icon

Tomáš Drucker

19. feb 2025

Aky mate nanho nazor?

beataxxx
20. feb 2025

Az taky uzasny charakter asi nebude, ked akceptuje vsetky svinstva, co si tato vlada presadila……

ibrunova
20. feb 2025

@xckaretxxx ja , keď som učila , nikdy som cez jarné prázdniny nemala dovolenku. A keby aj, tak ostatní ľudia nemajú dovolenku? U nás je plné mesto turistov.Ale učitelia sú stále tŕňom v oku, lebo však prečo si nerypnúť.

mamina7070
20. feb 2025

aktualne je na ministerstve skolstva neporovnatelne lepsie ako za ministra predtym rozbehlo sa vela projektov konecne sa zacali rieist veci odborne a nie po politickej linke
jednou so znamok je ze vela odbornikov co predtym (za predchadzajucej vlady) sa presunulo z inych ministerstiev prave na skolstvo

markusrasford
20. feb 2025

@mamina7070 skus pomenovať tých veľa projektov.

kristiii
20. feb 2025

To, že dovolil zmeniť podmienky prijímania na stredné školy v priebehu školského roka, bol riadny podraz pre decká.
A to vyjadrenie k tým odpravedlnenkám je tiež cez čiaru.
A vo všeobecnosti súhlasím s @jana_eyre_2

lienka.7
20. feb 2025

@nyusika ano, samozrejme je to to iste...👎 kvôli tebe asi vrátim diplom.👌🤦‍♀️

nicoletta98
20. feb 2025

@xckaretxxx že kaderník.. ty sa nechodíš strihať? Či to je potupná práca u teba? Pracovať na seba, odvádzať štátu, tvoriť? Nejaký lepší argument by ti bolo treba…

markusrasford
20. feb 2025

@xckaretxxx keď sa niekto živil ako kaderník tak to je hriech? Treba si pozrieť Druckerov životopis co užitočné priniesol pre túto krajinu. Lebo tieto prívlastky sa používajú viete kde?

markusrasford
20. feb 2025

@nikaeli veľmi dobre si to pomenovala. Oni nechcú žiadne reformy. Za predchádzajúcich vlád Fica neurobili jednu jedinú reformu. Oni to len hovoria ze ideme robiť reformu aby mohli peniaze míňať na externých poradcov aby mohli oslovovať " odbornikov" ktorí budú stáť neskutočne peniaze. Možno si spomeniete ako Plavcan nakupoval predražené sifóny. Ďalší odborník Drexler internet zavádzal na školy za státisíce. Mame tu dosť príkladov ako sa ja na MŠ vyhadzovali peniaze cez okno

tilly
20. feb 2025

@xckaretxxx áno, kaderník bol 100 krát lepší

tilly
20. feb 2025

Akurát dnes sme ho rozoberali s kamoškou.
Deviatakom tento rok urobili pekné svinstvo. K tomu chcú dať povinnú maturitu z matematiky, čo bude tiež pekné svinstvo.
Ostatné už nebudem opakovať, v tejto vláde nie je nikto normálny.

abbey1
20. feb 2025

@xckaretxxx Vieš, ze som naivne verila, že kaderník bude lepší?

akvi
20. feb 2025

@aalt predpokladam, ze sa vytesujes, ze pan ministerko ide pritvrdit. Evidentne nerozumies, presne ako aj pan minister, ze preco je dnesny system nastaveny tak, ako je. Ak by si tomu rozumel, tak by si vedel,ze je uz roky akutny nedostatok pediatrov a tak sa jednotlivym pediatrom kazdy rok zvysuje pocet pacientov. Pri vlnach chripky a pod., je uplne nerealne, aby vsetci navstivili pediatra, system okamzite skolabuje. Takto ho odlahcuju aspon ti rodicia, ktorych dieta zrovna "neumiera" a ma "len" chripku a nemusia s nim utekat k dr., lebo ospravedlnenka. Predstav si, ze ja som s mojim dietatom za celu jeho skolsku dochadzku ani jediny raz nebola u dr. kvoli chorobe. Vzdy sme to zvladli doma a nepotrebovala som ospravedlnenky od dr., takze sme k nemu zbytocne neliezli a usetrili mu kopu casu. Chvalabohu, ze moje dieta uz nechodi do skoly. Velmi si zelam, aby po pritvrdeni ten system naozaj skolaboval, nech aj idioti vidia, ze obcas treba aj premyslat, kym nieco spravim..
A btw., tak arogantne vyjadrenie, ako sa minister prezentoval v tom statuse, to je uplne presny obrazok nasej vlady. Nie diskusia, nie slusna komunikacia s respektom, ale vyhrazanie a posmesky, to je presne to, ako sa prezentuje tato vlada..

akvi
20. feb 2025

@tilly presne.. plus povinna dochadzka od 3 rokov.. Tento minister fakt ide "bomby".. On netusi ani za mak, ze co su skutocne problemy nasho skolstva. Vymysla sprostosi, ktore absolutne nic neriesia. Ale dnes uz kazdy blbec moze byt ministrom.. Vlastne hlavne blbec moze byt ministrom.. 🙄

aalt
20. feb 2025

@akvi asi si ma nepochopila, neva. Viem ako system teraz funguje, mam skolopovinne deti. A hrozim sa s cim pridu, kedze vidim aki su odbornici a ako na nich daju.

eva8
20. feb 2025

@tilly mne sa napad s povinnou maturitou z matematiky paci. Navrhovali ju odstupnovanu. Bolo by fajn lahky - zakladny stupen (rozvija logoiku, vypustit narocnejsie ucivo) a tazsi pre tych, ktori chodia na seminar. Vsak to nie je mozne, ze na VS studenti neovladaju upravu vyrazov, nevedia ratat zlomky.
Tiez by som na stupne rozdelila cudzie jazyky, pretoze je rozdiel vo vedomostiach, ked mas 2 z urovne B2 alebo z C1 (bilingvalne skoly)

tilly
20. feb 2025

@eva8 mne teda vôbec nie. Načo by to bolo. Koľko deciek by kvôli matike nezmaturovalo? A čo dyskalkulici? Je rozdiel matematika, ktorú sa nenabiflis a iný predmet, ktorý sa dá naučiť.
A načo sú napr. právnikom zlomky? Načo mi je matematika, keď idem študovať humanitný odbor potom na vš?

tilly
20. feb 2025

@akvi a menia pravidlá tesne pred prijímačkami. Super fakt.

eva8
20. feb 2025

@tilly s tymi prijimackami a potvrdeniami, ze sa na skolu nastupi je uplne na hlavu. Chuda ziaci

petronelag
20. feb 2025

@markusrasford U Grohlinga ani nie je zaujímavé, že bol kaderník, ale akú diplomovú prácu napísal na VŠ, však pred pár rokmi sa pretriasalo, aj spolu s Matovičovou prácou.
Drucker také problémy nemal, dokonca získal ocenenia - aj za poradenstvo, aj Forbes ho ocenil.

markusrasford
20. feb 2025

@petronelag a ešte Kollár, Danko a ešte ďalší a ďalší ktorí radšej platili aby ich tvorcovia diplomovky neudali

gribka1
20. feb 2025

Veď to sú výsledky našeho školstva. Čo sa študentom dovolí to robia. Niekto poctivo, iný nemá čas. Je ich takých požehnané množstvo.

pink_lady
20. feb 2025

isto lepsie ako kadernik, myslienky ma dobre (napr proti sikanovaniu, to je dlhodobo zanedbany problem, ospravedlnenky naozaj niektori zneuzivali) - ako sa presadi uvidime...

akvi
20. feb 2025

@pink_lady problem je, ze tu sa robia zakony pre tych par oje..cov, ktori realne zneuzivaju system alebo zanedbavaju deti a pod.. To, ze trpi zvysnych 90% normalnych ludi, to nikoho nezaujima. Pretoze realne, ak je nedostatok pediatrov a my im este pridame robotu, ze budu peciatkovat ziacke knizky kvoli sopliku, tak trpiet bude prave tych normalnych 90% ludi. Moze sa stat, ze sa clovek nedostane na vysetrenie, ked to bude potrebovat..

Z toho isteho sudka bolo presne aj zavedenie povinnej predskolskej triedy. Zaskolenost 5-6 rocnych deti bola PRED zavedenim povinnej predskoly 97% ! Takze pre koho sa ta povinnost zavadzala? A skomplikovalo to zivot tym,ktori deti z XY dovodov do skolky nechcu dat a nedaju ich ani teraz, ostanu na Dv, akurat maju skomplikovanu situaciu. Jedine pozitivum , ktore to prinieslo, je viac miest v skolkach. Ale opat - len niekde. Niekde, kde nie su moznosti, tak proste osekali prijimanie mladsich deti a vybevena vec..

V CR sa kvoli pretazenosti pediatrov pustili presne opacnou cestou a v zakone maju, ze dieta ospravedlnuje z vyucovania zakonny zastupca. Cize ziadne potvrdenia od dr., ani pri dlhsej chorobe. Ak ma skola podozrenie, ze niekto to zneuziva, automaticky davaju podnet na socialku a ta to preveri. Toto mne pride ako funkcny system, nakolko naozaj nema byt v kompetencii skoly skumat to, ci niekto klame alebo nie. Ak je podozrenie, mame na to socialku aj u nas, myslim si, ze funkcna socialka ma sancu pomoct ovela viac prave zanedbavanym detom. Nie, ze skola bude musiet este nahanat ludi kvoli ospravedlnenkam, je to podla mna absolutne mimo a zbytocne to zatazuje aj skoly samotne..

tilly
20. feb 2025

@eva8 tak môj ma aj preferovanú školu, kde sú talentovky, ale lepšie by bolo, keby si mohol vybrať až po všetkých prijímačkách

eva8
20. feb 2025

@tilly drzim palce, nech vsetko vyjde podla predstav. Tie tyzdne rozhodovania aj po prijati chybaju

hefo
20. feb 2025

@akvi Tak nejak. Ale niektorým zjavne stačí, že T.D. je "sympaťák" (a Kaliňák zas "fešák")...

tilly
21. feb 2025

@eva8 ďakujeme. Je to na nervy.

benit
21. feb 2025

@petronelag
@bloger vy pracujete v skolstve?

lonely66
Odpoveď bola odstránená