icon

Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?

9. mar 2025

V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu

annm81
10. mar 2025

@dobryden
@viestta patrí k tým, ktoré vždy vedú slušnú diskusiu a drží sa faktov. Fakty sú tu potrebné, aby sa dalo zdôvodniť, prečo voľba niektorých strán nie je morálne v poriadku a prečo si zasluhuje opovrhnutie. Alebo si zástanca anarchie a myslíš si, že povolená by mala byť akákoľvek strana a akýkoľvek hodnotový rámec má byť respektovaný a nesúdený? To asi nie, keďže sama tu súdiš názory iných, že?

blonde_bella
10. mar 2025

Ako chce kolega aby ho rešpektovali, keď on nevie rešpektovať iných?

viestta
10. mar 2025

@dobryden tak chod prikladom a respektuj moj nazor na sudruha Fica

dobryden
10. mar 2025

@viestta ja ho respektujem,len v tejto diskusii je to nepodstatne.

dobryden
10. mar 2025

@annm81 myslim si ze tato diskusia nie je o Ficovi,tych diskusii je tu vela….

viestta
10. mar 2025

@dobryden sice ti to vysvetlovat nemsim, ale moj koment o sudruhovi nadvazoval na tie komenty, ktore sa dovolavali aplikovania etickych kodexov v statnych kulturnych instituciach, konkretne v SND. Tak som chcela len vediet aky eticky kodex naplna premier tohto statu. To som sa sice nedozvedela, ale ocakavala som podobne reakcie ako tvoje. Moje tusenie si naplnila.

annm81
10. mar 2025

@dobryden Táto diskusia je o tom, prečo si niektoré politické preferencie zaslúžia opovrhnutie. Áno, mohla ostať v rovine, že prečo si radšej kolega nehryzol do jazyka a nenechal si svoj názor pre seba, alebo či ho nemohol prezentovať slušnejšie. Ono ale teraz už tušíme, že žiadny kolega neexistuje a diskusiu pridal nejaký platený troll. Diskusia sa ale posunula inam. A prečo? Lebo autorka sa nechcela baviť o slušnej komunikácii, ale ONA SAMA OSOBNE sem vniesla politické strany, že?

dobryden
10. mar 2025

@annm81 nie ty si si tiez pomylila nadpis,kludne diskutuj o smere v inej diskusii,mas ich tu dost.

dobryden
10. mar 2025

@viestta no a co to ma s témou spolocne?

annm81
10. mar 2025

@dobryden takže to nebola autorka, ktorá sem vniesla politické strany? Či ty si si prečítala len ten nadpis a ďalej si nezašla? Odporúčam sa teda vrátiť na začiatok diskusie a pozorne si ju prečítať.

mizoko
10. mar 2025

@mateson2004 ešte raz,koho a ako som urazala. Ze napíšem že tu niekto dookola verklikujes to isté a je teda v tomto obmedzený je urážka?

viestta
10. mar 2025

@dobryden 8 stran pred mojim komentom sa tu preberali politicke preferencie diskutujucich. 8 stran pred mojim prispevkom sa tu preberali rozne strany. Preco som len ja poctena tvojou pozornostou?

dobryden
10. mar 2025

@annm81 ona rozobera netoleranciu voci inemu nazoru?okrem toho pisala hned v úvode ze volila to,co ten mladík,a obhajovala si skor kolegynu ktora volila smer.Nie je to diskusia o smere a ani o PS,tak na co tu zasa pohare Fica a smer?

dobryden
10. mar 2025

@annm81 a platený troll?Toto ked citam mam dost,aka konspiratorka z teba,kto by to bol povedal?😉

annm81
10. mar 2025

Pozri sa, autorka priniesla tému, v ktorej údajne nechcela budiť žiadne vášne, priniesla ju anonymne (stavíme sa, že je to pomerne čerstvo založený nick?) a ešte ani nestihla dopísať úvodný príspevok a už začala politizovať a menovať konkretne strany. A my sme tu všetci spadli z jahody a za tie roky od prvého odhalenia prvej trollej farmy až po odhalenia, ako si takýchto trollov platí aj Smer, jej samozrejme veríme jej príbeh. Dvakrát jej to veríme, keď príde s vyjadreniami, ako pozná kopec dobrotivých vzdelaných voličov Smeru, ktorí tak volili pre iné dôvody, ale na slušné otázky o tom, aké sú to tie dôvody, nereaguje. Namiesto toho rieši čo? Osobné útoky na oponentov - asi preto, že menovala konkrétne osobné útoky ako to, čo jej vadí...

autor
10. mar 2025

@dobryden :D zmagorene zeny, co ti poviem :D

gab1sol
10. mar 2025

“ :D zmagorene zeny, co ti poviem :D”

Autorka, uvedomuješ si, že si sa dostala do rovnakej pozície ako tvoj kolega? Urážanie a zosmiešňovanie iných…

autor
10. mar 2025

@annm81 vazena, pani Anicka. Uz by aj stacilo. Uz sa ukludni, vyloz si nohy k tv alebo si chod precitat nejaku zaujimavu knizku. Nie si uz z toho vsetkeho unavena? Lebo ja uz nemam absolutnr kapacitu na vas a vase konspiracie. Je to uz fakt smiesne, co tu produkujes. Este raz to napisem a naposledy. Ja neobhajujem Fica, Danka, LANKA, Fanka, Gustava....jedine, co som chcela prispevkom povedat bolo to, ze som prvýkrát zazila takyto verejny linc, ked niekto vyjadril svoj nazor. Nabudúce teda radsej nebudem konkretizovat strany, lebo absolútne to nezvladate niektore. A tvrdim stale, ze ja sama mam v rodine a aj dost znamych, ktori volili PS, Smer, Hlas, KDH alebo Matovica. Ano, niektori mi sedia viac, niektorí menej. A je uplne jedno, koho volili, lebo volici kazdej jednej strany mozu byt taki, ci onaki. A tvrdit ze vsetci volici strany PS su dokonalost sama o sebe a vsetci volici Smeru debili, moze tvrdit fakt len obmedzena osoba. Takisto sa najdu sprostaci a ludia pod uroven u Smerakov, Matovica, ci Danka a zas extremne scitani a kvalitni ludia, ktori volili PS. Svet je rozmanity a takisto aj ludia v nich. Ty si videla príspevok, kde som spomenula homosexuala a precitala si slovko politika a automaticky si tu zacala tlacit svoje politicke preferencie a s tebou dalsie osoby. Viackrát som sa opakovala a napísala, ze ja nemienim odsudzovat ludi podla toho, koho volili a to ste ani jedna z vas nerešpektovali a stale ste tu pretlačali az takym neprijemnym sposobom to svoje. Ja ti absolutne nemam co vysvetľovať a ani pisat, ze preco niekto volil tu a tu stranu. Mozes sa vydat do ulic a robit ankety a pytat sa preco sa niekto opovazil volit toho a toho. Nech sa paci. Myslim si, ze tym ovela viac prinesies osvetu, ako len vypisovanim a natlakovym sposobom presviedcat ludi a svojej pravde. Ludia ta maju totalne na haku a je im jedno, ze tu budes dookola pisat svoje filozofické uvahy o tom, kto co spravil/nespravil. Kazdy si v konecnom dosledku spravi aj tak podla seba a ty si mozes z toho aj vlasy vyskubat. Ja sa uz viac nemienim dohadovat s fanatickami. Uz fakt stacilo. Myslim si, ze ty a tebe podobne tu uz maximalne leziete ludom na nervy a velmi pochybujem, ze len volickam smeru.

autor
10. mar 2025

@gab1sol a tebe pride normálne, ze absolútne nerespektovali to, co som napisala v uvode? Prepac, ale takto extrémne orientovane osoby na politiku mi pridu fakt zmagorene. Mna tu ide obvinovat, ze som zaplateny trol a co su oni? Vsak oni su tiez v kazdej politickej debate,.to iste mozem povedat aj ja o nich. Moja diskusia nebola i tom, ahojte zeny, podme sa bavit, koho ste volili a podme teraz odsudzivat ludi za to, koho volili. Asi som mala napisat, ze volic smeru zacala sikanovat mojho homosexuálneho kolegu. To by sa zrejme tieto osoby inak vyjadrovali, vsakze ;) a nepis, ze nie, lebo to je jasne, ako facka...

annm81
10. mar 2025

Takže si to zhrňme - položila si otázku a keď sa ti nepáčili odpovede, namiesto odchodu alebo slušnej diskusie, si začala osobné útoky vrátane sprostých slov. Hm.. že pozdravujem kolegu, ste dobrá dvojka, ktorá si iste dobre rozumie.

blonde_bella
10. mar 2025

@viestta vôbec som to tu celé nečítala, ale možno preto, lebo ty vieš správne "trafiť"

lion777
10. mar 2025

Tak aspon sme sa dozvedeli o takýchto ludoch, viac informacií. @autorka Máš to v niektorých ludoch, iný nie sú tak nastavený.

gab1sol
10. mar 2025

Je irelevantné, či to mne príde alebo nepríde normálne. Ale uvedomuješ si, že ty si sa pohoršovala nad svojim kolegom, pritom robíš presne to isté, čo tvoj kolega. Urážaš a zosmiešňuješ za prejavený názor, nech je akýkoľvek.

dobryden
10. mar 2025

@annm81 prepac ale ja na tych trollov neverim,teraz si domyslas,cize konspirujes,pokial to nepotvrdil faktami tak zavádzaš.Uz aj to ze si smer plati trollov na mk,tejto krajine absolútne neverim,sa cudujem ze ty tomu veris,pretoze sa prezentuješ ako dost rozhľadená osoba.

tetapetra
10. mar 2025

@lion777 zabudla si sa vyjadriť k " môjmu"prizvaniu viesty do skupiny. Ani len sorry nevieš napísať. Toľko o tebe.

lion777
10. mar 2025

@tetapetra ona dala text, ty obrazok . Ste velmi dobre zorganizovana skupina nickov, ktora chodi cielene do istych diskusii prudit. Ak nie ty, tak ine. Niekde mate skupinu, kde sa dohovarate.

annm81
10. mar 2025

@dobryden Ty neveríš ani na zákony a ústavu, prečo by si mal veriť na trollov.... Môžem ťa odkázať na X vyhlásení tajných služieb Y krajín, na investigatívu Z novín. Dopadne to rovnako ako s tými zákonmi - nepozrieš sa na to a ďalej si budeš tvrdiť, že máš lepšie "fakty".

viestta
10. mar 2025

@lion777 budes kludnejsie spavat ked ti napisem, ze oznacil ma niekto uplne iny? Staci si to dohladat, ten zmazany prispevoj tu este stale je. A nie, nie som clenkou ziadnej "podvratnej" skupiny na MK. Ale mozno podla seba sudim teba. Ty vies ako to je u teba

lion777
10. mar 2025

@viestta mne to je absolutne jedno. Kde si a čo robíš, aj z čoho ma obvinuješ. Na koniku, to tak jednoducho je.

lion777
10. mar 2025

Ony sa nielen cielene dohovoria, kam pojdu ako skupina kecat a utocit na ine ženy, ale teda priznali, že ak ten človek volil zeleného kocúra príklad, tak je pre nich menejcenny. To sme sa dozvedeli presne tu.