icon

Ste spokojní s reprezentáciou Slovenska Róbertom Ficom?

30. okt 2024

Ako ste spokojní s tým, ako nás reprezentuje Róbert Fico vo svete?
Tiež by ma zaujímalo, či ste spokojní s tým, ako tiahne náš štát k Rusku?

gribka1
2. nov 2024

@hendikep Tiež je mi to divné, teraz keď fakt ide o každého jedného, každého sa to dotkne, nikto nič. Za seba nebudeme protestovať, ale za druhých áno? Divné mi je to celé.

eva8
2. nov 2024

@hendikep zas, @maialeo ma pravdu v tom, ze za socializmu sa stavalo, staralo sa napr. o mosty a pod. Teraz mnoho budov schatralo, mosty sa opravuju az ked sa doslova rozpadaju, novozrekonstruovana cesta sa tiez rozpada a musia byt uzavierky a vyzaduje opravu (nekvalitny material, praca odflaknuta?)
Patrocnice a dvojrocnice su nahradene projektami, ktore sa nedodrzuju (dialnica?), vyberove konania su skorumpovane...

larinka552
2. nov 2024

@hendikep mne sa zda, ze protesty skoncili po pokuse o atentat. Kedze z neho bola obvinena opozicia. Zaroven lex atentatom boli protesty na verejnych miestach zakazane. Tak PS uz nechce dalej eskalovat napatie v spolocnosti. Kedze zo vsetkoho zleho co sa deje je obvinena opozicia. Navyse Šimečka a jeho rodina, vratane malej dcery bol tercom osobnych utokov a vyhrazok.
Obmedzovanie slobody a demokracie, hon na media, ociernovanie a obvinovanie opozicie zo vsetkeho mozneho aj nemozneho prinasa svoje ovocie. Plan zlikvidovat vsetkych co im stoja v ceste sa im celkom dari.

gribka1
2. nov 2024

@eva8 Postavilo, ale popritom nakradlo neskutočne. No, a vlastne, ak by sa nekradlo, tie mosty by boli postavené lepšie. Stáročia trvajúce stavby stoja a naše sa po 50 rokoch rúcajú.

gribka1
2. nov 2024

@larinka552 Mohli sa konať občianske protesty bez účasti politikov.

larinka552
2. nov 2024

@gribka1 mohli, len to by musel aj niekto zorganizovat

gribka1
2. nov 2024

@larinka552 Občianske združenia mohli, ako v Poprade, veď aj odborári chceli a nič.

larinka552
2. nov 2024

@gribka1 tak to uz ja neviem...

stanulienkat
2. nov 2024

@katulienkax mozno na zaciatku vojny hej. Ale neskor nas oslobodili!!!! Trochu dostuduj historiu. Nie su nasi jedini osloboditelia bratia ruzzi. Len komunistom nepasovali do vychodnej propagandy. Keby nebolo zapadu a neposielali rusakom peniaze a zbrane, tak by rusaci hovno zmohli. To im zapadne peniaze nevadili.😁
Takze nielen spojenecke zapadne vojska nas oslobodili, ale druhy krat aj ich peniaze pre rusakov. Ktori nas za odmenu 40 okupovali a brzdili nas vyvoj. Smradi.

sevrin
2. nov 2024

@stanulienkat samozrejme, že iba hrá divadielko, ešte pred nejakými siedmimi rokmi kotkodákal o tom, že Slovensko patrí do tvrdého jadra EÚ.

eva8
2. nov 2024

@gribka1 rucaju, pretoze sa nechaju schatrat. V sucasnosti sa "rucaju" aj po 2 rokoch

eva8
2. nov 2024

@sevrin ja som mu ten vstup do jadra eu kvitovala. Vtedy bola EU silna po ekonomickej stranke. Teraz Fico mieri inam. Je podrazak, to nie je o tom, ze EU sa zmenila.

annm81
2. nov 2024

@eva8 Za socializmu sa stavalo, lebo bolo z čoho - najprv sa okradli ľudia znárodnením a potom menovou reformou.

A k tým vzťahom medzi NATO a Ruskom - nemá zmysel vychádzať z toho, čo bolo v minulosti. Po páde ZSSR bola nálada v Rusku úplne niekde inde než je dnes. Dnes chcú Rusi späť svoje impérium a urobia pre to čokoľvek. Bohužiaľ, to zahŕňa aj východnú Európu vrátane nás.

sevrin
2. nov 2024

@eva8 však ja som tiež proti tomu nič nemal.

eva8
2. nov 2024

@hendikep ked by sa dostalo PS k moci v dalsom volebnom obdobi, malo by to este horsie. Preto mi to nedava logiku, zeby nechceli zachranit este to, co sa da. Vyckavaju, nechcu rozputat obcianske nepokoje, aby neboli zlikvidovani ako za socializmu ti, ktori nesuhlasili s rezimom

eva8
2. nov 2024

@annm81 Putin chce staty ZSSR ziskat spat, to je iste. No nejde mu to. Bielorusko zatial ok, cast Cecenska tiez, Moldavske volby, Litva... Nedari sa mu velmi, tak zatial najvacsia Ukrajina je jeho cielom. Skonci to pravdepodobne rozdelenim

katulienkax
2. nov 2024

@gribka1 čo máte s tým kradnutím za socializmu, teraz sa kradne milionkrat viac, stať sa zadlžuje, drvivá väčšina verejných stavieb je z éry socializmu. Teraz sa stavajú len obchodné centra, kancelárie a neskutočne predražene byty a pritom developer nakradne milióny od štátu alebo od úbohých zadlženým ludi

annm81
2. nov 2024

@eva8 Jemu nejde len o obnovu samotného ZSSR. Ide mu o obnovenie sféry ruského vplyvu. A keď vidím, čo sa deje, obávam sa, že rozdelenie UA nebude zďaleka pre nás najzávažnejšia udalosť. Reálne sme na ceste k novej železnej opone, len teraz povedie viac východne, rovno po našich hraniciach- Poľsko a Česko ostanú na západe, my a Maďari budeme patriť k východnému bloku pod "ochrannou rukou" mocného Ruska...

eva8
2. nov 2024

@annm81 ano, presne, ide mu o vplyv. Este aj Cinu treba brat do uvahy.

gribka1
2. nov 2024

@katulienkax A nekradlo sa? Aby sa pochopila mentalita národa. A neospevovať už ten socík.

gribka1
2. nov 2024

@annm81 Toto sa už tak ľahko neudeje ako v minulosti. Ľudia boli bez informácií, teraz je to iné.

jananovotna88
2. nov 2024

@katulienkax Československo obetovali, to je pravda, lebo chceli mier😁 Slovensko a iné krajiny Strednej Európy kolaborovali.
Čo sa týka Poľska okamžite vyhlásili vojnu, nemohli účinne reagovať, lebo neboli oproti Nemecku pripravený. Po vstupe do vojny podporovali odboj a dokonca významne materiálne pomohli Sovietskemu zväzu. Z USA do Sovietskeho zväzu išla munícia, nákladné autá, ale aj zdravotnícke vybavenie a potraviny.
Štefanik bol prozápadný politik a ako sa to dnes povie Rusofob, dostal do povedomia našu krajinu do povedomia vo Francúzsku a Taliansku. Prešporok chceli dokonca pomenovať na počesť prezidenta USA Wilsonovo mesto.

jananovotna88
2. nov 2024

Že sa teraz kradne a kradlo je náš problém. Žijeme v demokratickej krajine a máme na to vplyv buď v demokratických voľbách, alebo máme slobodu slova kde môžeme poukázať na rozkrádanie. Všetci sme zodpovedný za to čo sa tu deje.

annm81
2. nov 2024

@gribka1 Prepáč, ale nevidíš, čo sa deje okolo? Celá diskusia je založená k téme, kedy predseda vlády vystupuje ako hlasná trúba ruskej propagandy - predseda najpopulárnejšej slovenskej strany. Koľko percent získal vo voľbách Harabín, ktorý otvorene hovorí o vystúpení z NATO a EU? Ako sa za posledné roky radikalizovala politická scéna na Slovensku? Ako sa vyvinuli politické názory na Slovensku vplyvom dezinfoscény? My tan ideme úplne dobrovoľne. A netýka sa to len Slovenska.

annm81
2. nov 2024

@eva8 Čína nemá reálne žiadne zásadne záujmy v Európe. Orientuje sa na Áziu, Afriku, Južnú Ameriku a na obchodnú vojnu s US. Európa je pre ňu úplne na periférii. Ibaže dlhá vojna na Ukrajine oslabuje aj US aj Rusko - a to je pre Čínu zaujímavá informácia, lebo o východ Ruska záujem má.

gribka1
2. nov 2024

@annm81 Veď máš pravdu, dejú sa veci, ale nevidím to až tak čierno, keďže tu nie je dostatok ľudí ochotných byť pod vplyvom Ruska. Ešte slováci potrebujú viac po hube, aby pochopili.

jananovotna88
2. nov 2024

@annm81 https://index.sme.sk/c/23380430/dialnice-za-cin...
Odstrašujúci príklad závislosti na Číne nám môže dať Čierna Hora

sevrin
2. nov 2024

Mňa by zaujalo, prečo divadelník z Handlovej je ticho okolo severokórejských vojakov, čo prišli predlžovať vojnu na Ukrajinu.

gribka1
2. nov 2024

@sevrin No lebo to je následok zbraní západných štátov na Ukrajine. To by povedal.

eva8
2. nov 2024

@annm81 preco ma Cina zaujem o vychod Ruska?
Cina po zvyseni ciel nebude dodavat potrebny "material" a bude problem.
Tiez nerozumiem - na jednej strane Nemecko nehlasovalo za zvysenie ciel na elektroautomobily, na druhej strane ich volswagen skrachuje kvoli lacnym elektroautam z Ciny. Neviem, nevyznam sa, preto sa pytam