icon

Súhlasíte so Šimkovičovou? Hľadáme názory!

13. aug 2024

Ahojte, poznáte niekto alebo súhlasíte niekto so Šimkovicovou? Napr Fico má dva tábory. Aj s ním súhlasia aj nie. Ale na ňu počuť len negatíva. Je niekto kto je s.nou spokojny ?

danyelia
15. aug 2024

@mondolina Neviem, ako vy ostatní, ja si rada prečítam o nejakom probléme či kauze z viacerých zdrojov, novín, správ, aj tých konzervatívnych a liberálnych, tlačoviek aj opozície a koalície a názor si utvorím nakoniec sama. V poslednej dobe je jasné, že novinári nie sú úplne objektívni a nezaujatí, stačí si spomenúť na ,,obežníky,, Dírera a Ilieva v TA3 pred ich reláciou 😁 To sa Ti naozaj zdalo nezaujaté? Veď okato presadzovali len ten jeden liberálny smer. Áno, v súkromí môže ale v práci musí byť neutrálny. Takže áno- prečítam si zistenia novinárov ale neverím im slepo úplne všetko...

mondolina
15. aug 2024

@danyelia
predtým si hovorila, že zmluvy si má nájsť.
a poradím ti, ani politikom never, hlavne tým svojim😉
Martinke z Kittsee si zhltla každé slovo 🙏
aj slovenské príslovie " nepokradneš"
džíiiiizus

danyelia
15. aug 2024

@mondolina A čo zlé som povedala? Veď áno, nech si každý vyhľadá info 🤷🏼‍♀️ Každý len napíše - ,,pošli link, daj dôkaz, ukáž zmluvy...,, Ja tiež nečítam len to, čo mi dá niekto pod nos ako zaručenú pravdu, čítam všetko...A Martinke som nezhltla nič, akurát keď sa pýtam ľudí, čo im na nej vadí, čo zlé urobila, nikto mi na to nevie odpovedať...Veď stačí napísať - Na ministerke kultúru mi vadí, že urobila to a to...a nikto nič 😃 Len z princípu ju okydávajú

naja94
15. aug 2024

@danyelia
Aký prospech má mať Michal Šimečka z nadácie, ktorá nesie meno jeho starého otca? Aký dosah asi tak môže mať na peniaze, ktorými táto nadácia disponuje?
Daj nejaký argument a dôkaz, že mladý Šimečka narába s peniazmi tejto nadácie...

viestta
15. aug 2024

@danyelia na ministerke kultury mi najviac vadi jej sposob komunikacie, S novinarmi, s verejnostou, so svojimi "podriadenymi". Vsak dnes sa zas predviedla aka je ustretova ked zas arogantnie odmietla komunikovat s novinarmi. Jej arogancia mi sice vadi tiez, aj tie jej vyhlasenia o tom, ze slovensky lud ma mat len slovensku kulturu mi vadia celkom dost. Odkedy to vyhlasila, zamyslam sa co bude s cudzojazycnym umenim a kultutou v buducnosti. Odkedy to vyhlasila zamyslam sa co bude s kulturou a umenim narodnostnych mensin, ktore ziju na Slovensku. Pretoze sucastou kultury je aj umenie, ktore pochadza spoza hranic Slovenska a sucastou kultury je aj umenie neslovenskych obyvatelov SR.
Staci?

slovakboy
15. aug 2024

“Zlu se jeví dobro jako zlé. A sprostotě se líbí sprostota.” Miro Žbirka takto citoval Shakespeara. Problém ministerky a celej koalicie je tá sprostota. Proste nenávisť zlova namyslenosť bohorovnosť spupnosť.

danyelia
15. aug 2024

@naja94 A aký osoh má celá tá jeho nadácia pre spoločnosť a pre Slovensko? Prebehla som program, samé prázdne reči o rozmanitosti a nenávisti...Prečo boli napojený dlhé roky na štátny rozpočet? Načo boli tie peniaze využité? Nemám dôkaz, že tie peniaze šli mladému Šimečkovi do vrecka - ale tak hádam sa na to kompetentní pozrú a uvidí sa, veď ja nie som vyšetrovateľ...

chillibubble
15. aug 2024

Takze islo o zmluvu na festival Fjuzn, ktory sa kona od roku 2006... Simkovicovej staci, ze nadacia sa vola po Simeckovi.

"Zmluva na projekt festivalu [fjúžn] 19 – Spoznaj svet, ktorý máme doma bola uzavretá 24. júla. Hovorí o tom, že fond poskytne dotáciu na úhradu bežných výdavkov v troch častiach. Na rok 2024 vo výške 40-tisíc eur, keď následne „prijímateľ zrealizuje a splní záväzné výstupy a splní všetky ustanovenia zmluvy“, na festival v roku 2025 získa 45-tisíc eur a potom pri splnení rovnakých podmienok na ročník 2026 sumu 50-tisíc eur.

Festival [fjúžn] sa koná od roku 2006. Dnes je najväčším multižánrovým a multikultúrnym podujatím zameraným na migráciu a cudzincov na Slovensku. Program tvoria koncerty, výstavy, literárne čítačky, divadelné predstavenia, projekcie filmov, workshopy, prednášky a prezentácie, diskusie, komunitné podujatia, akcie pre deti aj žiakov.

Nadáciu Milana Šimečku v roku 1991 založili po smrti disidenta, filozofa a spisovateľa Milana Šimečku (1930 – 1990) jeho priatelia Martin Bútora, Juraj Flamik, Fedor Gál, Miroslav Kusý, František Mikloško, Peter Tatár a Peter Zajac. Vznikla s cieľom pomáhať s budovaním občianskej spoločnosti."

chillibubble
15. aug 2024

@danyelia aka "ta jeho nadacia"? vola sa po jeho dedkovi... to nie je jeho nadacia.

aalt
15. aug 2024

@danyelia cela "afera" je nasli meno Simecka. Ano nemas dokaz, ani Simeckova ho nema. Ale vam jednoduchsim staci pocut Simecka, progresivny, liberalny a to staci. Lebo tak povedal Fico (Simkovicova) a ten ma vzdy pravdu ... ibazeby nie a opat klamali.
(opravene meno, dik Viestta)

viestta
15. aug 2024

@aalt oprav si Simkovicovu

danyelia
15. aug 2024

@chillibubble A keby sa to isté riešilo s Ficom a bola by to nadácia dedka Fica, vyskočili by ste všetci z kože 😃 Minimálne rodinné prepojenie tam je, kde máš istotu, že z tých peňazí nemal osoh aj on?

viestta
15. aug 2024

@danyelia kde mate istotu, ze prospech z nich mal?

aalt
15. aug 2024

@danyelia
https://dennikn.sk/4147793/co-tvrdi-ministerstv...
ale aj tak viem, ze si to neprecitas, Ty uz praudu vies ...

danyelia
15. aug 2024

@aalt Vám liberálom a progresívcom nemožno povedať iný názor, lebo my čo si ho dovolíme vysloviť, sme pre vás elitu ,,jednoduchší,,? To ste vy, slušnoľudia, ktorí si dovoľujete urážať iných ľudí...na základe iného názoru. S vami sa ani slušne debatovať nedá, lebo vy, nadľudia máte vždy ,,praudu,, a o tej sa nediskutuje, však?

chillibubble
15. aug 2024

@danyelia nie je tam rodinne prepojenie. zalozili to jeho kamarati PO JEHO SMRTI len to po nom pomenovali. Simeckovci narozdiel od Fica nebyvaju v nehnutelnostiach na ktore nemaju. Tak neviem co s tymi udajnymi peniazmi robia.

naja94
15. aug 2024

@danyelia
Prázdna si ty a tvoje prízemné postoje... nie aktivity tejto a iných nadácií, ktoré pokrývajú a neraz aj suplujú aktivity štátu...
Ak sa už tešíš, ako sa nájdu finančné prepojenia na mladého Šimečku, tak si nechaj zájsť chuť... nadáciu nezaložili Šimečkovci, ale priatelia jeho deda až po jeho smrti... v tomto smere nebude zo psa slanina, neboj 😉

mizoko
15. aug 2024

@danyelia názor nie sú fakty,vieme? 😏

mondolina
15. aug 2024

@danyelia
vieš, ja ťa nebudem urážať aj keď si z druhého stáda. ale, teraz nechajme Šimkovičovú, kultúru....pozri sa reálne čo tvoja vláda pre teba, pre ostatných obyvateľov spravila, za ten skoro rok vlády.
pocítila si ako občan niečo čo tebe prospelo? zdvihlo úroveň žitia? ak áno napíš mi prosím čo.
ceny potravín neklesli, zobrali ti peniaze z 2 piliera, zubné benefity, správne poplatky zvýšili. púšťajú svojich ľudí, Fico dokonca života nemusí pohnúť prstom. Sebe zvýšili....čo pridali tebe. Buď prosím úprimná. Ďakujem.

danyelia
15. aug 2024

@viestta Aj mne vadí spôsob komunikácie iných politikov a nebudem ich hneď urážať...sú viac afektovaní a dôležití, napríklad taká Plaváková, ak komunikuje s oponentom v relácii, nedokáže sa na neho ani len raz pozrieť 😃 Namyslenosť a nadradenosť najvyššieho rangu. Toto Ti nevadí? A ešte dôležitejšia Jaurová, tá sa už vidí na poste ministerky dávno, už ju len vymenovať 😄 S novinármi komunikuje, dnes to bolo tlačové vyhlásenie, preto neboli otázky. A áno, to vyjadrenie, že kultúra má byť len slovenská nebolo veľmi štastné, ale myslím, že už to aj vysvetľovala niekde...

danyelia
15. aug 2024

@chillibubble Že Šimečkovci nebývajú v drahých domoch? 😃 Veď sa tu riešila aféra, že mladý Šimečka má drahý mezonetový byt, na ktorý si zarobiť nemohol, to je zase v poriadku, čo? A Fico, no hádam za tie roky premiérovania netrie biedu, preboha...

danyelia
15. aug 2024

@naja94 Ďalšia zo skupiny ,,slušnoľudia,, čo len uráža...som prázdna a mám prízemné postoje pre iný pohľad na vec? Tento názor viac vypovedá o Tebe ako o mne 😉 A nie, netešilo by ma, ak by sa zistilo, že niekto (hocikto) cicia štátne peniaze na blbosti...

ukulela
15. aug 2024

@danyelia ešte raz Simeckov dedo bol dôležitý, uznávaný a známy činiteľ. Nadácia nesúca jeho meno má hovno spoločne s mladým simeckom. Resp asi toľko, ako má spoločné deduško večerníček s vecernicou, čo obhanali princovia v rozprávke. Má sa mladý simecka stiahnuť z verejného života, leboal v politike aktívneho predka? Rovnako by sa potom mal aj mladý Kali, mladý Gašpar....

danyelia
15. aug 2024

@mondolina No tak to Ti ďakujem pekne, že ma nebudeš urážať, milé od Teba 😃 Aj keď nie som teda zo žiadneho ,,stáda,, - hádam sme ľudia, nie zvieratká, či? A téma je o Šimkovičovej, nie o vláde...

chillibubble
15. aug 2024

@danyelia z clanku z 1.9. 2023
Z 15 oslovených lídrov sa ozval iba Michal Šimečka z PS.
Vo formulári prezradil, že ako poslanec Európskeho parlamentu zarába okolo 115-tisíc eur ročne a je vlastníkom bytu v Bratislave, ktorý kúpil za necelých 350-tisíc. Kúpu nehnuteľnosti financoval hypotekárnym úverom, v priznaní uviedol aj výšku mesačnej splátky, ako aj sumu, ktorú ešte má v rámci pôžičky banke zaplatiť. Podrobne tiež uviedol informácie o aute, ktoré kúpil v roku 2021, vrátane kúpnej ceny.

kp7333
15. aug 2024

@danyelia za nadaciou M. Simecku stoja ludia, ktorym ministerka kultury nesiaha ani po clenky. Oni su skutocna elita naroda, intelektuali, ktori nemali problem sa postavit proti komunistickej diktature a poradia si aj s (ne)normalizaciou Simkovicovej a jej poskoka Machalu, ktori su v porovnani s nimi NIGDO.

ukulela
15. aug 2024

@danyelia ministerka programovo neodpovedá, odmieta chodiť do diskusií. Za ministerstvo komunikuje machala, ktorý je úradník. Nie volený zástupca. Keby bol štátny tajomník, ale nie je. Je úradník....

danyelia
15. aug 2024

@kp7333 😃 A čo robí také super užitočné ta nadácia pre Slovákov dnes? Zachraňuje chorých a chudobných ľudí, bezdomovcov, životy?

danyelia
15. aug 2024

@ukulela Akože nechodí do diskusií a odmieta komunikovať? Plno rozhovorov je s ňou...

kp7333
15. aug 2024

@danyelia a co uzitocne urobila ministerka Simkovicova pre teba? Pre mna nic, Slovensku len hanbu robi.