Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?
V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu
"Ja sama mam v rodine ľudí, ktori su riadne kapacity a volili smer. " tu sú len dve možnosti- buď nie sú politicky zorientovaní a nevšimli si, kam sa Smer posunul, alebo sú im sympatické myšlienky fašizmu. Smer dnes reprezentuje to najhoršie morálne dno, aké na Slovensku je.
Sčítaný môže byť ktokoľvek, nikde som sa nevyjadrila k akej strane inklinuje. Si si to po vlastnom otočila. Pochop, že normálny inteligentný človek si overuje skutočnosti, nerozpráva do vetra preto, že niekto niečo vybľakuje vo videu na fcb napríklad. S takými sa dá diskutovať, lebo to neskĺzne do primitivizmu.
@gribka1 väčšinou takýto ľudia skĺznu do útokov alebo výsmechu druhej strany. Sú tak oblbnuti tým čo čítajú na Telegrame alebo z toho čo počúvajú od Fica a spol že nie že nedokážu,ale hlavne nechu prijať argumenty druhej strany. Chcú len aby sa im pritakavalo. A keď sa to tak nedeje tak sú agresivny
@mizoko este raz, ja ludi nesúdim na zaklade ich viery, politickeho presvedcenia a pod. To ako keby sme sli sudit teraz kazdeho lekara, ktory poserie operaciu. Kazdeho knaza, lebo jeho kolega je pedofil. Si taky isty fanatik, ako ten kolega. Ktory by aj zaprel vlastnu rodinu, kvoli politike a absolútne by mu bolo u prdele, ze ti jeho rodicia spravili pre neho prve a posledne. A zatlieskaj si, ked dokazes kazdeho cloveka posudit na zaklade toho, koho volil 🫣 to chces povedat, ze ak nejaky vrah alebo narcis volil tvojich privrzencov, tak mu zatlieskas, ale volicovi smeru, ktory je neskodny naplujes do tvare? Mne sa takito ludia dost hnusia, tak nebudem s tebou dalej debatovat. Chod sa vyventilovat do tvojej oblubenej politickej skupiny. Napísala som hned v uvode, ze fanatici nech mi to tu nesmradia. Pokial mas taketo zmyslanie, nechcem s tebou diskutovat. Dovidenia
No a takto nejako by si kľudne mohla uzemniť tvojho kolegu a mali by ste tam kľud.
Ty si fakt mimo 😅 koho som tu odsúdila na základe politického presvedčenia? Napísala som že ak tolerujes nevhodné správanie niekoho si úplne rovnaká ako oni 😁 a to je niečo iné, tam nezáleží na Tom koho volíš. Skludni sa lebo nejako si sa rozbehla a začínaš byť agresívna. Ja nemám žiadnu obľúbenú politickú stranu takže netuším do akej skupiny sa mám ísť ventilovať. A použijem tvoj vyberaný slovník - smradis tu jedine ty s tým ako sa snažíš predhodiť niekoho davu 😉 mam v rodine voličov rôznych politických strán a predstav si,nehadáme sa kvôli tomu ani na seba neplujeme 😁 prečo asi? Aj v práci sme mali politickú debatu kde ja jediná som na druhej strane barikády a nikomu som do tváre nenaplula. Ale zjavne to robievas ty keď si hneď toto nahodila. Ešte raz, ukľudní sa lebo sa s tebou nedá normálne diskutovať. Hneď plujes na všetky strany a utekas z boja 🙂 hadzes vinu na druhých pričom sama to robíš. Zábavná si
Ja si radšej vypnem upozornenia, lebo je mi z tohto celého na prd.
Keď som na začiatku napísal ze ty patríš medzi voličov Smeru nemýlil som sa. Čakáš ze ti budu na MK pritakavat. No nestalo sa tak a tak teraz používaš už silnejšie slová.
@mizoko to myslis vazne, ze mna ides nazyvat agresivnou? Si precitaj po sebe odpovede. A myslis si, ze ja mam za potreby tu s tebou diskutovat, ked ma totalne prebijas argumentami, takze nemam pri tebe sancu? Diskutuj teda so seberovnymi, lebo utocis len na slabsieho protivnika. Ja som tu absolútne nepretlacala ziadnu stranu. Ak by si citala vsetky moje odpovede, zistila by si, ze ja neutocim na ziadneho voliča. To, ze ty si si z toho sama vydedukovala nejaku zapletku je zrejme dokaz toho, ze rada zabrdas a svoje nazory pretlacas dost necitlivym sposobom
@markusrasford 😁 este nieco? Ci len stal dookola to iste ako obohrata platna?
@markusrasford ved aj ty to čakaš.
Ja nie som obohrata platna. Ty si potrebovala niečo dokázať ale nepodarilo sa ti to. Volicky Smeru včera naplnili kino miestnosti kde im rozdávali ruže a im to stačí. Tešili sa ze ich prišli pozrieť Fico, Takač a ďalšie celebrity Slovenská. To ze im v nemocnici padne strecha na hlavu to im nevadí. Hlavne ze na MDŽ hranol opäť vytiahol svoje obľúbené vtipy to im treba. Volič Smeru nevie povedať ze prečo ich voli. Jeden argument majú lebo Rádičová, Soros, migranti, ....
@lion777 co čakám? Píš zrozumiteľne
@markusrasford snažíš sa s ňou debatovať? Veľa šťastia 😁 už začína byť agresívna a to sa debata len rozbieha 😉 už má vykazuje zo svojej debaty lebo nepritakavam 😅
@markusrasford cakas, ze bude s tebou za jedno a ked nie, postavis sa do utocnej pozicie. Pozorujem spolocnost uz dlho. Pred par dnami ktosi vytiahol fotku, kde bol koment, ze vsetci nezaockovani skapu, asi z roku 21 cca. No a tieto divne tvory, maju podobne vyroky aj dnes. Nic z toho, co si myslia, nie je pravda. 🙂 to bol len priklad, no zvacsa je kratka pamat, ale na toto sa nezabuda. A je uplne prirodzene, ze si viac rozumies s clovekom, ktory ma zhruba podobny nahlad na veci.
@mizoko a comu mas pritakavat prosim ta? Ja som napísala svoju realnu skusenost s netoleranciou a pytala som sa, ci ste sa nou aj vy stretli. Bohuzial sa k tomu vyjadrilo len par osob. Ty si tu prisla aj s tvojim kolegom zrejme pre iny ucel. A to vyjadrovanie vlastnych politickych preferencii. Viaceri sa tu vyjadrili, ze ludia sa dokazu tolerovať a uplne bez problemov fungovat aj napriek inym politickym preferenciam. Sama si ti napísala aj ty v jedenj odpovedi, tak nechapem, o com teraz tocis, ze sa rozčuľujem, ze so mnou nesuhlasis, ked sama si sa vyjadrila, ze v pohode dokazes komunikovať s kazdym. Kdezto v inom si zas tvrdila, ze automaticky takych ludi vies zaradit. Tak sa rozhodni 🙂 moja diskusia nebola o tom, aby som tu skatulkovala ludi, ale to len vy ste to zacali otacat proti mne. Ze ha tu podhadzujem urcitu skupinu. A aky priklad som mala uviest, ked sa mi stala tato situacia? Ci by bolo lepsie pre teba napisat klamstvo? Dalej som napisala, ze mi prekážajú vsetci ludia, ktori sa správajú neuctivo a je jedno, aku politicku stranu volili. Neviem, co este viac mam k tomu napisat?
@mizoko a zaujímavé je, ze odpisujes vzdy len tym osobam, ktori s tebou suhlasia a to, ze automaticky vsetci volici, ktori volili niekoho ineho, ako ty, su vlastne spodina. Preco nekomunikujes s ludmi, ktori sa prikláňajú taktiež k tvojej volbe, ale pekne napísali, ze vedia vychadzat aj s inými nazormi? Pretoze ty to sama nedokazes a si presne ta skupina, co ukazuje prstom na kazdeho, co ma iny nazor 🙂
A je to. Autorka nezaložila diskusiu aby sa sem chodili pretláčať politické názory. Pýtala sa , či sa niekto stretol s útokmi od ľudí , čo majú iný politický názor . Je jedno koho je volič. Kde skončila debata?
@mateson2004 presne a preto som pisala, aby tu nepisali fanatici, lebo nakoniec sa to zas ubralo totalne inym smerom 🫣
@gribka1 ok,suhlasim.Lwn je blbe niekomu vyčítať nieco a mozno to uňho konkretne tak nie je.Ja mam tiez kamaratku kt voli smer a ja pravicu a bavime sa normalne spolu i ked viem ze pri politike si vobec nerozumieme.Ona ale ma smolu ze rodina jej muza volila Matovica a teda oni sa kvoli tomu vedia pohádať.
V kolektive nastastie nie, ale tuna na MK to v diskusiach vidno velmi casto ako strasne tu poniektore ponizuju vsetkych volicov Smeru, Hlasu a pod. Takze je mozne ze to takto niekto ma aj v pracovnom kolektive ked sa tam najdu taketo osoby ako tu na MK.
@silvike to je to isté, čo robili od roku 2020, sú to tie isté osoby, len sa zmenila téma. Najprv osočovali ludí, ktori sa nechceli podriadiť v tých časoch, za vlády Matovica ( co tu vyvadzali s testovanim, ockovanim), čitala som aj hrozné veci, na ich adresu. Potom prešli na pretlačanie ua a nakoniec toto, neustále ponižuju volicov smeru. Nič sa nezmenilo, len téma, eq nula.

On začal a vy ste mu skočili na lep. Hlúposť na oboch stranách. Prepáč,ale tak to je. A opäť,ak niekto boli stranu ktorá má takéto vyjadrovanie ako smer tak nie nemôže to byť dobrý človek. Ak niečo také tolerujes si rovnaká aj keď to verejne ty nepovieš. A nie nie som volič PS. Už keď sme pri takejto debate.