Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?
V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu
Myslis ze to treba nejak aktivne vyhladavat ? Ani ja to aktivne nevyhladavam. Media to vyhladavaju a potom nahodnym preklikavanim tv programov alebo rolovanim na nete vidis takeee veci, co ani vidiet nechces. Ty asi nesledujem velmi TV a net, ked je toto,ako to cca vyzera na nejakych duhacoch pre teba novinka.
@lion777 a ked sa politicke veci riesia v kostole uprostred omse?Tam tiez treba prist zakricat?
@gab1sol ja súhlasím slušnosť sa vytratila zo spoločnosti.
A tak ako sú extremisti na jednej strane tak sú aj na druhej. Súhlasíš so mnou?
Tak ako vykrikovali po prezidentké, tak tie co boli pohoršene vykrikovanim sa nestitia prezidenta volať rôznymi hanlivymi menami.
Mne sa nepáčilo ani to predtým a nepáči sa mi to ani dnes.
A preto ja viem, ktoré nicky sú extrémistické z pohľadu politiky tu na koňovi, ktoré nadávajú všetkým voličom terajšej koalície, znevazuju ich. A preto som chcela vidieť témy kde je opačný extrémizmus.
@silvike nemám telku a na nete mi predhadzuje to čo sledujem často a isto to nie sú holi chlapi na ulici 🤣 ak to nachádza tebe problém nebude v počítači 🤣 no a kde u nás sa toto dialo? Nože pouc má. Neviem o tom že by na sk behali holi chlapi na pride po ulici. To ty si vyhľadávas divné veci
@kremlicka250 no vidíš. Na toto by sa aj zabudlo. Ďakujem za pripomenutie 😁 cirkev a politika - to je tiež dobrá téma
@kremlicka250 ani o kričaní, som nič nepísala. To si sa pomýlila.
@lion777 prepísal mi to telefón. Ale ak chces vypichnúť jednu chybu čo som spravila tak nech sa páči. Nič iné na mňa nemáš? Ja nič nemanipulujem,o výplatách si začala tým opakujem z teba oni nežijú. Tak sa tu nerozdrapuj ako im ty ukážeš. A že ty neprídes nikoho netrápi. Ich najmenej. A iným nenakazuj čo môžu a čo nie 😁 až nebudú živnostníci tak sa o nich baviť budeš,zistíš sama že je to chrbtova kosť našej ekonomiky
@mizoko ja som písala o sebe a ako to robím, keď sa nechcem niečoho zúčastniť, kde som uviedla,že ak to tak urobia všetci, nebude na ich výplaty. Tu maš slabé miesto, lebo velmi precitlivelo reaguješ. Pýtala si sa, odpovedala som. Medzitým som dostala , nalož urážok. Nebaví ma vysvetlovať dookola, je to naozaj písané, ako pre deti.
Tam to, koho človek volí veľa vypovedá o jeho inteligencii a všeobecnom prehľade.
Kolega vôbec nemal takú otázku dávať, ak to tak prežíva. Ja sa tiež nikdy ľudí nepýtam na politiku, lebo viem, že človek voliaci Smer by v mojich očiach poriadne klesol a preto som sa nikdy do takéhoto konfliktu nedostala.
@lion777 ok teda poviem to takto, ta omsa , kde sa pretlaca politika je tiez platena z mojich dani, ked spominas , ze ty divadlu nezaplatis.
@kremlicka250 cirkev nemusím, nepodporujem ani toto. Tam je to zlo viditelné, keď si zhrniem všetko, čo počas vekov urobili. Musela by si " bojovať" za odluku cirkvi od štatu, počkaj ešte pár generácií, kým sa to tak bude dať.
@zalka áno, súhlasím, že extrémne prejavy a zastavanie si svojho názoru sú na oboch stranách. Ale ja tu práve často čítam, ako sa tu píše, že útočia len voliči dnešnej opozície na voličov dnešnej koalície. Čo nie je pravda. Je to na oboch stranách. Len každý asi viac vníma tú svoju stranu.
Aj tu bolo spomenuté, že ako “všetci neočkovaní pokapú”, že im to bolo v roku 2021 priane. To isté bolo aj z druhej strany, že všetci očkovaní pokapeme a nech si dáme pichnúť aj štvrtú, piatu, šiestu a neviem koľku dávku… Že aspoň nás bude menej.
@gab1sol áno to očkovanie bolo zaujímavé čítať... Za mňa kto chcel sa dal, kto nechcel ho prinútili...
Kamoške, voličký vtedajšej koalície (matovic a druha kollar) boli donútené nechceli, ja volič strany co vtedy do parlamentu sa nedostala som bola očkovaná už v apríli 2 dávkou.
Vždy je to o ľuďoch, nie politickej príslušnosti.
@lion777 toho sa uz asi nedozijem...
Ale kazdopadne ,som sa slobodu vierovyznania...len miesanie politiky s vierou mi vadi.
@kremlicka250 len to v kostole, má aj málo spoločné s vierou. Možno sa toho dožijeme.
To isté máš miešanie s kultúrou. Keď ideš do divadla, nebudeš predsa počúvať politiku.
@lion777 suhlasim, ale to si uz musi clovek sam v sebe vysporiadat....
@lion777 suhlasim, pokial idem na predstavenie a uprostred predstavenia mi niekto zacne prezentovat svoje politicky nazor, tak to tam nepatri.
Ak sa vyjadruje po predstaveni a vlastne, to preco som prisiel a zaplatil, je ukoncene, tak ja nevidim problem.
Pokial ma tam nezavreli a nemam kadial odist.
@kremlicka250 to bude nejaka psychologická manipulácia. Nepatrí to do divadla, tak či tak. Ak chce hovoriť o politike, nech ide na neutrálnu pôdu. Potom by na plagáte malo byt : divadelné predstavenie názov + politická agitka strana tá a tá.
@lion777 no ale aj ked idu na tu"neutralnu podu" napr protesty, tak ich smer ponizuje, klame ze su plateni sorosom a nech sa drzia remesla a nechodia hulakat na protesty, kde nepatria... ani tak ani tak. Tak opytam sa, kde je ok sa vyjadrit? Co by bolo podla teba vhodne miesto?
Ale aby som konečne odpovedala autorke témy: áno stretla som sa veľa krát s neroleranciou voči môjmu politickému názoru. Naposledy na protestoch keď tam prišli provokovať ľudia podporujúci koalíciu a Rusko a vrieskali po nás že máme ťahať do pi*e do prvej línie na Ukrajinu k zelenskemu. A čo tu chceme,máme vypadnúť na Ukrajinu a keď ešte nebol prezidentom Trump tak máme ťahať do tej skurv*nej Ameriky alebo všeobecne na ten skurv*ny západ a dať sa preopeeovat na neviem čo. A podobne milé veci. No a že sme libtardi,slnieckar,liberálni fašisti,retardi, ale tak vo všeobecnosti proste máme ťahať do pi*e z tejto krajiny.
@kremlicka250 neutralna pôda, je mimo práce, mimo umenia, mimo kostola. Môže si zaplatit sálu a tam agitovať.
@kremlicka250 nikde sa nemajú vyjadrovať..a ani my. tak si to predstavuju. Oni vyhrali a my máme byť ticho. Hlavne že keď neboli oni pri moci tak robili protesty kde to nebolo také pokojne ako na týchto teraz. Ľudia tam vrieskali bili sa,nadávali a vešali sa po bráne a skákali do áut. To bolo v poriadku. Ale čo je v poriadku u nich ( protesty) nie je v poriadku u druhej strany. A hecovat dav aby nazýval prezidentku americkou kur*ou ale pre svojho prezidenta žiadať aby bol rešpektovaný a neoznačovali ho ľudia hrubo je tak príznačné. My môžme ale vy nesmiete.
@silvike Napriek tomu, že si myslím, že polovica z nich len podľahla "móde", tak nejaké predvádzanie ma obmedzuje asi tak, ako ma obmedzuje predvádzanie sa gotikov, emákov, depešákov či metalistov a dúhové pochody asi tak, ako keď sa uzavrie cesta kvôli nejakým pretekom. O súčasnej vládnej koalícii sa to bohužiaľ povedať nedá, škodia viac než ktokoľvek od pádu komunizmu. A ak ide o nejaký extrémny americký prpgresivizmus,.na SK nie je žiadna strana, ktorá by sa k nemu hlásila svojimi činnmi a vyjadreniami. O fašizme sa to tiež bohužiaľ nedá povedať.
@lion777
Takze ak a napriklad nesuhlasim s tym, ze sef rozkrada firmu, mne znizil plat, sebe zdvojnasobil a na miesta si dosadzuje svojich ludi bez kompetencii a a firma krachuje ( cize aj zivot zamestnancov) tak sa mam stazovat doma v obyvacke?
Ty by si to tak riesila? Ja napriklad urcite nie.
@kremlicka250 Firma krachuje dlhodobo. Politicka agitka v divadle, nerieši tvoj problém zo šefom.
@lion777 ano krachuje dlho, lebo jej sefuje presne taky sef, akeho som opisala.
Ale si pisala, ze sa mam potom stazovat na mne sukromne zaplatenom mieste. Tak sa pytam, ci ako "zamestnanec" sa,mam stazovat doma v obyvacke.Comu to pomoze?
Ono aj ten herec je "zamestnanec".
@kremlicka250 divadlo je postavené z verejných penazí a daní a je určené na kultúrne vystúpenie, balet, vystúpenie umeleckého charakteru.
@lion777 ok ,vysvetlim pre upresnenie pojmy v mojom priklade: firma=slovensko, sef=vlada, zamestnanec =obcan.
Herec =obcan='zamestnanec'
A aj tak herec a ministerstvo kultury maju dost velku spojitost aj tak....

@mizoko " ruky" ? Ja som pisala, že im nezaplatim a mali by to tak urobit všetci. Ostatné je tvoja manipulácia, o živnostnikoch sa tu nebavím. Ani som sa nebavila.