icon

Šialený zákon na ochranu kňazov schválený

mizoko
10. jún 2025
@terezka1947

@mizoko svedkovia Jehovovi nie sú kresťania

@terezka1947 jasneeeew 🤣🤣🤣 a tie procesie po uliciach, modlenie sa pri kaplnkach a podobne to tiež nerobia kresťania. Vy aj vlastných zapriete.

terezka1947
10. jún 2025
@mizoko

@terezka1947 jasneeeew 🤣🤣🤣 a tie procesie po uliciach, modlenie sa pri kaplnkach a podobne to tiež nerobia kresťania. Vy aj vlastných zapriete.

@mizoko svedkovia Jehovovi nie sú kresťania.
Nie každý,čo číta Bibliu je kresťan.
A aj napriek tomu,že s nimi nezdieľam ich prežívanie,vyjadrujem sa o nich slušne a rešpektujem ich.
Tak isto ako aj iných a komunikujem slušne.
Poprosím aj teba.

zuzana76
10. jún 2025
@terezka1947

@mizoko svedkovia Jehovovi nie sú kresťania.
Nie každý,čo číta Bibliu je kresťan.
A aj napriek tomu,že s nimi nezdieľam ich prežívanie,vyjadrujem sa o nich slušne a rešpektujem ich.
Tak isto ako aj iných a komunikujem slušne.
Poprosím aj teba.

@terezka1947 tuším su, kresťanská protestantská cirkev

terezka1947
10. jún 2025
@zuzana76

@terezka1947 tuším su, kresťanská protestantská cirkev

@zuzana76 nie,jehovisti nie sú kresťania

zuzana76
10. jún 2025
@terezka1947

@terezka1947 ale su, zisťovala som to, majú krst, takže su kresťania

zuzana76
10. jún 2025
@terezka1947

@terezka1947 aj keď áno, zväčša sa neoznačujú ako cirkev ale ako sekta, lebo nespĺňajú všetky atribúty, ale majú krst

terezka1947
10. jún 2025
@zuzana76

@terezka1947 ale su, zisťovala som to, majú krst, takže su kresťania

@zuzana76 tým,že majú svoj krst znamená,že sú kresťanmi?

zuzana76
10. jún 2025
@terezka1947

@zuzana76 tým,že majú svoj krst znamená,že sú kresťanmi?

@terezka1947 Tak podľa mňa každý, kto sa sa pokrstiť je kresťan, veria v Ježiša, už môžeme diskutovať o tom, či su alebo nie cirkev, ale kresťania asi áno

terezka1947
10. jún 2025
@zuzana76

@terezka1947 Tak podľa mňa každý, kto sa sa pokrstiť je kresťan, veria v Ježiša, už môžeme diskutovať o tom, či su alebo nie cirkev, ale kresťania asi áno

@zuzana76 no celkom to tak nie je.

zuzana76
10. jún 2025
terezka1947
10. jún 2025
@zuzana76

@zuzana76 ešte raz napíšem,nie sú kresťanmi.
Že sa hlásia k svojim pohľadom na kresťanstvo neznamená,že kresťanmi sú. Krstia sa aj knihy,auta a kadečo a nie sú automaticky kresťanmi. Môžem sa hladiť ku čomukoľvek,ale ešte neznamená,že tým som.
Popieraju podstatu kresťanstva,tak predsa nemôžu v ňom byť.

viestta
10. jún 2025
@terezka1947

@mizoko svedkovia Jehovovi nie sú kresťania

@zmrzlinka8 jehovisti vystavaju na rohoch a rozdavaju letaky. Pravda. Ale! Katolici agituju na MK. Alebo postavaju pred skolami (lebo do skol nemozu) a rozdavaju detom pozvanky na stretnutia v pastoracnom centre. (Ano, doniesol mi syn taku pozvanku). Alebo v parlamente pretlacaju svoje zakony a svoje zmeny v Ustave.
@terezka1947 svedkovia Jehovovi su jednou z krestanskych cirkvi Tak ako krestania su pravoslavni, luterani, kalvini, anglikani, baptisti, bratrici, mormoni a aj rimokatolici.

terezka1947
10. jún 2025
@viestta

@zmrzlinka8 jehovisti vystavaju na rohoch a rozdavaju letaky. Pravda. Ale! Katolici agituju na MK. Alebo postavaju pred skolami (lebo do skol nemozu) a rozdavaju detom pozvanky na stretnutia v pastoracnom centre. (Ano, doniesol mi syn taku pozvanku). Alebo v parlamente pretlacaju svoje zakony a svoje zmeny v Ustave.
@terezka1947 svedkovia Jehovovi su jednou z krestanskych cirkvi Tak ako krestania su pravoslavni, luterani, kalvini, anglikani, baptisti, bratrici, mormoni a aj rimokatolici.

@viestta nie sú.

zuzana76
10. jún 2025
@terezka1947

Že sa hlásia k svojim pohľadom na kresťanstvo neznamená,že kresťanmi sú. Krstia sa aj knihy,auta a kadečo a nie sú automaticky kresťanmi. Môžem sa hladiť ku čomukoľvek,ale ešte neznamená,že tým som.

@terezka1947 su sektou

zuzana76
10. jún 2025
@terezka1947

@viestta nie sú.

@terezka1947 a protestantské cirkvy nepopierajú? Ja neviem, nie som odborníčka

terezka1947
10. jún 2025
@zuzana76

@terezka1947 a protestantské cirkvy nepopierajú? Ja neviem, nie som odborníčka

@zuzana76 majú spoločné podstatne prieniky.

viestta
10. jún 2025
@terezka1947

@terezka1947 nebolo by od veci, keby si rozlisovala krestanske chapanie sveta, ktore maju vsetky spolocenstva veriacich, ktore veria v Jezisa Krista a rimskokatolicku cirkev. (alebo akukolvek inu cirkev, ktora je zalozena na viere v Jezisa Krista). Aj luterani su krestania, ale nie su katolici. Aj babtisti su krestania, ale nie su katolici. Tak aj jehovisti su krestania, ale nie su katolici.

viestta
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
10. jún 2025
@viestta

@terezka1947 nebolo by od veci, keby si rozlisovala krestanske chapanie sveta, ktore maju vsetky spolocenstva veriacich, ktore veria v Jezisa Krista a rimskokatolicku cirkev. (alebo akukolvek inu cirkev, ktora je zalozena na viere v Jezisa Krista). Aj luterani su krestania, ale nie su katolici. Aj babtisti su krestania, ale nie su katolici. Tak aj jehovisti su krestania, ale nie su katolici.

@viestta ja to rozlišujem😉
Kresťan "sa nerovná" iba katolík.
Presne tak,kresťanmi sú aj tí,čo si ich vymenovala.
Ale jehovisti nimi nie sú.

zuzana76
10. jún 2025
@viestta

@viestta ale môže byt, že SJ popierajú niečo z kresťanstva, nemusia byt cirkvou, ako vravím, podľa niektorých zdrojov su kresťanmi, resp oni sami to o sebe tvrdia, podľa iných nie su. Medzi registrovanými cirkvami je 18 cirkvi a z toho je 14 kresťanských, to som našla na stránke ministerstva kultúry a podľa toho jehovosti tiež nepatria medzi kresťanov

viestta
10. jún 2025
@zuzana76

@viestta ale môže byt, že SJ popierajú niečo z kresťanstva, nemusia byt cirkvou, ako vravím, podľa niektorých zdrojov su kresťanmi, resp oni sami to o sebe tvrdia, podľa iných nie su. Medzi registrovanými cirkvami je 18 cirkvi a z toho je 14 kresťanských, to som našla na stránke ministerstva kultúry a podľa toho jehovosti tiež nepatria medzi kresťanov

@zuzana76 registrovane cirkvi na Slovensku je len maly vyber toho, co je inde vo svete. A z filozofickeho a svetonazoroveho pohladu, kazde nabozenske spolocenstvo, ktore vyznava Jezisa Krista je krestanskm spolocenstvom, ale spolocenstvo nemusi byt cirkev. Cirkev je institucia s cirkevnymi strukturami a organmi, ktora zastresuje spolocenstvo ludi rovnakeho vyznania.

zuzana76
10. jún 2025
@viestta

@zuzana76 registrovane cirkvi na Slovensku je len maly vyber toho, co je inde vo svete. A z filozofickeho a svetonazoroveho pohladu, kazde nabozenske spolocenstvo, ktore vyznava Jezisa Krista je krestanskm spolocenstvom, ale spolocenstvo nemusi byt cirkev. Cirkev je institucia s cirkevnymi strukturami a organmi, ktora zastresuje spolocenstvo ludi rovnakeho vyznania.

@viestta ja rozumiem, ale neberú ich ako kresťanov, inak na tejnstranke neviem nájsť ďalšiu nekresťanské cirkev - bahajizmus, zidia, jehovisti a kto este nepatrí medzi kresťanov?

terezka1947
10. jún 2025

Kresťanské cirkvi sú vsetky kristocentricke.
Jehovisti nie sú kristocentrickí.
Vôbec tu nejde o nejaký oficiálny zoznam,čo podľa štátu je a nie je uznané a čo je uznané niekde inde,či na Slovensku.

zuzana76
10. jún 2025
@viestta

@viestta ale zase pozor, rovnake vyznanie to nemoze byt, to, ze si niekto adoptuje postavu jezisa krista, aj ja ked by som teraz stvorila novu vieru a tiez si prevezmem postavu Krista, tak uz som automaticky nova krestanska cirkev, ci sekta? to takto tiez nemoze fungovat.

mizoko
10. jún 2025
@terezka1947

Kresťanské cirkvi sú vsetky kristocentricke.
Jehovisti nie sú kristocentrickí.
Vôbec tu nejde o nejaký oficiálny zoznam,čo podľa štátu je a nie je uznané a čo je uznané niekde inde,či na Slovensku.

@terezka1947 tak ešte raz: všade je náboženský smog - kríze,kaplnky a podobne. Ďalej procesie na verejnosti. Náboženské obrázky a texty na verejných školách alebo budovách. Presviedčanie od kňazov alebo mníšok na verejnosti - áno deje sa to,poprípade od iných kresťanov. Keď už vám iná odnož vášho náboženstva nevonia tak týchto snáď nepopriete. Či?
Takže kto tu čo pretláča? Ateisti svoj ateizmus či veriaci svoju vieru?

zuzana76
10. jún 2025
@mizoko

@terezka1947 tak ešte raz: všade je náboženský smog - kríze,kaplnky a podobne. Ďalej procesie na verejnosti. Náboženské obrázky a texty na verejných školách alebo budovách. Presviedčanie od kňazov alebo mníšok na verejnosti - áno deje sa to,poprípade od iných kresťanov. Keď už vám iná odnož vášho náboženstva nevonia tak týchto snáď nepopriete. Či?

@mizoko tak teraz pretlacas ty svoj ateizmus a to ja ateistov beriem, mam muza ateistu a sme uplne v pohode doma, ale toto, co robis ty, je presne to iste, co robia krestania, ak by si bola normalny ateista ako moj muz, tak neagitujes proti krestanom, napr, cize tiez mas v sebe ten extremizus, ale ateisticky, takze si si kvit s katolickymi alebo moslimskymi extremistami

terezka1947
10. jún 2025
@mizoko

@mizoko tak ten "náboženský smog" je tu cez celé stáročia...asi bola nejaká potreba od ľudí,aby pretrvával,...inak neviem ako by vznikal nový a nový.
Samozrejme,kto cíti,že v niečo verí,pravdepodobne tie všetky spomínané miesta navštevuje a pomáhajú mu.
Tak ako ateisti majú svoj spôsob riešenia svojej "neviery".
Čiže je to normálne. Každý ide tam a vyhľadáva to,čo mu je srdcu blízke.
Bolo by teraz riešením,aby sa ateisti cítili komfortnejšie zbúrať všetky tieto miesta?a ktoré miesta sú pre ateistov tie ",ich" aby sa zase zničili aj tie,aby si oba kmene nemali čo vyčítať?
Asi by sa to takto tiež nevyriešilo.
Načo rozduchavat vášne tam,kde to nie je potrebné?
Aj táto diskusia je zbytočne o vášňach.

viestta
10. jún 2025
@zuzana76

@viestta ale zase pozor, rovnake vyznanie to nemoze byt, to, ze si niekto adoptuje postavu jezisa krista, aj ja ked by som teraz stvorila novu vieru a tiez si prevezmem postavu Krista, tak uz som automaticky nova krestanska cirkev, ci sekta? to takto tiez nemoze fungovat.

@zuzana76 ale takto to funguje. Kazda katolicka cirkev sa odvolava na Novy zakon. Ci vznikla pred 2000 rokmi alebo sa odtrhla od tej prvotnej hocikedy v minulosti alebo vznikne o 100 rokov. Dolezita je ta zakladna filozofia. A ta krestanov aj spaja, ale, na ich skodu, aj rozdeluje. Vidis to aj tu.

zmrzlinka8
10. jún 2025
@viestta

@viestta prosím ťa, tak isto vy neveriaci agitujete svoju nevieru na MK. nikto to tu vieru nenanucuje. ale ty by si veriaceho v lyžičke vody utopila. ja tvoju nevieru rešpektujem, skus aj ty rešpektovať

viestta
10. jún 2025
@zmrzlinka8

@viestta prosím ťa, tak isto vy neveriaci agitujete svoju nevieru na MK. nikto to tu vieru nenanucuje. ale ty by si veriaceho v lyžičke vody utopila. ja tvoju nevieru rešpektujem, skus aj ty rešpektovať

@zmrzlinka8 nie, veriaceho by som v lyzicke vody neutopila, to mi ver. Preco by som to robila? Pretoze ma ina svetonazor ako ja? Ani teba. Mam xy veriacich v okoli s ktorymi sa da rozumne porozpravat povedzme aj o tomto zakone, s ktorym sme zacali. Vcera som o tom viedla s jednym s nich debatu (preberali sme co sa tu dozvedela) a aj on ho povazuje za nestastne napisany a zbytocny.