icon

Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?

14. feb 2025

Co si myslite?

stanulienkat
21. feb 2025

Ukrajina nie je ako Svajciarsko pri ich nerastnom bohatstve, pretoze ich bud niekto drancuje, je tam velka korupcia, ...milon dalsich veci. U nas by sa dialo to iste, aj keby sme tu na Sk mali ropu.
Otazka:Ruzzko ma tiez bohate nerastne naleziska. Preco nie su ako Svajciarsko??? Lebo to tam tiez rabuje par oligarchov na cele s Putinom. Je to obrovska krajina a chudobna. Nie je to paradox? Malokde su take rozdiely medzi chudobou a bohatymi. Snad tam stredna vrstva ani nie je.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat takze ke tam korupcia coze su to taki isto zbojníci ako Rusi .Je to na hanbu ze nevedia ten potenciál využiť.V takom Nórsku by sa to nestalo,preco,?A nezastaviteľný sa tych zbojníkov.Treba sa na to pozerat realne ,nie ze sa bude stale ta zbojnícka krajina lutovat.

eva8
21. feb 2025

Aj my sme teda zbojnici ako Rusi

stanulienkat
21. feb 2025

Neporovnavaj postkomunisticke staty s vyspelymi zapadnymi ekonomikami. V mnohych Africkych krajinach maju tiez bohate naleziska cohokolvek a pozri aka je tam chudoba. Ludia tam mru od hladu a ich prezidenti sa valaju v diamantoch. A myslis, ze keby to bolo u nas, ako by to dopadlo?? Nikdy nebudeme napr. ako Norsko. Mame inu mentalitu, je tu roky korupcia, zlodeji, zla vlada, robime stale zle a populisticke rozhodnutia. Sme taka mentalita. Kazdy sa chce mat dobre, ale nic pre to neurobi. Stale volime populistov, zlodejov,vrahov. Sme bohuzial blizsie k tej chorej ruskej mentalite a nature. Zrejme 40 rokov komunizmu a ruskeho nadvladia urobilo svoje.

autor
21. feb 2025

@eva8 ved sme aj my,lenze narozdiel od Ukrajiny a Ruska nemame take bohatstvo.Takze ten herec nech sa po vojne sústredí na korupciu a zameria sa na reformy,co ale nerobil rad,ako o nom vravel Miklos.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat Ale preco to tak je,preco sa to nezmeni?Mne nie je luto Ukrajiny lebo je to tiez skorumpovaný stat.A Ukrajinci v Nemecku len naťahujú ruky a vozia sa na drahých autách,mam tam znamu co zije v De a robi na dobrej pozícii,ona napriklad tvrdi ze Ukrajinci su horsi ako Syrcania,ze ti aspon robia ale Ukrajinci su pre ni mafiáni.Samozrejme su vynimky a bla bla ale v principe je to tak.

stanulienkat
21. feb 2025

Vieš čo?? Ja som veľmi alergická, keď začne niekto rozprávať o tom, na akých autách sa vozia ukrajinci a aké majú značkové oblečenie. Je to neskutočne primitívne, úbohé. Neviem či im ľudia závidia. To, že je to skorumpovaná krajina (aj Sk je), nedáva nikomu nárok na to, aby tam vraždil, zabíjal, znásilňoval a bombardoval. Nikomu na svete to nedáva právo!!!!!!!!! Nech by sa všetci vozili aj v Maserati a nosili oblečenie od Dolce a Gabbana. Ti, co im to lezi v zaludku-sú to úbohi, primitívni a závistliví ľudia. Keby som ja utekala odtiaľto, tiež by sme išli na drahom v aute a tiež by som mala oblečené značkové veci. Co to o mne vypovedá??? Ze má nejaký sysry ruzxky chuj rozprávo ma zabiť, znásilniť?? A práve kvoli takýmto ľudom je Slovensko tam, kde je. Prízemnosť, primitívnosť, závist, hlúposť a hrubosť presne toto vystihuje priemerného Slováka. A preto sa nikdy nebudeme mať v tejto krajine lepšie. Ua nie sú horší ako syrčania. Kamarátka zrejme bude tiež nejaká zakomplexovaná p***. Samozrejme, že sú ukrajinci ako ostatní ľudia -aj dobrí aj zli, aj vrahovia, aj samaritani, zlodeji, aj pomáhajú aj sú vzdelaní, aj sú hlúpi.... tak ako všade inde na svete. Ja ich ľutujem kvôli tomu, že ich krajinu a ľudí drancuje jeden diktátor. KTO mu dal toto právo??? My tu máme tiež zamestnaných ukrajincov na pozíciách, ktoré iní ľudia nechcú robiť -upratovačky ,zdravotné sestry, sanitárky, automobilky, predavačky a a ešte som sa nestretla so zlou reakciou. Ak sú poctiví ľudia, ktorí si robia dobre svoju prácu, ... samozrejme že sa nájdu aj ľudia ktorí naťahujú ruky a zneužívajú systém. Tak ako aj plno Slovákov A páči sa mi, že nejaká zakomplexovaná Slovenka, ktorá išla robiť do Nemecka sa tam teraz rozťahuje. Ju tam majú na takej istej úrovni, ako tých ukrajincov, tak nech si kamarátka o sebe veľa nenamýšľa. Trochu empatie by jej tiež nezaškodilo. Ja podporujem a porovnávam ukrajincov podľa terajšej politickej situácie, čo tam majú. Nebudem porovnávať to, akí sú ľudia alebo V akom štáte žili. Áno, ukrajincov sme mali vždy niečo ako menejcenných, bola tam korupcia, pašeráctvo, je to chudobná krajina a o trochu zaostalejšie ako sme my. Ale zase sa pýtam-KTO dáva to právo niekomu tam vraždiť, alebo narokovat si na ich územie?? Nie, nedáva!!!

autor
21. feb 2025

@stanulienkat len maju robit s nie naťahovať ruky.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat mne Ukrajiny vobec nie je luto,podla mna nie je moc horsia od Ruska,obe krajiny na rovnakej urovni,len kradnúť a pre ludi nic nerobiť.A cies co nevh sa tato vojna skonci aj nech si Putin vezme to co chce,ved namoniec aj Ukrajina pobrala uzemia ktore jej nepatrili.Dejiny sa opakujú,

stanulienkat
21. feb 2025

Ved aj robia. Ty by si nevyuzila v takom Svajciarsku prilezitost? Vyuzila. A plati to Eu. Neboj sa, tebe nikto od huby neodtrha. To je ta slovenska malost, zavist a ubohost. Ktore uzemia ukrajina zabrala?? Povedal Fero v krcme?? To by sme mohli ist do Rimskej rise a zistila by si, ze sme taliani. Mohli by sme ist i ym smerom a zistila by si, ze slovaci su nemci, alebo madari. Keby si vsetci zacali narokovat na uzemia spred 1000 rokov, zistila by si, ze sme ani neexistovali.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat s mna vytaca fakt ze maju bohatstvo a oni z z tohi este kradnú,su skorumpovaní,presne Ko Rusi,nieze ny sa snažili mat sa lepsie ale oni to rozkradnúť 5x horsie ajo Slovaci,sa necudujem EU ze taku krajinu nechce.

stanulienkat
21. feb 2025

Preco ta vytaca, co si robi cudzia krajina svojom uzemi? Vytacalo ta aj to, ze ta Rus okupoval a vladol ti 40 rokov? Ty poznas aj historiu, alebo papagajujes reci od vas z dediny a z krcmy?? Ceskoslovensko bolo pred vojnou svetova ekonomika, boli sme rozvinuta ekonomika, ktora slapala. A potom nas prisiel oslobodit rus na tankoch a boli sme v riti. Keby sme tu tu haved nemali, tak sme mohli byt druhe Svajciarsko. Trosku si to dostuduj, dovzdelaj sa, bud trochu empatickejsia a menej zadubenosti ti prajem.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat ja som chodil do zahraničia ale nic som nemala zadarmo napriklad o to ani nejde,nejde ani o to ze im treba pomoc ale nemusia to zneuzivat,mohli by byt vďační,co aj su.Ale cudujem sa ze maju bohatú zem a proste ju tak zlumpuju,proste babraci a tak to je,my a celkovo ukrajina Rusi sa nikdy nedosiahneme taku uroven ako severské krajiny aj ked šance su rovnake.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat my druhe svajciarsko?Nikdy ved tu Rusi nie su od 89 ci kolko a kde je to Svajciarsko?

stanulienkat
21. feb 2025

Vidis...v tvojej zadubenej slovenskej mentalite ti nepomohlo ani to, ze si pochodil zahranicie. Mentalne si stale v ....
Tak ako u mnohych slovakov. Preto tu nikdy nebude druhe Svajciarsko.
Este si mi nepovedala, ktore uzemia obsadila Ua.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat no dobre a teraz preco Ukrajina nie je druhe Svajciarsko ked na to ma podmienky?

stanulienkat
21. feb 2025

AKE UZEMIE ZABRALA UKRAJINA??? HALO!!! ODPOVEDZ MI.
Ty si bud troll, alebo neskutocny bl..b. Dufam, mas aspon zakladne vzdelanie. Sorry, ale naozaj ti treba vysvetlovat zakladne veci? Tiez neviem, preco sa pustam do diskusie s ludmi, ktori nemaju zakladne vedomosti a aspon priemerne IQ.🙂

eva8
21. feb 2025

Zamerala si sa na to Svajciarsko. Zrekapituluj minulost. Meciar sluboval Svajciarsko zo Slovenska. A boli vrazdy horsie nez v Taliansku mafiou 😔
Preco u nas aj napriek eurofondom nemame trosku iny "svet"? Len sem- tam sa vyuzili, poznam, kde pomohli.

eva8
21. feb 2025

Ukrajiny ti vobec nie je luto.
Kto mysli na ludske zivoty?

autor
21. feb 2025

@stanulienkat tak napriklad Ukrajina povodne nebola velk ale vela územiu jej dalo Rusko.

autor
21. feb 2025

@eva8 nie.

autor
21. feb 2025

@eva8 ukrajina nie je tam kde je vinou Rusk ale vlstnou neschopnosťou.

stanulienkat
21. feb 2025

Takze Rusko dalo? Alebo si Ukrajina ukradla, privlastnila???? Alebo od Ruska DOSTALA?? Tak si neser do huby.

Aj my sme tam, kde sme-len vlastnou neschopnostou.
Teba podla mna niekto plati z ruzkej strany. Takto blby nemoze byt nikto.

autor
21. feb 2025

@eva8 mohli budovať stat,nekradnúť a mohli by tlaku Ruska odolať,ale asi to nemaju v nature,na prvom mieste im ide o to sko rozkradnúť co sa da.Mali sa zamerať na obranu ak vedeli ze maju takeho suseda ktory si nárokuje na ukrajinu.Mali robit kroky a nie rozkrádať uzemie a potom plakat.

autor
21. feb 2025

@stanulienkat krym darovalo Rusko Ukrajine,Zakarpatská Rus?Ako to bolo s nou?

eva8
21. feb 2025

@stanulienkat na Ukrajine bola mafia, este pred napadnutim.

eva8
21. feb 2025

Slovaci byvajuci blizko hranic chodili bezne na Ukrajinu nakupovat (tak ako sa chodilo do Polska, Madarska, aj Rakuska) A aj sa lyzovat, ci na dovolenku

eva8
21. feb 2025

A Slovaci mali byt vyhnani z nasho uzemia...

stanulienkat
21. feb 2025

Ale preco ta trapi, co robi a nerobi cudzi stat?? Ty si sa ako pricinila k rozvoju Slovenska??? Volila si zlodejov, vrahov a mafianov. A teraz tu mudrujes. Nechaj cudzi stat, nech si robi, co chce. Putin sa tiez stara, do coho je mu velke hovno.

stanulienkat
21. feb 2025

@eva8 ja viem. Ved opisujem realie v predchadzajucom prispevku. Aj nam sa tu po revolucii rozpinali mafie z Balkanu, Ruska, aj nasi. A mali nas prist madari "denacifikovat"?? 😁