icon

Ste spokojní s reprezentáciou Slovenska Róbertom Ficom?

30. okt 2024

Ako ste spokojní s tým, ako nás reprezentuje Róbert Fico vo svete?
Tiež by ma zaujímalo, či ste spokojní s tým, ako tiahne náš štát k Rusku?

autor
2. nov 2024
annm81
2. nov 2024

@jananovotna88 činske záujmy v Európe sú rýdzo ekonomické a nemá motiváciu dominovať tu politicky a kultúrne, lebo vie, že v tomto neuspeje. Samozrejme, zaujímajú ju spravodajské informácie. Iné je to v ďalších častiach sveta.

@eva8 východ dnešného Ruska historicky patril Číne a až bude mať príležitosť vziať si ho späť, nebude váhať.

jananovotna88
2. nov 2024

@annm81 Historické územia a Slovensko?

Ja si myslím, že náš premiér chce kontakt na Ruského prezidenta??? Orbán ho určite má.
Nejde mi do hlavy migračná kríza v auguste 2023, ktorá bola spôsobená rozhodnutiami Maďarských orgánov.
Tak isto priestory v Maďarskej televízii Petrovi Pellegrinimu v čase volebného moratória.
Podpora zo strany Aliancie a dostanem sa k tomu 2 páni z Aliancie boli na tlačovke po oznámení výsledkov prezidentských volieb. Mesiac na to jeden z tých 2 pánov v Maďarskej televízii rozprával pri príležitosti Dňa národné tragédie (Trianon) o nespravodlivých Benešovych dekrétov.
V lete sa odhaľovala socha Svätého Štefana v Nových Zámkoch a jeden z vládnych poslancov označil naše územie za Felvidék, nikto sa voči tomu neodradil.
Ja neviem čo si o tom myslieť? Nevyhovuje aj Orbánovi táto naša vláda???

annm81
2. nov 2024

@jananovotna88 Vyhovuje, pretože pre začiatok môžu byť spojencami proti demokratickému západu. Že Maďari dodnes nespracovali Trianon nie je žiadna novinka - nateraz ale nálady v Maďarsku samozrejme vôbec nepočítajú s nejakou obnovou Uhorska. Ibaže za jednu-dve generácie to môže byť úplne inak. Orbán pri podpore Rusov rátal s tým, že môže ísť o precedens, ktorý Maďarsko v budúcnosti využije.

hendikep
2. nov 2024

@eva8 to ze sa za demokracie nestavia a neopravuje nie je chyba demokracie ale toho, ze sme po novembri ‘89 neposlali komunistov tam kde slnko nesvieti, a nechali sme ich vladnut tomuto statu.

adulkam
2. nov 2024

@janinah ešte som len ma druhej strane,reagujem na príspevok o cine a postupnom expandovani na európsky trh
Neobjednávam zo sheinu,tému,Ali..ani z tureckého trendyolu. Tieto stránky robia presne to,čo si spomenula. Polozia na lopatky ci už domácich výrobcov alebo predajcov
Taka Magaela vyrába venčeky,party,sponky. Jej práca je nádherná a už xkrat nasla svoje napodobeniny na Ali a podobnych stránkach za tretinovu cenu. Nezmoze nic

adulkam
2. nov 2024

@eva8 toto by mali byť protesty,kde sú envirobojovnici. Treba tipovolicom ,ktorí básnia o sebestačnosti a domácom poľnohospodárstve búchať do hlav následky výstavby baterkarne.
Véd pod každým článkom o automobilkach tupovolici nariekaju ako mukluju v bruselskych závodoch
Ci čínske otroctvo im vadiť nebude?

janinah
2. nov 2024

@adulkam ja tiež nie,nepotrebujem nekvalitné šmejdy,ktoré mnohokrát vyrábajú deti v otrasnych podmienkach...ale kolegyne sa idú potrhat a kupujú tam ako divé...
Ku všetkému musí človek dozrieť a vyzerá,že slovač bude nezrela ešte veľmi dlho.A nielen vo vzťahu k Číne a k nákupom,bohužiaľ....

cacianka
2. nov 2024

@eva8 mali by im pionieri vypustiť benzín z vládneho špeciálu, nech sa nám nevrátia. Presne táto retro skupina by nám tu nechýbala a celej krajine by sa mega uľavilo.
V tamojšom blízkom režime súdruhov by zapadli jenna radosť. Ak tie červené šatky a kravaty im pristanú k pleti

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
3. nov 2024

vyhovuje Orbánovi, jasné že áno. Rusi označili Orbána a Fica za priaznivcov ich režimu v tej doktútke a podľa štýlu vyjadrenia Fica, si myslím, už kontakt na Putuna dávno má. Všetko čo robí koalícia je smerom k Rusku, takže majú jasný plán o našom štáte a smerovaní a s niekým ho konzultujú…

eva8
3. nov 2024

Taky mily, nedelnajsi, ukludnujuci rozhovor s Odorom

https://www.youtube.com/watch?v=5503fnZ26wQ
jednoduchomaria89
4. nov 2024

Teším sa na čínske investície :In Uganda, another example is the expressway between Entebbe airport and Kampala, the capital city. It was financed and built by the Chinese. The project’s ballooning costs have made it one of the most expensive roads per kilometre in the world. Repayment of the Chinese loans will be challenging unless the road attracts much more traffic and generates sufficient toll revenue.

The other issue with some Chinese-financed projects relates to long-term planning.

For example, the urban light rail in Addis Ababa was built at a cost of US$475 million and began operating in 2015. Having underestimated the operational and maintenance costs, the Ethiopian government is now struggling to sustain the system

eva8
4. nov 2024

Šarkaniáda

autor
4. nov 2024

Čína sa podľa šéfa českej Bezpečnostnej informačnej služby (BIS) Michala Koudelku navonok snaží pôsobiť ako priateľ a atraktívny partner západných krajín, usiluje sa však o úpadok demokracií a svetový poriadok založený na úspechu totalitných štátov.

autor
4. nov 2024

Čína sa podľa Koudelku snaží stať dominantnou ekonomickou silou a tomu podriaďuje všetko vrátane špionáže, ktorú krajina berie ako prostriedok na zvýšenie svojho bohatstva a sily. "Každý čínsky občan, inštitúcia či firma má zo zákona povinnosť spolupracovať so spravodajskými službami, ak o to požiadajú," podotkol šéf BIS. Dodal, že čínska spravodajská aktivita má všetky formy od najjednoduchších po špičkové technológie a kybernetické útoky

maialeo
4. nov 2024

@hendikep nepis dristy. Socik sme zazili.... ty asi na svojej kozi nie.

maialeo
4. nov 2024

@gribka1 chod prva, prideme za tebou...

autor
4. nov 2024

Svoje postavenie vo svete si buduje kontaktami, ktoré sa jej darí získavať cez investície, ale aj prostredníctvom spriaznených politikov. "Platí to vo všetkých demokratických krajinách, aj v ČR. Typickým príkladom je pročínska politika bývalého prezidenta Miloša Zemana," pripomenul kladné vzťahy exprezidenta k Pekingu.

maialeo
4. nov 2024

@adulkam cinske otroctvo vadit nebude. Zaplati im to hypoteku... a na enviro sa mozeme vykaslat.

autor
4. nov 2024

Šéf českej kontrarozviedky dodal, že pri akýchkoľvek vzťahoch s Čínou je nutné si uvedomiť, že ide o najmocnejšiu svetovú diktatúru, ktorá masívne obmedzuje práva vlastného obyvateľstva. "Je to diktatúra, ktorá sa pripravuje na budúci vojenský stret," zdôraznil Koudelka. V otázke Taiwanu by podľa jeho slov Západ nemal dopustiť scenár z Ukrajiny, ale mal by pomôcť vybudovať takú obranu, aby sa potenciálnemu útočníkovi agresia nevyplatila.

maialeo
4. nov 2024

@gribka1 a co s tym ides konkretne TY urobit?

autor
4. nov 2024

Koudelka tiež opätovne varoval pred rizikom, ktoré podľa neho prinášajú zariadenia značky HUAWEI. Používanie technológií tejto firmy môže v prípade budúceho konfliktu podľa jeho slov znamenať podobnú zraniteľnosť, aká pre závislosť na ruskom plyne nastala v mnohých západných krajinách po začiatku vojny na Ukrajine.

annm81
4. nov 2024

@maialeo Deti sa ti za to enviro pekne poďakujú... a že zrazu ficovci o suverenite nebliakajú, keď je v hre to, že po našich uliciach môžu voľne pobiehať činski policajti aj s právomocami...

maialeo
4. nov 2024

@annm81 zas dalsia... cele zle, cele zle. Netriedim odpad... a NIKDY to robit nebudem. Som klasicky tupy konzument a tak to zostane. Ci tu budu behat cinsky policajti je mi tiez jedno. To, ze sa vyvracias kdesi v diskusii nezmeni svet. Moje deti vediem k rovnakemu pristupu.

annm81
4. nov 2024

@maialeo Ľuďom bolo zhora nadelené rôzne...

eva8
4. nov 2024

@maialeo odpad som triedila uz v r. 2011 v Spanielsku

maialeo
4. nov 2024

@eva8 aaa zachranila si svet

maialeo
4. nov 2024

@annm81 ano, ano... bolo, bolo

adulkam
4. nov 2024

@maialeo myslíš to ironicky dúfam.
Bruselsky "diktat" tupovolicom vadí,ale čínske fabriky na úrodnej pôde zrazu nie?
Doteraz museli "muklovat" vo voslvagene postavenom na pôde,kde by inak mohlo byt jednotné roľnícke družstvo.