icon

Šialený zákon na ochranu kňazov schválený

mizoko
10. jún 2025
@terezka1947

Baby,veď berte už trošku veci aj s humorom a nadhľadom😉
Čiže vidíte,stretneme sa😊

@terezka1947 hej hej,s tebou isto. Posielam lásku 🫶🏼

kvieta
10. jún 2025
@viestta

@terezka1947 ako myslis, ja sa za vitaza nepovazjem. Ale s tebou sa dobre kecalo

@terezka1947 Súhlasím s @viestta. Tu niet víťaza, ani porazených😉

terezka1947
10. jún 2025

Presne tak,tu niet víťazov.
Život je veľmi krátky na to,aby sme si ho kazili takýmito spormi a neúctou jeden,voči druhému. Hoci na anonymných fórach.
A je dosť ťažký,aby sme mnohé veci nebrali aspoň občas trošku s humorom a nadhľadom.

zmrzlinka8
10. jún 2025
@mizoko

@zmrzlinka8 ty nerešpektujes žiaden iný svetonázor ako svoj. My sme tu rozoberali zákon,že opäť nadbieha iba istej skupine ľudí. Ale vy tu nie ste sami. Tak sme sa voči tomu ohradili. No a vaša strana hneď začala vyťahovať boha. Takže kto tu agituje a je neznasanlivy? Kto chce mať všetko iba podľa seba a nie je ochotný ku kompromisom? Mne je úplne jedno ako žiješ kým ma tým neobtazujes. Ži si svoju vieru v tichosti tak ako si my žijeme v tichosti svoj ateizmus a nebudú žiadne konflikty. Tie vytvára vaša strana. Lebo keď sa ateisti voči nim ohradia tak je to podľa vás útok. No nie,nie je. Je to vymedzovanie našich hraníc za ktoré vás už jednoducho nepustíme. A to vám vadí. A strašne. Že by sme veriacich chceli utopiť v lyžičke vody?! Nie moja,my by sme radšej ani nevedeli kto to sú. Lebo nám je jedno čo vyznávate kým to nepretlacate verejné ako jediné správne. Takže nie,nechceme vás utopiť v lyžičke vody,my ani nechceme vedieť akú vieru alebo svetonázor vyznávať kým teda sa nwopytame. Ste nám ukradnutí. Absolutne

@mizoko mne sa nezdá, že si žiješ v tichosti svoj ateizmus. ty tu kričíš najviac a vôbec nie si tolerantná, nastavím ti zrkadlo, ty nemôžeš ani vidieť ani počuť nič, čo by ani chodilo okolo náboženstva, ale ja tvoje ateistické slová čítať mám? zakazujem sa ti vyjadrovať? tak ako robíš ty mne? čo ak ma obťažuje čítať ateistické vyjadrenia, tak ako obtazuju teba tie moje? a reagujem tak ako ty, že nepretláčaj mi tu svoj ateizmus? ty nedokážeš proste zhodnotiť svoje správanie.

diaamax
10. jún 2025

Baby ja sa divim, ze Vas to bavi tu dookola diskutovat, ale zase je co citat na druhej strane. Ja som sa uz strucne vyjadrila v teme o (ne)krste a stojim si za tym. Jedini ktori robia natlak, zastrasovanie a nasilne vnucuju svoj nazor su veriaci. Tam padali tazke vyrazy ako jak dieta pojde do pekla, ak sa nepokrsti a pod…same utocne natlakove komentare. Dokonca som sa dozvedela, ze je mojou !!!povinnostou!!! dat dieta krstit, ze ja mu odopieram spasenie a podobne zvasty. No NIE NENI mojou povinnostou dat ho krstit, aj som sa svojho 19r syna spytala ci sa citi ukrateny ze neni krsteny a sam mi povedal, ze by bol na mna nasr… ak by som krstit dala a o nic som ho neobrala, ba som mu dala volnost sa rozhodnut. Sama bych sa dala odkrstit, ale to nespravia, iba natahuju jak gumu v trenkach aj obycajne vystupenie z cirkvi🤮. Ale mam pocit ze ak by som to vysvetlovala podlahe, ta by to pochopila skorej ako podaktore tu.

A k aktualnej teme. Ako tento zakon ani nebudem komentovat, bo bych sa neudrzala v medziach slusnosti. Aspon na pediatriu im mohli zamedzit vstup. Ja som musela podpisat informovany suhlas aj ked syna lekar len popocuval stetoskopom a zrazu sa v nemocnici moze nezvane a bez mojho dovolenia pohybovat knaz? No sila. Moje dieta je nastastie uz dospele, ale ak by nebolo tak bych tam spravila riadny cirkus. A nie, nie som hystericka, som rozcarovana, ale zistit, ze za mojim neplnoketym dietatom bol knaz, hystericka bych teda bola!!! Aj ked… moj syn by ho hnal z izby svinskym krokom…

oktoberka
10. jún 2025

@diaamax snáď Slováci nie sú takí hlúpi,že uveria,že kňaz môže bez súhlasu zákonného zástupcu vôbec niečo riešiť s dieťaťom.
Už naozaj sa nečudujem ničomu,lebo ak budeme takto uvažovať,potom sa naozaj začnime báť budúcnosti.
Hoaxy,umelá inteligencia začínajú vyberať krutu daň.
Ciganikova urobila búrku v šerbli a hlupáci jej opäť raz dali kopu pozornosti 😳
Nedivím sa už,že našej spoločnosti vládnu ľudia,čo veria,že zem je plocha doska.
A čo nás ešte čaká?

mizoko
10. jún 2025
@oktoberka

@diaamax snáď Slováci nie sú takí hlúpi,že uveria,že kňaz môže bez súhlasu zákonného zástupcu vôbec niečo riešiť s dieťaťom.
Už naozaj sa nečudujem ničomu,lebo ak budeme takto uvažovať,potom sa naozaj začnime báť budúcnosti.
Nedivím sa už,že našej spoločnosti vládnu ľudia,čo veria,že zem je plocha doska.
A čo nás ešte čaká?

@oktoberka ale robia to. Opäť moja osobná skúsenosť zo školy. Otvor konečne oči a uvidíš svet taký aký je

diaamax
10. jún 2025
@oktoberka

A čo nás ešte čaká?

@oktoberka presne tak tiez som mala tu skusenost doterni a vlezli su jak panak alza, ale to nevysvetlis tomu kto to vidiet proste nechce.

oktoberka
10. jún 2025
@diaamax

@oktoberka presne tak tiez som mala tu skusenost doterni a vlezli su jak panak alza, ale to nevysvetlis tomu kto to vidiet proste nechce.

@mizoko
@diaamax jasné,žijem v bubline a histercim kvôli ciganikovej.
Veď choďte trošku za hranice,priznajte svet.
Otvorte oči konečne vy,vidíte problémy,kde nie sú. Slovensko je ešte stále pokojná krajina a napriek všetkému bezpečná. Možno aj práve kvôli tým-pedofilnym farárom,podľa istej JC...atď s narýchlo ukončenou VŠ.
Nezmyselné hluposti riešime,namiesto toho,aby sme sa konečne spojili a budovali spoločnosť pre naše deti. Nie farári si problém.
Hlúposť a bohorovna tupost je problémom dnešnej spoločnosti a Slovenska.

Naozaj má naša spoločnosť jediný problém v podobe farárov na detskom oddeleni?
Veď čo vas tu čítam,to sú reakcie inkvizície spred pár storočí.
Akurát v inom garde.
To toto chceme naše deti učiť?

viestta
10. jún 2025
@oktoberka

@mizoko
Otvorte oči konečne vy,vidíte problémy,kde nie sú. Slovensko je ešte stále pokojná krajina a napriek všetkému bezpečná. Možno aj práve kvôli tým-pedofilnym farárom,podľa istej JC...atď s narýchlo ukončenou VŠ.
Nezmyselné hluposti riešime,namiesto toho,aby sme sa konečne spojili a budovali spoločnosť pre naše deti. Nie farári si problém.

Akurát v inom garde.

@oktoberka ano, mas pravdu, mame ovela viac problemov, zavaznejsich, akutnejsich, potrebnejsich na riesenie a nariek tomu vykvet naroda vo vlade a v parlamente riesi takuto nepodstatnost. Zato pritomnost rodica v nemocnici sa panom poslancom podarilo po mnohych a mnohych obstrukciach schvalit po mnohych rokoch. Ale farari v nemocniciach presli na prvu dobru, este aj v skratenom legislativnom konani. Nepride ti to tak trosku divne?

liv1
10. jún 2025
@viestta

@oktoberka ano, mas pravdu, mame ovela viac problemov, zavaznejsich, akutnejsich, potrebnejsich na riesenie a nariek tomu vykvet naroda vo vlade a v parlamente riesi takuto nepodstatnost. Zato pritomnost rodica v nemocnici sa panom poslancom podarilo po mnohych a mnohych obstrukciach schvalit po mnohych rokoch. Ale farari v nemocniciach presli na prvu dobru, este aj v skratenom legislativnom konani. Nepride ti to tak trosku divne?

@viestta porovnavas neporovnatelne. Knaza ktory moze prist hocikedy, sam 1 osoba, ale rodic s dietatom aby mohol byt v nemocnici, to je ine kafe. A od teba sa vlastne dozvedam, ze to schvalili. Konecne!!!! Nesmierne sa tesim, ze sa to konecne podarilo.

liv1
10. jún 2025
@oktoberka

@mizoko

Akurát v inom garde.

@oktoberka velmi trefne si to napisala 👏

fem
10. jún 2025

Myslím , že na niečom by sme sa mohli zhodnúť , predsa len nejaké základy židov.-kresťanskej morálky a kultúry v našej spoločnosti sú, ktoré nám nie sú ľahostajne, možno nebrať len na extrémnych póloch alebo v konšpiračným jazyku .

Mimo témy diskusie to píšem , čím viac bude sa polarizovať spoločnost , že nedokážeme nič nájsť spoločné a dobre , tak to bude ďalšia šanca pre autokratické vlády a prejavy nenávisti ďalšie generácie. Potom to bude horšie , žijeme vedľa seba, spolu.

Človek pozrie správy alebo rieši skutočne hranice agresivity v reálnom prostredí , ako zabezpečiť inštitúciu . Takto to nie je “reálna” hrozba , hoci niekto to má právo cítiť rôzne . Ale predsa sa snažíme posunúť k spoločným základom . Ale ak nenájdeme spoločnú úctu a rešpekt a spoločne základy verejnej diskusie z rôznych svetonázorov. Čo ostane ? Ďakujem za diskusiu .

viestta
10. jún 2025
@liv1

@viestta porovnavas neporovnatelne. Knaza ktory moze prist hocikedy, sam 1 osoba, ale rodic s dietatom aby mohol byt v nemocnici, to je ine kafe. A od teba sa vlastne dozvedam, ze to schvalili. Konecne!!!! Nesmierne sa tesim, ze sa to konecne podarilo.

@liv1 neviem ci porovnavam neporovnatelne, ale to nie je podstata mojho porovnania. Jednu vec neboli schopni schvalit viac ako 7 rokov (ak sa nemylim, vtedy prisiel prvy navrh do parlamentu), pritomnost knaza pri lozku schvalili na prvy krat, dokonca v skratenom legislativnom konani. To je ten paradox, ze niektore veci idu zazracne rychlo, aj ked knazi do nemocnic chodia bez pbmedzeni uz roky (ano, cez chripky nie, ale to nemozu ist do nemocnice ani pribuzni, nie to cudzia osoba, co knaz je). A na druhej strane poziadavka vyplyvajuca z Charty prav dietata, teda ak chcela matka ostat s chorym dietatom v nemocnici, tak bolo tooolko vyhovoriek, preco to nemoze byt dane zakonom ako narokovatelna pozidavka ale bolo to na rozhodnuti nemocnice, ci ano, ci nie.

oktoberka
10. jún 2025
@viestta

@viestta divné mi príde,že sa nechávame vždy nejakým populistom stiahnuť niekde.
Schváliť kňaza je banalita,nikoho nezaťaží. Schváliť rodiča s dieťaťom je komplikovanejšie. Ale keby bola politická vôľa,už je to roky. Ale na rodiny sa dávno nemyslí.
Teraz idú prázdniny,rodičia prišl o daňové bonusy,tábory zdraželi. Prečo Ciganikova nerieši toto?
Lebo toto jej taký vau efekt neurobí.
Ale keď vytiahne pedofíliu,to je iná vec. To na naše masy zaberie.
Veď treba si ten zákon prečítať,tiež je to obmedzené. Kňazov máme málo. Kto koho ohrozí?
Ale,že deti nema kopa ľudí kde dať cez prázdniny,že na obnovu nemocníc sa skladajú ľudia,že eurodotacie nás oblúkom obchádzajú a keď aj náhodou ostanú na Slovensku,idú beztrestne do konkrétnych vreciek,toto je úplne v pohode. Toto nikomu nevadí. Kresťania sú však trň v päte.
Poďme kríze,čo stoja roky,storočia,kostoly,kaplnky zvaliť,lebo obťažujú ľudí,čo v ich nevidia zmysel. Toto naozaj spasí Slovensko.
A poďme riešiť problémy 0,5promile spoločnosti,lebo chceme byť vyspelou spoločnosťou,kedy sme otvorení každej hluposti,čo príde,lebo chceme-co vlastne chceme?
Sme proti všetkému,ale nie sme za nič.
Vlastne sme všeobecné za všetko a konkrétne za nič.
Inak,tie kostoly možno navštevovali aj naši prarodičia,starí rodičia. Sú súčasťou aj našej osobnej histórie.
To kresťanstvo tu na Slovensku dominovalo,ono nevzniklo z ničoho len tak. A že teraz nám smrdí,lebo narúša nás osobný priestor,to je len nás problém. Nie problém toho náboženstva.

oktoberka
10. jún 2025

Pozrime sa na našich politikov,na poslancov. Na ich správanie.
Taketo chceme mať Slovensko?začína sa nám ťa nenávisť šíriť medzi medzi deťmi,pozrime sa,čo sa deje v školách.
Odkiaľ toto celé prišlo?kde ako spoločnosť spejeme?je bezbreha sloboda. A vidíme iba svoju slobodu. A každý máme iba svoju pravdu.
Pozrime,čo sa stalo dnes pár km od nás v škole.
Prestaňme sa nechávať zaťahovať do nenávistných vášni. Človekubto občas ujde,ale kontrolujeme sa.
Keď to teraz nezastavíme,kde skončíme?

viestta
10. jún 2025
@oktoberka

@viestta divné mi príde,že sa nechávame vždy nejakým populistom stiahnuť niekde.
Schváliť kňaza je banalita,nikoho nezaťaží. Schváliť rodiča s dieťaťom je komplikovanejšie. Ale keby bola politická vôľa,už je to roky. Ale na rodiny sa dávno nemyslí.
Teraz idú prázdniny,rodičia prišl o daňové bonusy,tábory zdraželi. Prečo Ciganikova nerieši toto?
Veď treba si ten zákon prečítať,tiež je to obmedzené. Kňazov máme málo. Kto koho ohrozí?
Ale,že deti nema kopa ľudí kde dať cez prázdniny,že na obnovu nemocníc sa skladajú ľudia,že eurodotacie nás oblúkom obchádzajú a keď aj náhodou ostanú na Slovensku,idú beztrestne do konkrétnych vreciek,toto je úplne v pohode. Toto nikomu nevadí. Kresťania sú však trň v päte.
Poďme kríze,čo stoja roky,storočia,kostoly,kaplnky zvaliť,lebo obťažujú ľudí,čo v ich nevidia zmysel. Toto naozaj spasí Slovensko.
A poďme riešiť problémy 0,5promile spoločnosti,lebo chceme byť vyspelou spoločnosťou,kedy sme otvorení každej hluposti,čo príde,lebo chceme-co vlastne chceme?
Inak,tie kostoly možno navštevovali aj naši prarodičia,starí rodičia. Sú súčasťou aj našej osobnej histórie.
To kresťanstvo tu na Slovensku dominovalo,ono nevzniklo z ničoho len tak. A že teraz nám smrdí,lebo narúša nás osobný priestor,to je len nás problém. Nie problém toho náboženstva.

@oktoberka ja nie som ta, ktora by ziadala buranie kostolov. Mne nevadi ak veriaci praktikuj svoju vieru, je to ich osobne rozhodnutie a ich volba. Ale som ta, ktora by vsetkymi desiatimi hlasovala za odluku cirkvi od statu. Veriaci nech si praktikuju svoju vieru za svoje peniaze. Potom mozno bude aj na tie tabory, ked sa nebudu zo statneho financovat cirkvi... Mozno by bolo aj na vymenu okien v tych nemocniciach, kde je (zrejme) najvacsi problem, ktory bolo treba urychlene riesit, je pod hrozbou pokuty zabezpecit knazov pristup knazov k pacientom.

oktoberka
10. jún 2025
@viestta

@oktoberka ja nie som ta, ktora by ziadala buranie kostolov. Mne nevadi ak veriaci praktikuj svoju vieru, je to ich osobne rozhodnutie a ich volba. Ale som ta, ktora by vsetkymi desiatimi hlasovala za odluku cirkvi od statu. Veriaci nech si praktikuju svoju vieru za svoje peniaze. Potom mozno bude aj na tie tabory, ked sa nebudu zo statneho financovat cirkvi... Mozno by bolo aj na vymenu okien v tych nemocniciach, kde je (zrejme) najvacsi problem, ktory bolo treba urychlene riesit, je pod hrozbou pokuty zabezpecit knazov pristup knazov k pacientom.

@viestta si dosť rozumná,čo si ťa občas prečítam na fóre. A snáď ani sama neveríš tomu,že odluka pomôže nas štát vytiahnuť z toho marazmu.
treba si pozrieť koľko nás stojí cirkev. A možno zistíme,že ešte nakoniec nás práve tá cirkev drží ako tak nad vodou.

viestta
10. jún 2025
@oktoberka

@viestta si dosť rozumná,čo si ťa občas prečítam na fóre. A snáď ani sama neveríš tomu,že odluka pomôže nas štát vytiahnuť z toho marazmu.
treba si pozrieť koľko nás stojí cirkev. A možno zistíme,že ešte nakoniec nás práve tá cirkev drží ako tak nad vodou.

@oktoberka nie, to urcite nie. Ale niekde treba zacat. Cesi uz zacali.

oktoberka
10. jún 2025
@viestta

@oktoberka nie, to urcite nie. Ale niekde treba zacat. Cesi uz zacali.

@viestta začnime radšej tým,že zvolíme spoločne rozumnýchudi vo vláde.

viestta
10. jún 2025
@oktoberka

@viestta začnime radšej tým,že zvolíme spoločne rozumnýchudi vo vláde.

@oktoberka to by bolo najlepsie, len obavam sa, ze toto je na Slovensku vacsie sci-fi ako odluka cirkvi od statu. Optimizmus ma den po dni opusta

zuzana76
10. jún 2025

ja si tiez myslim, ze toto, ani 71 pohlavi ci kolko vobec nie je tema, mame ine dolezitejsie veci, ktore treba riesit na slovensku

kvieta
10. jún 2025

Je jasné, že na tomto fóre nevyriešime nič. Ale aj toto je priestor, kde v diskusii môžeme dôjsť k nejakému záveru. Vzácna by bola názorová zhoda, ale tak nie som idealista. Ja naozaj nemám nič proti veriacim, čo si myslím aj jasne vyplýva z mojich príspevkov. Neznamená to však, že budem prehliadať, že zatiaľ čo sa vyzdvihujú práva jednej časti občanov, na tie moje sa nemyslí. Ak na to niekto poukáže, je považovaný za hysterku. Nejako nevyzdvihujem štýl, akým pani poslankyňa uviedla do éteru toto pozabudnutie parlamentu, no jedno je nepopierateľné: Stalo sa. A to by ešte nebol ten najväčší problém. Všetky kroky vedú k jednému Ficovmu cieľu: Jedna strana. Veľmi sa mu to páči, ako sa sám vyjadril. A ako k tomu dospieť? No členstvom v EÚ určite nie. Pripravuje sa zmena Ústavy (tiež nebude pre všetkých). Prečo asi? Koho k tomu ešte potrebuje (žeby KDH?...)? A my mu to všetci zožerieme... Teda, ja nie.
Mne toto všetko nie je jedno. Jedno je iba či kusneš do... Ale to všetci poznáme.

mizoko
11. jún 2025
@oktoberka

@oktoberka a kto tu hovorí o búraní kostolov? Nemaj krvavé oči a nebuď precitlivena. Hovorím u náboženskom smogu a to sú tie kríze kde kade len tak podávané kde vôbec nepatria. A tiež kaplnky ktoré sú na úplne nezmyselných miestach. A videla by si to tiež inak keď tí ľudia modliaci sa pred kaplnkou záberu jeden jazdný pruh na ceste a ohrozujú nielen seba ale aj ostatných. Lebo veď oni sa modlia. Mne je naozaj jedno kto čo vyznáva ale nie je mi jedno ako to vyznáva. Prečo ja mám počúvať ako ide procesia po ulici a vyvreskuje náboženské piesne? Prečo moje deti majú počúvať nenávistné kazania voči ľuďom kt nie sú cirkvi po chuti lebo sa cirkevníci rozhodli si urobiť seansu na verejnom priestranstve rovno oproti nášmu domu. To mám naozaj zakaždým odísť zo svojho domu lebo oni sa rozhodli že dnes si to dáme pod modrou oblohou a oblazime všetkých našim mudrom? Prepáč,ale nie. Toto fakt tolerovať odmietam. Ak si ja počas bohoslužby pustím nahlas pagan aby som ich prehlusila tak to bude ok? Asi nie,však. Opäť máš len svoj uhol pohľadu. A to že sa neriešia iné témy ktoré sú naozaj palcivejsie neznamená že si tu takto potichučky nechame do krajiny opäť prísť stredoveké maniere. To je cesta do pekla ako sa vraví. Utlacatvjednych lebo sú menšina a vyzdvihovať druhých lebo sú väčšina - to neznie veľmi demokratický. Či na demokraciu čo sa týka náboženstva sa už ani nebudeme hrať? Nie veriaci sú tŕňom v oku ateistom ale naopak. Pomaličky sa všetko čo vám nevyhovuje snažíte utlacit a zdeptat. Len vám to stále nejako nevychádza a to váš srdi

mizoko
11. jún 2025
@zmrzlinka8

@mizoko mne sa nezdá, že si žiješ v tichosti svoj ateizmus. ty tu kričíš najviac a vôbec nie si tolerantná, nastavím ti zrkadlo, ty nemôžeš ani vidieť ani počuť nič, čo by ani chodilo okolo náboženstva, ale ja tvoje ateistické slová čítať mám? zakazujem sa ti vyjadrovať? tak ako robíš ty mne? čo ak ma obťažuje čítať ateistické vyjadrenia, tak ako obtazuju teba tie moje? a reagujem tak ako ty, že nepretláčaj mi tu svoj ateizmus? ty nedokážeš proste zhodnotiť svoje správanie.

@zmrzlinka8 nie,ty nedokážeš zhôdnotit svoje. Ty si tá ktorá začala hneď vyťahovať boha a čím viac ty pretláčať svoje tým viac sa druhá strana bráni. Ale to odmietas vidieť. Ako sa prosím prezentujú ateisti na verejnosti? Majú snáď nejaké označenie ako vy kríze? Majú snáď nejaké špeciálne budov? Chodia po domoch a stoja na rohoch ulíc a presviedčajú ľudí? O tom ja vravím. Ani o nich nevieš kým sa nevyjadria. Tak ako by si to nevedela a oni o mne kým si nezačala prskať to svoje a pretlacat to ako jediné správne. A celú dobu tu píšem že mi je jedno kto čo vyznáva ale nie je mi jedno ako to vyznáva. Keď ty budeš nasilu pretláčať svoje tak sa nemôžeš diviť že aj obrana z druhej strany bude v rovnakej intenzite. Ja nemám problém s čítaním o niekoho viere ale už mám problém s tým,ak to prezentuje ako jediné správne alebo dokonca je agresívny ak mu oponuje s. To mi vadí a vadiť bude. Opäť pozeráš na to krvavými očami zaslepenymi tvojim svetonázorom. Na mne si ale svoju frustráciu nevylievaj. A to že píšem že vieru máte žiť v tichosti - ale veď vy toto požadujete od ostatných ale sami na seba to už neaplikujete. Tie vaše reči - som hrdý kresťan a nebojím sa to priznať! Veď buď. Ale potom nezakazuje ani gayom aby sa priznali k svojej orientácii. Nie vulgárne,ale tak obyčajne,ako je držať sa za ruky na verejnosti ako každý iný pár. Ale kým vy jedným prikazujete držať sa v ústraní a žiť svoj život tak aby ste o ňom nevedeli tak sami na seba aplikujete opak - čím viac sa prezentovať a vytŕčať,šíriť svoje presvedčenie bez ohľadu na názor druhej strany. Opäť,viera je osobná vec takou by aj mala ostať. Ja nepotrebujem vedieť či si kresťan alebo žid. Tak ako ty nepotrebuješ vedieť že som ateista. Na rozdiel od teba u mňa to ale nemáš ako zistiť. Jedine ak z rozhovoru keď na to príde reč.

mizoko
11. jún 2025
@zmrzlinka8

@zmrzlinka8 s tebou už ale odmietam strácať čas. Zadubena dookola verklikujes to svoje a nie si ochotná ani pripustiť že chyba je z veľkej časti na vašej strane. Že príliš tlačíte na ostatných a preto sa ozývajú. Ostan si zacyklena v tej svojej utopii a mňa viac neobťažuje svojimi vzletnymi myšlienkami a existencii božskej bytosti. Nezaujímas ma. Skôr nudis

yukki
11. jún 2025

Kňaz má prísť na vyžiadanie pacienta, resp.max.ku dverám izby a opýtať sa, či pacient má o jeho služby zaujem (alebo to má vopred zistiť sestrička).
Nemá čo robiť v izbe chorého, trpiaceho, ktorý o jeho " službu " a preslov nema záujem.
Mne trčali z brucha tri hadice so sáčkami po operácii a chodil ku mne nejaký farár či čo to bolo ma tam posväcovať , dohovaral mi, že sa mám vydať, dokonca mi aj našiel že za koho....
Našťastie som to brala napriek okolnostiam s humorom. Mala som 25 a operovali mi slezinu ...

mizoko
11. jún 2025
@yukki

Kňaz má prísť na vyžiadanie pacienta, resp.max.ku dverám izby a opýtať sa, či pacient má o jeho služby zaujem (alebo to má vopred zistiť sestrička).
Nemá čo robiť v izbe chorého, trpiaceho, ktorý o jeho " službu " a preslov nema záujem.
Mne trčali z brucha tri hadice so sáčkami po operácii a chodil ku mne nejaký farár či čo to bolo ma tam posväcovať , dohovaral mi, že sa mám vydať, dokonca mi aj našiel že za koho....
Našťastie som to brala napriek okolnostiam s humorom. Mala som 25 a operovali mi slezinu ...

@yukki tak nejako to býva,príde a hneď spustí. A aj keby jeden pacient mal záujem a druhý nie,tak teraz ten čo záujem nemá má odísť z izby? Na to je kaplnka v nemocnici alebo oddychová miestnosť. Kľudne si tam môže zvolať svoje ovečky a kázať. Len im.
Inak za tuto tvoju skúsenosť tá tú veriace čo toto podporujú ukamenuju 🤣

oktoberka
11. jún 2025

Veriaci žijú svoj život,ak sa zúčastnia na nejakej púti,tie púte sú často ďaleko v prírode. Keď je nejaká púť v meste,dedine,tak je to naozaj raz ročne. Na Slovensku nie sú pravidelne hromadné akcie,kt.by obmedzovali verejnosť.
Nie je teda cieľom veriacich niekoho obťažovať,jednoducho žijú to,čo žijú.
Ak to berie niekto ako obmedzovanie,zasahovanie do svojho súkromia,čo s tým urobiť?
No nedá sa nič.
Keď to preženiem,mňa vyrušuje sused,kt.pravidelne v nedeľu koši celý deň,či reze drevo. Čo s tým urobím?
Nič. Robí mi to naschvál?asi ťažko.
Jednoducho je nastavený,že v sobotu oddychuje,má grilovačky,atď,v nedeľu robí,čo potrebuje.
Musím to akceptovať a naučili sme sa fungovať.
Ja chápem,že niekomu môže niečo vadiť na iných,ale pokiaľ to ti ľudia nerobia schválne a umeselne zle,musí to človek jednoducho brať ako vec,ktorú musí akceptovať.

viestta
11. jún 2025
@oktoberka

Veriaci žijú svoj život,ak sa zúčastnia na nejakej púti,tie púte sú často ďaleko v prírode. Keď je nejaká púť v meste,dedine,tak je to naozaj raz ročne. Na Slovensku nie sú pravidelne hromadné akcie,kt.by obmedzovali verejnosť.
Nie je teda cieľom veriacich niekoho obťažovať,jednoducho žijú to,čo žijú.
Ak to berie niekto ako obmedzovanie,zasahovanie do svojho súkromia,čo s tým urobiť?
No nedá sa nič.
Keď to preženiem,mňa vyrušuje sused,kt.pravidelne v nedeľu koši celý deň,či reze drevo. Čo s tým urobím?
Nič. Robí mi to naschvál?asi ťažko.
Jednoducho je nastavený,že v sobotu oddychuje,má grilovačky,atď,v nedeľu robí,čo potrebuje.
Musím to akceptovať a naučili sme sa fungovať.
Ja chápem,že niekomu môže niečo vadiť na iných,ale pokiaľ to ti ľudia nerobia schválne a umeselne zle,musí to človek jednoducho brať ako vec,ktorú musí akceptovať.

@oktoberka tak ako je raz v roku ekunemicky pochod tak je raz rocne duhovy pride. No skusme si spomenut ktora skupina viacej vykrikuje, ze take nieco je neprijatelne... Tolko k tolerancii veriacich