Šialený zákon na ochranu kňazov schválený
Toto je choré
https://blog.sme.sk/jankaciganikova/politika/si...
A ak to aj vyzera, ze som veriaca, tak nepraktizujuca, resp. kulturne veriaca, manzela mam ateistu, ale zastavam sa veriacich ludi, ak ide o nepravost.
Nemocniční kňazi | Ďakujem pani Cigánikovej za reklamu našej profesii, no viac pracovať podľa jej vízie už nevládzem (anketa) | Postoj https://share.google/KtH4R9vYcJYVJOcuF
No ale mám pocit, že koalícia si začína hladkať KDH pre prípadnú podporu.
To je fakt existenčný zákon, ten Slovensku v dnešnej dobe treba viac ako zrušenie konsolidačnej dane. Sebranka jedna.
@kvieta jasné že si hladka KDH, veď majú šancu sa dostať do parlamentu.. s hlas a SNS uz vládu v budúcnosti nezostavia, ani extrémisti nemajú takú veľkú voličskú základnu.. ak KDH bude paktovat zo smerom, malo by to všetkým veriacim otvoriť oči.. veď by podporovali komunistov čo ich roky utlacali.. no ale ako poznám slovákov, tu to dopadne katastrofálne...
@oktoberka tak ako je raz v roku ekunemicky pochod tak je raz rocne duhovy pride. No skusme si spomenut ktora skupina viacej vykrikuje, ze take nieco je neprijatelne... Tolko k tolerancii veriacich
@viestta presne👍🏻👍🏻👍🏻, sama by som to lepsie nenapisala. To su len reci o tolerancii, ale realita je uplne niekde inde. Vnucuju nam tu svoje nazory a presvedcenia. Sklonuju slovo tolerancia, ale budu nas presviedcat, ze nase deti sme nestvorili my, ze ich zenieme do zatratenia (vynate z temy krst) idu uplne nasilnym zastrasovacim stylom a este ako ceresnicka na torte nam vkladaju slova do pusy. Lebo nikdo ale naozaj nikdo z nas nenapisal, ze im chceme burat kaplnky a likvidovat ich symboly viery a zrazu sa tu objavi veta ze by sme boli najradsej, keby ich zburali a takto bych mohla naozaj dlho pokracovat…ale my sme tu tie netolerantne🤦🏻♀️
@viestta presne👍🏻👍🏻👍🏻, sama by som to lepsie nenapisala. To su len reci o tolerancii, ale realita je uplne niekde inde. Vnucuju nam tu svoje nazory a presvedcenia. Sklonuju slovo tolerancia, ale budu nas presviedcat, ze nase deti sme nestvorili my, ze ich zenieme do zatratenia (vynate z temy krst) idu uplne nasilnym zastrasovacim stylom a este ako ceresnicka na torte nam vkladaju slova do pusy. Lebo nikdo ale naozaj nikdo z nas nenapisal, ze im chceme burat kaplnky a likvidovat ich symboly viery a zrazu sa tu objavi veta ze by sme boli najradsej, keby ich zburali a takto bych mohla naozaj dlho pokracovat…ale my sme tu tie netolerantne🤦🏻♀️
@diaamax vysmievať sa z holeho muža na kríži,čo poburuje je ok. To je tiež znak tolerancie?
Vysmievať sa z nejakého znaku muslimov by si si niekto dovolil?
Ale do kresťanov kopnúť,to áno.
Lebo ich je všade veľa a vždy niekoho do niečoho nútia. Vadia,všade sú,tlačia sa všade,nie sú zalezenilí v kúte a "už sa pracuje" na odstránení náboženského smogu.
Kedze máme demokraciu a všetci ju môžu využívať,môžu ju využívať aj kresťania.
A nemyslím,že robia tomu svetu viac zlá ako iné "menšiny".
@diaamax vysmievať sa z holeho muža na kríži,čo poburuje je ok. To je tiež znak tolerancie?
Lebo ich je všade veľa a vždy niekoho do niečoho nútia. Vadia,všade sú,tlačia sa všade,nie sú zalezenilí v kúte a "už sa pracuje" na odstránení náboženského smogu.
@oktoberka kto sa vysmieva z holého chlapa na kríži? Ty si tak zaslepena že si neuvedomujes ako to pôsobí na ľudí čo nevyznavaju vašu vieru? Ak by sme takto vystavili nejakú inú mŕtvolu bolo by to ok? Hlavne že vypreparovane ľudské telá na uzavretej výstave sa kresťanom nepáčia ale vešať všade na verejnosti umuceneho chlapa je v poriadku že. Opäť, na to máte kostoly a vlastne domácnosti,na verejnosť to nepatrí.
@oktoberka kresťania nevyužívajú demokraciu ale zneužívajú a to na utlacanie ľudí kt nevyznavaju to čo oni.
@oktoberka kto sa vysmieva z holého chlapa na kríži? Ty si tak zaslepena že si neuvedomujes ako to pôsobí na ľudí čo nevyznavaju vašu vieru? Ak by sme takto vystavili nejakú inú mŕtvolu bolo by to ok? Hlavne že vypreparovane ľudské telá na uzavretej výstave sa kresťanom nepáčia ale vešať všade na verejnosti umuceneho chlapa je v poriadku že. Opäť, na to máte kostoly a vlastne domácnosti,na verejnosť to nepatrí.
@mizoko čiže ty nechodíš do galérií,v telke si zatvaras oči a vadí ti chlap na kríži. Môže byť,že si na nahotu citlivá,to beriem.
Kresťania nič nezneužívali,využívajú to isté,ako ostatné spoločenstva,či skupiny ľudí. Je ich viac,tým je ich podujatí viac. O chvíľu môže byť všetko inak. O chvíľu môžu tvoriť promile spoločnosti,tým pádom o nich bude počuť menej a budeme riešiť iné skupiny ľudí.
@mizoko čiže ty nechodíš do galérií,v telke si zatvaras oči a vadí ti chlap na kríži. Môže byť,že si na nahotu citlivá,to beriem.
Kresťania nič nezneužívali,využívajú to isté,ako ostatné spoločenstva,či skupiny ľudí. Je ich viac,tým je ich podujatí viac. O chvíľu môže byť všetko inak. O chvíľu môžu tvoriť promile spoločnosti,tým pádom o nich bude počuť menej a budeme riešiť iné skupiny ľudí.
@oktoberka No, tak nejako som sa nezamýšľala nad tým, či je veľa krížov, kaplniek popri ceste a pod, neobmedzujú ma, nevadia mi. Čo si ja však všímam, tak sa po celom Slovensku rozmohol nútený odposluch nedeľňajších omší z kostolných ampliónov v obytných zónach. A to už je iný level netolerantnosti. Neostáva nič iné, iba zavrieť okno. Bývať oproti kostolu, tak ma porazí. No a na druhej strane tým ľuďom, ktorí to vítajú potom vadí jedna diskotéka na odľahlejšom parkovisku pre mladých raz za rok. Tak to je taký malý príklad toho, čo nie je zakázané, je dovolené a nebudeme sa zamýšľať nad tým, či svojim konaním niekoho neobmedzujeme. Moja sloboda končí tam, kde začína sloboda druhého.
Ženy, neuveríte... Niekto klope... teraz... šla som otvoriť... Hádajte, kto tam stál?...😂😂😂 Ale boli veľmi milé a príjemné tie dve ženičky, kultivované, keby dcéra nezaspala po náročnom dni v obývačke, aj ich zavolám na kávu.
@oktoberka No, tak nejako som sa nezamýšľala nad tým, či je veľa krížov, kaplniek popri ceste a pod, neobmedzujú ma, nevadia mi. Čo si ja však všímam, tak sa po celom Slovensku rozmohol nútený odposluch nedeľňajších omší z kostolných ampliónov v obytných zónach. A to už je iný level netolerantnosti. Neostáva nič iné, iba zavrieť okno. Bývať oproti kostolu, tak ma porazí. No a na druhej strane tým ľuďom, ktorí to vítajú potom vadí jedna diskotéka na odľahlejšom parkovisku pre mladých raz za rok. Tak to je taký malý príklad toho, čo nie je zakázané, je dovolené a nebudeme sa zamýšľať nad tým, či svojim konaním niekoho neobmedzujeme. Moja sloboda končí tam, kde začína sloboda druhého.
@kvieta áno,to máš pravdu. Súhlasím.
Bohužiaľ toto je ale o jednotlivcoch,nie o celej spoločnosti.
Čiže nemôžme zovšeobecňovať. Lebo nikde som v okolí nepočula a amplionoch vonku,ale viem aj tu z Mk,že niektoré mamičky ostávajú s deťmi vonku a vyžiadali si "mať zvuk" aj vonku. Uznávam,môze to vadiť niekomu,kto býva hneď vedľa,ale od toho je komunikácia,aby sa to vyriešilo.
Ja bývam vedľa kultúra ku,kde je kopa akcií 😃takže ja som sa asi milovala. Lebo čo iné mi ostáva. Sťahovať sa nebudem.
Čiže nemôžme zovšeobecňovať. Lebo nikde som v okolí nepočula a amplionoch vonku,ale viem aj tu z Mk,že niektoré mamičky ostávajú s deťmi vonku a vyžiadali si "mať zvuk" aj vonku. Uznávam,môze to vadiť niekomu,kto býva hneď vedľa,ale od toho je komunikácia,aby sa to vyriešilo.
Ja bývam vedľa kultúra ku,kde je kopa akcií 😃takže ja som sa asi milovala. Lebo čo iné mi ostáva. Sťahovať sa nebudem.
@oktoberka Organizátor je predsa cirkev, aký jednotlivec. Ak chceš organizovať čokoľvek na verejnom priestranstve, musíš to oznámiť a asi aj mať povolenie mesta. Ale tak zasa tu niekto bude apelovať, že som hysterická, netolerantná, že zveličujem.
Som toho svedkom v našom meste a zažila som to aj na návštevách v iných mestách. Napr. v Prešove na Sekčove je kostolík priamo pod oknami. To bol zážitok... U nás sú dva kostoly cez cestu. V živote by som si nekúpila byt oproti kostolu. Presne kvôli tomu nútenému odposluchu. Nie som obmedzovaná? A tí, čo tam bývajú?... Jeden príklad prosím, ako ja ateista obmedzujem svojim konaním veriaceho alebo nejakú menšinu.
@oktoberka Lenže tie akcie v kulturáku nie sú vyhradené pre jednu skupinu ľudí, sú pre všetkých ľudí. To je trošku rozdiel.
@oktoberka Lenže tie akcie v kulturáku nie sú vyhradené pre jednu skupinu ľudí, sú pre všetkých ľudí. To je trošku rozdiel.
@kvieta áno, vždy sú pre nejakú spoločnosť na svadbe,plese,či nejakej oslave.
Ak ti to vadí, normálne sa ohraď a nebudú zapínať mikrofóny vonku 🤷
Ja to urobiť neviem a ani nechcem. Veď môj problém,že bývam pri kultúraku.
@kvieta áno, vždy sú pre nejakú spoločnosť na svadbe,plese,či nejakej oslave.
Ak ti to vadí, normálne sa ohraď a nebudú zapínať mikrofóny vonku 🤷
Ja to urobiť neviem a ani nechcem. Veď môj problém,že bývam pri kultúraku.
@oktoberka Inak, cením si, že diskutuješ vecne a bez prehnaných emócií. Musíš byť naozaj tolerantný človek.
@oktoberka Organizátor je predsa cirkev, aký jednotlivec. Ak chceš organizovať čokoľvek na verejnom priestranstve, musíš to oznámiť a asi aj mať povolenie mesta. Ale tak zasa tu niekto bude apelovať, že som hysterická, netolerantná, že zveličujem.
Som toho svedkom v našom meste a zažila som to aj na návštevách v iných mestách. Napr. v Prešove na Sekčove je kostolík priamo pod oknami. To bol zážitok... U nás sú dva kostoly cez cestu. V živote by som si nekúpila byt oproti kostolu. Presne kvôli tomu nútenému odposluchu. Nie som obmedzovaná? A tí, čo tam bývajú?... Jeden príklad prosím, ako ja ateista obmedzujem svojim konaním veriaceho alebo nejakú menšinu.
@kvieta teraz si predstav,že máš roky postavený dom niekde a zrazu ti oproti postavia kostol.....ako u nás....
Tak ale kostol tam stal asi skôr ako dom, čiže ten, komu to vadí, by si mal kúpiť dom niekde inde
Mne by tiež vadilo zvolávanie múzeinov 5 X denne
@kvieta teraz si predstav,že máš roky postavený dom niekde a zrazu ti oproti postavia kostol.....ako u nás....
@rozculena lepsi kostol ako krcma, ti aspon nerusia do noci. Ale ano, repraky pred kostolom aby vsetci poculi je viac ako cez ciaru. My mame oproti v panelaku takeho "dobreho krestana", ktory sa staral o nasu spasu a case kovidovych nechaval vyhravat omse z balkona. Keby len v nedelu doobeda, ale on v podstate kedykolvek. A tatocne a odhodlane to doprovadzal to svojim (falosnym) spevom co mu pluca stacili.
@zuzana76 na sidliskach postavili kostoly medzi panelakmi, nie kazdy kostol pochadza z romanskych cias.
@zuzana76 u nás je kostol 20 metrov od rodinných domov a žiadne autá tam nechodia,iba tí,čo tam bývajú a potom tí,čo chodia do kostola...si predstav,že okrem zvonov musíš počúvať aj tie autá,ale našťastie nebývam v tej časti....
Máme dokonca takto nanovo postavené 2 kostoly,ten druhý je evanjelický,ale ani neviem,či vôbec funguje...
@zuzana76 u nás je kostol 20 metrov od rodinných domov a žiadne autá tam nechodia,iba tí,čo tam bývajú a potom tí,čo chodia do kostola...si predstav,že okrem zvonov musíš počúvať aj tie autá,ale našťastie nebývam v tej časti....
Máme dokonca takto nanovo postavené 2 kostoly,ten druhý je evanjelický,ale ani neviem,či vôbec funguje...
@rozculena evanielici su vo vseobecnosti "tichsi", nestretla som medzi nimi ziadneho, ktory sa prejavoval ako niektori katolici. Cim to je netusim.
Keby nám na Slovensku bolo tak dobre,že by na vine všetkému boli iba veriaci.
Všetci a do jednej nohy,špecificky iba katolíci.
Netreba sa však báť,čísla klesajú. O chvilu je po probléme a vydýchneme si ako spoločnosť konečne.
Keby nám na Slovensku bolo tak dobre,že by na vine všetkému boli iba veriaci.
Všetci a do jednej nohy,špecificky iba katolíci.
Netreba sa však báť,čísla klesajú. O chvilu je po probléme a vydýchneme si ako spoločnosť konečne.
@oktoberka ty odkial si vycucala, ze za vsetko mozu katolici? Zas neprehanaj... Vyzyvas na tlmenie vasni a sama ich rozduchavas. Ze mi to niekoho pripomina je iste iba nahoda.
@oktoberka ty odkial si vycucala, ze za vsetko mozu katolici? Zas neprehanaj... Vyzyvas na tlmenie vasni a sama ich rozduchavas. Ze mi to niekoho pripomina je iste iba nahoda.
@viestta nie,len nech čokoľvek napíšem,všetko je vždy zle.
Vždy je všetko môj útok,moja precitlivenosť,moje krvavé oči,môj útok. V poriadku.

@yukki tak nejako to býva,príde a hneď spustí. A aj keby jeden pacient mal záujem a druhý nie,tak teraz ten čo záujem nemá má odísť z izby? Na to je kaplnka v nemocnici alebo oddychová miestnosť. Kľudne si tam môže zvolať svoje ovečky a kázať. Len im.
Inak za tuto tvoju skúsenosť tá tú veriace čo toto podporujú ukamenuju 🤣
@mizoko ale preco by mal odist ten, co sa chce rozpravat s knazom? ved ma na tu izbu rovnake pravo ako ty
moja mama bola nedavno v nemocnici 3 tyzdne, bola na izbe s panou a ta jej zakazala pozerat TV lux, lebo ona je neveriaca, akym pravom? takze ono je to o tom, kto ustupi, ustupila moja mama a zbytocne ju neprovokovala a este tie reci tej zeny, totalne vyryvala. Na kazdej strane tabora su ludia, ktorí neustupia. Aj neveriaci obmedzuje veriaceho a akym pravom? Obcania maju pravo slobodne vyznavat svoje nabozenstvo.