icon

Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?

9. mar 2025

V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu

Strana
mamina7070
9. mar 2025

ano tu na koniku sa s tym stretnes bezne, akykolvek iny nazor tak si tupovolic ficovolic tupa ovca dezolat atd

v praci by sa o takych temach nemalo vobec bavit. Kolegovi by ste sa mali postavit a povedat mu nech prestane lebo to nie je jeho pravo takto posudzovat ludi a takto sa k nim spravat a hejtovat ak v tom bude pokracovat obratte sa na nadriadeneho

deti95060810
9. mar 2025

exmm bol na mňa nahnevaný že som nevolila jeho obľúbenca...

autor
9. mar 2025

@mamina7070 spravne. Ja poznam velmi skvelych ludi a aj vzdelanych, co volili prave smer :D a ano, poznam aj tych menej schopnych a neprijemnych. Ale takisto poznam aj veelmi zlych ludi, co volili PS a to su arogantní a neprijemni ludia a kebyze si mam vybrat, ci sa budem bavit s tou jednoduchsou, ale milou pani, co volila smer, tak si vyberiem isto ju, ako neprijemnu, povysenecku zensku, co volila PS.

mamina7070
9. mar 2025

ja mam identicku skusenost ako ludia v tomto clanku prave s tou zenskou uderkou co je tam najma teda s jednou konkretnou (je uplne v tom jadre) a teda nic moc jej sa ludia v jej bydlisku a i nezdravia (ja sa zdravim 🙂 ale fakt ze neprijemna arogantna osoba)
https://www.postoj.sk/170282/kritika-sa-tam-nep...
ja som sa pracovne stretavala aj stretavam s viacerymi co boli na kandidatke PS a teda ako ktori mne muzi prisli viac v pohode oni to tak netahali do prace.
za mna politika do pracovnych vztahov nepatri a pekne vysvetlite kolegovi ze ked sa bude takto spravat vyluceny z kolektivu ostane on

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
abcabcada
9. mar 2025

Kolega má pravdu, pozdravujem ho a podporujem 😁 vďaka istým voličom sme tam, kde sme...

markusrasford
9. mar 2025

To majú ľudia na čele napísané koho volili? Mne príde ze aj ty si volič Smeru a potrebuješ si kopnúť do PS. Prečo to píšem? Uviedla si presne taký príklad milá pani co volila Smer nad povyseneckou...... dá sa to aj ináč. Milá pani co volila XY ako nad ZT. Ty si potrebovala uviesť tu milú pani co volila Smer. No dlho lovim v spomienkach a nespomeniem si že na mítingoch AB vykrikovali ze prezidentka je americká...ale na jednom áno. To sú TÝ milí voliči Smeru? Keď si to tak myslela tak je to v poriadku. Najväčšiu netoleranciu do spoločnosti prináša Rober Fico nie Michal Šimečka.

autor
9. mar 2025

@abcabcada a v com ho podporujes? Za to, ze je nepriatelsky, neuctivy len zato, ze sa odvazili povedat koho volili? Ta kolegyňa sa k nemu správala vzdy super, nemala potrebu tahat politiku do prace, narozdiel od neho. Vies, ja chapem, ze je urcita skupina homofobov, ale myslim si, ze vacsina ludi to absolutne neriesi, ale preco sa to teda takto nafukuje? Nebude to tym, ze preto ich odsuvaju niektorych, lebo oni sami sa spravaju vocim druhym arogantne?

gribka1
9. mar 2025

Ja som sa stretla s opačným prípadom, pre smeráka sme tupci a on musí s takými hlupákmi žiť. Takže chceš pokojnú diskusiu, ale hneď zaškatuľkuješ ľudí. Opýtala si sa ho prečo takto zareagoval, čo ho trápi v politike? Prečo takto zareagoval? Porozprávaj aj s kolegyňou a skús to tam urovnať. Ak sú rozumní, dokážeš to.

kavasmliekom
9. mar 2025

Nestačí ti modrý koník? 😄 Tiež som si vyjadrila svoj názor, že dokonca mám iný názor na politiku ako môj manžel a tiež som tu dostala "hubovú polievku" že ako môžem žiť z človekom s ktorým mam odlišné zmýšľanie 🙈
A áno, môj bývalý svokor bol schopný aj do bitky skočiť, keď niekto volil inú stranu, ako on. No on by toho homosexuala asi s kutačom pretiahol. Veľmi zlý človek to je. Ale ospravedlňuje ho trosku aj jeho diagnóza, ktorá sa teraz prejavuje už v pokročilom štádiu. Ale o politike bude hučať stále a stále to isté 🤔

tetapetra
9. mar 2025

Nikomu nevravim koho volím,dokonca ani môj muž to nevie. Akurát spomeniem koho som volila kedysi a prečo som názor zmenila a koho by som nevolila nikdy.

autor
9. mar 2025

@markusrasford ano, čakala som presne tuto odpoved 😁 aky je medzi tym rozdiel prosim ta? Napisala som, ze poznam aj debilov, ktori volili smer, ale aj debilov, co volili PS. Ja tu do nikoho nekopem. To uz fakt tu nemoze absolútne clovek nic napisat, aby ste ho vzdy nezaradili niekde?

kavasmliekom
9. mar 2025

Chcete ma zabiť? 😄 Ja keby som mala teraz voliť, volím Matoviča a aj som ho volila. 🤭

milanemila
9. mar 2025

Ja osobne si myslim, ze laslavy a mily clovek nemoze volit smer 🤷🏼‍♀️ ale ten sposob prejavu, kt zvolil tvoj kolega tiez nie je uplne ok. Su ale temperamentnejsi ludia, kt rieaguju vasnivejsie a mozno bol fakt v soku. Ja ak sa niekto opyta, tak otovrene komunikujem svoj politicky nazor a aj akykolvek iny a aspon mi to spravi sito ludi 🙈
Dalsia vec je, ze byt homosexual v tejto krajine je velmi tazke a chapem aj jeho frustraciu. Mne sa uz 3 znami takto odstahovali aj so svojimi dlhorocnymi partnermi do zahranicia, lebo tu sa bali aj na ulici chytit za ruku a to mi tiez nepride fer.
Slovne spojenie tahat politiku niekam mi trosku prekaza, lebo politika ma absolutny dopad na nase zivoty a ludia by ju mali riesit, diskutovat, otvarat si oci od populistickych kecov…
O tom potom, ze s jeho nazorom na volicov smeru suhlasim :D

autor
9. mar 2025

Prosim, nikde nepisem, ze ideme teraz riesit len PS!!!!! Ja som sa spytala, ci ste sa stretli s takýmito utokmi, ak ste volili inu stranu! Poprosim, neprekrucajte si to zas do svojich fantasmagorii. Jedine iba dve sa tu zatial vyjadrili, ze sa tiez stretli s odsudzovanim. Ci uz jednej strany alebo druhej. Preco mate potrebu hadzat vsetkych do jedneho kosa. Ja som sa uz stretla aj s tym, ze ludia doslova museli klamat, aby mali pokoj od fanatickych volicov.

autor
9. mar 2025

@milanemila tak ale ty tiez odsudzujes ludi podla tej politiky. A ano, ta kolegyna je, naozaj, extremne dobry clovek, preto sa ma to dotklo

gribka1
9. mar 2025

Ono to máš preto, lebo každá strana reprezentuje určité názory, smerovanie. Tak je ťažko pochopiteľné, že volím niekoho, s kým nemám nič totožné. Potom sa dajú od voľby strany ľudia jednoducho niekam zaradiť.

dobryden
9. mar 2025

@gribka1 ale to nie je tak ze kuda strana reprezentuje taky nazor,to sa takto neda zovšeobecniť.Mozu byt kludne aj smer alebo KDH voliči co su za lgbti a taktiez plno ps voličov co odsudzujú lgbti.

jozinzbazin22
9. mar 2025

@milanemila mne sa zase lubi ten chalan,co je proti lgbt,pochopil o co im ide,a je normalny homosexual,ziadne lgbt+++++,co mnohi nemaju ani paru,ani tusenia,co vsetko davaju prave do toho +++,keby vedeli v zivote by to nepodporovali.Ale ten chalan ma proste gule na spravnom mieste.

lenkakravcova
9. mar 2025

@dobryden môže byť ešte skupina ľudí, ktorá volí tzv najmenšie zlo (z akéhokoľvek hľadiska). Ale inak nesúhlasia s celkovým smerovaním danej strany ani s predstaviteľmi tejto strany - len s ostatnými stranami súhlasia ešte menej. Ich ideálna predstava strany sa v politike aktuálne nenachádza. Títo ľudia politiku až tak nehrotia (nejako bolo, nejako bude, o 4 roky sa zaseen prehodia postavicky.. ). Myslím, že takých ľudí je veľa.

autor
9. mar 2025

@dobryden presne tak! Ja poznam tiez tieto pripady. Ja tiez s niektorými vecami suhlasim a s niektorými az tak nie. A tiez poznam viacero ludi od smeru a su ockovani a absolútne nemaju nic proti LGBTI komunite, ale volili tu stranu pre ine veci, co im boli blizsie, ako prezentovali ine strany. V rodine mam takych viacerych. V zivote by som sa s nimi neprestala bavit, lebo volili tych a tamtych. Ja totizto ludi skatulkujem podla inych kvalít a nie podla politiky. A navyse, to, ze ti niekto v partii povie, ze ano, suhlasim s tebou este neznamena, ze to aj tak reálne citi a neklame len pre pokoj

gribka1
9. mar 2025

@dobryden Naozaj KDH a byť za lgbti? To by potom nemala stačiť otázka, že akú stranu volíme, ale aj prečo áno a s čím zase nesúhlasíme. Takto by sa uraziť nemal nik.

dobryden
9. mar 2025

@gribka1 no tak mi potom povedz ak vyhra PS ako zostaví vladu a s kym?Urcite bude chciet spoluprácu s KdH

autor
9. mar 2025

@gribka1 a preco by ti mal niekto vesat na nos, koho volil a dovod. To co su na vyberovom konani u teba?

dobryden
9. mar 2025

@gribka1 a napriklad ja budúce volby mam v plane vilit asi KDh a to mi lgbt nevadia absolútne dokonca suhlasim aj s tym aby sa zenili

tairyx
9. mar 2025

Je to len a len o ludoch ako takych. Poznam ludi, ktori volili Smer, medzi nimi su niektori normalni, ktori neodsudzuju inych pre ich politicke presvedcenie, a su medzi nimi aj sialenci, ktori by cloveku, ktory volil PS vyskriabali oci na ulici. Poznam aj ludi, co volili PS a medzi nimi takisto ludi, ktori su uctivi voci nazorom a presvedciam smerovolicov, a aj takych, ktori by na nich iba napluli.
Proste je to cele iba o ludoch ako takych.
Normalny a uvedomely clovek nema potrebu dehonestovat druhych na zaklade nicoho, ani na zaklade politickeho presvedcenia, ani na zaklade rasy, vierovyznania, pohlavia, spolocenskeho postavenia.
Stale sa najdu normalni v oboch skupinach, tak ako sa najdu nenormalni.

gribka1
9. mar 2025

@dobryden PS nemá s kým zostaviť vládu, stále mi pripadajú, že by im Hlas nevadil. Pochybujem o spolupráci s KDH aj Matovičom. Bude problém.

gribka1
9. mar 2025

Tak ak už sa niekto baví o politike a záleží mi na tom druhom, tak povedať iba akú stranu volil bez nejakého vysvetlenia robí presne toto, čomu sa tak čuduješ. Lepšie je potom byť ticho.

gab1sol
9. mar 2025

Vieš, čo? Mala som vo svojom okolí dvoch extrémne “tolerantných” ľudí. Čo sa týka koalície/opozície, volili sme rovnakú skupinu (neviem, či aj stranu). Ale nemali sme na všetko rovnaký názor.
Keď som sa ja vyjadrila, že prečo sa posmešne vyjadruje na vieru iných? Keď sa nebavíme o funkcionároch, tak práve tí najobyčajnejší veriaci veria, lebo dobro, lebo chcú lepší svet a pokrytci sa nájdu všade. Že prečo by babička z Hornej Dolnej, ktorá sa každý večer pomodlí ruženec a podelí sa aj o posledné, mala byť niečo menej len kvôli svojej viere… Však nech si každý verí, v čo chce. Tak táto tolerantná osoba ma dourážala, že to sú tupí ľudia, ako môžu veriť v niečo, čo neexistuje. Nejako sa tam tá tolerancia zrazu vytratila. Rovnako som bola konfrontovaná v súvislosti s témou “dôchodcovia”, keď som sa vyjadrila, že nie je správne podporovať len dôchodcov, lebo majú málo, ale je správne, podporiť produktívnu časť obyvateľstva, lebo ak sa budú mať tí dobre, nebudú odchádzať preč, tak bude aj kasa plnšia a bude aj pre dôchodcov viac. Samozrejme za ideálnych podmienok, nie pri kradnutí a okašľavaní systému, kde sa len dá… Vraj som hyena, ktorá chce dôchodcom aj to málo zobrať, lebo im to závidím. Pritom táto istá osoba sa snaží obchádzať všetko, čo sa dá a najradšej platí bez bločkov, aby ušetrila pre seba.
Druhá osoba tiež kričí po tolerancii, ale z aktuálnej situácie je už tak frustrovaná, že tolerancia končí tam, kde sa to nestretáva s rovnakým názorom. S oboma osobami som prerušila kontakty nie pre ich politické presvedčenie, to máme rovnaké, ale práve preto, že aj keď kričia po tolerancii, akosi sami nie sú tolerantní. Aby to bolo aj z druhej strany - v rodine máme aj tých, ktorí volia opačne ako my, ale do konfrontácie sa s nimi nepúšťam. Nestojí mi to za to, len sa pousmejem, ako sa sťažujú, že si to a to nemôžu dovoliť, lebo na Slovensku je bieda. Ale stále budú tlieskať tým, ktorí tú biedu sebe a svojim nedoprajú, ale ostatným áno. Ale hlavne treba bojovať proti imaginárnemu nepriateľovi. A úprimne toto mi asi najviac vadí v oboch táboroch. Pretože aj v jednom, aj v druhom sú ľudí, ktorí sú len “ja, ja a nikto iný, len ja mám pravdu a ostatní sú tupci”.

dobryden
9. mar 2025

@gribka1 no le oni budu sa s KDH dohadovat

Strana