icon

Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?

9. mar 2025

V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu

annm81
9. mar 2025

@lion777 a sme pri tom, čo som spomínala vyššie- doba postfaktická. Tieto tvoje dojmy nezodpovedajú faktom. Na overenie si stačí tú ústavu otvoriť a prečítať.

lion777
9. mar 2025

@annm81 ked myslis. Ale ten dokument si podpisovala, že? A bolo tam, že preberáš zodpovednosť.

autor
9. mar 2025

@mizoko aha, takze rovno napis, ze cely cas sympatizujes s kolegom, ktory sa sprava nerešpektujuco ku ludom s inym politickym presvedcenim. Mohla si to napisat hned a nie na konci diskusie. Takze ano, nesuhlasim s tebou, ze tebe pride normálne, ked sa ludia navzajom osocuju a hadaju sa, pri vyjadreni nazoru...lebo spominas, ze ja nesuhlasim s inými nazormi:D moj nazor je od zaciatku ten, ze absolútne netolerujem ludi, ktori odsudzuju druhych za to, koho volili. Takze ty vlastne potvrdzujes, ze tebe to neprekáža. Kludne, nech sa ludia na uliciach ohadzuju vajciami, nezdravia sa, deti odvrhnu rodicov, len oreto, ze volili inu stranu, ako oni. Pretoze ja som v kazdej jednej vete napísala, ze mi je jedno, kto koho volil, ale nie je mi jedno, ako sa ludia navzajom urazaju. Takze aspon si to pekne priznala, ze pre teba je to normálne ;)

minenkaa
9. mar 2025

Nikdy sa nikdy s nikym nerozpravam o politike

annm81
9. mar 2025

Autorka, ja som ako tvoj kolega nikdy nevystupovala. Vždy si dávam záležať na slušnom vystupovaní.
Ale odsúdiť človeka na základe jeho politickej orientácie je úplne v poriadku. Politická orientácia totiž svedčí o hodnotovom nastavení jedinca. Povedz mi, na základe čoho iného chceš súdiť človeka, než na základe toho, aké hodnoty vyznáva? A kým akúkoľvek smer na osi pravo-ľavo a konzervativne-liberálne je v poriadku, je v poriadku len do okamihu, kým sa od stredu neposunieš až k okraju. Takže súdiť voličov NSDAP, rovnako ako voličov Republiky, KSČ, alebo Smeru je súdenie voličov na základe ich hodnôt.

annm81
9. mar 2025

@lion777 Áno, ja myslím. Bráni ti niečo si tie zákony pozrieť, aby si si nevymýšľal ničím nepodložené vyjadrenia?

Nemám pocit, že by som podpisovala akýkoľvek dokument, ale nebola som očkovaná na SK. Informovaný súhlas je normálna súčasť lekárskeho ošetrenia bez ohľadu na to, či ide o pandémiu alebo nie - a je to jedno z práv, ktoré ti demokracia dáva.

tetapetra
9. mar 2025

@lion777 prosím? Veď ona má príspevok nadomnou. To,že ty nevidíš nie je môj problém

akje
9. mar 2025

"@tetapetra mna celkom desí, že ideš referovat vieste, do nejakej skupiny a pritiahnes ju sem. Nevidim na tom obrazku nič, z čoho by ste sa tu mali zložiť"

@lion777 to mizoko ju povolala do akce :D

autor
10. mar 2025

@annm81 to mi chces naozaj vtlct do hlavy, ze ked niekto voli tu a tu stranu, ze je zly a ked voli inu stranu je ten dobry a ma hodnoty na spravnom mieste?:D prepac, ale ja poznam velmi vela zlych ludi, ktori konaju zlo na oboch stranach rieky a poznam aj uplne slusnych a dobrych ludi. Toto co tu niektoré predvadzate mi uz pride fakt mimo mojho chapania. Ako keby hodnota cloveka zalezala na jeho politickom presvedceni 🫣 takze nejaky narcisticky muz, ktory doma tyra svoju manzelku, vysokopostaveny, ktory volil jednu stranu je lepsi, ako ten, co je dobrak od kosti, ma pekne harmonicke manzelstvo, ale volil stranu, s ktorou nesympatizujes, tak ho odsudis a budes sa bavit s tym narcistickym kretenom. Dakujem, nemam co dodat

petricka1984
10. mar 2025

Toľko svinstva pácha koalícia dennodenne a u voličov im to prechádza. Lebo veď vy nesledujete politiku, však? Takže ak nie ste zlí, môžete byť jedine hlúpi a zaslepení.

autor
10. mar 2025

@petricka1984 dalsia, co zije len politikov. Nikto tu nepise, ze sympatizuje s tou a s tou stranou. Si precitaj nadpis temy. Ja som tu neprisla diskutovat o politike o napachanych cinoch o stranach.... Ked chces riešiť, kto co napachal, tak si napis vlastny prispevok. Vies, mna irituju ludia, ktori uz nepoznaju nic ine, len riešenie politickych tem. Ja som tu polozila otazku a viacere sa tu zacali vyjadrovať mimo temu, presne ako aj ty. To su ludia, ktori len zacuju slovo politika a uz idu ako zurive byky a furt dookola tie iste kauzy vytahuju aj temy.

petricka1984
10. mar 2025

Odporúčam, aj keď to skoro naisto nespravíš, vypočuť si príhovor z piatkového protestu v ba od Gyenge Veroni. Vystihla to dokonale.

annm81
10. mar 2025

Autorka, chcela som povedat presne to, čo som povedala, stačí ak budeš s porozumením čítať. Môžem to teda ešte raz zopakovať, skús to chápať tak, ako to je napísané a nie si tam vkladať svoje neopodstatnené domýšľačky.

Kto ešte aj v posledných voľbách volil Smer je
- na Smer personálne napojený, má z toho nejaké výhody a je mu úplne jedno, že uprednostnil svoj osobný prospech nad tou katastrofou, do ktorej nás Smer vedie, ergo, je to morálne zlý človek
- alebo je fašista, ergo je morálne hnusný človek
- alebo nemá ani najzákladnejší prehľad v politike, ale zato má odvahu za nás všetkých rozhodovať vo voľbách, ergo je to hlúpy človek.

Iné možnosti pre túto voľbu dnes neexistujú. Ale ak nesúhlasíš, napíš teda, čo iné viedlo takého voliča k voľbe extrémistickej strany?

mizoko
10. mar 2025

@annm81 ale ona nechce čítať o politike aj keď založila tému ktorá sa týka politiky 🤣🤣🤣 tá osoba je úplne mimo. Čistý troll. Admin bolo by dobré to tu už rozpustiť 😉

mizoko
10. mar 2025

@akje ☺️🫶🏼😘

mateson2004
10. mar 2025

Autorka, požiadaj o odstránenie debaty. Nastúpila fanatická úderka v obvyklom zložení, už to nikam nepovedie. Už začala klasika porovnávať voličov Smeru s voličmi NSDAP apod.

autor
10. mar 2025

@mizoko hlavne ze ty si dokonalost sama o sebe. Totalne sfanatizovane zenske, ktore uz nevidia nic medzi. Iba svoje presvedcenie. Ospravedlňujem sa, ze som vobec napisala svoju realnu skusenost. Lebo keby som napísala, ze volic smeru totalne vynadal volicke PS, to by sa tu zvrtla taka diskusia, hadam aj na 100 stran. Tu ide len o dvojaky meter, aky pouzivate na ludi. Ved ked mate take nazory a ste tak dokonalo ciste, moralne, uzasne neomylne zeny, ktore ovladaju vsetky zakony, nadpriemerne inteligentne, scitane, naprosto ciste osoby bez hriechov, tak si zalozte spolocnu skupinu, kde si mozte navzajom sepkat do uska, ake ste uzasne a vsetci ostatni, co sa opovazili volit inu stranu, ktoru ste volili vy, budu len nejake hnusne plebs, ktore vam znečisťuju ovzdusie. Dajte sa do nejakej moralnej hodnotovej bubliny, kde si budete pritakavat navzájom a budete stastne a niebtakto neskutocne frustrovane. Boze, to musi byt hrozny pocit, ked zijete medzi tolkymi idiotmi, ktori maju pokrivene hodnoty a tolko nespravnych nazoroch. Ja sa čudujem, ze tu este vobec zijete, ked ste tak neskutočne frustrovane z dnesnej politiky. Hrozne, vy ste vlastne chudiatka, lebo musite dychat ten isty vzduch s ludmi s inym nazorom 🫣

autor
10. mar 2025

@mateson2004 akoze neskutocne fanaticky :D normálne mi je az zle :D takto premotivovane volicky som teda este nezazila :D

akje
10. mar 2025

@autorka ahoj. Kasli na to. Hocico napises, budes znegovana. Ja som ta pochopila. Mas pravdu. To, koho volime nehovori o nas, ci sme dobri alebo zli. Hovori to o nas iba to, koho program je nam najblizsi, (nie, ze je to nasa biblia) a komu doverujeme, ze tuto krajinu niekam posunie. Ostatne skatulkovanie sa pouziva uz dlhodobo ako marketingovy nastroj stran a tych, ktori sa toho chytili, aby vytvorili dojem, ze existuje iba dobro a zlo. A kto voli dobro? No predsa ti dobri. A ak sa neriadis tymto heslom, si zly. Hovori sa tomu manipulacia.

Nasu povahu urcite neurcuje politika. Na to, aby si vedela, aky clovek je je potrebne omnoho viac, ako informacia, koho dany clovek volil.

Zli ludia maju v sebe aj dobre a ti dobri ludia maju v sebe aj zle. Nikto nie sme dokonaly. Je smutne, ze sa spolocnost takto deli.

Dobre hovoris aj to, ze kolega sa tak zachovat nemal. Mozno mal nejaky skrat. Alebo berie politiku velmi vazne a dotklo sa ho to, lebo je presvedceny, ze dobry clovek by nikdy nevolil zlu politicku stranu. Neviem, preco tak zareagoval. Mozno to casom aj on sam olutoval a teraz mu je z toho blbo.

autor
10. mar 2025

@akje ano, mas pravdu, ze niektori ludia su tak presvedceni o svojej pravde, ze je zbytočne sa uz vobec k niecomu vyjadrovať. Ja ich necham v tom, ake su dokonale, bezchybne, so spravnymi hodnotami. Snad ich toto skatulkovanie raz nesklame a nebudu nútené prehodnotit tieto ich presvedcenia.

annm81
10. mar 2025

@mateson2004 ja som to tu už x-krát písala a napíšem znova pre tých, čo nepoznajú definície fašizmu, že Smer do nich krásne pasuje. Je ultrakonzervatívny až antiliberálny, presvedčený o rozklade národa, ohrozovanom vnútornými aj vonkajšími nepriateľmi, ktorí sa ho snažia cielene zničiť, presvedčený o svojej svojej vyvolenej úlohe obroditeľa, ktorý nás pred úpadkom záchrani, potláča opozíciu, legalizuje násilie. Takto je uznávanymi ODBORNÍKMI definovaný fašizmus. Smer je fašistická strana. Ale tak jeho voličov nevyrušuje ani tá absurdnosť, že sa ako údajná sociálna demokracia, teda ľavicovo liberálna strana úplne otvorene prihlásili k národnému konzervativizmu, teda na úplne opačný pól, ako je sociálna demokracia. Tá časť voličov, čo jej fašistické myšlienky imponujú, im to prepáči, a tá, čo je politicky úplne dezorientovaná, zasa absolútne nerozumie základným politologickým pojmom, takže táto absurdnosť, ktorá človeka, čo zvládol učivo občianskej náuky strednej školy, strašne rozosmeje (tragikomédia), tak oni ju ani len nepostrehnú.

annm81
10. mar 2025

Už si vymyslela nejaký dôvod, prečo by slušný vzdelaný volič volil dnešný Smer? Či zasa to dopadlo ako vždy? Založila si diskusiu, či sme zažili osobné útoky pre politické presvedčenie. Ja som ti odpovedala, že bežne, hoci sama vždy diskutujem vecne a slušne. Namiesto toho, aby si sa držala vecnej diskusie a VECNE obhájila, prečo by niekto so slušnou morálkou volil Smer, ostávaš len pri osobných útokoch na oponentov. Nebude to náhodou tak, že žiadny kolega neexistuje a si len troll zamestnaný podobne ako napr. istý pán minister? Prečo si vlastne diskusiu založila anonymne? Hanbíš sa za svoje hodnoty?

mizoko
10. mar 2025

@annm81 tá sa nehanbí,hanbu má vyoperovanu😁 je to len troll. Škoda s ňou strácať čas. Ona ti vecne neodpovie len bude urážať a útočiť. Tak ako jej nochsledi ☺️

viestta
10. mar 2025

Autorka, nasli sa tu zastancovia jednej aj z druhej strany. Kto z nich je fanatik, to uz je na posudeni kazdeho, kto tuto debatu cita.
Ked uz si otvorila priestor na debatu, kde sa zisli ludia, ktori debatovat chcu ale teba ta debata nebavi tak mas v podstate dve moznosti. Z debaty odist, tak ako mozu odist divaci z divadla po predstaveni, lebo nemaju potrebu pocuvat to co bude nasledovat alebo ak si chcela vcera o 12:30 debatu ukoncit, tak si mohla poziadat admina o jej zmazanie. Je to standardny postup.
@lion777 mna sem nepritiahla @tetapetra , zbytocne sa do nej navazas

dobryden
10. mar 2025

@viestta tp je jedno,kazdy ma pravo volit koho chce a neurážať druheho za to,ze volil inak.Dalsia ,co nepochopila?

viestta
10. mar 2025

@dobryden ja som niekde niekoho urazala? Ja obhajujem tych co urazaju jednu alebo druhu stranu? Ja som len polozila otazku, dala odporucanie autorke a vyvratila jednu nespravnu domnienku. Toť vsio, co som k tejto teme napisala.

dobryden
10. mar 2025

@viestta Stale spominas súdruha a kolko je pr moci a bla bla bla,Je to diskusia o rešpektovaní.

viestta
10. mar 2025

@dobryden ale to su fakty, ktore su verejne zname. Ja tie fakty respektujem.

mateson2004
10. mar 2025

@mizoko a čo vecné si kedy odpovedala ty?Okrem urážok ostatných.

dobryden
10. mar 2025

@viestta a co v tejto diskusii prinesú?Ved diskusia nebola smer verzus ps .Ale rešpektovanie .