icon

Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?

14. feb 2025

Co si myslite?

autor
21. feb 2025

@stanulienkat mna to neovplyvňuje len by som spomenula ze (nejdem si zastavať rusko) ani ukrajina nie je taka uzasn.Je zaujimave ako sa ru snažíte ukrajinu ochraňovať pred agresorom ale napriklad v pripade palestina zida,si zastavate agresora,kedze zidia tiez obsadili cudzie uzemie a vsetci im to dovolili a dokonca aj teraz sa zidovsky stat obhajuje,ale v pripade ukrajina rusko uz je rusko ahresor(co je) len ale dva metre sa používajú.

gribka1
21. feb 2025

Presne toto zmýšľanie, že kedy koho bolo, komu patrilo, kto kedy územie ukradol, vybojoval či daroval sa pevne drží v mozgu ľudstva. Nikdy sa preto vojny neskončia. A pridržanie jednej či druhej strane, kde každý má svoju pravdu, to je skôr viera v čo veríme, že kde je podľa nás spravodlivosť, či nespravodlivosť. Až keď sa s tým prestane a každý si bude zveľaďovať svoje územie, obchodovať s inými v mieri a bez pokryvenej histórii, potom možno bude svätý pokoj.

eva8
21. feb 2025

Kto sa zastava agresora v pripade Gazy? 🙃 Tema je o ukonceni vojny na Ukrajine, nie v Gaze. Tak, ako Trump chce vyuzit Ukrajinu, chce postavit letoviska v Gaze. Vivat Trumpove plany. Vytazit zo situacii, ved Amerika the first. Trump financne podporuje jedine Izrael

sevrin
21. feb 2025

Anonym to keď takto uvažuješ, že židia obsadili cudzie územie (palestíny), tak mi prichádza mdlo, ak nás zo Slovenska začnú vyháňať potomkovia Keltov. Podľa tvojej logiky majú na územie Slovenska väčšie právo ako my.

eva8
21. feb 2025

Mohli na Ukrajine studovat, budovat a rast. Samozrejme. Preto bol Majdan. A nasledky vidime

sevrin
21. feb 2025

Jednou z "mierových podmienok" ktoré navrhuje rusko, je stiahnutie vojsk NATO z Bulharska, Rumunska, Maďarska, Slovenska, Poľska a Pobaltia.

Je potrebné zdôrazňovať, čo to bude znamenať pre budúcnosť v tom ficoidnom štátiku?

autor
21. feb 2025

@sevrin prave ze nemaju,tak ako nemaju co zidia hldat v Palestine.

autor
21. feb 2025

@eva8 neviem co bol ten Majdan.

eva8
21. feb 2025

Euromajdan (majdan po ukrajinsky namestie) - protivladne protesty zacali v novembri 2013 v Kyjeve, v aprili 2014 vypukli nepokoje (vojna) na Donbase, nasledne boli vyhlasene (vznikli) samozvane republiky Donecko a Luhansko, potom bol anektovany Krym a vo februari 2022 podniklo Rusko "vojensku operaciu na Ukrajinu za ucelom denacifikovania a demilitarizacie Ukrajiny".
A potom vznikali rozne konspiracie a domyslance

eva8
21. feb 2025

Anexia Krymu - februar 2014, ked sa nic nedialo, tak si Rusko zacalo narokovat na Donbas.

gribka1
21. feb 2025

@sevrin Už to opravili, povedali to v roku 2022 nie teraz

autor
21. feb 2025

@eva8 Ten Krym dalo Rusko Ukrajine,potom si ho vzali,ano nemalo…ale tu zidia sa nastahovali a obsadili cudzie uzemie ,kde zili obyvatelia tisíce rokov ak nie viac a cely svet s tym suhlsil.Co z toho je spravodlive?

eva8
21. feb 2025

Uz vies, co je Majdan?
Mozes apelovat, aby bol Krym vrateny Tatarom 🙃 .
Kludne mozes zalozit diskusiu o genocide Palestincanov. Na rozdiel od Iztaela ich chce Trump "len" presidlit.
Vies, co ma Gaza a Ukrajina aktualne spolocne? Pocudovanie nad volbami...

Pre istotu rozpisem: Palestina nie je uznana ako stat, teda volby nemozu prebehnut.
V Ukrajine je vojnovy stav, teda opetovne volby prezidenta nemohli prebehnut, darmo Trump zavadza.

A dalsie pojitko som uz spomenula - vytazenie kapitalu zo situacie Trampom.
Nerastne bohatststvo Ukrajiny a uzemie Gazy
Mozno sa uplne mylim, lebo podla predstavitelov EU - najdes clanky na internete- usa dava stale ine info. T.j. kazdy hovori nieco ine

eva8
21. feb 2025

Vazne ma zaujima, odkial cerpas informacie? Zo socialnych sieti?
Velmi ma totiz prekvapilo, ze si nezachytila, ze Majdan vyvolali ti isti Gruzinci, ktori planovali v sucasnosti prevrat na Slovensku ich organizovanim a ucastou na demonstraciach

autor
21. feb 2025

@eva8 mandát bol davnejsiw led som to tak neriesila.Ale to je to iste aj zidia sa obhajujú ze maju narok na tu zem kedze tak zili pred 2000rokmi,to si mozme aj my nárokovať na zakrpatsku Rus a ti tataro na Krym ako aj Maďari na Slovensko.
ja skor cital diskusie ,o štáte Izrael sim si prečítal velmi do ru knihu a ukrajinu a Rsuko neslwdujem skoro vobec.

autor
21. feb 2025

Ved nech Trump predišli zidov preco chce Palestincanov??

sevrin
21. feb 2025

Anonym Tu máš niečo na doplnenie vedomostí https://sk.wikipedia.org/wiki/Židovsko-rímske_v...
Dokonca aj Ježiš bol žid
a Mojžiš židov priviedol do Judei niekedy vyše 1000 rokov pred naším letopočtom.
Kde máš akých Palestínčanov?

vevesh
21. feb 2025

@sevrin no tak sa treba tiez dovzdelavat, palestinci pochadzaju z filistincov, ktory tam byvali uz v 2 stor. p.n.l.

eva8
21. feb 2025

Preco tu pletieme Palestinu? Zalozme novu temu, kedy sa skonci vojna v Gaze a na Blizkom vychode?

sevrin
21. feb 2025

@vevesh však hej, doteraz im to nevedia zabudnúť ako Dávid vyplieskal Goliáša.

eva8
21. feb 2025

Majdan naposledy spomenula koalicia po odvolavani Fica, co je nedavno.

Prehlad o politickej situacii neziskas v diskusiach. Sleduj spravy, a ak ta nieco zaujme, gugli.
JPP skor prinasa prehlad o naladach v spolocnosti

autor
21. feb 2025

@sevrin a co?aj Rusi mali ukrajinu to znamena ze si ju teraz mozu vziat tak ako to urobili zidia Palestincanom.A Mojžiš sa narodil v Egypte😲

autor
21. feb 2025

@eva8 pretoze su dve vojny,na jednej strane sa víta spravanie agresora voci slabšiemu a na druhej strane zasa sa agresor odsudzuje.Ze vy co tu bojujete za Ukrajinu na druhej strane sa pozerate na taky istý konflitk inak a ste na strane agresora-zida vs palestina.Naozaj ako sa ludia vedia manipulovat.
Ja len uvažujem preco Ukrajina svoje bohatstvo nevedela využiť lepsie a ludia kt ziju v Ukrajine preco s oju krajinu nezveladovali.

eva8
21. feb 2025

Nie, nevita sa spravanie agresora ani v Gaze. Sleduj spravy. Na Netanjahua je vydany zatykac.
Samozrejme, ze bol vseobecne odsudeny utok Hamasu a ziadaju sa zajati Izraelcania spat

sevrin
21. feb 2025

Anonym ty si nepostrehlo, že ja píšem o tom, že robiť si nároky na nejaké územie len preto, že sa niekto pred 1500 rokmi vyčúral niekde za kríkmi, je úplne scestné.

A čo sa týka Gazy, to máš tiež trochu popletené, Izrael reagoval na masaker zo 7. októbra, keď militanti prerazili bariéry a zmasakrovali takmer 1200 prevažne civilistov. Nespomínam si, že by Ukrajinci podnikli nejaké útoky na ruské územia s cieľom pozabíjať čo najviac rusov ako sa to Putin snažil v propagande obhajovať a keď to nezaberalo tak začal splietať niečo o tajných laboratóriách a podobné dristy.

autor
21. feb 2025

@eva8 lenze zidia nemaju mat ziadny zidovsky stat tu nejde len o Netanjahua.Oni im ukradli zem,preto si tam nepokoje dodnes,a cely svet to schválil,teraz to robi Rusko a cely svet je proti,preco to tak nebolo pri židoch?

autor
21. feb 2025

@sevrin Lenze tu nejde len o súčastnosti.

kremlicka250
21. feb 2025

Nie vsetci , ja napriklad suhlasim s tym, ze Izrael ( sefko) sa chovaju ako zmrd v tomto konflikte a je mi z toho rovnako nagrc ako aj z toho ,ako sa Rusko zachovalo v Ukrajine. Ale najviac je mi luto ludi, ktorym ide o zivot aj za tych, ktori ich podrazia .
A zacinami mi byt uplne najviac zle z Trumpa, ktory si chce v oboch tychto konfliktoch naplnit vacky a je mu uplne ale uplne jedno, kto kde zomiera, hlavne ze ma on plne gagor.
Ale predsa, mozno to o chvilu pocitime na vlastnej kozi, ved sa predsa ako pravy narodiar treba tesit z destabalizacie Nato a EU....katastrofa

sevrin
21. feb 2025

@kremlicka250 sociálne siete príliš nesledujem, ale pamätám ako ficoidní proruskí dezoláti bliakali na Bidena a USA, ako oni vlastne vyvolali vojnu, lebo ju chcú ekonomicky vyžmýkať. Teraz by ma zaujímalo, čo bliakaju na rusofilného Trampa. Ale predpokladám, že teraz im už ani trochu nevadí, že USA chcú vybrakovať celý Donbas,

kremlicka250
21. feb 2025

@sevrin teraz to volaju " mier ".