Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?
V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu
@lion777 ty si riadna konšpirátorka levica, bavím sa. Že dobre zorganizovaná skupina nickov 😂 čo všetko sa v tej skupine organizuje? Štátny prevrat?
@petricka1984 ano je to smiešne, velmi. Take nezrelé.
@lion777 ty si sice aj nadalej pojdes svoje, ale skusim vysvetlit aj ked velku nadej, ze pochopis nemam. Ja som reagovala na to co sa pisalo asi na siestej alebo siedmej strane, logika systemu moj prispevok zaradila za posledny prispevok na poslednej stranke, ktoru v tom case mala diskusia. Ze @tetapetra v tom case pridala svoj obrazok je len zhoda okolnosti, ale ty so svojim nastavenim za tym uz vidis komplot, konspiracne skupiny a neviem co este. Toto uz ja vyriesit nemozem. A ani nechcem. Je to tvoje nastavenie a preco by som to mala menit? Vsak mne si ty cela aka si v podstate celkom ukradnuta
@matkamirko už stačilo " byť ticho". Ak si neutralna, nemôžeš človeka hodnotit podla politického nazoru a schvalovať takéto správanie na pracovisku, plus iných ludí označovať za niečo. Nie si neutralna , ale vôbec.
@matkamirko pozri, ja som prešla kus sveta, nikde som sa neskrývala, ani netajila svoj pôvod, ani som sa zan nikdy nehanbila. Ked sa hanbis za svoje korene, mas ty sama zo sebou problem. To ostatne je vykrik do tmy, vobec nie je pravda, čo hovoríš. Asi sa tak cítiš, ale to nie je môj problém. Ak by bola šikana na pracovisku, za politický názor, by si videla ako by som slovne zasiahla.
@dobryden Áno, len to hádam. A? Nevedieme tu konanie proti žiadnej konkrétnej osobe. Je to anonymná diskutérka, ktorá prišla s nejakým príbehom, ktorému nám tiež ostáva len veriť, alebo neveriť. Vzhľadom na jej anonymitu a štýl, jej ten príbeh neverím - a toto presvedčenie je u mňa založené na reáliách internetu posledných 10+ rokov, na investigatíve kopca žurnalistov a na správach tajných služieb mnohých krajin. Je to len nezáväzné konštatovanie. Na základe čoho sa zakladá tvoje presvedčenie, že jej veríš, vieš len ty sám.
@matkamirko úplne súhlasím, ja som bola teraz vo februári v Ománe a po prvý krát mi bolo trápne, že som zo Slovenska. A nehanbím sa za seba a ani za korene, hanbu nám robí táto vláda. Prihovoril sa nám jeden manželský pár a medzi rečou povedali, že "vy tam máte toho Fica, s úžasom sledujeme, čo on stvára". Takže asi toľko.
Aspoň na niečo je ten Matovič dobrý
https://www.vecernji.hr/vijesti/slovacki-premij...
@dobryden Pane bože, akému môjmu tvrdeniu chceš veriť, či neveriť? Mojej DOMNIENKE, že ide o trolla, lebo sa ako troll správa? Alebo FAKTU, že trollie farmy existujú a že platených trollov využívajú aj slovenské politické subjekty? Tým prvým sa fakt zaoberať nemusíš (že sa v tomto smere dostala diskusia až sem je tak smiešne, že mi je až trápne, že sa toho zúčastňujem). Pre to druhé máš dostatok dôveryhodných zdrojov, ale hádam, že tým tiež veriť nebudeš, lebo si dobrá ukážka toho, čo som spomínala vyššie o dobe postfaktickej.
@dobryden Ja som myslela, že priemerne inteligentnému človeku z nezáväznej diskusie plnej anonymých užívateľov, akosi dôjde, že je to domnienka a zvlášť, keď toto moje obvinenie bolo úplne druhotné, kým si to tu nezačala rozpitvávať (a pritom si si mohla z mojich príspevkov vybrať x zaujímavejších námetov na diskusiu)... no nevadí, kritické myslenie dávno ostalo v tych lepších časoch....
Tak teda toto plodné vlákno ukončíme tým, že si ma nachytala - áno, nemám dôkaz, že je to troll a idem si na 10 minút kľaknúť do kúta na polienka a hanbiť sa.

@annm81 no ukaz tie fakty najskor ,teda dokaz ze tato tema je fake a autorka je troll platený Smerom.