Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?
Co si myslite?
@kremlicka250 ja viem taktiez, ze by Biden ani Harris nemali zaujem ukoncit vojnu. To zatial staci. Gronsko nehrozi. Moze mat imperialisticke sposoby, ale v tejto oblasti ma (myslim si) smolu.
@liv1
Ked sa ti s tym zaspava s pokojom na dusi, ok.
Verim, ze by si bola tak isto spokojna, keby chcu rovnakym sposobom ukoncit vojnu aj na Slovensku v pripade narokovania si inej krajiny na nase uzemie....
Ups, vlastne, podobna situacia tu uz raz bolo...ludia neboli moc spokojni veru....
@kremlicka250 preco mi vladas do ust nieco co som nepovedala? To je jedine ako vies argumentovat?
@liv1 maličko hrozi, nemyslim tym, ze ho silou zoberie. Groncania maju referendum tento rok o samostatnosti. Bez danskej fin. podpory 3.9 miliardy danskych korun rocne by neprezili- ale tú Amici vedia zastupit. Groncania nemusia Danov aj kvôli ich skutkom v 68- U nas tanky u nich sterilizacia 4500 zien, polka vtedajsej zenskej plodnej populacie,plus desiatky ich deti pobrali na podanstenie do Danska.
Jedine stastie, ze vyse 80% Groncanov USA nechce.
Lenze ak sa osamostatnia, samy nepreziju. Musia si vtedy niekoho vybrat, aj Cina ma zaujem, neviem, ci by to bolo lepsie. Radsej keby ostali s Danmi...ale je to na nich.
@liv1 ??? Ako jedine ako viem argumentovat....ved som ti uz v predoslych spravach dala vela argumentov...v com ti vkladam nieco do ust? Ze predpokladam, ze by si mala rovnaky nazor, aj keby sa jedna o Slovensko?
Ok, prepac (nemala som zamer ti vkladat nic do ust)tak sa otvorene pytam, mala by si uplne rovnaky nazor, keby sa jedna o Slovensko a nie Ukrajinu? Nevkladam ti nic do ust, pytam sa;) Mala by si uplne to iste presvedcenie, keby ide Putin a Trump rokovat o tom, co sa bude diat s nasou krajinou , keby je napadnuta Ruskom, alebo niekym inym?
@sevrin To si povedal ty.
@kremlicka250 Ak by bola vojna u nas a mali by sme uvolnit uzemie preto, aby nezomierali ludia, tak ano, radsej by som uvolnila uzemie. Je to nefer? Ano je. Chcem aby moj syn ci muz, kamarati, blizki alebo ktokolvek umieral vo vojne? Nie, nechcem. Ty ano?
@liv1 uvolnila by si svoje uzemie, kde zijes, kde zije cela tvoja rodina a blizky, svoj byt, dom, majetok?
Tiez nechcem aby ludia zomierali vo vojne, preto nerozumiem tomu, preco su ludia ok s tym, ze Rusko napadlo Ukrajinu a tvaria sa , ze to vlastne ich vina, ze im nechcu dat svoje uzemie...
@kremlicka250 nikto nikto okrem rusov (a to tiez z daleka nie vsetkych) nie je ok s tym, ze Rusko napadlo Ukrajinu. A uz vobec nikto neobvinuje ukrajincov ze im nechce dat svoje uzemia. Alebo si takeho stretla? Pytas sa, co si o tom myslim. Odpovedala som ti. Ale ty si mi neodpovedala. Mas muza? Mas syna? Poslala by si ich do vojny aby uzemie kde zijes nepreslo pod nadvladu niekoho ineho?
@liv1 ano poznam takych, neustale sa stretavam s nazorom, ze ludia zomieraju kvoli Ukrajine, lebo sa nechce vzdat svojho uzemia...ze predlzuju umieranie ludi .... napriklad aj v nasej vlade panuju take nazory, to si si nevsimla?
Neviem, nejak mi chyba otazka, preco Rusi stale utocia a predlzuju vojnu, preco sa nestiahnu a nenechaju ludi zit. Nie len Ukrajincov ,ale aj svojich. Preco dobrovolne posielaju svojich ludi aby isli zabijat inych ludi..ja si kladiem tieto otazky. Alebo, kolko ludi mohlo este zit , otcov,synov na oboch stranach, keby Rusko nezacalo tuto specialnu operaciu....
Ja keby je vojna poviem ti uprimne, tak sa poserem od strachu a prcham medzi prvymi a dufala by som, ze ma v krajine kam ujdem nebudu odcudzovat, nadavat mi ze som zbabelec lebo nebojujem a ze ich vyzieram.
Preto si vazim kazdeho kto sa postavi na stranu napadnutej krajiny a pomoze im a taktiez ludi, co tam ostali a bojuju aby sme aj mi o par rokov neriesili tu istu situaciu.
Ja sa opytam tiez....poslala by si svojho syna, muza bojovat a vrazdit ludi, aby tvoj prezident ziskal kus uzemia?
@kremlicka250 takze tvoja odpoved je, neposlala by si svojho syna, muza a rodinu aby bojovali za tvoje uzemie a odisla by si. Radsej ako by si sa vzdala a mozno zila v mieri v svojej domovine, by si usla. Takze i tak by si stratila vsetko, vzdala by si sa i tak vsetkeho. A za teba by umierali ini. Lebo sice uzemia by si sa vzdat nechcela, ale ani za neho bojovat. Hm. Ok, aj to je odpoved. Ja nie, neposlala.
A ze ludia umieraju, lebo sa nechcu vzdat? Ved je to pravda, ci nie? Samozrejme ze je to na nich. Je to ich rozhodnutie.
A mozes si byt naprosto ista, ze vojna nie je len o kuse uzemia, ktore rusi chcu ovladat.
@kremlicka250 bojoval niekto z tvojej rodiny vo vojne? Môjho dedka zmrzacila mína. Môj muž je bývalý vojak. Bol vo vojne. A nie nikto nechce dobrovoľne bojovať niekoľko rokov. Už pol roka je mega únavné. Niektorý Ukrajinci sú na bojisku vyše roka bez prestávky a veľa krát s obmedzením množstvom munície a podpory. Toto je veľká chyba. Vtedy chceš aby to skončilo.A v hĺbke duše všetci vedia ako sa to skončí. Po miery prídu ďalšie úmrtia.
Tak či tak o tom nikdy nerozhoduje obyčajný Ukrajinec, Slovák či Čech. Vždy o tom rozhodnú taký ktorý na to bojisku ani nie sú. A rozhodnú na základe moci a peňazí. Tak to proste chodí. Čo chce jednotlivec nie je a nikdy nebolo vo vojne podstatné.
@bosorkabb a to mi teraz ako pises nejaku novinku, ci ako, ze o vojne nerozhoduje vojak ? Suhlasim,ze nikto nechce vojnu, okrem toho kto zacal utocit a nechce prestat a ten kto dobrovolne posiela svojich ludi na smrt pre kus zeme...
Lebo keby ju nechcel, tak nezacne svoju 'specialnu operaciu'.
Tebe unika ale hlavna pointa toho, co ti hovorim. Kto zautocil na koho? Kvoli komu tu ti ludia umieraju? Pre hoho umieraju ti Ukrajinci? Oni vtrhli do Ruska a zacali vrazdit?
A ano usla by som, lebo my Slocaci sme proste posrany narod , co sa v telke bije do hrude a hra na narodovcov ale keby pride na lamanie chleba, tak vsetci ujdu a po ceste este okradnu aj suseda.
Nebudem ti tu pisat zvasty, ako by som branila Slovensko, lebo je to loz. A narozdiel od nasich velkych narodnych hrdinov to viem priznat. A prave preto, sa mala Europa spojit a pomoct Ukrajine. A nie dristat o tom ,ako Ukrajina predlzuje vojnu. Aku vojnu, specialnu operaciu, nie?
Niektorym slovakom robi problem len pomoct utecencom z Ukrajiny a my sa tu hrame na hrdych Slovakov? Sme len vystraseni ludia, co radsej obetuju cudzie uzemie, ludi, len aby sa vyhli , nevideli a tvarili sa ,ze sa ich to netyka.
My nemame ani zrnko ukrajinskej bojovnosti v sebe.
A svoje deti by som bojovat neposlala, sym ma 3 roky a manzel nie je Slovak.
Tak v nasej rodine istava uz len posrata Slovenka🙂
Tak mocnosti sa hrajkajú ako na šachovnici a my sa tu bavíme, čo by sme urobili a čo nie. Za Slovensko sa obetovať, to snáď nie😂 Akurát, že by sa bojisko presunulo ďalej a ďalej. Takže odísť sa dá jedine na iný kontinent, či inú planétu, čo je samozrejme blud. Keby sme sa zjednodušene pozreli na konflikt, tak je to jasné, Rusi sú na cudzom území. Ale ono to nikdy nie je jasné a nič nevieme. Prečo sa to stalo, a čo sa deje to sa nikdy nedozvieme.
@kremlicka250 to je inak super. Ty priznavas ze si pos.ata, ale nadavas ostatnym slovakom ze nemaju stipky bojovnosti v sebe 🙈. Ved si to po sebe precitaj🤷♀️. Ty chces, aby ukrajinci bojovali o svoje uzemie, kritizujes tych co im hovoria aby sa nejakych uzemi vzdali v prospech mieru. Ale sama nemas chlapa co by za tvoju domovinu bojoval. Neverim, ze jedina co tu vykrikuje, ze s rusmi treba len bojovat, dodavat zbrane ua, keby zila na ua ochotne svoje dieta a muza odovzda a hrdo ho posle do boja. Neverim
Stale mam obavu zo zväcsenia konfliktu, ale to ako sa bojisko hybe slimacim krokom -po prvotnom postupe Rusov- obrazne 2 dediny zaberu Rusi, 1 Ukrajinci ziskaju spät, potom utok na nejake energeticke zariadenie atd. Plus sa Rusom stale predlzuje logisticka podpora cim hlbsie ides, tak ta vojna ma najv. pravdepodobnost skoncit rozdelenim Ukrajiny tak, ci tak. Putin len potrebuje pre svoje ego vyjst ako vitaz a pri Trumpovi ako prezidentovi ma na to sancu ( aj on ma chutky Gronsko) cize je tu moznost ze z Putinovej strany bude väčsia ochota ukoncit to s uzemnymi ziskami plus zmluvy ako nepovolenie vstupu Ukrajiny do NATO. Ale EU s tym suhlasit nebude - Nemci hlavne - sa vyjadrili, nejak v zmysle, ze nepodporia mier ak Ukrajina pride o uzemia.
@gribka1 napisal som to na margo toho, ze sa tym ta situacia zas neuzavrie a bude napätie v ovzdusi z vysledkov. A prave tu v Europe. Amikom to je jedno.
Kazdopadne ci chces ci nie Nemci maju co k tomu povedat z hladiska aspon akej takej kvapky sily z Europy, narozdiel od statov ako V4( i ked Polsko silnie) Balkanskych statov, ci nejakeho Portugalska, Holandska, ci Rakuska.
@liv1 nehovorim, ze ukrajina ma nechat zabijat svojich ludi, ale ze sa ma europa spojit a pomoct jej. Nekazem nikomu posielat svojich manzelov a deti bojovat. Ukrajina sa sama rozhodla, ze chce chranit svoje uzemie. Hovorim o podpore, nie ze maju ukrajincov za vlasy tahat na bojisko, rozumies ten rozdiel?
Ty rozumies, ze keby sa niekto rozhodne zautocit na SR tak je z nas mastny flak? My sme samy o sebe zrnko v piesku.
A polka Slovakov sa tvari, aka sme my samostna krajina a nepotrebujeme EU a este sa aj z toho vytesuju.
Ano, mame to stastie,ze sme v NATO, tak sa nam dobre cusi doma v teple obyvacky a nadava na to, ako niekto posiela zbrane ukrajine aby sa branila a chudakov Slovakov okradaju ukrajinci.
Ty sa tu chytas slov, ci by som poslaka svojho syna na smrt? Nie neposlala by som 3 rocne dieta s detskou pistolou na bojisko. Podporit sa da aj inak , ako posielat svojich manzelov bojivat na Ukrajinu.
Ty keby vidis, ze sa decko topi a nevies sama plavat, nepodala by si mu aspom palicu, nech ma nejaku sancu sa zachranit?
Ci by si tomu ,kto ho tam sotil povedala, juj, uz to nerob, prosim ta?
Nechapem preco tu pleties veci o posielani mojho muza a dieta bojovat. Moj muz ani dieta nie su vojaci.
Ty pojdes operovat niekomu koleno, ked si skalpel v ruke v zivote nedrzala?
Za druhe, nenadavam Slovakom,ze nemaju bojovnost v sebe. To nie je nadavka,ale fakt . Tak to je, ako narod nemame v sebe bojovnost. Nadavam na to, ze ked uz sme samy ako narod posrany, nie sme schopny ani len pomoct tym, co tu bojovnost maju. Opakujem, stale tym nemyslim,ze mas poslat bojovat svojho muza na Ukrajinu. Pomahat sa da aj inak....pozri si prispevky ludi, ked sa robila financna zbierka Ukrajine.
Kazdy druhy koment, a mne sa kto vyzbiera? A len nas vyuzivaju. Vdaka nim sa mam naprd....
@gribka1 To je jasne. Politicka klasika rozdeluj a panuj. Amici nepotrebuju jednotnu silnu Europu, ale ani vojna tu by nebola ok( myslim keby cela Europa upadla do vojny), aby obchody fungovali, sem tam hodia cla, hlavne predaju draho svoje produkty/sluzby. Im staci vzdy podporovat (politicky) niekoho a ku niektorym mat iba zadne vratka otvorene a sem tam priliat do ohna ked treba.
@kremlicka250 Rusko je agresor a vždy bol. Ale má lepšiu pozíciu ako Ukrajina. To sú fakty.
USA sa len hrajú že chcú pomôcť a to od začiatku. Prečo váhali s pomocou? Prečo mali podmienky použitia zbraní?
Európa je slabá a to vyhovuje nie len Rusku ale aj USA a Číne. Tieto mocnosti rozhodujú.
Keby Európa neriešila blbosti tak je situácia iná. Ale nie je.
Viac je zbytočné písať.
@kremlicka250 celý pricetny svet zbroji , Poľsko zvýšilo investície do obrany , Švédsko&Fínsko vstúpili do NATO a Slovensko ..... Na čele krajiny bezcharakterna žumpa, žiaden z nich by tu neostal ako zelensky , keby máme tanky za hranicami .. medzi prvými by boli v Dubaji , ale poďme kydať a rovno vystúpiť z NATO 🤢

@liv1 opakujem moja obezita nenakazi sestricky a doktorov, ktori kvoli mne nebudu moct osetrit tych ostatnych...
Ze niekto niekoho stoji peniaze neriesim, riesim to to, ze neohrozujem umyselne zdravie ostatnych.
Je rozdiel, ci clovek , ktory vie ze ma AIDS ma dobrovolne nechraneny sex a nikomu to nepovie a rozdiel ci clovek s AIDS pouzije kondom. Viac polopate to neviem uz vysvetlit.
K tomu druhemu komentu, sa vyjadrit viem.
Neviem ,co by urobila Biden alebo Harrisova. Ale viem predpokladat, ze by si isto nesli privlastnovat Gronsko, rozdelovat si s Putinom europu a nemali by v plane v Gaze stavat rekreacne strediska.
Myslim, ze to vies aj ty.