icon

Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?

9. mar 2025

V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu

mizoko
9. mar 2025

@lion777 to aj verejné budovy a štátne školy a aj tak si tam presadzujú svoje náboženské presvedčenie čo mne vadí. Nemajú to robiť a robia. Čo s tým? Mám tam prísť a vychádzať to? Mám ísť nadať ľuďom čo vysvacuju úrady aj keď sú to verejné budovy a nemajú na to právo? Mám ísť nadať ľuďom čo sa modlia na verejnom priestranstve ktoré patrí všetkým,teda aj ateistom moslimom Židom .... Ale oni si ho zaberajú pre seba. jaaaaj,veď oni len prejavujú svoj názor. Tak ako umelci.

lion777
9. mar 2025

@kremlicka250 ja už ti ani nemusím vysvetlovať, už sa to jednoduchšie ani nedá. 🙂

annm81
9. mar 2025

@lion777 Herci, ako občania tohoto štátu, majú ústavou garantované právo postaviť sa na odpor komukoľvek, kto by ohrozoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd.

kremlicka250
9. mar 2025

@lion777 v pohode, nemusis, asi je to vzajomne🙂
Ale mam este jednu otazku, pokial sa herec nemoze verejne vyjadrovat o politike, moze sa politik verejne vyjadrovat o umeni?

lion777
9. mar 2025

@annm81 herec nie je ten, kto má viesť politicku agitku za jednu stranu, na pôde divadla. Žiadne ich ludské práva ani slobody , nie su predsa porušované.

paradajkova
9. mar 2025

@autorka, ano zazila som ako volic Pellegriniho krical pred prezidentskymi volbami, ze mi odvedu muza do vojny na Ukrajine a ci som sa zblaznila volit Korcoka 🤦‍♀️ Dokonca som zazila ako rodina odisla z navstevy, lebo zacali debaty o politike, ale ked pocul iny pohlad a nevedel argumentovat, tak sa jednoducho ten clovek zobral a odisiel nahnevany prec.

Ja politiku vela sledujem, pustam sa casto do politickych debat a kedze viem vymenovat stovky preslapov od stran ako Smer, SNS, Hlas ci Republika, tak si casto zoznem od ich volicov hnev. A cim viac im vklude argumentujem, tym su vytocenejsi. Nikdy som sa s nikym neprestala rozpravat skrz jeho volbu, lebo ja som dlhodobo nazoru, ze ti ludia su oklamani, vacsina z nich by tie strany nevolila, keby realne vedela co robia, ako im skodia a co si realne ti politici o svojich volicoch myslia.

lion777
9. mar 2025

@kremlicka250 chodi na tvoje vystupenie a tlaci ti kaleraby do hlavy?

mizoko
9. mar 2025

@lion777 🤣🤣🤣

kremlicka250
9. mar 2025

@lion777 vo svojom pracovnom case verejne zosmiesnuje moje predstavenie.
Ved herci nechodia do parlamentu protestotovat, preco by mal politik znevazovat moje umenie prave na podiu? Znevazuje a uraza a klame o mojom predstaveni pocas prace.

lion777
9. mar 2025

@kremlicka250 tak tito herci, znevažujú to umenie na pôde divadla, týmto spôsobom. Ak chcem počúvať politika, môžem ho pozerať v nejakej relácii, vypočuť si podcast , alebo isť niekde na jasné určené súkromné miesto, kde predstavi svoj program, ak mám teda zaujem. Ale ak idem do divadla, chcem vidiet len to umenie.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 🤣🤣🤣🤣

lion777
9. mar 2025

@mizoko som rada, že sa bavíš. To sú uplne jednoduché a jasné veci.

markusrasford
9. mar 2025

@lion777 keď je tvoj najväčší problém ze herci po skončení predstavenia prečítali list tak je dobre. Väčší problém táto republika nemá.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 🤣🤣🤣 hej bavím sa na tvojich odpovediach. Tak obmedzené myslenie ako tu ukazujes sa tak ľahko nevidí. Si zábavná 😁 posielam lásku 🫶🏼

lion777
9. mar 2025

@markusrasford tak stále dookola sa chcú o tom baviť, tieto dve a mimo témy.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 ty si mimo všeobecné 🤣🤣🤣

akje
9. mar 2025

@autorka ano. Vacsinou som sa s tym stretla u sfanatizovanych jedincov a je jedno na ktorej strane su.

Ti, ktori beru politiku ako beznu sucast zivota a neprepina im z toho, taki nie su.

markusrasford
9. mar 2025

@lion777 Fico nezneuziva RTVS? TA3? Prečo Fico vyváža svoju matku limuzínou? Prečo minister vnútra využíva štátnu letku na futbal?

lion777
9. mar 2025

@mizoko veru obmedzené , ale tvoje zmýšlanie.

petricka1984
9. mar 2025

@lion777 politika prenikla do kultúry odkedy sedia v ministerských kreslách nekompetentní. Simkovičová je známa šikanovaním ľudí z kultúrnej a umeleckej komunity, čistky urobila všade kde sa dalo a svojich známych, ktorí majú rovnako obmedzené a jednoduché zmýšľanie ako ona, dosadila na miesta, ktorým ani nerozumejú a ani ich nevedia manažovať. Je preto samozrejmé, že umelci nie sú ticho.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 nie nie tvoje 😁 omielas dookola to isté. Už si choď pre nové inštrukcie k šéfovi lebo už je to fakt trápne čo tu predvádzas ❤️ tak šup šup,nech debata nestojí 😘

mizoko
9. mar 2025

@lion777 🤣🤣🤣

lion777
9. mar 2025

@mizoko fakt? Čitam knihu popritom. Netreba mi instrukcie, s takymi jednoduchymi ludmi.

mizoko
9. mar 2025

@petricka1984 píšeš to osobe ktorá je rovnako myslením obmedzená 😁 to nevyhras. Musí si ísť najprv po nové inštrukcie lebo už nevie adekvátne reagovať na nové podnety 😏

mizoko
9. mar 2025

@lion777 čítaš knihu? To je milé 🥰🫶🏼 máš za to malé nepodstatné plus 💐☺️ ja len že návod od vysávača sa za knihu nepovažuje neviem či ti to už niekto povedal. Ale cení sa aj snaha 😉

lion777
9. mar 2025

@mizoko robis to iste, čo opisuje autorka v práci.

kremlicka250
9. mar 2025

@lion777 tak ak chces vidiet len to umenie, tak predsa po predstaveni mozes odist.
Ale mne sa zda, ze mas dvojaky meter. Politik sa vo svojej praci z nasich penazi moze vyjadrovat o umeni ale obcan , herec sa nemoze vyjadrovat o politike. Iba v sukromne platenych objektoch.
Preco sa politici nevyjadrovali o umeni v sukromne platenych objektoch, ale na tlacovkach a v parlamente?

mizoko
9. mar 2025

@lion777 😉💐

lion777
9. mar 2025

@kremlicka250 to som ja nepovedala, ale ty. Ani som sa nevyjadrovala k svojej politickej volbe, ani k ostatnemu. Stale som ti len jednoducho vysvetlila, prečo to nie je vhodne, na divadelnej pôde.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 tiež sa zabáva na odpovediach? 😁 Prepáč,ale tu sa už nedá robiť nič iné len sa na Tom baviť lebo normálna debata s tebou nie je. Pozri,stále dookola verklikujes že právo ktoré má patriť všetkým vlastne všetkým nepatrí lebo sa to podľa teba nehodí. ERGO to právo majú len určité skupiny ľudí ktoré niekto,napríklad ty,vyberie. Takto ale demokracia nefunguje. Ty máš právo odísť z miesta kde sa preberá niečo čo sa tebe nepozdáva ale nemáš právo tým ľuďom zakazovať čo majú hovoriť a ako sa správať pokiaľ neporušujú zákon. Ak zákon porušujú máš povinnosť to hlásiť kompetentným úradom. Ak si s niečím nespokojná máš právo to posunúť vyššie aby sa vec riešila. Namiesto toho sa tu zavzdusnujes a hovoríš stále dookola to isté čo ti je platné ako myši prd. Teda čo si vyriešila? Nič. A to je vtipné 😉❤️