Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?
Co si myslite?
@galioska lenže jeho voliči to neberú ako jeho zodpovednosť. Podľa nich za to môže EÚ, Ukrajina, Matovic, PS...... dosaď si čo len chceš. Takto to vidia voliči Smeru. A vieš prečo? Lebo sú fanaticky oddaní jemu. A Fico vie čo hovorí aj komu a prečo to hovorí. A robí to dobre pre seba. To sa mu musí uznať.
Ale podobne nekriticky sú aj voliči PS s ružovými okuliarmi na očiach sú oba tábory. Preto sa tak nenávidia a útočia jeden na druhého.
@gribka1 a ziadna stredna cesta.
@bosorkabb ja som volič ps a fakt nemám pocit, zeby som neprijmala niečo nekriticky. Ved ako môžem kritizovať takého simecku a ps keď nikdy nevladli? O akom nekritickom príjmami je tu potom reč?
@gribka1 a to preto, ze naša krajina tak poznačená komunizmom, istotami a strachom z budúcnosti. Ludia žijú v spomienkovom optimizme a svet je na nich príliš rýchly a keďže mu nerozumejú, myslia si, ze svet je zlý a všetko bude len zle. To je úrodná pôda na spomienkový optimizmus a následnú vieru, že všetko bude už len zle. Ze mladi sú zli, ze svet sa rúti do záhuby. Sama si odpovedz myslíš, že svet je fajn? Myslíš ze dnešní mladí sú fajn a ze nasa buducnost bude v pohode? Ak si myslíš opak je možné že trpis rovnakým problémom.
@777januska777 Tak sa mi zdá, že sa tu naráža na Ukrajinu. V tomto zmysle, že Ukrajinu treba chrániť zubami nechtami a žiadne kompromisy.
Áno, zatiaľ ju nevidím bohužiaľ.
@777januska777 No keď sa takto pýtaš, tak ti poviem ako som si myslela, že to bude vyzerať kým zostarnem. Myslela som si, že hranice budú len na mape, že bude EÚ niečo ako USA. Všetko veľmi ľahko prepojené, prístupné, sloboda v každej oblasti života. Vojny ani náhodou, primitívna nenávisť ani náhodou, že bude daná vízia kde chceme byť o 5, 10, 20 rokov. Že človek bude kreatívny, vynaliezavý pre spoločné blaho. Netušila som, že nás bude niekto chcieť ťahať späť, priposra** z inej budúcnosti ako je dnes. Aj iné veci ma napádajú, ale na toto je málokto pripravený.
Myslim si , ze vyhra trumpa je to najhorsie co sa mohlo stat ukrajine a aj slovensku , ci uz z ekonomickeho Alebo bezpecnostneho hladiska . Krajina , ktora si robi chutky na gronsko Alebo canadu moze Len podporit putina v chutkach na ukrajine . Myslim si , ze ukrajina prehra a slovensko bude tiez Ruskou chudobnou guberniou s diktatorom Ficom (doteraz nevieme o com bola navsteva v moskve , kazdopadne vladny scenar je jasny , osocovanie EU nonstop , jednu pozitivnu vec som nepocula od vlady a ani od europoslancov co sa tam Valaju Roky ako benova a ku takym ako su blaha , mazurek , lasakova sa ani nevyjadrujem ) tiez fico sa tesil z vyhry trumpa (nepochopitelne) , kedze pre nas automobilovy priemysel to znamena Len problemy a nedava to zmysel. Chcem este raz pripomenut , ze nie je ziadna chudobna krajina , kde sa diktator nema dobre
Som zvedavý, aký to bude mať efekt na slovenskú ekonomiku, ak Ukrajina prehrá. Už sa objavujú šumy v automobilkách, že táto krajina nie je vhodná na ďalšie investície. Čo to znamená, zistíme onedlho. Bez automobiliek nastane dominový efekt a budú končiť dodávateľské firmy jedna za druhou. Najprv bude klesať zamestnanosť, následne sa zvyšovať nezamestnanosť a zo Slovenska sa stane nezaujímavá krajinka niekde na periférii, kde sa nerieši infraštruktúra a pracovné príležitosti, ale akú budeme mať hymnu a či budeme dodávať elektrinu tej hnusnej Ukrajine.
Táto krajina mieri do bankrotu a budúcnosť by som si tu rozhodne neplánoval.
@777januska777 kde PS má riešenia? Riešenia zdravotníctva, zadlženia krajiny, školstvo....
Veď na všetko odpovedajú lebo Fico.
To nestačí.
A s kým pôjdu do vlády ak náhodou vyhrajú voľby? Smer nie, Hlas nie, Matovic nie a s KDH majú hádku za mesiac. S SaS sa pochytia na ekonomických témach.
Poznám osobne bývalého člena PS ktorý za nich kandidoval v komunálnych voľbách a ten by vedel rozprávať ako ho podrazily.
A vôbec nejde o to že nevládli, kameň úrazu je že nemajú už ako osloviť iného voliča ktorého potrebujú ak chcú poraziť Smer.
Smer vyhral nie preto že Fico ale ľudia dali hlas Smeru aby nevyhralo PS a to je pruser chápeš?
@gribka1 ale uvedomujes si, ze sa mení len doba a nie ľudská podstata však? Ego, pýcha ci žiadostivosť sú v nas a budu v nas aj v budúcnosti. Takže vojny nie su také aké sme ich poznali v minulosti, ale presúvajú sa na polia financií a informácií. Žiadne blaho a snaha ludi žiť život v láske a pre lepšiu budúcnosť nikdy nebude reálna, ved to ide mimo celej našej podstaty. Ja som v tomto veľký realista uvedomujem si, ze svet je zlý, ale nie horší ako v minulosti. Keď som pochopila toto, tak som prestala veriť konspiracnym stránkam, ktoré sa snažia budovať v nas ten pocit, že všetko bude lepšie, ale musíme poraziť tých a tých.
A to o Ukrajine, jasne, ze sa ukrajina bude brániť, stratila veľa svojich ludi a teda rusko si touto vojnou vytvorilo veľmi nenavistneho suseda. A sama netuším ako toto dopadne a co pre našu budúcnosť znamená. A tváriť sa, ze ak západ zradí ukrajinu bude pre budúcnosť vsetkych prospešné je veľmi krátkozraké.
Hej, hej...NIKTO V TOMTO ŠTÁTE NEVOLIL SSMER...len vyhral a zložil vládu...tieto rozprávky počúvam už roky...
@bosorkabb prečítaj si program. Ono netreba veľmi veľa a náročných rozhodnutí, niekedy treba dat ľuďom iba možnosti. Už som to vravela veľa krát zvysovat dane podnikateľom je pochovanie podnikateľského prostredia a a teda aj následnej ekonomiky. Stačí dat možnosti podnikať, stačí ponúkať skrátené uvazky a veľa takýchto veci co ps v programe malo. Ludia su kreatívni a majú svoje nápady, ale keď nemajú možnosti nedokazu nič.
Fico ide čisto len po peniazoch nemá žiadnu perspektívu a tvrdí ľuďom, ze potrebujú istoty. Ale nepotrebujú, ludia potrebujú sebavedomie a pocit, ze dokážu niečo viac. Fico ich drží v tom, ze nedokážu a potrebujú ho.
A prečo ľudia volili smer? Lebo majú slabé sebavedomie a toľko rokov žijú v tom, ze su neschopní, ze tomu veria alebo sa boja volit nieco co nepoznaju, lebo je to strasidelne. Niečo ako zena, ktorú muž tyra, všetko mimo jej muža je strašidelné a boji sa toho, lebo jej muž jej dal pocit, ze iba on je jej záchrana a ona tomu verí.
@777januska777 No keď je to ľudskou podstatou, tak potom čo riešime, každý je aký je, svet je aký je, vojny budú, nenávisť bude, hlúposť bude kvitnúť, vodcovia budú potrebný, nikdy sa nikto nebude spoliehať na samého seba, ani viniť sa nebude, keďže je stále na koho ukazovať prstom a všetci dookola sú vinní za to, ako sa my máme. Tak kašlime na všetko, vytvorme si bublinu, a nech si ostatok žije svojím životom.
@bambulka79 Čakaš že tí poseruľkovia ti povedia, že volili smer a uvedú aj dôvod? Kdeže.
@777januska777 Poznáš osobne nejakého smeráka? Pretože ja áno a nezapadá do tvojho opisu. Ale čo je na ňom iné, je jeho povaha. Ja by som ho vo svojom živote nikdy nechcela skrz jeho povahy, to že smerák je len bonusom.
@jednoduchomaria89 tiez si myslim, ze Slovaci schudobneju. Investori prestanu prichadzat alebo sa zacnu stahovat prec. Vlada v podstate neriesi ekonomiku, sustreduju sa na politiku na 4svetove strany=vychod. Hlina teraz Dal na Instagram prispevok o tom ako sa vladne strany nezucastnuju mimoriadnych schodz, napr. Ked sa ma jednat o polnohospodarstve. 12krat sa tam into z koalicie neukazal, proste neriesia, nechodia do prace. Toto sa nejako musi zobrazit do vysledkov ekonomiky. Slovaci postupne schudobneju a aj si na nizsiu zivotnu uroven asi aj zvyknu. Aj Bielorusi si zvykli.
@bambulka79 však tí ktorí volili, tiež budú voliť budúcnosť medzi Orgánom a Putlerom. Južné Slovensko je pre Maďarov stále zaujímavé. Rozdelením Ukrajiny vznikne precedens, ktorý inšpiruje mnohých ďalších. A keď si s požehnaním Trumpety rusi rozdelia Ukrajinu, nie je dôvod, prečo by si tak nemohli rozdeliť aj Maďari Slovensko. Ten šašo fico sa bude len prizerať, maximálne tak napíše zas nejaký duchaplný komentár na facebooku 😂
@gribka1 áno je to zbytočný boj s celým svetom, lebo nikdy neexistuje, ze zmeníme svet. Ano máš cestu, ze sa s tým zmieris a vykašles sa na to a budeš mat svoju bublinu. Ale zas ja som naivná a vždy som bola a verím že môžem pomáhať svojou snahou druhým objaviť samých seba a svoju hodnotu. Svet nezmením, lebo každá ďalšia generácia sa bude vždy rodiť s rovnakými problémami v sebe, ale zas môžem pomôcť tým pár ľuďom. Ale v konečnom dôsledku svet nezmením. Ale nechám to u na ňom a inych ludoch ako sa vývinu.
Áno poznám, celá moja rodina sú smeraci. A nie sú to blbci, práveže boli v minulosti dosť rozhľadeni ludia. Len teda socializmus a doba zmenila ich sny a museli sa prispôsobiť. Zostali zaseknuti v tých problémoch co mali a riešili tie. Dnes sa boja sveta, lebo je rýchlejší a iný, mladi sú blázni a doba je zla a čaká nás zlo a trápenie. Mladi nevedia co chcú sú veľmi naivní a nepoznajú ešte aká je doba zla, to je ich reč. Ale mladí vždy boli naivní a práve mladi ťahali svet ďalej, vždy to tak bolo v celej histórii. Mladi majú drajv a guráž a chcú skúšať nové veci, nemozeme ich svojou horkostou a strachom zničiť. Dajme im šancu.
@bosorkabb kým budú Ukrajinci ochotní brániť svoju krajinu, dovtedy majú šancu. Zdroje Ruska tiež niesú nekonečné. Vojenské aj ekonomické postupne dochádzajú. Fotky z frontu, kde ruskí vojaci prepravujú zásoby na osloch sú veľavravné. Ide len o to, koľko sú toho Ukrajinci ešte schopní vydržať.
@777januska777 Tak ja som tiež prežila časť socializmu a teda nemám spomienkový optimizmus. Budúcnosti sa nebojím skrz tých strachov, že je rýchla doba, či mladým nerozumiem. Ja som sa skôr nevedela dočkať, kedy prídu generácie, ktoré žijú v slobodnom svete. Ale keď vidím tých mladých smerákov a z iných lahôdkových strán, nechce sa mi veriť tej tupote.

@gribka1 asi som ti sliapla na patu ale to viacerym som si ista. Pekny den.