Všetky trasy európskych rýchlovlakov pôjdu mimo Slovenska
Po 14r vlády SMERu nás Európa odpísala aj na železniciach.
Všetky trasy európskych rýchlovlakov pôjdu mimo Slovenska. Ale my riešime pohlavia.
Čo na to minister Ráž, Blanár? Ticho…
(Plán trás v komentári)
@ina2405 presne tak
ale musim ...mna fakt uz nebavi, ze kazda jedna tema sa politizuje...
Mame dve letiska co sa da nazvat vobec letiskami, cely stat ma tolko ludi co niekde jeno mesto...(aj z tych kadial bude prechadzat tento rychlovlak). K tomu že tu proste nemame teren, by to bolo uplne neekonomicke. Zas nemoze za vsetko vlada...
Dnes som sa "dozvedela" od jedneho youtubera,(mimochodom v reali totalne arogantneho paka) ze mimo toho, že v Rusku môžu zabudnut na Instagram a Iphon, že profily rusiek ktore mam v sledovani na IG - homelinesse, korzina_interior, alevtina_pletenie - proste baby čo pletu z papiera, tak že tieto ucty su propaganda. Ale nie je propaganda ked niekto tvrdi aj to, ze to je propaganda?
Ako že ja fakt odmietam ten pohlad - každý ukrajinec - dobrý ukrajinec, každý rus - zly rus. Tieto rusky su sikovne baby, a mnohemu som sa naučila od nich, nezrusim ich sledovanie len za to, že su to rusky...
@vevesh to nevadí , ja som šla minule Fribourg - Prag v Nemecku dve hodiny meškanie dostala som 50perc spat a kupovala cez oebb.rovnako Praha - galanta tam bolo meskanie rovných 60 min a dostala späť 25perc ceny. No nemci vedia prečo je to tak ono je skôr rarita že vlak DB je presný. Meškania sú horšie ako v Taliansku
Co tu chcete spajat europske mesta, ked my nemame spojenu ani bratislavu s kosicami. Este aj.tie icecka zrusili. Kosice vieden ic bolo uplne skvele. Je zrusene... tak na co sa budu riesit prepojenia s inymi mestami? Ved ludia nimi aj tak necestuju - ktovie preco. Ze?
@sense ale napriklad spoj kiel-basel je vzdy o par minut skor v cieli🫣🫣🫣🫣asi by ich svajciari zjedli aj s topankami🙃🙃🙃aj tgv do pariza a mnichov-benatky zvyknu nemci dodrziavat. Ale inac, od kedy zaviedli Deutschland Ticket, je to na vytrhanie vlasov a zufalstvo ist nemeckymi zeleznicami🤨😬😬😬
Veľmi sa mi páči ako väčšina sa tu ucicikala 🙂 nevadí , áno ten nemá, ani onen , nemáme na to trate , nám také ani netreba . My nepotrebujeme investície , prácu , no len ono to funguje , zatiaľ no, Slovensku chýba pár rokov ku bankrotu , v prvom rade by sme mali stať a snažiť sa o napojenie.. Automobilový priemysel stoji pred vážnymi problémami , som zvedavá kde budeme hľadať ďalší trh , keďže USA je jednou z najbohatších krajín. Tak snáď nejaké Zimbabwe alebo Kazachstan to nahradí . V grécku ako prvé skrtali kadejaké dávky, platy štátnych zamestnancov a dôchodky . Sme na spodku každého rebríčka , v Česku sa investuje o miliardy! Viacej ako na Slovensku .
@jednoduchomaria89 slovensko potrebuje tak na 20 rokov zastavit vyvoj v inych statoch a na cele schopnu vladu (uradnicku), aby sme dobehli krajiny na tu uroven, na ktorej su ony teraz... ja verim v to, ze lud sa vzchopi a bude lepsie🙏
@jednoduchomaria89 toto tu je normalne katastrofa .
A ten nový “vtip” ste zachytili? ZSSK si za vrátenie listka účtuje 10% slovom desať percen z ceny listka!
Tiež aj niečo o zmene miestenkových vagónov,čo som si ja všimla,tie vagóny sú poloprázdne 😏. Niektorí upustili od kúpy miesteniek, asi, neviem dôvody. Ale je pravda,že už nechodí každý Tatran taký plný ako dakedy. Niekedy to vypadalo,že sa pôjde ako v Bangladéši,aj na vlaku,nielen vo vlaku 🤭😁. Popravde,ja som si asi len raz kúpila miestenku,ale keď som prišla ku miestu,sedel tam taký starý pán, dôchodca snáď a bolo mi ľúto ho vyhodiť 🤭,tak som to nechala tak a sadla si o miesto ďalej. Odvtedy som miestenku nekupovala a keď ma vyhodia,nemám problém sadnúť inde,aj postáť.
@jednoduchomaria89 No tu bolo potrebné národ vymeniť 😂, tomu tu všetko dobré.
Stačí presjt trocha za hranice na sever do Poľska, tam sa dá vidieť ako zmodernizovať zeleznixe z peňazí EU...Na Slovensku je možné vidieť len neschopnosť a rozkradanie. Ale to sa polke Slovenská paci, ta by rada žila čím zaostalejsie tým lepšie
@guiseppinka alebo nútenú správu pod iným štátom ( rozvinutým), ktorý oseka výdavky a rozbehne projekty (nie maľovanie lavičiek ) , podľa rady pre rozpočtovú zodpovednosť môže bankrot nastať do 10 rokov . A to ešte nevieme čo zavedie Amerika , ako dopadne Ukrajina atd
@slecna_zuzka ja som počula o projekte výstavby nejakého železničného uzla v strede Poľska , na ktorý chcú napojiť viaceré trate , uvažujú o rýchlostiach 300 km/h
Vtipná poznámka na záver. U nás skôr bude širokorozchodná trať ako VRTka 🙈
@mamina7070 jednosmerne 😁😉

@sense no, len ja cez rakusko idem minimalne🫣 cize riesim akurat nemecke, ceske, polske, madarske a slovenske drahy - a toto je zem zakopana plus nove eu nariadenia (pokial zeleznice zahlasia neovplyvnitelny zivel, nie su povinne platit odskodnenie😬 napriklad na trase hamburg-berlin asi niekto nepretrzite stanuje na kolajach, kedze kazdy vlak ma omeskanie z dovodu "prechadzania sa osob po kolajach"). A ked ti meska slovensky vlak naprikald ke-praha, zmeskas pripoj, tak musis kupit nove spojenie a vymahat spatne, a to je ostara a na vratenie/odskodnenie cakas aj niekolko mesiacov...