki/Robert_Fico
Nie je moja chyba, ze su pre teba novinkou

viestta
16. aug 2024

@eva8 poznam ho osobne, este som bola dieta, ked som mala moznost ho stretnut za pre nasu rodinu velmi smutnych okolnosti, a tolko ludskosti ako dokazal prejavit v case ked predsedal parlametu to nezabudnes. A ano, Weis je pan politik

atinkaa
16. aug 2024

@eva8 Evi vies, co, ja nie som velky fanusik Fica, Smeru a ani si nemyslim, ze sa zmenil...ak teda neberieme do uvahy fakt, ze dozrel, ze sa vyprofiloval, ze zlepsil techniku a samozrejme niekedy robil veci ''pod lampou a v tichu'', nik ani len netusil kolko toho robia a ako, no a teraz zostal ''nahy'' - teda jednak je odhaleny v tom, co robil, jednak s kym to robil...uz len vkus na frajerky je zufalo piata cenova, ostatne taktiez, ale tak chlapec z Topolcian, co ti ja viem...za mna zufalo slaby politik stale, prospechar jednoznacne, hamiznik, ktory nebude mat nikdy dost, lebo jeho to neboli, nestoji nic...a pravdaze nulova kultura a nulovy vkus. Myslim, ze tak je europsky vnimany a aj preto nikde nechceny. Neviem ci chvilku bol, ak aj ano, tak nie vlastnou pracou a vlastnou hlavou a asi aj hned z neho vsetci vytriezveli...

Nechcu ho, tak prska, pretoze to berie ze zivot nie je fer, no on nie je a uz vobec nie takto ako by to chcel on, ze len k nemu a len pre neho a vsetko a okamzite.

Ale viac som napisala do temy, kde sme sa stretli - ja verim na slobodu ludi, myslim, ze aj v dobe komunizmu bola sloboda a moznost vyjadrit sa a kazdy ju vyuzil alebo aj nie, ticho alebo vobec nijako a teraz je to o to lahsie. My potrebujeme zacat od seba, pusti si Kacera a Bardyho poslednu diskusiu...ja myslim, ze dali jasnu otazku, kde by sme boli bez Ceska? Ako by sme sa profilovali este pred vznikom prveho CSR? Kto si tu vtedy uvedomoval co...a tiez to, co zas vravi sociolog Vasecka, ze asi nemozeme mat na seba a na krajinu a ludi vysoke naroky.. to je ako s mamou, ktora ak ma doma trojrocnika, nemoze cakat dospele reakcie a my takto ako stat sme a mnohi mame take ocakavania, ze oni budu riadit krajinu dospelo. A ano pre mnohych z nas je to do placu a este mozno inak, ini to uz ani nezvladli a uz tu neziju..ale asi to chce cas a vysvetlovanie a ucenie sa tomu celemu, teda aj pochopenie od tych z nas ''starsich'' a vyspelejsich, ze ano aktualne si vladneme ako skolkari a podla toho to vyzera, sem tam uvrestano, sem tam uplakano a ublizeno, rozhodne vzdy hlucno a ako taki barbari. Fico je necharakter a vyuziva to cele a myslim, ze vie, ze po nom potopa, ale ma tolko rokov kolko ma - je stary a chce si to este ako mladeznik uzit a je mu jedno co to bude stat. A to je na tom to zle, pretoze on myslim, ze vie ako krajina stoji a je mu to fuk. A to je asi aj to, co je smutne a take beznadejne pre mna....pretoze tych ludi, co to vedia a aj tak pomahaju kormidlom tymto smerom je vela.

Tak co ti poviem - zurka, bude poriadne boliet na konci hlava, skody budu velke a tak snad to prezijeme aj ako krajina so ctou a este slobodna....o to teraz asi ide najviac, pretoze balansovat s kamosom Ruskom a kamosom Madarskom, to je ako plavat so zralokmi a tvarit sa, ze si tiez jeden z nich.

egonsk
16. aug 2024

@eva8 nie, praveze tam su pozliepani manipulatori, slubotechny a mudrokvasi 😁

egonsk
16. aug 2024

@owecka prepac, nahe fotky som nikdy nikomu neposielal a ani posielat nebudem, tuto parketu prenechavam tebe a tvojim fanusikom v tom senku, kde ma chces identifikovat. 😋😅

viestta
16. aug 2024

@egonsk oj ty kotuha! Ty hned myslis na nahe fotecky, vsak @owecka pytala fotku, kde si dosiel na tie hambate obrazky?

egonsk
16. aug 2024

@viestta no ved nechcela to napisat napriamo, lebo bud sa hanbi, alebo sa bala, ze by ju tu ludia ukamenovali... 😅😉 Ale mozno by som mohol poslat nejaku fake fotku a uspokojil by som jej tuzbu 😁 .... no zial na to som az priliz cestny, aby som spravil.

viestta
16. aug 2024

@egonsk jaj, ty si tak genialny, ze vies citat aj to co nebolo napisane. Neboj sa, o tvoje hanbate fotky nikto nestoji. Ty ani fyzicky nebudes nic co by stalo za obdiv...

egonsk
16. aug 2024

@viestta dakujem za ohodnotenie, myslim, ze u teba tiez ma niekto podobny nazor 😉 Ale s tym domyslanim, cize citanim nenapisaneho som sa infikoval od teba, uz v niekolkych temach si mi to ukazala a ja som velmi ucenlivy tvor 😋😁

viestta
16. aug 2024

@egonsk vies zlatinko, ja sa za svoju vizaz nehanbim, fotky tu mam roky. Vies preco? Aby sa taki ako ty mali do coho obut, ked im dojdu argumenty. Moje fotky na MK su sluzba pre vas

egonsk
16. aug 2024

@viestta ja sa neobuvam do tvojej fotky, len som na rozdiel od tvojho priameho utoku na moju osobu (co porusuje aj pravidla MK) som ta len oboznamil, ze podobny pohlad a postoj moze mat aj niekto iny voci tebe. Ak si znovu citas medzi riadkami a domyslas, je to tvoj problem, ja ludi sudim podla cinov a nie podla toho ako vyzeraju, na rozdiel od teba 😅 ... Inak absencia sebakritiky je istym prejavom charakteru, zamysli sa nad tym trosku tiez 😉

eva8
16. aug 2024

@egonsk chod na nejaku sex stranku

egonsk
16. aug 2024

@eva8 poradis mi nejaku solidnu a bezplatnu? Ja s nimi nemam skusenosti, ale ty asi ano, ked mi tak radis 😅

eva8
16. aug 2024

@atinkaa Fica povazujem za silneho politika, ktory mal obrovsky strach z niecoho/niekoho
@annm81
@viestta

viestta
16. aug 2024

@eva8 nevyhanaj ho, oń je tu velkym prinosom. Vsak bez jeho fundovanej rady som zila v omyle a pouzivala nespravne vlozky. Nehovoriac, ze zorroidny aspekt tu chyba, on ho aspon ciastocne nahradza