icon

Skutočný motív útoku na Irán

2. mar 2026

V prvom rade poviem, že držím Iráncom palce, aby sa im podarilo oslobodiť z toho hnusného režimu, ktorý tam je posledných 50r. Je mi tych ludi luto a neviem si predstavit, aky narocny zivot musia mat.
Avšak, zamýšľam sa aj nad skutočným motívom D.T. zaútočiť. Či mu zrazu naozaj tak záleží "len" na ľudských životoch. Trochu ma desí predstava toho jeho sebavedomia, (ktoré už bolo bez tak vysoké) získaného doterajšími úspechmi v boji proti Iránu.
Pochybujem, ze jeho ciel bol cisto altruisticky.
Skôr si myslím, že skutočným motívom je geopoliticky vplyv a ekonomicke zaujmy.
A to ma vedie k uvahe, ci je to spravne a co bude nasledovat? Nedava to potom signal aj inym velmociam, ze maju pravo na utok? Napr. Čína na Taiwan.
Ak by sa to stalo, co bude nasledovat? WW3?
P.s.: Útok Rus.. na UA dosudzujem samozrejme tiez, avsak toto ma aktualne desi viac.

Strana
z3
anonym_853de8
2. mar 2026
@f333

@anonym_autor Nie, ja som pocuvala spravy a jasne MO povedal,ze de nevstupia do daneho konfliktu.Len v pripade napadnutia sa budu samozrejme branit.

@f333 už bola napadnutá aj krajina EÚ tak môžu to využiť že pôjdu brániť

anonym_8bafae
2. mar 2026
@sara07

@anonym_8bafae opakujem odstahuj sa do iranu na mesiac , mimo hotel a pochopiš,
tak pohladaj lepšie ,
oni sa netaja tym že chcu izrael vyhladit , minule ta operacia ked odvliekli ludi, cez tunel sa dostali a prelomili obranu,.... ..
to šli len na piknik lebo v izraeli je zelenšia tráva a lepší tien , jasne ...
festival ? mali príliš hlasno hudbu ?? ? rodičia boli radšej ked našli mrtve telo ako keby bola šanca že sa dostali do ich zajatia ... myslim že by si zmenila retoriku
ano ono sa čita čo nam vyhovuje ...
v dnešnej dobe ked si vieš akykolvek jazyk preložit , akykolvek článok ...
oni sa tam hasili vždy , obe strany ale od 2023 sa to prestalo zlahčovat
izrael mal jednu z najlepšich protiraketovych obran na svete aj tak sem tam dopadla na nich, máš pocit že nemaju kde davat prachy a čo robit ,,, ked máš normálneho suseda tak asi ti netreba najlepšieu protiraketovu obranu ? alebo áno ?

Ja ti píšem historické fakty a ty tu vyberáš čerešničky. Nepotrebujem sa nikam sťahovať, kopa ľudí tam bola a rozhovory si nájdeš. Fakt je nebyť cielených sankcii na túto krajinu, boli by veľká konkurencia. Pýtaš sa na 'normálneho suseda'? Ten sused sa nenarodil nenormálny. Keby niekto prišiel na tvoj pozemok, oplotil ho, vyhnal ťa do kúta a začal ti šéfovať vo vlastnom dome, hádzala by si po ňom kvety? Asi nie.Nikto neschvaľuje masakre na festivale, ale tie sa nestali vo vákuu. Rok 2023 bol najkrvavejším na Západnom brehu, zomrelo vraj najviac palestínčanov za posledných 20rokov (razie v mešite, vypalovanie palestínských dedín,... ). Hamas len odpálil poistku na tlakovom hrnci, ktorý Izrael a USA podpaľovali desaťročia 17-ročnou blokádou Gazy. Ak by Izrael dodržiaval medzinárodné právo a nestaval nelegálne osady na cudzom území, Hamas by nemal žiadne palivo pre svoju nenávisť. Ako píšem, oko za oko.
Izrael si tú obranu buduje cielene práve preto, lebo veľmi dobre vie, čo tam napáchal a čo pácha dodnes. Bezpečnosť sa nedá dosiahnuť len múrmi a Iron Dome-om, ale spravodlivosťou. Hamas je len symptómom desiatok rokov trvajúcej okupácie a blokády, nie jej príčinou. Ak ignoruješ históriu a vidíš len rok 2023, tak nikdy nepochopíš, prečo tam tie rakety lietajú. Žiadny národ sa nenechá dobrovoľne väzniť a vyvlastňovať na vlastnej pôde. Ale keby si to mala pochopiť, asi by sa ti zrútil pohľad na Izrael. Mne je ľúto len tých bežných ľudí, čo tieto vojničky musia trpieť.

A k tomu zoznamu – to ani nemôžeš myslieť vážne. Označiť porážku nacistického spojenca Japonska v roku 1945 za 'ruskú agresiu' je ako povedať, že vylodenie spojencov v Normandii bola 'agresia voči Francúzsku'. Je to úplne prevrátená logika a máš tam kopec takýchto prípadov. V americkom zozname ti 'náhodou' chýbajú desiatky prevratov v Latinskej Amerike, rozvrat Líbye či bombardovanie Laosu a Kambodže, kde USA zhodili viac bômb ako za celú druhú svetovú vojnu.
Kým USA majú 800 základní po celom svete a diktujú každému cez oceán, Rusko sa (okrem zopár výnimiek) bije hlavne na svojom dvore so susedmi, rovnako si tam rozpísala jednotlive veci, ktoré sa diali v rámci jedného konfliktu. Rozdiel je v tom, že americký marketing ti predal inváziu do Iraku (kde zomrel milión ľudí kvôli klamstvu) ako 'šírenie slobody' a ty si to kúpila aj s navijakom. Ak tam rátame roky od 1904, tak pridajme vyhladenie Indiánov, mexicko-americké vojny o územie či Filipíny. Ja sa nezastávam ani jedného, obe tie agresie sú zlé – aj tá ruská, aj tá americká. Ak odsudzuješ jednu stranu a druhú ospevuješ, si len obeťou propagandy, ktorá tvoju historickú traumu z Ruska využíva vo svoj prospech. Len pre zaujímavosť: na Laos dopadalo jedno plné lietadlo bômb každých 8 minút, 24 hodín denne, po dobu 9 rokov. To je fakt. Naozaj mierumilovná krajina je to USA.

f333
2. mar 2026
@anonym_853de8

@f333 už bola napadnutá aj krajina EÚ tak môžu to využiť že pôjdu brániť

@anonym_853de8 Ty si mylis clenstvo v Eu asi s clenstvom v NATO. To je velky rozdiel.Neviem o tom,zeby boloNeecko niekym napadnute. jasne Minister povedal,ze sa budu branit ak Nemecko bude napadnute.Ale ni je . Ak by bol napadnuty nejaky clen NATO, ten sa musi najskor vediet branit sam, az potom moze aktivovat clanok 5 a clenske staty Nato sa mozu rozhodnut,ci mu priduna pomoc. Takze treba realitu poznat.

sara07
2. mar 2026
@anonym_8bafae

Ja ti píšem historické fakty a ty tu vyberáš čerešničky. Nepotrebujem sa nikam sťahovať, kopa ľudí tam bola a rozhovory si nájdeš. Fakt je nebyť cielených sankcii na túto krajinu, boli by veľká konkurencia. Pýtaš sa na 'normálneho suseda'? Ten sused sa nenarodil nenormálny. Keby niekto prišiel na tvoj pozemok, oplotil ho, vyhnal ťa do kúta a začal ti šéfovať vo vlastnom dome, hádzala by si po ňom kvety? Asi nie.Nikto neschvaľuje masakre na festivale, ale tie sa nestali vo vákuu. Rok 2023 bol najkrvavejším na Západnom brehu, zomrelo vraj najviac palestínčanov za posledných 20rokov (razie v mešite, vypalovanie palestínských dedín,... ). Hamas len odpálil poistku na tlakovom hrnci, ktorý Izrael a USA podpaľovali desaťročia 17-ročnou blokádou Gazy. Ak by Izrael dodržiaval medzinárodné právo a nestaval nelegálne osady na cudzom území, Hamas by nemal žiadne palivo pre svoju nenávisť. Ako píšem, oko za oko.
Izrael si tú obranu buduje cielene práve preto, lebo veľmi dobre vie, čo tam napáchal a čo pácha dodnes. Bezpečnosť sa nedá dosiahnuť len múrmi a Iron Dome-om, ale spravodlivosťou. Hamas je len symptómom desiatok rokov trvajúcej okupácie a blokády, nie jej príčinou. Ak ignoruješ históriu a vidíš len rok 2023, tak nikdy nepochopíš, prečo tam tie rakety lietajú. Žiadny národ sa nenechá dobrovoľne väzniť a vyvlastňovať na vlastnej pôde. Ale keby si to mala pochopiť, asi by sa ti zrútil pohľad na Izrael. Mne je ľúto len tých bežných ľudí, čo tieto vojničky musia trpieť.

A k tomu zoznamu – to ani nemôžeš myslieť vážne. Označiť porážku nacistického spojenca Japonska v roku 1945 za 'ruskú agresiu' je ako povedať, že vylodenie spojencov v Normandii bola 'agresia voči Francúzsku'. Je to úplne prevrátená logika a máš tam kopec takýchto prípadov. V americkom zozname ti 'náhodou' chýbajú desiatky prevratov v Latinskej Amerike, rozvrat Líbye či bombardovanie Laosu a Kambodže, kde USA zhodili viac bômb ako za celú druhú svetovú vojnu.
Kým USA majú 800 základní po celom svete a diktujú každému cez oceán, Rusko sa (okrem zopár výnimiek) bije hlavne na svojom dvore so susedmi, rovnako si tam rozpísala jednotlive veci, ktoré sa diali v rámci jedného konfliktu. Rozdiel je v tom, že americký marketing ti predal inváziu do Iraku (kde zomrel milión ľudí kvôli klamstvu) ako 'šírenie slobody' a ty si to kúpila aj s navijakom. Ak tam rátame roky od 1904, tak pridajme vyhladenie Indiánov, mexicko-americké vojny o územie či Filipíny. Ja sa nezastávam ani jedného, obe tie agresie sú zlé – aj tá ruská, aj tá americká. Ak odsudzuješ jednu stranu a druhú ospevuješ, si len obeťou propagandy, ktorá tvoju historickú traumu z Ruska využíva vo svoj prospech. Len pre zaujímavosť: na Laos dopadalo jedno plné lietadlo bômb každých 8 minút, 24 hodín denne, po dobu 9 rokov. To je fakt. Naozaj mierumilovná krajina je to USA.

@anonym_8bafae nečitala som to celé
iran do pondelka rana vystrelil 600 rakiet a 900 dronov, to je množstvo čo neuskladniš za mestom v skladiku a nevyrobíš za 3 dni
čiže pripravovali sa dost dlho, neviem či si niekedy videla naživo balisticku raketu ...
je mi jasné že budeš obhajovat len a iba rusko . nemá vyznam ti niečo vyvracat
osobne viac verim poliakovi ako rusom, viac českému prezidentovi ako ruskému, viac francuzskemu prezidetnotiv ako americkému, atd ...
rus jedno či car alebo prezident ruka nikdy nikdy nedodržal slovo aleže nikdy ...
ja by som bola radšej keby tam bol prezident obama alebo niekto iny nie trump a jeho okolie ...

abbey1
2. mar 2026
@sara07

@anonym_8bafae opakujem odstahuj sa do iranu na mesiac , mimo hotel a pochopiš,
tak pohladaj lepšie ,
oni sa netaja tym že chcu izrael vyhladit , minule ta operacia ked odvliekli ludi, cez tunel sa dostali a prelomili obranu,.... ..
to šli len na piknik lebo v izraeli je zelenšia tráva a lepší tien , jasne ...
festival ? mali príliš hlasno hudbu ?? ? rodičia boli radšej ked našli mrtve telo ako keby bola šanca že sa dostali do ich zajatia ... myslim že by si zmenila retoriku
ano ono sa čita čo nam vyhovuje ...
v dnešnej dobe ked si vieš akykolvek jazyk preložit , akykolvek článok ...
oni sa tam hasili vždy , obe strany ale od 2023 sa to prestalo zlahčovat
izrael mal jednu z najlepšich protiraketovych obran na svete aj tak sem tam dopadla na nich, máš pocit že nemaju kde davat prachy a čo robit ,,, ked máš normálneho suseda tak asi ti netreba najlepšieu protiraketovu obranu ? alebo áno ?

@sara07 Bože, ty si odborníčka už i na problematiku Iránu.
Ja len pripomínam, že niečo podobné sme počúvali pred par rokmi i o Iraku. A neskôr vyšla pravda najavo. Samozrejme, až keď zopár miliónov Irakčanov zaplatilo životom a zničením krajiny.sa nám všetkým doma dobre kváka, keď tam nežijeme a len si domýšľame.

sara07
2. mar 2026
@abbey1

@sara07 Bože, ty si odborníčka už i na problematiku Iránu.
Ja len pripomínam, že niečo podobné sme počúvali pred par rokmi i o Iraku. A neskôr vyšla pravda najavo. Samozrejme, až keď zopár miliónov Irakčanov zaplatilo životom a zničením krajiny.sa nám všetkým doma dobre kváka, keď tam nežijeme a len si domýšľame.

@abbey1 žije mi tam rodina , tiež by som ich konečne chcela vidiet, alebo ist k nim, zatial to nebolo nikdy vhodne ...
vieš aké je to divne ked si kupia novy dom a prve čo ti povedia aký ma kryt , oni tam o tom sa bavia ako u nás o špajzi

anonym_8bafae
2. mar 2026
@sara07

@anonym_8bafae nečitala som to celé
iran do pondelka rana vystrelil 600 rakiet a 900 dronov, to je množstvo čo neuskladniš za mestom v skladiku a nevyrobíš za 3 dni
čiže pripravovali sa dost dlho, neviem či si niekedy videla naživo balisticku raketu ...
je mi jasné že budeš obhajovat len a iba rusko . nemá vyznam ti niečo vyvracat
osobne viac verim poliakovi ako rusom, viac českému prezidentovi ako ruskému, viac francuzskemu prezidetnotiv ako americkému, atd ...
rus jedno či car alebo prezident ruka nikdy nikdy nedodržal slovo aleže nikdy ...
ja by som bola radšej keby tam bol prezident obama alebo niekto iny nie trump a jeho okolie ...

Ja neobhajujem Rusko, ja poukazujem na pokrytectvo a dvojity meter, ktorym sa meria svet. To, komu ty 'osobne veris', je tvoj pocit, ale fakty a historia nepustia. A je mi jasne, že ideš hrať na city.
K tomu Iranu: Je jasne, ze taky arzenal nevyrobis za tyzden. Ale ved o tom to je! USA a Izrael otvorene planuju a simuluju utoky na Iran uz cele roky (staci si vygooglit ich vojenske cvicenia). Iran sa na to logicky pripravuje – kazdy stat, ktory vidi, ako USA v poslednych dekadach rozvratili Irak, Libyu ci Syriu, by bol hlupy, keby si nerobil zasoby na obranu. Izrael ma tiez obrovsky arzenal, vratane jadrovych zbrani (ktore oficialne nepriznava), ale to ti zjavne nevadi. Tie si pripravil, za pár dní, však?
Hovoris, ze Rus nikdy nedodrzal slovo? A co USA? Ti slubili Iranu v roku 2015 jadrovu dohodu (JCPOA), Iran ju dodrziaval (potvrdila to aj medzinarodna agentura), ale USA od nej jednostranne odstupili a uvalili na nich dalsie sankcie. Kto tu teda nedodrzal slovo?
Svet nie je o tom, kto je ti sympatickejsi, ale o tom, ze agresia je agresiou, ci ju robi Rus, alebo USA. Ak to nevidis, tak tvoj 'boj za slobodu' je len selektivny a plati len pre niekoho.

magdalienka11
2. mar 2026

@anonym_autor ak chceš rozumnu debatu, nezvolila si správny portál. 99% tu píšu občania, ktorí čerpajú z povrchovej informačnej linky, t.j.mainstream a svätá bedna TV.

anonym_b81425
2. mar 2026
@inaemre

Neushlasim ze ide vzdy o prachy. V Irane uz islo o jadrove hrozby. Ked sa niekto vyhraza znicenim sveta tak usa zasiahne. A mne teda odlahlo, musim povedat.
Jasne ze si teraz usa z toho naberie co mu kvapne. 😅

@inaemre zabili 160 nevinnych dievcat v skole...

autor
2. mar 2026
@sara07

@anonym_autor aspon nezavadzaj dobre ,máš tam aj zdroj na ovrenie, pripadne aj vyhlasenie

@sara07 ja zavadzam? Mas v zatvorke aj zdroj, stratitup, netrepla som to tu len tak. 🙂

simca06022011
2. mar 2026
@anonym_autor

@sara07 ja zavadzam? Mas v zatvorke aj zdroj, stratitup, netrepla som to tu len tak. 🙂

@anonym_autor vyhladala som ti k tomu nieco cez chatgpt, nie, netrepla si to len tak...:
Co hovoria zdroje (Marec 2026):
- Spolocne vyhlasenie E3 (Nemecko, Francuzsko, Britania): Tieto krajiny vydali 1. marca 2026 vyhlasenie, ze su pripravene podniknut "defenzivne akcie" proti Iranu. Reaguju tak na iranske utoky dronmi a raketami, ktore zasiahli spojencov v Perzskom zalive aj nemecky vojensky tabor v Jordansku. oficialne: https://www.gov.uk/government/news/joint-e3-lea...

- Nemecko a "utoky u zdroja": Nemecko (pod vedenim kancelara Friedricha Merza) uviedlo, ze zvazuje kroky na znicenie iranskych kapacit vypustat rakety priamo na ich uzemi. To by znamenalo priamu ucast na bombardovani, nielen pasivnu obranu.

- Rozpor vo vlade: Zatial co niektore zdroje hovoria o vaznom planovani utokov spolu s USA, nemecky minister zahranicia Johann Wadephul dnes (2. marca) situaciu miernil s tym, ze Nemecko nema v umysle viest ofenzivnu vojnu, ale nemecki vojaci sa budu branit, ak budu napadnuti.

Čo to znamená v skratke?
Zatiaľ čo skupina E3 ako celok (pod nátlakom Británie a USA) hovorí o možnosti „ničiť rakety pri zdroji“, nemecká vláda je vnútorne opatrnejšia. Merz politicky podporuje tlak na režim, ale minister zahraničia Wadephul brzdí očakávania, že by sa nemecké letectvo priamo zapojilo do bombardovania Teheránu.

autor
2. mar 2026
@simca06022011

@anonym_autor vyhladala som ti k tomu nieco cez chatgpt, nie, netrepla si to len tak...:
Co hovoria zdroje (Marec 2026):
- Spolocne vyhlasenie E3 (Nemecko, Francuzsko, Britania): Tieto krajiny vydali 1. marca 2026 vyhlasenie, ze su pripravene podniknut "defenzivne akcie" proti Iranu. Reaguju tak na iranske utoky dronmi a raketami, ktore zasiahli spojencov v Perzskom zalive aj nemecky vojensky tabor v Jordansku. oficialne: https://www.gov.uk/government/news/joint-e3-lea...

- Nemecko a "utoky u zdroja": Nemecko (pod vedenim kancelara Friedricha Merza) uviedlo, ze zvazuje kroky na znicenie iranskych kapacit vypustat rakety priamo na ich uzemi. To by znamenalo priamu ucast na bombardovani, nielen pasivnu obranu.

- Rozpor vo vlade: Zatial co niektore zdroje hovoria o vaznom planovani utokov spolu s USA, nemecky minister zahranicia Johann Wadephul dnes (2. marca) situaciu miernil s tym, ze Nemecko nema v umysle viest ofenzivnu vojnu, ale nemecki vojaci sa budu branit, ak budu napadnuti.

Čo to znamená v skratke?
Zatiaľ čo skupina E3 ako celok (pod nátlakom Británie a USA) hovorí o možnosti „ničiť rakety pri zdroji“, nemecká vláda je vnútorne opatrnejšia. Merz politicky podporuje tlak na režim, ale minister zahraničia Wadephul brzdí očakávania, že by sa nemecké letectvo priamo zapojilo do bombardovania Teheránu.

@simca06022011 ďakujem.

napetra
2. mar 2026

Skutočný motív útoku na Irán?
Iránsky diktátorský režim je krutý voči vlastnému obyvateľstvu.
Vedenie iránskeho štátu neustále opakuje heslá ako "Smrť Amerike !" či "Smrť Izraelu !", tajne vyvýjajú jadrové zbrane.
Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu MAAE potvrdila, že Irán nedodržuje zmluvu o nešírení jadrových zbraní NPT.
Myslím si, že USA a Izraelu ani tak nejde o záchranu iránskeho ľudu, ale skôr chcú zničiť vojenské objekty a vedenie Iránu. Ajatolláha Aliho Chameneiho po vojenskom údere zabili.
Strach z iránskeho jadrového útoku má podľa mňa najviac Izrael.

sara07
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor 18:19

Cez Slovensko prelietavajú americké vojenské lietadlá smerujúce na Blízky východ. Umožňujeme im to rovnako ako okolité krajiny. Tieto stroje sa s veľkou pravdepodobnosťou minimálne logistickou podporou podieľajú na operácii proti Iránu.
hmmm, samozrejme je to povolené a vedia o tom

felycity
2. mar 2026
@sara07

@anonym_autor 18:19

Cez Slovensko prelietavajú americké vojenské lietadlá smerujúce na Blízky východ. Umožňujeme im to rovnako ako okolité krajiny. Tieto stroje sa s veľkou pravdepodobnosťou minimálne logistickou podporou podieľajú na operácii proti Iránu.
hmmm, samozrejme je to povolené a vedia o tom

@anonym_autor
@sara07 páči sa , takto to bolo podané ...

domix147
3. mar 2026

@anonym_autor ja si osobne myslím že to čo príde budeme musieť prežiť...bude prežijeme alebo neprwzijeme...ale vlastne vždy je to o Tom či prežijes alebo neprezijes...lebo keď sa niekto rozhodne streliť bombu na SK tak proste máme smolu...a čo príde to aj tak budeme musieť riešiť keď to príde...my sme maličký na nás nezáleží...

sara07
3. mar 2026
@felycity

@anonym_autor
@sara07 páči sa , takto to bolo podané ...

@felycity však si pozri iny zdroj , vyhlasenie vlady
ale

Startitup.sk - Biznis, eko a gastro portál, 😂😂😂😂😂😂😂😂
je zaraďovaný medzi bulvárne alebo infotainmentové médiá
😂

felycity
3. mar 2026
@sara07

ale

😂

@sara07 mne to nemusis hovorit, ja som to sem dala, ze asi na zaklade tohto, to bolo tu pisane, ano to je schopnost vediet si overovat zdroje, nemyslela som to nijako v zlom , len tiez asi nie je prijemne si precitat ze netrep...da sa to aj inak..

sara07
3. mar 2026
@felycity

@sara07 mne to nemusis hovorit, ja som to sem dala, ze asi na zaklade tohto, to bolo tu pisane, ano to je schopnost vediet si overovat zdroje, nemyslela som to nijako v zlom , len tiez asi nie je prijemne si precitat ze netrep...da sa to aj inak..

@felycity ja si overujem zdroje, respektivne preklepnem si čo je to zač ten zdroj

simca06022011
3. mar 2026
@sara07

ale

😂

@sara07 dala som sem riadny zdroj.. startiup to sleduje od zaciatku a uviedol to spravne. To co si dala ty, je uplne nieco ine uz a to v podsatte rychlo zmiernoval situaciu minister zahranicia DE

anonym_4ea2ee
Včera o 05:58

@anonym_autor
To už modrý kôň je aj politická platforma?

sara07
Včera o 06:13
@simca06022011

@sara07 dala som sem riadny zdroj.. startiup to sleduje od zaciatku a uviedol to spravne. To co si dala ty, je uplne nieco ine uz a to v podsatte rychlo zmiernoval situaciu minister zahranicia DE

@simca06022011 startiup je brany ako lepši modernejši bulvar pre mladych , niekedy so zdrojom alebo čo piše hlavu nelame ,napriek tomu že maju kampane proti hoaxom, teda su v tom programe protihoaxovom

sara07
Včera o 06:17
@anonym_4ea2ee

@anonym_autor
To už modrý kôň je aj politická platforma?

@anonym_4ea2ee ano a vždy bola
respektivne tu nebolo tolko politiky pretože si nemala tak trochu čas na nu
ako začali zákony, novely zasahovat do penaženky, maternice zmenila sa aj klima tu
začneš si ju viac všimat a riešit ...
preto je aj porekadlo chlieb a hry ... chleba moc nemáš a hry tak tie ta len vytačau pretože v nich vidiš more utopenych prachov ktore mohli byt inde - hry / oslavy atd

simca06022011
Včera o 07:36
@sara07

@simca06022011 startiup je brany ako lepši modernejši bulvar pre mladych , niekedy so zdrojom alebo čo piše hlavu nelame ,napriek tomu že maju kampane proti hoaxom, teda su v tom programe protihoaxovom

@sara07 ty si reagujes iba na co sa ti chce 😂 pisem, ze dala som sem relevantny riadny zdroj a startiup to napisal spravne... to co je ako brane je druhorada vec. Informacia tam je fakt a najma v case ked to bolo zverejnene.

anonym_4ea2ee
Včera o 07:39
@napetra

Skutočný motív útoku na Irán?
Iránsky diktátorský režim je krutý voči vlastnému obyvateľstvu.
Vedenie iránskeho štátu neustále opakuje heslá ako "Smrť Amerike !" či "Smrť Izraelu !", tajne vyvýjajú jadrové zbrane.
Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu MAAE potvrdila, že Irán nedodržuje zmluvu o nešírení jadrových zbraní NPT.
Myslím si, že USA a Izraelu ani tak nejde o záchranu iránskeho ľudu, ale skôr chcú zničiť vojenské objekty a vedenie Iránu. Ajatolláha Aliho Chameneiho po vojenskom údere zabili.
Strach z iránskeho jadrového útoku má podľa mňa najviac Izrael.

@napetra
Ale veď tieto hlúposti a omielané frázy si len skopírovala z tzv.mainstr.
Že má atom.zbraň Pakistan a Izrael,nevadí?
To,že údajne Iran vyvíja atom.zbraň ,to Izrael tvrdí už 30rokov...to je ako keď mal Irak vlastniť chem.zbrane, však?
Min.rok sa Trump pochválil,že cieleným bomb.vyradili za 4dni všetky iránske nuklear.zariadenia!
Tak k čomu ten útok teraz,keď min.rok boli všetky zlikvid.bomb.útokom?
A k čomu bola dobrá vražda Chameneího?
To by sa ideolog.dalo prirovnať k event. vražde amerického pápeža arab.radikálmi...
Veľmi dobre to v pond.2.3.na TA3 analyzoval Chmelár.
Najdeš to v archíve,vypočuj si a nepapagájuj hlúposti.
A že diktát.režim?
Ok, a čo je podľa teba Saudská Arabia?
Veď tam nepohodlnn.novinára na ambasáde rozomleli mlynčekom...a Trump tohoto diktátora hrdloreza prijal v Bielom dome.Kým niečo napíšes,ujasni si pojmy

Bielom

napetra
Včera o 12:32

@anonym_4ea2ee Ukľudni sa. Nezvyknem komunikovať s anonynmi, ale pre tvoj kričiaci tón to urobím.
Tak Chmelár, bývalý poradca súdruha Fica to dobre vysvetlil v televízii. Tak to je ten kontroverzný politológ, pravý mierotvorca, kritik EU. Ten to vysvetlil akurát tak tebe.
A popleteným bláznom Trumpom, odtrhnutým od reality mne nemusíš argumentovať. Veď náš súdruh Fico je jeho kamarát, aj Trump vo verejnom vystúpení pozdravil svojho priateľa Róberta. Hanbíš sa písať pod svojím menom, tak chŕliš osobné útoky o kopirovaní, papagájovaní atď. 🙆

anonym_4ea2ee
Včera o 20:11
@napetra

@anonym_4ea2ee Ukľudni sa. Nezvyknem komunikovať s anonynmi, ale pre tvoj kričiaci tón to urobím.
Tak Chmelár, bývalý poradca súdruha Fica to dobre vysvetlil v televízii. Tak to je ten kontroverzný politológ, pravý mierotvorca, kritik EU. Ten to vysvetlil akurát tak tebe.
A popleteným bláznom Trumpom, odtrhnutým od reality mne nemusíš argumentovať. Veď náš súdruh Fico je jeho kamarát, aj Trump vo verejnom vystúpení pozdravil svojho priateľa Róberta. Hanbíš sa písať pod svojím menom, tak chŕliš osobné útoky o kopirovaní, papagájovaní atď. 🙆

@napetra
Aj niečo k veci, v čom sa mýlim?
Alebo tu budeš do oblbnutia omieľať frázy " lebo Fico" a lebo komunista a podobné kydy?
Vám, z perverzného slovenska( PS) alebo im podobným ,keď dojdu argumenty,tak iné nedokážate,len " lebo Fico"..
A ten Chmelár to nevysvetľoval mne,ale na TA3 tým,kt.zaujímajú fakty a nie primitívna demagógia.
A prečo by som mal písať pod sv.nickom,keď tu anonymne píše drvivá väčšina?Tebe to môže byť jedno,radšej argumentuj faktami a nie zjavnými hlúposťami.

napetra
Včera o 20:43
@anonym_4ea2ee

@napetra
Aj niečo k veci, v čom sa mýlim?
Alebo tu budeš do oblbnutia omieľať frázy " lebo Fico" a lebo komunista a podobné kydy?
Vám, z perverzného slovenska( PS) alebo im podobným ,keď dojdu argumenty,tak iné nedokážate,len " lebo Fico"..
A ten Chmelár to nevysvetľoval mne,ale na TA3 tým,kt.zaujímajú fakty a nie primitívna demagógia.
A prečo by som mal písať pod sv.nickom,keď tu anonymne píše drvivá väčšina?Tebe to môže byť jedno,radšej argumentuj faktami a nie zjavnými hlúposťami.

@anonym_4ea2ee Irán v roku 1970 ratifikoval Zmluvu o nešírení jadrových zbraní (NPT), ktorá ho zaväzovala nevyrábať jadrové zbrane.

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) potvrdila, že Teherán si neplní záväzky, pokiaľ ide o informácie o skladovaní, spracovaní a používaní jadrového materiálu a jadrových zariadení.

anonym_4ea2ee
Včera o 21:06
@napetra

@anonym_4ea2ee Irán v roku 1970 ratifikoval Zmluvu o nešírení jadrových zbraní (NPT), ktorá ho zaväzovala nevyrábať jadrové zbrane.

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) potvrdila, že Teherán si neplní záväzky, pokiaľ ide o informácie o skladovaní, spracovaní a používaní jadrového materiálu a jadrových zariadení.

@napetra
Ok.
Iran podpisal zmluvu,teda ma zaväzky a mal by to rešpektovať.
Akú zmluvu podpísal Pakistan a Izrael?
Žiadnu.Teda nemusí rešpektovať nič lebo nič nepodpísal a teda nič ani nemusí rešpektovať a MAE ani medz.inšt. teda nemajú žiadne právomocné moźnosti kontroly ani postihu.A nezdá sa mi,že by bol Pakistan politicky nejako zvlášť diametr.odlišný od Iránu...
Zaverom: ten kto sa podpísal medz.dohovory( Iran)je perzekvovaný a ten kto ich nepodpísal( Izrael,Pakistan) a vlastní jadr.zbrane,tak je čistý....
Aký rozdielny meter...Dôvod?
Oba štáty sú v arab.svete verným spojencom USA.To je jediný dôvod.
A treba si potom položiť otázku,čo je morálnejšie a rizikovejšie?
Izrael napáda sused.štáty a okupuje cudzie územia 10ročia.A je mu to tolerované.Irán nenapadol nikoho,len sa bráni.

Strana
z3