icon

Šialený zákon na ochranu kňazov schválený

viestta
11. jún 2025
@oktoberka

@viestta nie,len nech čokoľvek napíšem,všetko je vždy zle.
Vždy je všetko môj útok,moja precitlivenosť,moje krvavé oči,môj útok. V poriadku.

@oktoberka neber iny nazor ako utok. Je to len iny nazor ineho cloveka.

terezka1947
11. jún 2025
@viestta

@oktoberka neber iny nazor ako utok. Je to len iny nazor ineho cloveka.

@viestta ...ale takto ste brali aj vy jej príspevky....malo by to byť vzájomné...

viestta
11. jún 2025
@terezka1947

@viestta ...ale takto ste brali aj vy jej príspevky....malo by to byť vzájomné...

@terezka1947 ja som jej prispevky ako utok nebrala. Utocil niekto uplne iny

diaamax
11. jún 2025
@terezka1947

@terezka1947 sledujem celu tuto konverzaciu a dotycna odpoveda iba na podaktore prispevky. Ked jej @viesta uplne opravnene napisala (ked sa ohradila ze katolicke pute v mestach su raz do roka a treba byt tolerantny) ze ved aj duhovy pride je tiez len 1x do roka a kde je ta tolerancia tam, bola ticho. Ba dokonca nam ateistom vkladala do ust slova a tvrdila, ze by sme boli najradsej, keby kaplnky a vsetky symboly viery boli zburane, teraz sa tu ohana tym, ze by sme boli najradsej ak by katolici neboli lebo sme len podotkli ze evanjelici tu tichsi (co je mimochodom “SVÄTÁ” pravda) a teraz je to uz dokonca utok na jej osobu. Dokonca ta pasivna agresia v podobe “keby nas stat mal iba tento problem” (to bola odpoved aj na to, ked som sa vyhradne ohradila voci volnemu pohybu knazov na pediatrii). Jediny “ostrejsi” vyraz zaznel v podobe “umuceneho holeho chlapa na krizi”, aj to po vyse 5tich stranach slusneho vysvetlovania pouzila vyraz, ktory veriaceho nenecha chladnym. Ja bych taky nepouzila, ale @mizoko ma inak uplnu pravdu

terezka1947
11. jún 2025
@diaamax

@terezka1947 sledujem celu tuto konverzaciu a dotycna odpoveda iba na podaktore prispevky. Ked jej @viesta uplne opravnene napisala (ked sa ohradila ze katolicke pute v mestach su raz do roka a treba byt tolerantny) ze ved aj duhovy pride je tiez len 1x do roka a kde je ta tolerancia tam, bola ticho. Ba dokonca nam ateistom vkladala do ust slova a tvrdila, ze by sme boli najradsej, keby kaplnky a vsetky symboly viery boli zburane, teraz sa tu ohana tym, ze by sme boli najradsej ak by katolici neboli lebo sme len podotkli ze evanjelici tu tichsi (co je mimochodom “SVÄTÁ” pravda) a teraz je to uz dokonca utok na jej osobu. Dokonca ta pasivna agresia v podobe “keby nas stat mal iba tento problem” (to bola odpoved aj na to, ked som sa vyhradne ohradila voci volnemu pohybu knazov na pediatrii). Jediny “ostrejsi” vyraz zaznel v podobe “umuceneho holeho chlapa na krizi”, aj to po vyse 5tich stranach slusneho vysvetlovania pouzila vyraz, ktory veriaceho nenecha chladnym. Ja bych taky nepouzila, ale @mizoko ma inak uplnu pravdu

@diaamax ....nemyslím si,že reagovala nejako neslušne...alebo nevhodne...minimálne nie horšie ako mnohé iné,kt.na ňu reagovali.
Ako veriacej sa má táto téma dotýka...ťažko je reagovať bez emócií. Ľahšie je oponovať niekomu...keď tam nie je citové zainteresovanie.
Urážať však podstatu kresťanstva....lásku na kríži,je veľmi citlivá vec.

mizoko
11. jún 2025
@zuzana76

@mizoko vacsina ano, ja nepocujem nic, dokonca ani zvony, ked ti to vadilo, mala si uplne zmenit lokalitu, da sa byvat aj mimo dosahu zvonov

@viestta ano, aj tu kde byvaju moji rodicia a nepocujeme ho, jasne, urcita cast ludi ho moze pocut, ale nic strasne, urcite vacsi hluk robia auta

@zuzana76 mimo dosahu zvonov možno áno ale mimo dosahu ľudí ktorý sa rozhodli prísť modliť hneď oproti do domu už ťažko. Ja im ale prieky nerobím. Keď je veľký sviatok a viem že budú mať omšu či čo to je, tak s rodinou ideme preč. My ich tak nemusíme počúvať a oni si odkrútila svoje a tak sme všetci spokojní. Teda,ja síce musím s rodinou odísť ale tak inak sa to riešiť neda

viestta
11. jún 2025
@terezka1947

@diaamax ....nemyslím si,že reagovala nejako neslušne...alebo nevhodne...minimálne nie horšie ako mnohé iné,kt.na ňu reagovali.
Ako veriacej sa má táto téma dotýka...ťažko je reagovať bez emócií. Ľahšie je oponovať niekomu...keď tam nie je citové zainteresovanie.

@terezka1947 a vysmievat sa z cloveka, ktory napise, ze sa nenarodil preto, ze rodicia chcel ale preto, ze to Boh chcel, to je v poriadku? To nie je utok na to najcitlivejsie? Ci citliva je len podstata viery, ale podstata ineho svetonazoru (ktory je rovnako osobny ako viera) moze byt dehonestovana? My neveriaci nie sme citovo zainetersovani v tom v co verime?

zuzana76
11. jún 2025
@mizoko

@zuzana76 mimo dosahu zvonov možno áno ale mimo dosahu ľudí ktorý sa rozhodli prísť modliť hneď oproti do domu už ťažko. Ja im ale prieky nerobím. Keď je veľký sviatok a viem že budú mať omšu či čo to je, tak s rodinou ideme preč. My ich tak nemusíme počúvať a oni si odkrútila svoje a tak sme všetci spokojní. Teda,ja síce musím s rodinou odísť ale tak inak sa to riešiť neda

@mizoko to mas hneď oproti kostol? Alebo nejaký kríz? To je nejaka dedina? Pravdupovediac ja ak sa nezúčastním niečoho dobrovoľne, tak som nezažila len tak nejakú procesiu, alebo modlenie na ulici.

zuzana76
11. jún 2025
@mizoko

@mizoko pamätám tak asi z 80 tých rokov, ako sa babky modlili pri kríži u babky na dedine

mizoko
11. jún 2025
@zuzana76

@mizoko to mas hneď oproti kostol? Alebo nejaký kríz? To je nejaka dedina? Pravdupovediac ja ak sa nezúčastním niečoho dobrovoľne, tak som nezažila len tak nejakú procesiu, alebo modlenie na ulici.

@zuzana76 nie nebývam oproti kostolu. A to je tá sranda. Chodia sa modliť do domu cca oproti nám. Je tam aj kňaz a používa mikrofón. Fakt zážitok.

mizoko
11. jún 2025
@viestta

@terezka1947 a vysmievat sa z cloveka, ktory napise, ze sa nenarodil preto, ze rodicia chcel ale preto, ze to Boh chcel, to je v poriadku? To nie je utok na to najcitlivejsie? Ci citliva je len podstata viery, ale podstata ineho svetonazoru (ktory je rovnako osobny ako viera) moze byt dehonestovana? My neveriaci nie sme citovo zainetersovani v tom v co verime?

@viestta hlavne ja sa z ničoho nevysmievam,len som presne opísala vyjav na kríži. Ale môžem sa poopraviť,nie je nahý ale skoronahy

viestta
11. jún 2025
@mizoko

@viestta hlavne ja sa z ničoho nevysmievam,len som presne opísala vyjav na kríži. Ale môžem sa poopraviť,nie je nahý ale skoronahy

@mizoko sporo odety ja take pekne aj vystizne

mizoko
11. jún 2025
@zuzana76

@mizoko pamätám tak asi z 80 tých rokov, ako sa babky modlili pri kríži u babky na dedine

@zuzana76 a keďže je to súkromný dom tak sa nedá nič robiť..majiteľ si tam od 6.00 do 22.00 môže robiť aj diskotéku a nikto s tým nič nespravi

mizoko
11. jún 2025
@viestta

@mizoko sporo odety ja take pekne aj vystizne

@viestta vieš veriaci sú tak neskutočne precitliveni na svoje náboženské záležitosti pričom len opises daný stav veci. alé oni môžu kľudne haniť to,čo je pre iných dôležité len pre to,že pre nich to nič neznamená. Ja ale nikoho a nič neurazam,len opisujem ako to je. Že oni dávajú veciam iný prehnaný význam je ich problém,nie moja vina

kimberley123
11. jún 2025

Kňazov budeme mať dostupných ale sestry potrebujú 8 ročné štúdium a nižší personál sa ide zodrať.Bravo tím hajzlom vo vláde.Tento štát je hore p.....

mizoko
11. jún 2025
@diaamax

@diaamax ďakujem,ja som ale nikoho a nič neurazala,len som opísala vyjav na kríži. Ale môžem sa poopraviť: nie nahý ale skoronahy. Že to niekto berie vyslovene osobné je jeho problém nie moja vina. Alebo som snáď napísala niečo čo nie je pravda? Nebol Ježiš muž ,umuceny a polonahy, príbity na kríž? Vidím snáď zle? Ja neriešim význam zobrazenia ale zobrazenie samotné. Zjavne to niekto nechápe. Nepíšem o tebe ale o tých čo sa tu storcuju ako urazam neviem čo. Nie neurážam,opis niečoho nie je urážka. Je to opis. Učili nás to ešte na základnej škole na slohu.

rozculena
11. jún 2025

Do zákona bude doplnené NA ŽIADOSŤ PACIENTA

mizoko
11. jún 2025
@rozculena

Do zákona bude doplnené NA ŽIADOSŤ PACIENTA

@rozculena áno lebo uznali,že urobili chybu. A teraz sa môžu vyjadriť všetky tie,čo sa tu zavzdusnovali že ten zákon tak ako bol,bol absolútne v poriadku. Tak zjavne nebol. ako sme to tu aj vraveli.

viestta
11. jún 2025
@mizoko

@rozculena áno lebo uznali,že urobili chybu. A teraz sa môžu vyjadriť všetky tie,čo sa tu zavzdusnovali že ten zákon tak ako bol,bol absolútne v poriadku. Tak zjavne nebol. ako sme to tu aj vraveli.

@rozculena @mizoko co som pisala na zaciatku? Ze je to vagne napisane. Ale nie, bolo to v poriadku, to len ateisti zas maju nieco proti veriacim, v lyzicke vody by ich topili, kostoly im burali... 🙄

mizoko
11. jún 2025
@viestta

@rozculena @mizoko co som pisala na zaciatku? Ze je to vagne napisane. Ale nie, bolo to v poriadku, to len ateisti zas maju nieco proti veriacim, v lyzicke vody by ich topili, kostoly im burali... 🙄

@viestta 😁😜👍🏼 fuj,fuj,zlí ateisti. Chcú len svoje práva. To čo má znamenať? 😁🫶🏼

diaamax
11. jún 2025
@terezka1947

@terezka1947 nevravim, ze reagovala neslusne, reagovala vztahovacne. Ona prave reagovala skor v medziach normy vzhladom na fanatizmzs podaktorich diskutujucuch tu. Ako prepac, ale aby mna presviedcal dakto, ze moje dieta som “nestvorila” ja, alebo centrum asistovanej reprodukcie nazyvat lekami ktori sa hraju na Boha je pre mna hrubo cez ciaru a nie ze to hranici s fanatizmom, ale to uz JE nabozensky fanatizmus. Nemyslim si, ze @mizoko sa chcela niekoho dotknut, skorej priblizit pohlad na ateistu; jak vidi nieco, co vy uctievate a modlite sa k tomu. Ja osobne by som volila slova inak, ale chapem ju (ale aj vas, ze sa Vas to prirovnanie dotklo). Ja by som neriesila na nemocnicnom lozku, keby mi spolubyvajuca pozerala LUX tv. Ja taka nie som ja respektujem nieciu vieru aj keby veril v backoru (myslela bych si svoje, ale nechala bych ho tu backoru uctievat) ale vadilo by mi, ak by ma spolubyvajuca slintajuca nad tv LUX zacala presviedcat a tvrdit mi veci typu tvoje dieta nie je tvoje, zatratila si ho, lebo si ho nedala krstit a pod. To uz bych riesila a dost razantne.

kvieta
12. jún 2025

@oktoberka Vieš, čo je tragédia? Že po budúcich voľbách Fico zostaví vládu s pomocou KDH. Vždy boli predajné ku.rvy, predávajú sa aj teraz, tento zákon je prvá návnada. Tak veriaci, zoradiť sa do šíku a slepo počúvnite hlas predsedu, keď to príde. IQ šum trávy, srať na budúcnost svoju aj svojich deti.
Posledný príspevok je z mojej strany trošky patetický, zobudila som sa, žena v prechode a nemôžem zaspať, tak si púšťam pesničky. Možno niekomu rozšvici...
Karel Kryl - Dĕkuji

https://www.youtube.com/watch?v=fmVOdDRRhbs
oktoberka
12. jún 2025
@kvieta

@oktoberka Vieš, čo je tragédia? Že po budúcich voľbách Fico zostaví vládu s pomocou KDH. Vždy boli predajné ku.rvy, predávajú sa aj teraz, tento zákon je prvá návnada. Tak veriaci, zoradiť sa do šíku a slepo počúvnite hlas predsedu, keď to príde. IQ šum trávy, srať na budúcnost svoju aj svojich deti.
Posledný príspevok je z mojej strany trošky patetický, zobudila som sa, žena v prechode a nemôžem zaspať, tak si púšťam pesničky. Možno niekomu rozšvici...
Karel Kryl - Dĕkuji

@kvieta ďakujem za zhodnotenie IQ,opäť samozrejme je to iba moje zle vysvetlenie a zlý pohľad.
Nevolila som KDH,zvažovala som,ale nevolila. No možno v daovolbach,ak sa budú držať ako teraz,tak to urobím. Nemyslím,že sa spoja s hocikým.
Nedotknuto poviem,ja sa vyjadrujem v diskusii bez osobných invektív a slušne,poprosím aj o veriacich sa vyjadrovať slušne a s úctou.
Iba tým,že v niečo iné veríme neznamená,že sme hlúpi krížikovia. Ak tolerisviu budeme učiť aj svoje deti,nemusíme sa báť budúcnosti. Tolerancia je však aj zodpovednosť. Nie novodobá tolerancia,ktorá falošné toleruje čokoľvek a kohokoľvek,bez bližšieho rozmyslu a keď dav povie,čo treba tolerovať,tak tolerujeme,lebo je to momentálne in. Keď zajtra bude in niečo iné,tak pôjdeme opačným smerom.
Samozrejme na gauči,v hopodli domova a budeme tolerovať čokoľvek,čo neohrozí nás osobný priestor. Lenže keď už máme tu demokraciu,máme ju všetci. Socializmus skončil. O to,kde je spoločnosť sa zaslúžili aj veriaci.

oktoberka
12. jún 2025

Mne nevadí kritika veriacich,kľudne si hovorme navzájom pre a proti,svoje postrehy,poďme aj hlbšie. Ale udržíme si slušnu komunikáciu bez osobných urážok a znevažovanie podstaty toho,kto v čo verí,neverí. Veriaci človek nie je automaticky hlupák. Sme ľudia ako ostatní.
Vážim si akéhokoľvek "neveriaceho",ktorý vie,prečo neverí a úprimne sa k tomu prizná. Viac ako "akože" veriaceho,kt.si vyberie,v čo verí,v čo nie,sám netuší,v čo verí s iným nahovára polopravdy,či úplne nepravdy o svojom náboženstve. Sám ho kritizuje,nepozná ho a bude vysvetľovať iným,že si ho môžu pozmeniť ako chcú,lebo je to úplne v pohode a netreba brať všetko tak vážne. Pokrstí deti z donútenia starých rodičov,lebo musí(nemusí,nech sa postavia sám za seba a svoje deti,keď nechce krstiť a nech si sammuorimnevpovie,prečo nechce
Nech neskrýva strach-,kdyby neco predsa- a povie,nie,nepokrstim) nech nemá svadby a krstu v kostole s náklamanim farárovi,prečo?
Keď sa za niečo postavíme v živote,musíme vedieť prečo. Neskryvst sa za nič. Viem pochopiť aj zanietenie v bojí za niečo,len vedzme prečo niekde sme. Nie,že je moderný názor na niečo a na MK ženy písali,že toto je teraz v móde,tak to je pravda a tamti sa mýlia .
Na oboch stranách ,či v každej skupine sú IBA ľudia. A nemôžme hodnotiť skupinu podľa jednotlivca.
Každý bojujeme a sme citliví na svoj priestor a slobodne vyjadrenie názora. To je v poriadku. Ale s úctou trošku. Nepohrdajme inými. Vášeň a zapaliste vyjadrovanie je pochopiteľné,ale bez urážok.

amonet
12. jún 2025
@zuzana76

@zuzana76 pozri si trnavsku novenu tam je procesia cez pol mesta

mizoko
12. jún 2025

Ale dámy,o chvíľu vám tu nabehnú Uzbeci a je po probléme medzi kresťanmi a ateistami 😁

terezka1947
13. jún 2025
@oktoberka

@kvieta ďakujem za zhodnotenie IQ,opäť samozrejme je to iba moje zle vysvetlenie a zlý pohľad.
Nevolila som KDH,zvažovala som,ale nevolila. No možno v daovolbach,ak sa budú držať ako teraz,tak to urobím. Nemyslím,že sa spoja s hocikým.
Nedotknuto poviem,ja sa vyjadrujem v diskusii bez osobných invektív a slušne,poprosím aj o veriacich sa vyjadrovať slušne a s úctou.
Iba tým,že v niečo iné veríme neznamená,že sme hlúpi krížikovia. Ak tolerisviu budeme učiť aj svoje deti,nemusíme sa báť budúcnosti. Tolerancia je však aj zodpovednosť. Nie novodobá tolerancia,ktorá falošné toleruje čokoľvek a kohokoľvek,bez bližšieho rozmyslu a keď dav povie,čo treba tolerovať,tak tolerujeme,lebo je to momentálne in. Keď zajtra bude in niečo iné,tak pôjdeme opačným smerom.
Samozrejme na gauči,v hopodli domova a budeme tolerovať čokoľvek,čo neohrozí nás osobný priestor. Lenže keď už máme tu demokraciu,máme ju všetci. Socializmus skončil. O to,kde je spoločnosť sa zaslúžili aj veriaci.

@oktoberka .......ale ospravedlnenie nečakaj,to tu už tak chodí....sú veci,kt.sa vidia a vadia a sú tie iné,kt.nestoja za reč.

viestta
13. jún 2025
@terezka1947

@oktoberka .......ale ospravedlnenie nečakaj,to tu už tak chodí....sú veci,kt.sa vidia a vadia a sú tie iné,kt.nestoja za reč.

@terezka1947 za co sa treba ospravedlnit? A ak je nieco v tejto debate na ospravedlnovanie, tak je aj na tej druhej strane.

terezka1947
13. jún 2025
@viestta

@terezka1947 za co sa treba ospravedlnit? A ak je nieco v tejto debate na ospravedlnovanie, tak je aj na tej druhej strane.

@viestta ...ty nie...

viestta
13. jún 2025
@terezka1947

@viestta ...ty nie...

@terezka1947 ale vies koho myslim, tu si neoslovila, nech sa ospravedlini. Len tu moralizujes...