Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?
Co si myslite?
@kremlicka250 odpoviem : nič .... Pre svojich ľudí : neúmerne veľa , za ním nie je absolútne nič a už zneme plody jeho "práce" . Neviem o žiadnej reforme ,projekte , detské prídavky bolo roky 20 eur , dôchodky zvyšoval pomaly o nanocenty
@kremlicka250 zviditelnil Slovensko a cez pandemiu polarizoval slovensku spolocnost.
@sevrin ale servinko a co Meciar?
@bosorkabb neporovnavam zivot v Cine a EU.
Co sa tyka zelenej energie, podla mna je sila v jadre. Preto odstavenie jadrovych elektrarni nebolo stastnym riesenim. Ale nachadzaju sa nove zdroje energie,
nemyslim tie veterne mlyny, to tiez nie je riesenim. Rozne fuzie a pod.
Vychodne sSlovensko je prve vo vodikovej strategii. Len to treba dotiahnut. Treba davat pozor na prirodu.
No nevidim to ruzovo. Ukrajina padne, russi povzbudeni beztrestnostou a napadmi uzitocnych idiotov v USA, si zacnu narokovat aj na dalsie uzemia. NATO nam uz bude akurat na dve veci, na figu a na nic.
@sevrin upadok Slovenska zacal privatizaciou a rozpredavanim strategickych podnikov. Po obdobi mafie, Miklosko apeloval na utahovanie opaskov a dali sme to. Skoda, ze padla Radi ovej vlada. No a Fico, akoby sa riadil pravidlami socializmu. A odhalovanie "hospodarenia s peniazmi" stalo 2 ludske zivoty. Po navrate sluboval (na rozdiel od Dzurindu) zlacnenie potravin a nastala konsolidacia. Opat sa realizuje v "svetovej politike". Nemysli na jednotlivca, ale na velok.
@eva8 presne tak.Jediny kto mal na Slovensku rozum a vízie bol Miklos,potom uz dlho nik a doteraz nic….nevidim to ani v opozícii žiaľbohu.Snad nejaky Hero sa objaví este.🤧🙏
@eva8 ale ja netvrdím ze nemáme dávať pozor na prírodu. Ale máme mať aj zdravý rozum.
Ja nepíšem o živote v Číne. Ale o ich ekonomike, pumpovani peňazí do nej, pracovných podmienkach. Životné prostredie majú Číňania u prdele. Preto ich netrápi žiaden Green deal. Preto tak valcuju EÚ. Dokážu vyrobiť lacnejšie oveľa lacnejšie, majú lacné energie a tak konkurovať cenami.
Lenže pre EÚ je to veľký problém.
Jadro je super len keby to pochopila aj EÚ.
Bez zdravej ekonomiky nemôžeš mať super armádu lebo nemáš prachy. A tak je to aj v iných odvetviach.
Lenže v Európe máme politikov reči nie činov.
Musk poprel správy o vypnutí Starlinku
Elon Musk poprel správu Reuters, podľa ktorej sa USA vyhrážali Ukrajine vypnutím Starlinku.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/minuta/23454203/musk-poprel-...
@autor
pisala si o Palestine. Otvorila som temu, pretoze som natrafila na 2 zaujimave linky. Tu je ta tema, mozes citat, pripadne sa zapojit
https://www.modrykonik.sk/forum/politicke-spektrum/anexia-palestiny-2/#comment-88841987
"Perlicka"
Matka ruského vojaka bojujúceho vo vojne proti Ukrajine dostala na súde v meste Kurčatov na západe Ruska pokutu 30-tisíc rubľov (približne 320 eur) za kritické vyjadrenie o vojne v internetovej diskusnej skupine. Tridsaťdeväťročná žena sa podľa súdu dopustila "diskreditácie" ozbrojených síl, za čo v Rusku môže hroziť aj väzenie.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/742754-mat...
Čo bude ak Ukrajina nebude mať dodávku zbraní a zvíťazí Rusko ? Kto bude ďalší na rane ? Slovensko ? Nebojíte sa že Rusko po výhre nad Ukrajinu pôjde po nám ?
@marinka70 nebojim sa.Lebo mi to nepride realne.
Prečo ? Áno patríme do NATO ale nesplname to čo máme, a Kaliňák sa v jednej diskusiu vyjadril že ak by nám také niečo hrozilo že agresorovi sa nebude brániť, že rus príde, rus odide.
@marinka70 ja tomu neverim
@marinka70 Rusko na nas vojensky nezautoci. Sme v NATO, aj ked je to v sucasnosti rozne. Mame u nas vojska usa.
Putin chce uzemia byvaleho ZSSR. A potom mozno vymenit americke vojska na uzemi Slovenska za svoje 😉
Jedinou hrozbou by boli zbludive strely na vychod Slovenska, ak by sa konflikt rozsiril k nasim hranicia. Bez zbrani sa Ukrajina bude musiet vzdat.
Otazka vyvstava, co bude, ak Macron a Velka Britaniu poslu mierove vojenske sily na Ukrajinu. Ako zareaguje Putin? Vojakov vyslu az po uzavreti mieru. Na udrzanie mieru
@marinka70 najprv by iste zhltol Moldavsko- to nie je nikde a maju tam svoju 5 kolonu. Pätolizacov Svk a HUN by si nechaval ako zalohu na dezinformacie a podlamovanie spoluprace v EU. Ale to su len moje tipy. Realne ak by zhltol Ukrajinu a Moldavsko musel by asi dlho cakat kym by si trufol ist dalej. Ekonomika, zranení, mozna partizanska vojna Ukrajincov, viazalo by mu to veľa jednotiek, logistika, mnoho by bolo poniceneho na Ukrajine, musel by dovazat. V Europe sa tiez zbroji a asi sa este zvysi zbrojenie kvôli Rusku. 😕
@eva8 tiez si myslim, ze to bude rusi verzus europa. A tiez si myslim, ze povodny plan rusov bojovat s europou nebol, ved sa mal spustit norsatream 2, rusi z nas mali slusny prijem a mohli mat este viac, atd. Ale eurospki lidri sa nechovaju, ze by chceli mier, resp. o com to teraz vlastne je? O ukrajinskych zdrojoch? Alebo o ruskych zdrojoch? Az tak su zaujimave, ze sa o nich “biju” usa aj anglicania, francuzi? Kto potrebuje aby vojna pokracovala a preco? Naozaj si myslia ze nad rusmi zvitazia? Naozaj si myslia, ze sankcie niecomu pomozu? Europe? Ach neviem uz ja. Je to ale smutne kde sme skoncili a aj kam sa zenieme kazdym dnom. Uz mi je zle to vobec sledovat

@eva8 Rusko vždy bralo. Územia, financie, vojakov. A nie je tomu inak ani dnes.
Každý mesiac počúvame ako už Rusko končí. A to už 3 roky. Stále dookola. A skončilo? Nie
Hádam nejdeš porovnávať Čínu a EÚ. V Číne pracuju veľa krát deti, dovolenka, pracovné právo a veľa iného je úplne iné skôr žiadne.
Dotácie ktoré Čínska vláda dáva do priemyslu vrátane elektrických áut je neporovnatelna s inými štátmi.
Green deal nie je len o elektromobilite predsa. Je to omnoho viac. Je to kopa iných vecí od priemyslu po biodiverzitu.
Čína nikdy neprijme podobné veci lebo by si poškodila ekonomicky. Ale áno jednoduchšie je to zvalil na elektrické autá.
Pre mňa za mňa nech sa vyrábajú. Problém však je že tým výrobcom stoja na skladoch.
EÚ sa buď musí zobudiť a naštartovať ekonomiku, následne obranu alebo sa časom stane zbytočná.