icon

Voliči koalície, čo pre vás urobila súčasná vláda?

tilly
23. feb 2026

S čím ste spokojní?
A ste spokojní?
K tejto diskusii ma inšpiroval jeden status na FB. Autor tam vypisoval rôzne aféry a zákony, čo vyšli z dielne tejto vlády a pýtal sa ich voličov, či sú spokojní a čo pre nich urobili.
V komentároch boli len samé nahnevané príspevky priaznivcov opozície a potom sa mi ten príspevok stratil.
Takže sa pýtam tu Vás. Čo dobré konkrétne pre Vás urobila táto vláda. S čím ste spokojní, čo Vás potešilo.
Ak smiem, poprosím neanonymnú a hlavne slušnú diskusiu na úrovni dospelých inteligentných ľudí.
Tiež som pod vlastným nickom, tak sa nehanbite a kľudne vystupujte pod svojim.
Ďakujem ❤️

Strana
z10
beronsche
2. mar 2026
@evkatk

Platy vláda neznižuje, na to nemá dosah. Všade vo svete je inflácia, no túto situáciu zneužívajú prisluhovači Američanov, ktorí roky žili z ich dotácií, ktoré sa k ľuďom nedostali, napr. cez mimovládky,... Nevadí im, že Američanom išlo a ide o položenie EÚ na lopatky. Viackrát to dali otvorene najavo . vyhlásenia, clá,... Najprv presvedčiil cez svojich ľudí E Ú, aby sa odstrihla od ruskej ropy a plynu a teraz bráni dovozu ropy do krajín EÚ z arabských krajín. Najlepšia varianta pre nich je kupovať stlačený plyn a dovážať ropu a plyn od Američanov niekoľknásobne drahšie. Že je to ruská surovina, ktorú Američania kúpili od Rusov, upravili ju a nám to ponúkajú desne draho, na tom mnohým nezáleží, len nech mi ju nekupujeme od Rusov. To je jedno, že ide o tú istú surovinu, ktorú môžeme mať lacnejšie. No Európa tým padne na kolená. Veď od ceny ropy závisia ceny všetkého, lebo všetko sa preváža a ropa je potrebná pohonná hmota. Ale hlupáci to nevidia a nechcú ten podraz voči nám vidieť,. stačí, že to pocítia naše peňaženky. A na vine bude kto? No predsa nikto iný ako vláda, ktorá od začiatku v tom videla niečo nekalé a chcela dovážať lacnú ruskú ropu aj plyn, na ktoré naše spracovateľské továrne sú pre ich spracovanie prispôsobené. Ale asi lepšie je kupovať drahé suroviny, na ktorých zarobia Američania a za ťažké milióny prerábať naše továrne na ich spracovanie. Prisluhovači Američanov nájdu dôvod, prečo za vytvorený stav by mala byť zodpovedná naša vláda. To je predsa u nás módny trend.

@evkatk naša vláda videla niečo nekalé... 😂😂
A ďalšie drísty..
Ty drogujes?

anonym_46fe73
2. mar 2026

https://www.facebook.com/reel/849420974775345 Dobru chut k lacnym potravinam

hiro
3. mar 2026
@evkatk

Platy vláda neznižuje, na to nemá dosah. Všade vo svete je inflácia, no túto situáciu zneužívajú prisluhovači Američanov, ktorí roky žili z ich dotácií, ktoré sa k ľuďom nedostali, napr. cez mimovládky,... Nevadí im, že Američanom išlo a ide o položenie EÚ na lopatky. Viackrát to dali otvorene najavo . vyhlásenia, clá,... Najprv presvedčiil cez svojich ľudí E Ú, aby sa odstrihla od ruskej ropy a plynu a teraz bráni dovozu ropy do krajín EÚ z arabských krajín. Najlepšia varianta pre nich je kupovať stlačený plyn a dovážať ropu a plyn od Američanov niekoľknásobne drahšie. Že je to ruská surovina, ktorú Američania kúpili od Rusov, upravili ju a nám to ponúkajú desne draho, na tom mnohým nezáleží, len nech mi ju nekupujeme od Rusov. To je jedno, že ide o tú istú surovinu, ktorú môžeme mať lacnejšie. No Európa tým padne na kolená. Veď od ceny ropy závisia ceny všetkého, lebo všetko sa preváža a ropa je potrebná pohonná hmota. Ale hlupáci to nevidia a nechcú ten podraz voči nám vidieť,. stačí, že to pocítia naše peňaženky. A na vine bude kto? No predsa nikto iný ako vláda, ktorá od začiatku v tom videla niečo nekalé a chcela dovážať lacnú ruskú ropu aj plyn, na ktoré naše spracovateľské továrne sú pre ich spracovanie prispôsobené. Ale asi lepšie je kupovať drahé suroviny, na ktorých zarobia Američania a za ťažké milióny prerábať naše továrne na ich spracovanie. Prisluhovači Američanov nájdu dôvod, prečo za vytvorený stav by mala byť zodpovedná naša vláda. To je predsa u nás módny trend.

@evkatk "plyn od Američanov niekoľknásobne drahšie. Že je to ruská surovina, ktorú Američania kúpili od Rusov, upravili ju a nám to ponúkajú desne draho"
To by ma zaujímalo odkiaľ máš tú hlúposť že je od Rusov? :D InfoVojna? ZjemAjVlek?
A to "desne draho" tak isto odkiaľ máš takéto klamstvo? Rusko nám predávalo plyn za rovnakú cenu ako Nóri či USA. Žiadny lacný ruský plyn neexistuje.
A s tou infláciou si robíš srandu? Koho to je vina že všade je nižšia okrem Rumunska?

erikavesela
Dnes o 16:56
@anonym_2df794

Radsej anonymne, sorry. Napriklad moj ex takto ziskal miesto, o ktorom by sa mu inak ani nesnivalo. On je tym padom spokojny a to zle nevidi a nechce vidiet. A o tom to je..

@anonym_2df794 ked budu kratit miesta v st.sprave, co budu musiet urobit, tak zase o to miesto pride

erikavesela
Dnes o 17:19
@jamimo

Ja síce nepatrím medzi voličov, ktorí nevidia že štát je na kolenách, napíšem ti však "pozitívne" vyjadrenia z rodiny a okolia ( ospravedlňujem sa za nevhodné slová)
1. Buz**anti sa nemôžu sobášiť a úchyláci adoptovať deti
2. Dochtori robia z Fica idiota a idú proti nemu....lebo som platela u dochtora a v teľevízore vyprávali, že garantujú lekársku starostlivosť zadarmo.
3. Dávajú trinásty dôchodek, však nech dajù majú z čeho
4. Zebrali daňový bonus. A nech, tak to má byť, prečo by deti milionárov mali dostávať, k..vy nenažraté, stále im je málo
5. Dali mimovládkam po paprčiach, aj tak len kradnú a oye...ajú a nikto riadne nevie čo robia
6. Super, že máme Huliaka, a ministerstvo športu, ZOH boli výborná príležitosť zviditeľniť sa.
7. Ochránili nás pred opozíciou, však tá opozícia by nám dala a všetko zobrala
8. Robia poriadky v súdnictve, gen. prokurátorou a novinármi, lebo furt do nich rýpu...a nič im nikto nedokázal...keby to urobili, tak by im to hádam dokázali, ale nič na nich nemajú.
9. Zvýšeli dane a poplatky, však tú štátnu kasu treba z niečoho naplniť.
10. Je mi to sprosté povedať, ale nadobúdam presvedčenie, že už len ten Fico nás zachráni pred tou Amerikou a je dobre byť zadobre s Ruskom. Veď to boli naši bratia.
11. Zobrali invalidom, okresali im to, čo majú čo natŕčať paprče. Nech idú do roboty a mamky postihnutých detí, nech nežobrú kade chodia. To tu budeme chovať len k..plov?
12. Ľudia sú rozhýčkaní, nevedia čo od dobroty, len samé dovolenky, lyžovačky...nepáči sa im, že si majú pritiahnuť opasky. Potom nadávajú na Fica, on sa len bráni a má pravdu. Nikto sa nechce uskromniť!
Ver, never drahá @tilly takto sa vyjadrujú osoby od 35 do 75 rokov, aj VŠ vzdelané, aj ľudia v mojej rodine keď sa s nimi zriedkavo stretnem. U mňa vybité poistky, error, black out. 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 Vidíme to tu aj na MK. Bohužiaľ, niet pomoci. To viem už dávno 🤷‍♀️

@jamimo v tom zozname nie je jedna pozitivna pre ludi...v tom zozname su len body,kt.mozno klasifikovat ako zavist a nenavist....stylom, ked zdochla koza mne, susedovi nech zdochnu dve.. oni sa nechcu mat dobre, oni tuzia len, aby sa ostatni mali horsie ako oni...otrasne

erikavesela
Dnes o 17:25
@ljzozv

@viestta a ty vypúšťaš o ňom len samé obláčkové srdiečkové opisy, ktoré presne tak aj myslíš, však?
o tomto hovorím, opäť som čítala na ploche príspevok a tam čo komentár, to skvost a výsmech a posmech a nadávky...
a ty si rovnako tak zareagovala.
Prepáč, pre mňa to sú výsmešné a posmešné vaše opisy, s fakt už hraničiacou nenávisťou voči tým čo ich odsudzujete a nepáčia sa vám ich činy (ruSSko, Putler, Ficiak a ďalšie výsmechy a posmechy).
a nie , nezamieňajte si to s tým, že ho podporujem alebo s ním súhlasím, to v žiadnom prípade. hovorím, že gro vašich príspevkov má pravdu, ale ich podanie je pre mňa trošku cez. Si tam veľakrát notujete, kto posmešnejšie zareaguje a tlieskate si tam.
Ja som reagovala len na zakladateľku, že chce slušnú debatu a komunikáciu a ja si osobne myslím, že pri tejto politickej garnitúre, neviete slušne väčšinou reagovať.
Táto vláda je jeden veľký prúser, ale je mi smutno, ako reagujú ľudia navzájom a dokážu sa urážať.

@ljzozv ako prepac, ty rozumies slovu ironia?

erikavesela
Dnes o 17:31
@anonym_f24283

slusne je akceptovat pravo na iny nazor, tradicne delenie politiky na konzervativcov (co zastupuje aktualne vladnuca koalicia) a liberalov co zastupuje cast opozicie
je chybou mysliet si, ze vsetci volici aktualnej koalicie su nevzdelani, zlodeji a pod. su to aj ludia, ktorych hodnotove videnie sveta je ine ako liberalne a politika neni manzelstvo ze vam musi partner sadnut vo vsetkom resp v 80% aspon ale casto je to proste vyber mensieho zla, ci vyber z rozumu alebo aj vyber proti komu (na oboch stranach)

@anonym_f24283 klamstvo nie je nazor...ked ma niekto povie, ze zem je plocha...toto nie je nazor, to je klamstvo...a to nebudem nikdy respektovat...maju ine hodnoty?..je jedno, ze tato vlada privedie nasu krajinu k bankrotu, hlavne, ze sa "buzeranti" nemozu zenit...naozaj respektu hodne...btw...sam flasik povedal, ze presne na primitivov orientuju politiku smeru...to, ze ma niekto titul, este neznamena, ze rozumie svetu okolo seba

napetra
Dnes o 17:35
@evkatk

@evkatk Tak pozeraj ako je to s infláciou a cenami na Slovensku, kam sme sa dostali :
Slovensko má v súčasnosti (podľa údajov z marca 2026)
najvyšší rast cien v celej eurozóne a jednu z najvyšších mier inflácie v Európskej únii.

Oficiálne údaje Eurostatu potvrdili, že na Slovensku v januári rástli ceny medziročne o 4,3 percenta, v eurozóne len o 1,7 percenta.

erikavesela
Dnes o 18:39
@bosorkabb

Ja len skúsim s okolia.
Sú ľudia a nie je ich málo ktorým vyhovuje táto vláda,či Fico osobne. Tak ako má svojich fanúšikov Republika.
Tak to zrhniem.
Je veľa štátnych zamestnancov ktorý sa majú dobre a dokonca lepšie ako za inej vlády.
Máš tu dôchodcov a ich 13 dôchodky a veria tomu že ak príde iná vláda zoberú im ich tak to nebudú riskovať.
Čo sa týka daňového bonusu bol prijatý Matovicom na dobu určitú čo je fakt ľahko overiteľné.
A teda môžem pokračovať:
- súhlasia s novou ústavou
- neveria a nechcú financovať mimovládne organizácie
- nie sú až tak proti Rusku ale majú už averziu voči prezidentovi Ukrajiny ( áno vedia kto koho napadol len už majú plné zuby že sa všade rieši Ukrajina a nie pre nich dôležité témy ako ekonomika EÚ a podobne)
A isto ešte niečo sa nájde ale toto sú podstatné veci pre tých ľudí.
A teraz si ich zrátaj a máš celkom vysoké číslo voličov.
Ale nenapíšu sem a vieš prečo? Lebo hneď sa na nich zletia voliči a ľudia iného názoru. A načo? Aj tak názor nezmenia len ho viac skryjú a v čase volieb na tú chvíľu ukážu. Preto sa aj sociológovia zhodujú že prieskumy neukazujú realitu. Toto je dôvod. Skrytí voliči o ktorých si myslíš že určite Fica a spol nevolia ale realita je iná.

@bosorkabb a toto vsetko vedie tuto krajinu k bankrotu a potom im uz ani boh nepoze, a tych 100 euro navyse potom mat nebudu....pretoze za misu sosovice su ochotni zapredat tuto krajinu a buducnost seba svojich deti...ale potom uz bude neskoro...stratia pracu, budu mat 1/2 dochodky a o 13.sa ani bavit nebudeme....jednoducho nebude z coho a pri tomto trende..4-5% deficit...sme za 8-10 rokov v banrote...teda dlh 100%dph a uz nam nik nepozicia...z grecka odislo 500 000 ludi...samozrejme ti najsikovnejsi...ked z tadeto odide pomerne vela ludi, teda 250 000, co je cez 10%pracovnej sily...tak je to v prdeli, odchadzat totiz nebudu dochodcovia a robosi za pasom...ale ti najsikovnejsi...dnes je to tak, ze clovek s vysokym.platom ma pri rovnakych nakladoch o niekolko tisiciek € rocne menej ako taky isty clovek v cechach...preco by tu mal.ostavat?...jednoduche...neostane

Strana
z10