icon

Regionálne voľby 2026 a Parlamentné voľby 2027: Budúcnosť nášho zdravotníctva

Dnes o 06:34

Prepáčte, že nepridám toto video pod svojim nickom, nechce sa mi reagovať na diskusné príspevky typu, na mamičkovskom fóre sa nerieši politika, a či nemám čo doma robiť, keď riešim politiku atď.
Pridávam toto výstižné video z dôvodu, že naše zdravotníctvo sa týka nás všetkých. Blížia sa voľby, ľudia, rozmýšľajme v širších súvislostiach a voľme ľudí, ktorí chcú niečo robiť pre ľudí. Reálne robiť, slúžiť, nie exhibovať, okrádať a klamať nás všetkých.
Aby sa nemuseli zakladať zbierky na donio, aby sme nemuseli čítať srdcervúce príspevky o zomierajúcich ľuďoch bez liečby a aby sme sa my, bežní pracujúci, ktorým sa pomaly ale isto znižuje životná úroveň, aby sme sa nemuseli ostatným skladať na liečbu. Ako chalan hovorí, peniaze sú, len ich treba správne rozdeliť. Pre ľudí, pre nás, pre naše deti, rodičov, starých rodičov. Tak, ako to funguje v okolitých štátoch.

https://www.facebook.com/mladiprotifasizmu/vide...

Strana
z3
anonym_92deb5
Dnes o 06:52

Tiež si myslím, že rozdiel medzi SK a okolitými podobnými krajinami je v miere kradnutia, korupcie, ktorú dovolìme nami zvoleným politikom. Len či je koho voliť? Slušných, morálnych ľudí z politiky vyštvú, lebo im kazia blahobyt. Peniaze, peniaze, peniaze... za akúkoľvek cenu. Príklady poznáme okolo seba aj v rodinnom živote. Sme už všetci beznádejne pokazení?

autor
Dnes o 06:58
@anonym_92deb5

Tiež si myslím, že rozdiel medzi SK a okolitými podobnými krajinami je v miere kradnutia, korupcie, ktorú dovolìme nami zvoleným politikom. Len či je koho voliť? Slušných, morálnych ľudí z politiky vyštvú, lebo im kazia blahobyt. Peniaze, peniaze, peniaze... za akúkoľvek cenu. Príklady poznáme okolo seba aj v rodinnom živote. Sme už všetci beznádejne pokazení?

@anonym_92deb5 presne ako píšeš, v spoločnosti narcisov a mafiánov v politike sa čestný, morálny, charakterný človek nedokáže brániť a udržať. Začnú ho valcovať, očierňovať, zosmiešňovať.

martinmmartin
Dnes o 07:02

Dali sme mimovladkam do zubov?
DALI!
Tak ticho. Sa kukaj radsej ako na zapade sa mozu dvaja chlapi zobrat
Co tam po zdravotnictve

anonym_aefb01
Dnes o 07:07

Tak áno treba určite voliť. Chcelo by to už zmenu. Otázka je ktorá vláda sa podujme riešiť tento problém. Zbierok sa asi úplne nezbavíme. Vláda má síce moc ale tiež nemôže zmeniť všetko ako zázrakom. Dúfam ale, že sa to obráti k lepšiemu. Je to ale beh na dlhé trate.

777januska777
Dnes o 07:22

Kým bude Fico a smer vo vláde nikdy sa nemôžeme posunúť. Jeho nenávisť a manipulácia, ktorú vytvorili naprieč celým politickým spektrom je neskutočná.
Ten chlap je ako právnik oničom, ale je veľmi inteligentný pri manipulácii.
Odporúčam si pozrieť video, keď sa zakladal smer ako Flašík vytvoril Fica ako produkt:

https://www.youtube.com/watch?v=NNvRVHsaksA

Vytvorili osobu, ktorá má obrovské štastie v tom ako sa jej darí zo všetkého vykecať, je to ako náboženstvo alebo kult. Pritom podľa mňa aj veľmi veľa schonych ľudí je v politike aj dnes, ale sami sa zasekli v pavučine, ktorá je okolo nich.

jamimo
Dnes o 07:24

@anonym_autor po mnohých pozorovaniach, diskusiách, vysvetľovaní a argumentoch v rodine aj okolí som už dávno zistila, že sa nič nezmení. Prepáč za úprimnosť. Mám na to jediné vysvetlenie, ale nie je možné, aby som ho slušne napísala... Bohužiaľ, vezú sa všetci a najviac trpia ti, ktorí sa o to ani nepričinili a nemôžu, nedokážu to zmeniť.

anonym_f065b7
Dnes o 07:28
@777januska777

Kým bude Fico a smer vo vláde nikdy sa nemôžeme posunúť. Jeho nenávisť a manipulácia, ktorú vytvorili naprieč celým politickým spektrom je neskutočná.
Odporúčam si pozrieť video, keď sa zakladal smer ako Flašík vytvoril Fica ako produkt:

Vytvorili osobu, ktorá má obrovské štastie v tom ako sa jej darí zo všetkého vykecať, je to ako náboženstvo alebo kult. Pritom podľa mňa aj veľmi veľa schonych ľudí je v politike aj dnes, ale sami sa zasekli v pavučine, ktorá je okolo nich.

@777januska777 keď ukazovali v tom videu ukážku z nejakého podujatia smeru kde sa zhromažďovali ľudia, tak to bola samá starina 🤮🤢🤢 hlupáci

janinah
Dnes o 07:32
@anonym_f065b7

@777januska777 keď ukazovali v tom videu ukážku z nejakého podujatia smeru kde sa zhromažďovali ľudia, tak to bola samá starina 🤮🤢🤢 hlupáci

@anonym_f065b7 fanúšikmi smerohlasomafie zdaleka nie su len dôchodcovia....a to je katastrofa tejto krajiny....hlúposť,tuposť,egoizmus

777januska777
Dnes o 07:35
@anonym_f065b7

@anonym_f065b7 prvoplánovo sa to zdá, že su to hlupáci, ale keď sa zamysliš nad tým ako uvažujú a potrebujú, uvedomiš si, že to nie je také jednoduché.
Veľa z nich žilo v prostredí, kde bola autorita všetko, duševné zdravie neexistovalo. Všetko stalo a opieralo sa o autoritu. A ak je autorita blízka a vyzerá ako nejaký Ferko alebo Paľko odvedla, tak ten pocit pochopenia je väčší.
Oni potrebujú pochopenie a pocit, že ich vnímaš. Svet je rýchly, nestíhajú a nerozumejú mu a potom príde niekto kto im povie, ja som váš kamarát ja som tu pre vás, vy za to nemôžete, to ti iní.
Na porovnanie, ak príde pán z BA v obleku a bude im ešte vravieť nejaké čísla, akým nerozumejú, tak v žiadnom prípade ho nedokážu vnímať.
Pritom tie babky a dedkovia sú niektori veľmi inteligentní, ale proti emóciám a pocitu vlastného zlyhania aké často cítia nepomôže ich inteligencia.

janinah
Dnes o 07:38

zachytili ste toto info? ako Dôvera musí zaplatiť 26,4 mil.zo zdravotných odvodov občanov ....
Zdravotná poisťovňa Penty Dôvera krátila v rokoch 2016 až 2020 daň. Úrad pre vybrané hospodárske subjekty, ktorý patrí pod Finančnú správu, jej preto vyrúbil daň 15,4 milióna eur. Poisťovňa okrem toho musí zaplatiť pokutu takmer 11 miliónov eur.

Čítajte viac: https://www.sme.sk/domov/c/byvala-sefka-uradu-p...

anonym_f065b7
Dnes o 07:43
@janinah

@anonym_f065b7 fanúšikmi smerohlasomafie zdaleka nie su len dôchodcovia....a to je katastrofa tejto krajiny....hlúposť,tuposť,egoizmus

@janinah viem že nie len dôchodcovia... Ale väčšinou čo boli tieto ich podujatia tak tam sedeli samé biele hlavy, ovečky, najväčšia voličská základná Fica ktorý sa sám vyjadril že jeho voliči sú bľačiace ovce a zmätení dôchodcovia

autor
Dnes o 07:44
@777januska777

@777januska777 to je veľmi známe video, to sme už hádam všetci videli, bolo by fajn, keby si to pozreli ficovoliči, ale oni si to nepozrú

anonym_05a671
Dnes o 07:44

Preto nebudem voliť PS.

anonym_f065b7
Dnes o 07:45
@777januska777

@anonym_f065b7 prvoplánovo sa to zdá, že su to hlupáci, ale keď sa zamysliš nad tým ako uvažujú a potrebujú, uvedomiš si, že to nie je také jednoduché.
Veľa z nich žilo v prostredí, kde bola autorita všetko, duševné zdravie neexistovalo. Všetko stalo a opieralo sa o autoritu. A ak je autorita blízka a vyzerá ako nejaký Ferko alebo Paľko odvedla, tak ten pocit pochopenia je väčší.
Oni potrebujú pochopenie a pocit, že ich vnímaš. Svet je rýchly, nestíhajú a nerozumejú mu a potom príde niekto kto im povie, ja som váš kamarát ja som tu pre vás, vy za to nemôžete, to ti iní.
Na porovnanie, ak príde pán z BA v obleku a bude im ešte vravieť nejaké čísla, akým nerozumejú, tak v žiadnom prípade ho nedokážu vnímať.
Pritom tie babky a dedkovia sú niektori veľmi inteligentní, ale proti emóciám a pocitu vlastného zlyhania aké často cítia nepomôže ich inteligencia.

@777januska777 čiže k zmene by mohlo dôjsť až vtedy keď tu už medzi nami nebudú.. morbídne to znie ale...

anonym_1439b7

kasli na to, ludia aj tak budu volit smer. my odchadzame z krajiny a s nami po volbach aj zbytok pricetnych.

autor
@anonym_05a671

Preto nebudem voliť PS.

@anonym_05a671 koho plánuješ voliť?

anonym_05a671
Dnes o 07:47
@anonym_autor

@anonym_05a671 koho plánuješ voliť?

@anonym_autor Koho voliť neplánujem - PS, Smer ani Republiku. Koho voliť? Nie som zatiaľ rozhodnutá.

anonym_6de47c
Dnes o 07:47

Co ti poviem. Kebyze nie sme s cechmi, tak sa tu nestane ani rok 1989 a stale tu vladnu komancovia v skanzene ako v KLDR, na Kube a Venezuele.

eva8
Dnes o 07:48

Prepac, zalozila som novu diskusiu, nechcela som konkurovat. Tato tema o zdravotnictve je dolezitejsia

eva8
Dnes o 07:50
@anonym_6de47c

Co ti poviem. Kebyze nie sme s cechmi, tak sa tu nestane ani rok 1989 a stale tu vladnu komancovia v skanzene ako v KLDR, na Kube a Venezuele.

@anonym_6de47c v Bratislave bol prvy "pochod" este pred Cechmi. Ale suhlas, nebyt Cechov, nie je nezna revolucia. Je vyborne, ze sme drzali vsetci spolu. Cesi dokoncili, povzbudili, rozbehli. My by sme sa stiahli

anonym_ced4e8
Dnes o 07:58
@anonym_92deb5

@anonym_92deb5 ale politici su realne odraz volicov... nam tu nikto nenainstaloval Ficiaka 4x (takmer) po sebe... po tom co tu roky stvaral Meciar... to je "nova generacia", co ho voli... plus fasounou a obskurne strany...
Pozri prezidentske volby... tam ludia volia priamo... a ako to dopadlo (a aka kampan pre volby zo zahranicia)... tu su naozaj problem ludia / volici... ze su tupela... dezolati...
Nikoho nezaujima program (tu zial musim povedat, ze sa to tyka aj vacsiny "opozicnych" volicov... a potom su prekvapeni... Je to zase opat odraz bezneho zivota, ked ludia necitaju podmienky v banke ci hocikde a proste sa radi nechaju ojebabrat...
Takze nejaky optimizmus asi nie je namieste

anonym_6de47c
Dnes o 08:04

V tejto krajine sa nedeju zmeny z inteligencnych dodvodov, ale az ked hrozi uplny rozklad. Vznik CSR po rozklade monarchie v prvej svetovej, SNP po rozklade ludackeho statu v druhej svetovej, ked hrozilo, ze skoncime ako porazeny nacisticky stat. Nezna revolucia, ked stat bol v srackach po 40 rokoch vlady komunistov. Meciar odisiel, az ked rozkradol privatizaciu, nezamestnanost bola 17%, uroky v banke 25%, platy 250-300 eur mesacne, statna kasa uplne prazdna. Necakajte zmenu, ak je tu Fico a krajinu drzi nad vodou EU. A vidno to krasne na tom videu, ze tu sa preplacaju 3 lieky z 10 a v ostatnych krajinach 7 az 9 z 10. A vsetci sa tvaria, ze sa ich to netyka a ze je to problem tych chorych ludi ...

janinah
Dnes o 08:05
@anonym_1439b7

kasli na to, ludia aj tak budu volit smer. my odchadzame z krajiny a s nami po volbach aj zbytok pricetnych.

@anonym_1439b7 potom je tu velka skupina sice pričetnych,ale takych,ktorí tu z rôznych dovodov ostavaju hoc odist by chceli.napr.kvolu veku ako v mojom pripade...a taki si to odskacu najviac.myslim,ak nepricetni znovu zvolia skorumpovanu zlodejsku mafiu
Preto je jedinou šancou osloviť tych.co volit nechodia a su nerozhodnutí a tym treba otvorit oči...
Nad ludmi typy " milujemfica" som už zlomila palicu.tym by som energiu uz nevenovala byť v opozicii

anonym_1439b7
Dnes o 08:10
@janinah

@anonym_1439b7 potom je tu velka skupina sice pričetnych,ale takych,ktorí tu z rôznych dovodov ostavaju hoc odist by chceli.napr.kvolu veku ako v mojom pripade...a taki si to odskacu najviac.myslim,ak nepricetni znovu zvolia skorumpovanu zlodejsku mafiu
Preto je jedinou šancou osloviť tych.co volit nechodia a su nerozhodnutí a tym treba otvorit oči...
Nad ludmi typy " milujemfica" som už zlomila palicu.tym by som energiu uz nevenovala byť v opozicii

@janinah nam je to uz uplne jedno, nedrzi nas tu nic, do roka sa chystame odist, pohar trpezlivosti pretiekol, v tomto state je mizerna kvalita zivota, zijeme z vyplaty do vyplaty na vychode a dochodci tu zvolia smer a mladi ludia republiku, ja chodim volit vzdy, nerozumiem ludom co nechodia, v PO kraji kandiduje Mazurek, toto sa neda ani len vymysliet, taka dystopia, volby vyhra bud fico alebo opozicia ktora "zdedi" jeho dlhy a fico svojimi videjkami opat vyburcuje hlupakov a vyhra predcasne volby, tato krajina je stratena 😭

janinah
Dnes o 08:18
@anonym_1439b7

@janinah nam je to uz uplne jedno, nedrzi nas tu nic, do roka sa chystame odist, pohar trpezlivosti pretiekol, v tomto state je mizerna kvalita zivota, zijeme z vyplaty do vyplaty na vychode a dochodci tu zvolia smer a mladi ludia republiku, ja chodim volit vzdy, nerozumiem ludom co nechodia, v PO kraji kandiduje Mazurek, toto sa neda ani len vymysliet, taka dystopia, volby vyhra bud fico alebo opozicia ktora "zdedi" jeho dlhy a fico svojimi videjkami opat vyburcuje hlupakov a vyhra predcasne volby, tato krajina je stratena 😭

@anonym_1439b7 viem a drzim vam odchadzajucim prsty..mne tu z troch deti ostalo zit jedno a aj to mi uz povedalo,ze bud alebo...

anonym_05a671
Dnes o 08:18
@anonym_1439b7

@anonym_1439b7 Kam máte namierené, ak sa môžem spýtať? My rozmýšľame s mužom tiež, posunúť sa inam.

janinah
Dnes o 08:19
@anonym_05a671

@anonym_1439b7 Kam máte namierené, ak sa môžem spýtať? My rozmýšľame s mužom tiež, posunúť sa inam.

@anonym_05a671 polsko?
Spanielsko?

anonym_05a671
Dnes o 08:21
@janinah

@anonym_05a671 polsko?
Spanielsko?

@janinah Vieš, že nad tým premýšľame? Je míľovými krokmi pred Slovenskom a povedala by som, že aj pred Českom.

anonym_ced4e8
Dnes o 08:23
@janinah

@janinah no a k tomuto - co robi / robila cele prazdniny (a vlastne cely cas) opozicia... vlazne hryzkanie... v opacnom garde Fico daval "uderne" tlacovky... a tu sem tam statusik niekde na sietach, ktore sa aj tak nedostanu k tym spravnym ludom...
O oslovovani nevolicov sa hovori roky rokuce a nic... Ja sa o politiku dost zaujimam (alebo som sa dost aktivne zaujimal), ale poviem, ze ani ku mne sa nedostane takmer ziadna informacia "co robi opozicia"... okrem "viralnych" "zomri" statusov (tak sa ale politika nerobi)... ak teda ak ma niekto ambiciu zmenit krajinu

anonym_ced4e8
Dnes o 08:25
@anonym_05a671

@anonym_05a671 jasne, uz na tom pracujeme... uz aj CR je ze uplne ina liga (aj ked maju svoje problemy)... ale inac asi podla jazykovej vybavy / financnych ci inych moznosti... Daju sa vybrat aj pekne miesta v Europe... o zvysku sveta nehovoriac... len tam je to asi zlozitejsie

Strana
z3