icon

Tomáš Drucker

19. feb 2025

Aky mate nanho nazor?

nikaeli
21. feb 2025

@tilly súhlasím. Moja dcéra je aktuálne v treťom ročníku na SŠ a s dyskami bojujeme od prvého stupňa. Zatiaľ čo sme dyslexiu s dysgramatizmom dostali ako tak pod kontrolu a zvláda aj cudzie jazyky, s dyskalkúliou sa pasujeme dodnes, a to som naozaj prekvapená, akú matiku riešia kozmetičky. Pevne verím, že sa povinná maturita z matematiky neschváli, inak naozaj neviem, čo budeme robiť o rok.

bloger
22. feb 2025

@benit Osobne nie prečo?

benit
22. feb 2025

@bloger ked ho tak chvalis ako urobil pre skolstvo.
Pytaj sa zamestnancov v skolstve.

bloger
22. feb 2025

@benit Evidentne si niečo nepochopila. Ja si nepotrebujem robiť prieskum verejnej mienky zamestnancov školstva. Nikto im nebráni sa tu tiež vyjadriť. Odpovedal som na položenú otázku. Ani som ho nechválil ani nekritizoval. Je to dalo by sa povedať diplomatická odpoved. Môžem sa tak vyjadriť aj o prezidentovi. A nemusím sa pýtať napríklad ozbrojených síl, že čo si o prezidentovi myslia. Aj občania celkovo môžu mať rôzne názory na prezidenta. Nič však nie je zlé na tom čo som napísal.

eva8
22. feb 2025

Diplomati svojimi odpovedami usmernuju diskusiu svojim smerom, aby dosiahli isty ciel. Nehovoria neutralne odpovede, len aby rec nestala. Alebo sa mylim?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
bloger
22. feb 2025

@lonely66 Aha a ty si tá odborníčka z fachu. Nuž dobre podme podľa teba. Teda minister školsta je debil. Minister vnútra tiež. Minister zdravotníctva takisto. Dakujem ti za ten svelý pocit, že sa môžem cítiť ako odborník z fachu. Nazvať všetkých debilmi ale zo seba urobiť odborníka. Ale ty určite odborníčka si. Na toto treba vyše 12 rokov byť v školstve. To ti dáva morálne právo sa takto vyjadrovať. Podľa tvojej logiky sú všetci debili len ty si odborníčka z fachu.

benit
22. feb 2025

@bloger ty si nepochopil, ze ja s tvojim nazorom nesuhlasim. Tak ako ty mozes vyjadrit svoj nazor, mozem aj ja. Mna sa jeho vedenie rezortu aj tyka a nemyslim, ze si svoju robotu zastava dobre.
Daj konkretny priklad podla coho tak usudzujes.

bloger
22. feb 2025

@benit Dobre tak sa idem hanbiť do kúta. Za to, že som napísal sprostosť. Ospravedlňujem sa za svoj primitívny názor všetkým odborníčkam z fachu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
eva8
22. feb 2025

Nenadavajme si, respektujme sa. Hovorime o skolstve (minister + reformy), tak podme prikladom detom ❤️

bloger
22. feb 2025

@lonely66 Tak ked píšeš, že minister školstva je debil tak potom čo další? Ja nepovažujem túto vládu za to najlepšie. Zjavne ani protestujúci v uliciach. Ale nehnevaj sa len preto, že vyhral Smer tak mám urážať a dehonestovať každého ministra? Kto je vo vláde všetci sú tupci. A týmto konštatovaním získam čo konkrétne? To, že sa nechám viesť frustráciou a negativizmom vylepším školstvo, zdravotníctvo a tak dalej?

owecka
22. feb 2025

Takto ti poviem, pohybovala som sa niekolko rokov medzi tymito ludmi aj medzi Druckerkom a jeho kamaratmi...a co viem, nikto tam nebol normalny-karierista, narcis, egocentrik a takymi sa aj obklopoval...ak mi neveris, prezila som tak 8 rokov potom som sa z toho nervovo zrutila...lebo normalny clovek to nezvladne s takymi individuami...a hodnotit politika podla vzhladu, to uz je fakt...nepochopitelne

akvi
22. feb 2025

@bloger skús napísať aspoň tri veci, ktoré minister spravil a sú dobré podľa teba. Ja a aj iné komentujuce sme napísali, že čo zlé spravil a prečo sa nám to, čo robí, nepáči. Ty si napísal, že sa ti pozdáva, ale nepodložil si to žiadnym argumentom. Tak skús konkrétne.

bloger
22. feb 2025

@akvi Dobre tak počítače pre školy a digitálne zručnosti. Zákaz používania mobilných telefonov v triedach. Zvýšenie platov pre všetkých pedagogických zamestnancov. Stačí či ešte niečo treba doplniť? Myslím, že tri som uviedol. A teraz mi odpovedz ty. Som tu jediný kto nekritizoval ministra školsta? Kde si bola doteraz, že si nežiadala či nežiadaš argumenty aj od iných žien ktoré sa vyjadrili v podobnom duchu ako ja.

markusrasford
22. feb 2025

@bloger zákaz používania mobilných telefónov je veľká vec. To mali zakázať riaditelia škôl a nie minister. Do teraz sa nepoužívali počítače na školách? Za 16 mesiacov Drucker toho dokázal fakt veľa. Tri veci si napísal aj to si musel veľmi hľadať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
22. feb 2025

@lonely66 ten chlap by bol, ako píšeš chrumkavy na každom ministerstve, neboj. Lebo sa vie múdro tváriť. To, ze v podstate narobí viac škody ako úžitku zial ľudí už nezaujima.

eva8
22. feb 2025

@lienka.7 jeho obocie vo mne evokuje naivitu, bezbrannost, nie mudrost 😃
Na druhej strane (ked hovorime o politikoch) ma naozaj kladne prekvapil Taraba v minulotyzdennej relacii O 5 min 12 (alebo bol v Na telo?)

lienka.7
22. feb 2025

@eva8 tak vieš, na niekoho to možno zaberie viac ako ten pitbulsky pohľad fica🙈

benit
22. feb 2025

@bloger to zvysenie platu je take ako prd vo vetre. Fico nam tu sluzi so svojimi vladami uz rojy a len hyckaju proti ucitelim a ucitelia stale na chvoste ich zaujmu. Aj teraz drucker povedal kolko to vyde stat a vyskladaju sa na to vsetci. Ze takuto reroriku nema voci lekarom. By mu s tym praskli a nemal by kto liecit.

benit
22. feb 2025

@bloger a este ten zakaz mobilo, kazda pricetna skola to uz mala davno v skolskom poriadku poriesene. On aj tak riedil len deti na 1.stupni, ktore mobily u nas na skple nenosili ani dovtedy. Tie pocitace uz boli rozbehnute z eurofondov,ktore cerpat nevie na ine a netusim ake digitalne zrucnosti mas na mysli.

natalka13
22. feb 2025

Co ma s tym to ze minister mal konat
PO tragedii uplne inak ako konal s tym,ze chalan nemal lieky?🙈

eva8
22. feb 2025

@lienka.7 joooj, mne chodza Fica aj sposob vystupovania pripomina Zloducha z Mimonov 😃 (nakoniec ten Zloduch mal dobre srdce)
Teraz pocuvam Pellegriniho Z prvej ruky, tiez prekvapivo celkom fajn rozprava 🙂

bloger
22. feb 2025

@benit Teda chceš mi povedať, že nerobili testovanie digitálnej gramotnosti. Predstav si, že ešte aj tá sprostá TA3 to odvysielala. TB kde hovoril o testovaní žiakov na digitálne zručnosti Teda zjavne všetko tu otáčaš všetko proti mne. Bol to rok 2023 alebo 2024 už neviem presne. Dokonca dali školám digitálne technologie. Tak isto bola o tom TB.

benit
22. feb 2025

@bloger ja som sa slusne opytala ake digitalne zrucnosti mas na mysli. Testovanie bolo asi len na vybranych skolach. A o tych technologiach neviem kam rozdali. Dostali druhostupniari za matovica notebooky. To je cele. Detom dali 350 na pc pred 3 a 2 rokmi. Tento rok uz nie. Vsetko to islo z europskych fondov.

bloger
22. feb 2025

@benit Dobre tak ti želám krásny slnečný deň.

kristiii
22. feb 2025

@bloger nepoznám školu, kde nemajú mobily už dávno zakázané aj bez Druckera (syn ho musí mať v skrinke s vypnutým zvonením už asi 3-4 roky). A čo komu rozdali? Však už aj ten príspevok na notebook pre prvý ročník SŠ zrušili (samozrejme, veď čo by môjho syna neobišlo 😂)

eva8
22. feb 2025

Aspon je to zrusenie pouzivania mobilov oficialne a skola a ucitelia su chraneni

bloger
22. feb 2025

@eva8 Presne tak aspon niekto tu rozmýšľa.