Som veľmi vystrašená zo situácie vo svete
Ahojte.Nesledujem veľmi správy, no keď sa tak stane, tak som vyhlásená. Z USA a ostatných krajín, z toho, čo sa deje v Dubaji a ostatné konflikty vojny. Čo si myslíte? Lepšie asi vôbec nasledovať.
@anonym_cc9c1a len stalo sa A a media povedia B.
@anonym_da0453 ty mas spravodajcu v Dubaji?
@tilly Nábožensky založení ľudia si myslia že raz príde nanebovzatie (rapture) a dobrý ľudia normálne vyletia do neba a zbytok tu bude hniť vo vojnách a konci sveta :D
Týchto rapture a pevných dátumov bolo už milión a niektorí seriózne porozdávajú majetok, lebo si myslia že už ho potrebovať nebudú a ešte sa snažia nažgrglať pár posledných "bodov" k dobru 😂
Páči sa mi logika toho pána: bolo tu už milión vojen, teraz je každú chvíľu nová. Ľudia kapú jak psi. Ale keby mala byť svetová - taká, ktorá by zasiahla nás, Slovensko... tak to néee, to určite bude rapture a odletím :P Na Ukrajine a Palestíne a Iráne.... to nie je dosť dobré na biblickú udalosť, tam kľudne nech kapú.
@refly fuha, no o tomto som ešte nepočula. Ďakujem za vysvetlenie
Mňa skôr znepokojuje to, že Čína hlása, že v roku 2027 zaútočí na Taiwan. To len bude problém. Aj kvôli tomu, že na Taiwane sa toho veľa vyrába a keď tam bude vojna, bude problém s dodávkami a nehovoriac o tom, že Taiwan má veľa spojencov, ktorý by sa pridali na jeho stranu. Tohto konfliktu sa ja osobne obávam najviac...
Mňa skôr znepokojuje to, že Čína hlása, že v roku 2027 zaútočí na Taiwan. To len bude problém. Aj kvôli tomu, že na Taiwane sa toho veľa vyrába a keď tam bude vojna, bude problém s dodávkami a nehovoriac o tom, že Taiwan má veľa spojencov, ktorý by sa pridali na jeho stranu. Tohto konfliktu sa ja osobne obávam najviac...
@anonym_cf84c3 pokiaľ správne chápem, eu stále vedie one china policy, tak by sa obchod preorientoval zrejme na tu mainland Čínu na tie suroviny, ktoré idú teraz z Taiwanu
@anonym_cf84c3 ja sa bojím činy ako čert kríža. To sú hnusni ľudia, hnusný národ. Neuznávajú ľudské práva, len peniaze. Najhorsie, čo sa tejto planéte stane je, keď sa Čína stane najbohatšou krajinou sveta a predbehne USA. To začne peklo. Aj sybila veštila, že koniec sveta príde od žltej rasy...
@anonym_da0453 ty mas spravodajcu v Dubaji?
@eva8 spravodajcu nie, rodinných príslušníkov áno
@anonym_76e24c Ak by tu bola tretia svetová vojna, malo by pred tým nastať vytrhnutie (the rapture), však?
@pr85 Ale nehovor. A ty určite odletíš jak Superman 😂 🦸
Jedného krásneho dňa, budeš sedieť s mobilom v ruke, písať na koňa do každej témy, ktorá sa len šuchne o erotiku, alebo sex...
Ani nedopíšeš, slovo zostane na polovičke, no stihneš odislať a zostanú po tebe veci na gauči. Ešte aj tie sa úhľadne poskladajú, lebo ich nosil taký dobrý človek 😇
@anonym_autor placem nad tymi co nakupili investicne byty v dubaji a co mna desi? nie to co sa deje,teraz v dubaji, ale to co sa deje uz roky rokuce.
@anonym_autor placem nad tymi co nakupili investicne byty v dubaji a co mna desi? nie to co sa deje,teraz v dubaji, ale to co sa deje uz roky rokuce.
@anonym_5db094 to neboj, oni o svoje byty neprídu, ani tie byty o svoju hodnotu. Toto prehrmí a bude dobre.
Už vraj zabili toho fanatika, čo urobil z Iránu, vyspelej krajiny, krajinu tretieho sveta. To by mohlo stačiť na nastolenie mieru. (Naivná je moje druhé meno. )
Už vraj zabili toho fanatika, čo urobil z Iránu, vyspelej krajiny, krajinu tretieho sveta. To by mohlo stačiť na nastolenie mieru. (Naivná je moje druhé meno. )
@tilly zatial nie, su to false trails, aby sa ozval a aby ho mohli zabit. Potvrdene je umrtie jeho zata a zatky, ktori sa nachadzali v jeho rezidencii v centre teheranu. A ked ho aj zabiju, este su tu dalsi, ktori riadia iran- museli by vyzabijat celu radu mullahov (isto na tom pracuju, preto neplanuju ukoncit bombardovanie dnes...)🤐🤐🤐🤐
To, čo opisujete, je klasický prejav sekundárnej traumatizácie a straty emočných hraníc. Váš nervový systém prestal rozlišovať medzi tým, čo sa deje „tam vonku“ a tým, čo sa deje vo vašom bezpečnom priestore. Podvedome ste prijali ilúziu, že ak budete trpieť spolu so svetom, je to prejav súcitu alebo morálnej povinnosti. Keď sledujete správy o vojnách, katastrofách a konfliktoch, Vaše telo nereaguje ako „pozorovateľ“. Reaguje, akoby bolo súčasťou ohrozenia. Aktivuje sa stresová odpoveď. A ak už v sebe nesiete vlastné napätie alebo neistotu, správy to len zosilnia. Úplná izolácia od správ je len krátkodobá náplasť, nie riešenie. Problémom nie je informácia samotná, ale vaša neschopnosť udržať si „vlastnú tvír“. Skúste namiesto úteku pred správami trénovať vedomú selekciu a telesné ukotvenie. Predtým, než otvoríte akýkoľvek spravodajský portál, si doslova uvedomte svoje nohy na zemi a hranice svojho tela. Ak cítite, že vás správy pohlcujú, nepýtajte sa, čo sa deje v Dubaji, ale čo sa deje vo vašom tele. Súcit, ktorý vás ničí, nie je súcit, ale emočný masochizmus. Skutočná zodpovednosť začína tam, kde máte reálny vplyv teda vo vašej domácnosti, v práci a vo vašom vnútornom pokoji. Všetko ostatné je len hluk, ktorý si dovoľujete nechať vládnuť vo vašej hlave. Ak už budete niečo čítať / sledovať, položte si otázku: má toto, čo som si práve prečítala, nejaký reálny vplyv na moje dnešné rozhodnutia? Ak nie, vaša psychika si zaslúži ochranu. Niekedy sledujeme správy nie preto, že chceme vedieť, ale preto, že nás podvedome priťahuje napätie. Dráma zvonka nás na chvíľu odvedie od vlastných vnútorných otázok. Čomu vo svojom vlastnom živote sa tak usilovne vyhýbate, že radšej venujete svoju energiu a pozornosť konfliktom, ktoré nedokážete ovplyvniť? Čo vo vašom vlastnom živote je momentálne také neisté alebo nepokojné, že vás vonkajšie konflikty zasiahnu až do tela?
@anonym_3831df z iranu nejde ziadne nuklearne nebezpecenstvo, resp. Asi take, ako chemicke zbrane saddama husseina. Jedine, o co sa iran od roku 1920 snazi, je atomova elektraren na zasobovanie elektriny pre 85 milionov ludi. A jedine, o co ide amerike, je ziskat spat prava na ropu a plyn, o ktore ich iranska revolucia obrala...
@vevesh
Klames, ran sam priznal ze ma obohateny uran na 65% a do elektrarni sa pouziva max 30

@anonym_da0453 no ano, lezia na plazi, pretoze sa zastavili lety a neodporuca sa ist na letisko, lebo moze byt cielom bombardovania
@eva8 myslím tých, čo tam žijú, nie dovolenkárov.