icon

Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?

14. feb 2025

Co si myslite?

eva8
3. mar 2025

@liv1 sankcie oslabili Rusko. Europa konecne dostala podnet konat, resp. sa zobudila. Nik nechcevojnu.

eva8
3. mar 2025

Slovensko by malo odmietnuť ďalšie peniaze pre Ukrajinu, vyhlásil Šutaj Eštok
https://www.aktuality.sk/clanok/Jlv1let/slovens...

kremlicka250
3. mar 2025

@eva8 Slovensko by malo odmietnut Estoka s Robom v prvom rade.

777januska777
4. mar 2025

@liv1 ešte niekto povie, že chcieť mier je prijať ruske podmienky, tak už aj ja budem agresívna. Mier chcú všetci, ale nik nechce kapitulaciu. Kapitulacia znamená pre Európu obrovskú hrozbu, preto vo velkom ukrajine pomáhajú. Lebo Ukrajinci teraz bojujú aj za nás. Takýto idiocky mier sme tu mali aj na začiatku 2 svetovej vojny.

liv1
4. mar 2025

@777januska777 nikto nehovori o kapitulacii. Nie ukrajinci nebojuju za nas. Je to len od pohladu. A nic z toho “nemuselo” byt. A mier mohol byt uz na zaciatku bez straty akehokolvek uzemia… to by niekto ale musel chciet

eva8
4. mar 2025

@liv1 ako a kedy mohol byt zabezleceny mier bez straty akehokolvek uzemia? Bez zvysenej straty zivotov ano, ale bez straty uzemia?

777januska777
4. mar 2025

@liv1 napriklad taki rusi by museli chcieť prví. Už som fakt na nervy z toho ako sa polemizuje o niečom kto začal a podobne blbosti. Fakty sú jasné, zomiera sa na území Ukrajiny a vždy na zomieralo na území Ukrajiny, ukrajinci su ti co trpia. Nič medzi tým nie je. Podpora a akékoľvek ospravedlňovanie toho co putin robí predlžuje vojnu, lebo dáva putinovi stale nadaj, ze ma šancu vyhrať. Takze aj ty predlžujes vojnu. Nebojis sa histórie, ze stojíš na zlej strane?

liv1
4. mar 2025

@777januska777 ano, museli by chciet prvi, ale nechcu. Takze co s tym “ideme” robit. Dalej to predlzovat. Praveze taki ako ty vojnu predlzuju. Uz tri roky tvrdia ze nad rusmi treba vyhrat. No, mozno ano, pocas, resp. po 3. svetovej, ked nas us necha v stychu.. tak mozno potom si povieme, juch, vyhrali sme nad rusmi ako dobre

liv1
4. mar 2025

@eva8 v Istanbule 22

vevesh
4. mar 2025

@liv1 aj skor, ale nevysvetlis....🤐🤐🤐

kremlicka250
4. mar 2025

@liv1 nemuselo, keby rusko nezacalo svoju "specialnu operaciu" ,tak nic z toho byt nemuselo veru. Mas pravdu.
Ani steata uzemia, ani mrtve deti, vdovy, mrtvi vojaci..

kremlicka250
4. mar 2025

@liv1 tak podla tvojej teorie...Rusko napadlo UA, ale co uz..hold stalo sa....neva
A ak sa Ukrajina brani, tak proste je Ukrajina vinna a predlzuje vojnu. Nepredlzuje ju nahodou ten, kto zacal utocit, neprestava utocit a stale planuje utocit?
To rovno mozes is obetiam znasilnenia hovorit, ze naco sa branili , nemuseli zbytocne trpiet ...

liv1
4. mar 2025

@kremlicka250 to si prave povedala ty. Nevkladaj mne nieco co som nikdy nepovedala. Ja hovorim, ze ak mi hrozi nebezpecie, mne, alebo mojej rodine, urobim vsetko preto, aby sa tak nestalo, alebo aby to nepokracovalo. Podla tvojej teorie ked pridu vrahovia do tvojho domu, budes ich stale dalej provokovat, utocit, aj ked mas minimalnu sancu, ale tvoja cest lebo bojujes. Ale ze ti zavrazdi muza, deti, ale hlavne ze cest a ved ON je ten vrah, on musi odist, on musi to a tamto. On je ten agresor. Asi nechapes, ze je uplne zbytocne v tejto chvili kto je ten agresor, lebo to je kazdemu jasne. Dolezite je, co urobia ostatni.

A navyse. Viac ako polovica ukrajincov by si zelala mier aj za cenu ustupenia nejakych uzemi. To len na dodatok. Lebo stale je to take “o nas bez nas”

kremlicka250
4. mar 2025

@liv1 ano, to je presne ten problem. Ked vojde do mojho domu vrah a agresor cela bytovka a ulica by sa mala spojit, aby ten vrah uz nikdy nevrazdil.
Tvojou teoriou mu teda necham svoj byt, ale zajtra zaklope ( vladtne vykopne dvere) tebe.
Este mi definuj slovo MIER v tomto konflikte. Lebo tu si pandrlaci ako Robo, Orban, Trump nejak pozmenili alebo zle vylozili slovo mier?
ked ti zavrazdim polku rodinu a vyhodim ta z tvojho bytu, je to mier?
Lebo myslim, ze tu narazame na kamen urazu. Co je mier? Je mier, ked niekto prestane byt male dieta po hlave, alebo je mier, ked sa to male dieta necha zbit?

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
liv1
4. mar 2025

@kremlicka250 uvedom si, ze tu dieta je uz zbite. A cast rodiny zavrazdena. Ideme dalej? Tvoja teoria ale nefunguje 3 roky. Spojit sa nepomaha uz TRI ROKY. Takze ak si myslis ze vyvrazdovanie tvojej rodiny postupne, ak sa 3 roky tvoji susedia spojili proti agresorovi a nepomaha, tak treba urobit nieco inak. Alebo si nechas dalej vrazdit rodinu lebo ty nie si ten agresor? To ti staci? Nehovorim vo vsetkom ustupit, ale jednat jednat a jednat.

kremlicka250
4. mar 2025

@liv1 tebe sa zda, ze nadavanim vlastnikovi bytu sa ludia spojili? Polka susedov mu chce pomoct a dalsia polka na neho hulaka, ze je to vsetko jeho vina a nech vypadne z toho bytu.To je aka pomoc?

lienka.7
4. mar 2025

@kremlicka250 ako pise
@liv1 kým si s niekym niečo začnem, tak si zhodnotim svoje sily a schopnosti. Keď na to nemám, ano, neprovokujem. Rusko Ukrajinu napadlo preto, lebo sa začala pchať silou mocou do NATO, kde nemala, nema co robiť a ani tam nikdy nebude. Povedal to nielen Trump ale aj Rutte, plus nechce ju tam ani také Nemecko. Vojna mohla byt davno ukončená, keby sa tu nechcelo zbytocne bojovať zo strany USA a niektorých EU krajin, najmä takej Británie. Ukrajina by prišla vtedy o 10% územia, takto stratí oveľa viac. Trumpa už nebaví sypať tam peniaze a zbrane ako do prázdnej diery, s ktorými sa navyše kseftuje po celom svete a miliardy peňazí sa aj záhadné "stratili". To je ale už v pohode.
Postoj USA je naozaj pozoruhodný, Ukrajina je zlatým vajcom Europy, ma neskutočne nerastné bohatstvo, o ktoré sa bojuje predovšetkým. A svoj diel chcú ako Rusi, tak aj Američania. Jedni sú pritom ti zlí, ale tí druhí už dobrí? Nezdá sa ti také uvažovanie trosku mimo? Kto si myslí, že Ukrajina ma šancu na nejaku výhru v tejto vojne by mal fakt navštíviť psychiatra.
Ako krajina mohli z nerastného bohatstva profitovať oni sami, byt ďaleko ďaleko pred nami, a celou EU, ale co uz, asi stále potrebujú robiť niekomu sluhu a byt pod niekoho "nadvladou" ako tomu bolo doteraz.
Gratulujem Zielenskemu si takto "rozdrbat" krajinu. 👌👌👌 na jeho mieste by som si dávala pozor aby este neskončil ako Caucescu v Rumunsku alebo Mussolini v Taliansku.

liv1
4. mar 2025

@kremlicka250 tri roky im pomahal cely svet pomaly

777januska777
4. mar 2025

@liv1 ale uvedomujes si ze toto sa neskončí dobre nijako? Ked rusko neprehra nikdy sa nezastavi, lebo zas bude mať nádej, lebo vie ze môže. Keď zlodeja a vraha nezastavime aj za tvrdú cenu, tak nikdy neprestane a bude pokračovať koľko len chce. A uz nie len rusko, ale aj ďalšie krajiny, ktoré majú chuť si niečo niekde zobrať, však naco by dodržiavali nejaký mier, keď môžu co len chcú a nik s tým nič neurobí? Nezastavenie ruska nám časom prinesie oveľa ale oveľa horšie následky a bude vojna v celom svete a reálna jadrová. To co rozpútal putin je obrovské zlo a už nikdy nebude bez následkov ale ustupenie Rusku vytvorí niečo oveľa horšie.

kremlicka250
4. mar 2025

@lienka.7 prosim ta vysvetli mi jednu vec: z akeho dovodu ma Rusko rozhidovat o tom, ci Ukrajine chce, ci nechce byt v nato?
Tebe niekto zo susedov rozkazuje s kym mozes a nemozes chodit na kavu?
Kde si prisla na to , ze jedni su zli a druhi nie? Nevsimla si si, ze tu vsetci nadavaju na Trumpa a upozornuju na to,aky je nenazrani?
Ty si normalne ka...s do ust. Naraz tvrdis ze Ukrajina provokuje tym, ze chce sama rozhodovat o sebe (NATO) a v druhej, ze chce byt pod niekoho nadvladou. Hmmm? Nejak sa stracam v tom co pises, lebo si to protireci.
Ano postoj usa je pozoruhodny , obrazne za 100 eur chcu spat 400 eur. Je to pozoruhodne, velmi.

lienka.7
4. mar 2025

@kremlicka250 Trump je obchodnik biznis man v prvom rade. Ako som napisala, nevidí už zmysel sypať peniaze do čiernej diery. A ver tomu, ze on svoje dosiahne.
A rozhodovať ma Rusko z toho dôvodu asi ako keď by Rusi chceli stavať svoje základné na Kube, myslis, ze USA by to dovolili? Zbláznila si sa? Bolo dávno predtým dohodnuté, že UA bude neutrálna, chapes to? To, ze sa Zielenski nechal opiť rozkom, aby sa postavil na zadné, ze ved sa mu pomôže, keď dostane "po papuli" ako ty píšeš, je jeho problém. A vidíme dôsledky.
Ide o geopoliticke a najmä strategické rozhodovania. Ale takým ako ty je to asi ťažko vysvetľovať. A tvoj príklad s kávou je ale ze uplne mimo. Nechaj si vyvrazdit nielen celú rodinu ale aj panelák, potom budeš už asi spokojná, aka si bola "gerojka".

kremlicka250
4. mar 2025

@lienka.7 takze si v podstate potvrdila len to, ze Ukrajina ma byt pod nadvladou Ruska a je to tak spravne. Ze Ukrajina nikdy nebola neutralna, lebo o nej rozhoduje Rusko...
Ja necham vyvrazdit cely panelak? Prave vy ste ma miesto pomoci vykopli z mojho bytu a teraz mate za suseda vraha, gratulujem. Potom nezabudni povedat, ze je to moja vina, ze ste ma vyhnali, lebo vas uz nebavilo pocuvat ako sa branim.
Preco je moj priklad o kave mimo? Vysvetli ...lebo tvrdis, ze Rusko ma oravo rozhodovat o tom s kym pojde na kavu Ukrajina...preco je to mimo?

kremlicka250
4. mar 2025

@lienka.7 presne si to vystihla..Trump je v prvom rade obchodnik az v druhom prezident...suhlasim s tebou na sto percent. Jeho zaujima kolko sam zarobi🙂

777januska777
4. mar 2025

@lienka.7 nie po prvé trump je kamoš putina to je najväčší dôvod prečo do vojny peniaze dávať nechce. Trampovi aj putinovi ide o bohatstvo na Ukrajine. Ukrajina nie je nejaký akoze strategický štát alebo co tu splietaš. Ukrajina je bohatá krajina na pôdu a nerasty a to je dôvod prečo vojna je. Vzdy je všetko vždy len o peniazoch a moci a o tom, ze kto ma väčšiu moc a silu si ukrajinu rozobrať a obsadiť. Prestaň predlžovať vojnu a dávať agresorovi pocit dôležitosti a pravdy. Presne vy co sa zastavte ruska a putina v tejto bočné ste ti co vojnu predlžujú a podporujú.

sevrin
4. mar 2025

@liv1 a čo vy chcimírovia budete robiť, keď po uzavretí "mieru" rusko zaútočí napríklad na zvyšok Ukrajiny alebo na Moldavsko? Tiež budete stále dookola papagájovať, že treba jednať o mieri?

liv1
4. mar 2025

@sevrin a co urobis, ked usa da ruky prec, eu sa spoji a rusi aj tak dobiju ukrajinu pripadne bude tretia svetova?

liv1
4. mar 2025

@777januska777 ja si uvedomujem ze sa to neskonci dobre ale ty si to uvedomujes rovnako? Uvedomujes si ze z tohoto stavu ako je to teraz bude coskoro 3 svetova, alebo europa verzus rusi? Ide len o to kto comu veri viac. Ty si myslis ze rusi maju zaujem dobit svet, ja si myslim ze keby sa ukrajina netlacila do eu a nato, tak tato situacia ani len nevznikne. Takze ty veris ze pomoze dalej bojovat, zbrojit, “ukazat” rusom, ja si zas myslim ze tato cesta nie je dobra. A kto z nas dvoch ma pravdu? Ja si netrufam povedat, pretoze nemam vestecku gulu. Ale ty ju asi mas. Iba ze by nie.

777januska777
4. mar 2025

@liv1 uvedom si už ze tretia svetová bude ak nezastavime rusko. To bude znak, že nik nikoho nezastaví a každý si moze robiť čo len chce, každý ale úplne každý kto ma potom chúťky na iné územia a iné krajiny využije túto slabosť. Ja nechápem ako toto nevidíte všetci čo hovoríte o miery. Vážne si potrebujeme zopakovať históriu?
A samozrejme, ze rusi majú záujem dobiť svet, keďže chcú mať moc a byť bohatí a rusko má jednu jedinú výhodu a to sú materiál v ľuďoch. Absolútne ich nezaujíma koho pošlú ci neposlušné na front, im ide o to, aby ti bohatí oligarchobia ovládli co najviac územia.

777januska777
4. mar 2025

@liv1 a kto ma pravdu? Stačí sledovať históriu a poznať históriu. Vzdy úplne každý agresor čo v histórii bol sa nezastavil pri niecom malom, vždy išiel ďalej a ďalej. Pozri si všetkých veľkých vodcov ci ludi co vládli niekomu a niečomu. Vzdy išli ďalej a ďalej. Najskôr to boli malé veci a neskôr väčšie a väčšie. To je presne ako ten výrok. Nie je problém nasýtiť chudobných ale bohatých. Čím bohatší a mocnejsi tým viac chce.