icon

Šialený zákon na ochranu kňazov schválený

zuzanita1609
9. jún 2025
@pr85

Zase trocha paniky a JBC si spravila promo, aby sa o nej hovorilo (jej 15 minút slávy uplynulo so spustenymi nohavičkami). A strach tu prítomných liberálom, že kňaz sa bude nasilu domáhať prístupu na urologicke oddelenia, aby kontroloval, či sa tam nejaký muz nechystá ísť na vazektomiu (predpokladám, že ten muž bude ateista, prípadne nepraktizujuci katolík a tým pádom o služby kňaza nebude mať záujem), patria do sféry science fiction. Kňazov je každým rokom menej a menej a osobne si myslím, že o pár rokov budú do nemocníc nosiť prijímanie len trvali diakoni. Všetkým militantným ateistom/ ateistkam na tejto stránke odkazujem, že hrozí iná vec. Za par desaťročí sa migráciou a vyšším prirodzeným prírastkom môže zvýšiť počet moslimov a to potom uvidíte. Ti s vami nebudú jednať v rukavičkách, ale prinútia vás na islam po dobrotky alebo po zlotky.

@pr85 koľko to funguje katolícka cirkev? Nie nemyslím si,že zanikne, skôr sa obávam,že z nej poodchadzajú ešte ako-tak tí ,čo to s kresťanstvom myslia úprimne vážne a ostanú iba takí, ktorí budú to najhoršie. Zrno od pliev, sa tomu vraví.

zmrzlinka8
9. jún 2025
@natalka13

@zmrzlinka8 tebe ta veda unika a vyhyba sa oblukom. Ty veris na adama a evu.

@natalka13 jasné, ako ty povieš. ty asi nepoznáš uznávaných vedcov, ktorí sú aj veriaci

zmrzlinka8
9. jún 2025
@rozculena

@zmrzlinka8 V biblii sa píše, že boh dal človeku slobodnú vôľu. Tak ma nechaj si slobodne myslieť,čo chcem.

@rozculena samozrejme, že ťa nechám slobodne si myslieť, čo chceš. preco by som nemala. veď aj Boh necháva ľuďom slobodu. len som ponúkla svoj pohľad, ak nie je záujem, nemám problém. ja nikomu nič nechcem vnucovať, nemusíte sa tu durdiť ani ty ani ostatné.
vy si slobodne vyjadrujete svoj názor, ja slobodne svoj. ja problém s týmto nemám, vy áno

zmrzlinka8
9. jún 2025

Nejak som nepochopila, prečo neveriace si môžu tu písať svoje názory, ale veriace už nemôžu, lebo tým vraj otravujú. Kto je tu potom netolerantný?
Povedala som niekedy neveriacim, aby ma už neotravovali svojimi názormi? Nie, prečítam a nechám žiť. Vyjadrím len svoj názor slobodne ako aj ostatní.
Dúfam, že neveriace prezentujúce sa ako prudko inteligentné pochopili otázku.

terezka1947
10. jún 2025

https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20250...

Len pre zaujímavosť,aj iné čítanie ako status od ciganikovej.
Ja neviem,ale stále sa pýtam,kde nájdeme tychbknszov,čo budú dennodenne atakovať ľudí v nemocniciach,ked ich skôr ubúda,ako pribúda?

natalka13
10. jún 2025
@terezka1947

Ja neviem,ale stále sa pýtam,kde nájdeme tychbknszov,čo budú dennodenne atakovať ľudí v nemocniciach,ked ich skôr ubúda,ako pribúda?

@terezka1947 stale je lgbt komunita v obrovskej mensine. Preco sa napr. Nemozu sobasit? Kde ich nabereme take mnozstvo, ze budu moralne kazit nase deti?

terezka1947
10. jún 2025
@natalka13

@terezka1947 stale je lgbt komunita v obrovskej mensine. Preco sa napr. Nemozu sobasit? Kde ich nabereme take mnozstvo, ze budu moralne kazit nase deti?

@natalka13 čo s touto témou má LGBT?

mizoko
10. jún 2025
@zmrzlinka8

Nejak som nepochopila, prečo neveriace si môžu tu písať svoje názory, ale veriace už nemôžu, lebo tým vraj otravujú. Kto je tu potom netolerantný?
Povedala som niekedy neveriacim, aby ma už neotravovali svojimi názormi? Nie, prečítam a nechám žiť. Vyjadrím len svoj názor slobodne ako aj ostatní.

@zmrzlinka8 ty nevyjadrujes názor,ty agitujes a násilné presviedčas neustalym opakovaním toho, že len ty máš pravdu. Ale evidentne ti to hlavička neberie. To čo robíš nie je vyjadrenie názoru ale jeho pretlacanie

zmrzlinka8
10. jún 2025
@mizoko

@zmrzlinka8 ty nevyjadrujes názor,ty agitujes a násilné presviedčas neustalym opakovaním toho, že len ty máš pravdu. Ale evidentne ti to hlavička neberie. To čo robíš nie je vyjadrenie názoru ale jeho pretlacanie

@mizoko to nie je pravda, čo píšeš. ale asi to "tvoja hlavička neberie" . ty to tak vnímaš, lebo nedokážeš ani vypočuť iný názor. hneď mas pocit, že ťa niekto atakuje a niečo pretláča, pričom mne brániš slobodne sa vyjadriť, ale ty sa slobodne vyjadriť môžeš, ty nikoho nepresviedčaš ani nič neopakuješ, že? sa zamysli

zmrzlinka8
10. jún 2025
@terezka1947

@terezka1947 ďakujem za link.
takže v tomto zákone ide o to, aby kňazi mohli na požiadanie pacienta vstúpiť do zdravotníckeho zariadenia aj mimo návštevných hodín, pokiaľ tým nerušia výkon zdravotníckej starostlivosti, pretože doteraz smeli vstupovať len ako návšteva teda v návštevných hodinách a mohli im to teda zakázať a týmto zákonom by smeli oficiálne ako kňaz.
vieme napríklad, že v prípade chrípkoveho obdobia sú návštevy zakázané a zrejme vtedy nesmel vstúpil ani kňaz dat veriacemu človeku, ktorý to potreboval, posledné pomazanie, alebo ho v prípade nutnej potreby vyspovedať pred smrťou. chrípkové obdobie môže trvať aj týždne a veriaci má právo na tieto služby, ak usúdia aj napríklad jeho príbuzní alebo veriaci sám ak vníma, že nutne potrebuje kňaza.
záhada zákona vyriešená.

viestta
10. jún 2025
@zmrzlinka8

@zmrzlinka8 nazory pisat mozes, ale vysmievat sa z niekoho, preto, ze neveri v to co ty je uz trosku cez

viestta
10. jún 2025
@pr85

Zase trocha paniky a JBC si spravila promo, aby sa o nej hovorilo (jej 15 minút slávy uplynulo so spustenymi nohavičkami). A strach tu prítomných liberálom, že kňaz sa bude nasilu domáhať prístupu na urologicke oddelenia, aby kontroloval, či sa tam nejaký muz nechystá ísť na vazektomiu (predpokladám, že ten muž bude ateista, prípadne nepraktizujuci katolík a tým pádom o služby kňaza nebude mať záujem), patria do sféry science fiction. Kňazov je každým rokom menej a menej a osobne si myslím, že o pár rokov budú do nemocníc nosiť prijímanie len trvali diakoni. Všetkým militantným ateistom/ ateistkam na tejto stránke odkazujem, že hrozí iná vec. Za par desaťročí sa migráciou a vyšším prirodzeným prírastkom môže zvýšiť počet moslimov a to potom uvidíte. Ti s vami nebudú jednať v rukavičkách, ale prinútia vás na islam po dobrotky alebo po zlotky.

@pr85 preco sa katolici tak boja islamizacie? Vsak je to rovnaka viera ako vasa, len ina imaginarna bytost je vzyvana a oslavovana.

mizoko
10. jún 2025
@zmrzlinka8

@mizoko to nie je pravda, čo píšeš. ale asi to "tvoja hlavička neberie" . ty to tak vnímaš, lebo nedokážeš ani vypočuť iný názor. hneď mas pocit, že ťa niekto atakuje a niečo pretláča, pričom mne brániš slobodne sa vyjadriť, ale ty sa slobodne vyjadriť môžeš, ty nikoho nepresviedčaš ani nič neopakuješ, že? sa zamysli

@zmrzlinka8 a kde niekoho presviedčam? Nože daj kde ťa presviedčam že nemas veriť vo svojho boha. Ja píšem len o tom že sa mi nepáči keď ja musím tolerovať vaše náboženstvo,to že vy máte neustálu potrebu ho verejne prezentovať a presadzovať,či už verbálne alebo vizuálne. Neviem o tom že by ateisti stáli na rohoch ulíc a dávali ludom letáky o tom že Boh neexistuje. Že by chodili po domoch a presviedčali tá že Boh neexistuje. Že by robili verejné procesie svojho presvedčenia tak ako to robia kresťania na sviatky a podobne. Takže čo trepeš sprostosti? Nevidíš si na spicku nosa tam si zaslepena tým že ty a tvoja družina máte jediní pravdu a máte potrebu to neustále pretláčať. Všade do každej debaty pchate boha lebo máte nutkavu potrebu násilné vnútiť a pretlačiť svoju vieru a keď vám niekto oponuje alebo sa ohradil tak hneď je podľa vás netolerantny a utláča vás. Spamätaj sa. Ži si svoju vieru ale prestaň sa ňou tak agresívne prezentovať a hneď bude menej konfliktov ktoré vytvárate práveže vy. Nie tá druhá strana

natalka13
10. jún 2025
@zmrzlinka8

takže v tomto zákone ide o to, aby kňazi mohli na požiadanie pacienta vstúpiť do zdravotníckeho zariadenia aj mimo návštevných hodín, pokiaľ tým nerušia výkon zdravotníckej starostlivosti, pretože doteraz smeli vstupovať len ako návšteva teda v návštevných hodinách a mohli im to teda zakázať a týmto zákonom by smeli oficiálne ako kňaz.
vieme napríklad, že v prípade chrípkoveho obdobia sú návštevy zakázané a zrejme vtedy nesmel vstúpil ani kňaz dat veriacemu človeku, ktorý to potreboval, posledné pomazanie, alebo ho v prípade nutnej potreby vyspovedať pred smrťou. chrípkové obdobie môže trvať aj týždne a veriaci má právo na tieto služby, ak usúdia aj napríklad jeho príbuzní alebo veriaci sám ak vníma, že nutne potrebuje kňaza.
záhada zákona vyriešená.

@zmrzlinka8 v ktorej nemocnici nemohol prist knaz pocas chrikovej epidemie k zimierajucemu pacientovi?

viestta
10. jún 2025
@zmrzlinka8

záhada zákona vyriešená.

@zmrzlinka8 pozri sa ono to funguje uz teraz, na co bol potrebny zakon?
https://kosice.korzar.sme.sk/c/23501482/pacient...

lienka.7
10. jún 2025
@zmrzlinka8

@zmrzlinka8 to je predsa typický MK. Oni si svoje napísať môžu, ty nie. Oni právo na svoj názor majú, ty nie. Oni majú zaručene pravdu, ty nie. Ako píšem, typicky MK👍

mizoko
10. jún 2025
@lienka.7

@zmrzlinka8 to je predsa typický MK. Oni si svoje napísať môžu, ty nie. Oni právo na svoj názor majú, ty nie. Oni majú zaručene pravdu, ty nie. Ako píšem, typicky MK👍

@lienka.7 jasneeeew 🤣 to je tak úbohé. Keď sa niketon ohradi voči vasmu permanentnému nátlaku tak hneď je to potláčanie vášho prava sa vyjadriť. Chudatka. Aj si si poplakala?

terezka1947
10. jún 2025
@natalka13

@zmrzlinka8 v ktorej nemocnici nemohol prist knaz pocas chrikovej epidemie k zimierajucemu pacientovi?

@natalka13 k môjmu dedkovi napr.Kosice

zmrzlinka8
10. jún 2025
@viestta

@zmrzlinka8 nazory pisat mozes, ale vysmievat sa z niekoho, preto, ze neveri v to co ty je uz trosku cez

@viestta ja sa predsa nikomu nevysmievam, to vôbec nie je môj štýl. Ak to tak vyzeralo, tak jedine ako moja reakcia na to, že niekto sa vysmieva mne alebo ma atakuje. Pokiaľ niekto mal pocit, že sa mu vysmievať, tak sa mu ospravedlňujem.

terezka1947
10. jún 2025
@viestta

@pr85 preco sa katolici tak boja islamizacie? Vsak je to rovnaka viera ako vasa, len ina imaginarna bytost je vzyvana a oslavovana.

@viestta nemyslím,že sa katolíci boja islamizacie.
Myslím,že pred radikálnou islamizaciou má rešpekt každá spoločnosť. Lebo islam ako taký sám o sebe nie je nebezpečný ničím. Skôr jeho radikálne prejavy u určitých jedincov. Viď rôzne prípady v okolitých štátoch.

zmrzlinka8
10. jún 2025
@viestta

@zmrzlinka8 pozri sa ono to funguje uz teraz, na co bol potrebny zakon?
https://kosice.korzar.sme.sk/c/23501482/pacient...

@viestta očividne to funguje nie všade takto. spomína tam konkrétne nemocnice. prosím ťa, čítaj s porozumením, nebudem tu dookola vypisovať, aký má ten zákon význam. teba sa to predsa netýka, ty si kňaza volať nebudeš, tak prečo mas problém s tým, aby tam šiel za niekým, kto ho potrebuje. písala som, že možno v prípade chrípkového obdobia nepúšťali všade k zomierajúcim či ťažko chorým kňaza atď.

zmrzlinka8
10. jún 2025
@natalka13

@natalka13 neviem, ani ja som nemohla prísť k mojej mamke, keď zomierala, lebo boli chrípky. a potom dlho bol covid

zuzana76
10. jún 2025
@viestta

@viestta pozri si protesty v nemecku

https://www.youtube.com/watch?v=uLvaZ-PrTtY

mne nevadi islam, vobec, ale mne vadi tento exremizmus, na to sa katolicka viera ani zdaleka nechyta a ked budes v takej spolocnosti zit, tak potom nebudes mat ziadne prava, nieze ako teraz, budeme polemizovat, ci moct zavolat knaza do nemocnice, ci sa tam moze slobodne pohybovat.

zmrzlinka8
10. jún 2025
@mizoko

@zmrzlinka8 a kde niekoho presviedčam? Nože daj kde ťa presviedčam že nemas veriť vo svojho boha. Ja píšem len o tom že sa mi nepáči keď ja musím tolerovať vaše náboženstvo,to že vy máte neustálu potrebu ho verejne prezentovať a presadzovať,či už verbálne alebo vizuálne. Neviem o tom že by ateisti stáli na rohoch ulíc a dávali ludom letáky o tom že Boh neexistuje. Že by chodili po domoch a presviedčali tá že Boh neexistuje. Že by robili verejné procesie svojho presvedčenia tak ako to robia kresťania na sviatky a podobne. Takže čo trepeš sprostosti? Nevidíš si na spicku nosa tam si zaslepena tým že ty a tvoja družina máte jediní pravdu a máte potrebu to neustále pretláčať. Všade do každej debaty pchate boha lebo máte nutkavu potrebu násilné vnútiť a pretlačiť svoju vieru a keď vám niekto oponuje alebo sa ohradil tak hneď je podľa vás netolerantny a utláča vás. Spamätaj sa. Ži si svoju vieru ale prestaň sa ňou tak agresívne prezentovať a hneď bude menej konfliktov ktoré vytvárate práveže vy. Nie tá druhá strana

@mizoko na rohoch ulíc s letákmi o tom, že Boh existuje, stoja Svedkovia Jehovovi a oni aj chodia po domoch presviedčať, že Boh existuje. Nie katolícka cirkev!
Pre mňa je to sekta a sú otravní aj pre mňa. Ignorujem.

diaamax
10. jún 2025
@kvieta

@zmrzlinka8 Ty ma tu už prosím v žiadnom prípade neoslovuj, nemá to zmysel, bolo by to iba plytvanie časom ako z mojej, tak aj z Tvojej strany. Všetko dobré prajem.

@mizoko @viesta @kvieta absolutny suhlas 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.

mizoko
10. jún 2025
@zmrzlinka8

@mizoko na rohoch ulíc s letákmi o tom, že Boh existuje, stoja Svedkovia Jehovovi a oni aj chodia po domoch presviedčať, že Boh existuje. Nie katolícka cirkev!

@zmrzlinka8 ešte raz: sú to veriaci krestania? Sú. Tvoje vytacky že to nie je tvoja odnož sú nepodstatné. A i ak aj katolícky kňazi a katolícky veriaci majú potrebu presviedčať ľudí že Boh existuje. Mám nejednu skúsenosť s nimi. Takže zbytočne sa vyhovaras

lenkakravcova
10. jún 2025
@natalka13

@karmen118 nevies citat?
Riesi sa to, ze to nieje na ziadost pacienta.

@natalka13 Počuj, keď už píšeš o "viere na Adama a Evu", počula si už niečo také ako pojem "mitochondriálna Eva" ? - ako predok všetkých ľudí?
Ak nie, skús sa na to pozrieť.
Je to biologicky podložené.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve....

lenkakravcova
10. jún 2025
@viestta

@viestta "preco sa katolici tak boja islamizacie? Vsak je to rovnaka viera ako vasa, len ina imaginarna bytost je vzyvana a oslavovana."

Kresťanstvo a islam vyznáva toho istého Boha (teda kresťania k Nemu (toho čo nazývajú Otec) pridávajú ešte Ježiša).
Islamizácia je prirodzený jav, tak ako v minulosti evanjelizácia. Proste po Tóre ide Evanjelium, po ňom Korán. Rovnako aj židia sa "boja" evanjelizácie kvôli tomu, že je to posun inam než sú zvyknutí, ale proste je to bežné a deje sa to. A tak ako pri evanjelizácii boli rôzne excesy (nemusíme do toho riešiť ani vojny, alebo kynoženie pôvodných obyvateľov či nejaké nátlakové formy), tak podobné excesy sú aj pri islamizácii. Stále sa nájdu blbci, ktorí šírenie viery zneužijú pre vlastné ciele a získanie "výhod" pre seba. Samozrejme aj kresťanstvo aj islam tieto excesy odsudzujú. A to sa dialo aj v minulosti, deje sa to aj teraz. Rozumná spoločnosť tomu zabráni. Nie šíreniu viery, ale tým excesom.

Nepríde mi, žeby reálne kňazi alebo imámovia alebo ktokoľvek iný sa do tej nemocnice pchali k pacientom nasilu. Len skutočne zákony by mali byť konkrétne, takže tá veta keby tam bola /o súhlase pacienta/ bolo by to lepšie - aby ateisti nemali strach, že ich nejaký kňaz alebo imam alebo ktokoľvek bude naháňať aj keď chcieť nebudú 🙂

mizoko
10. jún 2025
@zmrzlinka8

@zmrzlinka8 a tiež tie vaše procesie po uliciach,modlenie sa pri kaplnkach a podobne. Všade kde sa dá sú kríze,kaplnky a ďalšie pripomienky vášho náboženstva. Takže ešte raz si niečo povedzme o nátlaku zo strany veriacich.

terezka1947
10. jún 2025
@mizoko

@zmrzlinka8 ešte raz: sú to veriaci krestania? Sú. Tvoje vytacky že to nie je tvoja odnož sú nepodstatné. A i ak aj katolícky kňazi a katolícky veriaci majú potrebu presviedčať ľudí že Boh existuje. Mám nejednu skúsenosť s nimi. Takže zbytočne sa vyhovaras

@mizoko svedkovia Jehovovi nie sú kresťania