Zákaz burky a nikábu v Taliansku
Čo si o tom myslíte vy? Ja osobne sa teším, že sa už nechcú podriaďovať ich zákonom...

@zuzana76 a preco sa bojis cierneho hijabu? Lebo cierna znamena u arabov cistotu, biela smutok. To je kulturny rozdiel vnimania farieb.
@vevesh a nemam to spojene len s oblecenim, ale aj si spinou, produkuju neskutocne mnozstvo spiny, odpadu, niektore stvrte v Parizi consu vyslovene moslimske, tam je to uz uplne strasne. Dezorganizacia, neporiadok, spina a zlocin.
@dahliaa ano, citim uzkost, z kostolov nie, lebo kulturne som na ne zvyknuta, z mesit ano
@zuzana76 Je pravda, že mnozí muezíni to často už z každodenního (5× denně) zvyku rychle odříkají a nezní to vždy úplně hezky nebo nemají takový příjemný hlas a tón, ale ze svolávání k modlitbě člověk opravdu nemusí mít strach ani úzkosti i když není zvyklý. Jestli chceš tak tady si to můžeš pustit v lepší podobě a sama slyšet, že se není čeho bát.
https://www.youtube.com/watch?v=OodG69EppXU@vevesh a nemam to spojene len s oblecenim, ale aj si spinou, produkuju neskutocne mnozstvo spiny, odpadu, niektore stvrte v Parizi consu vyslovene moslimske, tam je to uz uplne strasne. Dezorganizacia, neporiadok, spina a zlocin.
@zuzana76 Rasistka asi nejsi, tam je spíše záměrná nenávist, ale ty se asi nedokážeš úplně smířit s tím a přijmout fakt, že na světě žijí i jiné rasy a kultury (černoši, Asiati, romové...) než jen my - bílí Evropané.
@zuzana76 Rasistka asi nejsi, tam je spíše záměrná nenávist, ale ty se asi nedokážeš úplně smířit s tím a přijmout fakt, že na světě žijí i jiné rasy a kultury (černoši, Asiati, romové...) než jen my - bílí Evropané.
@dahliaa ved to, ze neviem, jednoducho pre nieco sme ako rasy zili oddelene a bolo to asi dobre. Asi sa mi nepaci len toto miesanie. Bola som spokojna v kludnej Europe. Takze mne nevadia, pokial si ziju na svojom uzemi, nevadia mi ani ako turisti, vobec nie. Aj aj ako turistka nemam problem navstivit moslimsku krajinu. Vadi mi asi tato nasilna imigracia. Takze asi ta sposobila toto cele moje vnimanie a myslim, ze podobne to maju uz mnohi ludia v Europe. Konzervativni ludia.
@dahliaa ved to, ze neviem, jednoducho pre nieco sme ako rasy zili oddelene a bolo to asi dobre. Asi sa mi nepaci len toto miesanie. Bola som spokojna v kludnej Europe. Takze mne nevadia, pokial si ziju na svojom uzemi, nevadia mi ani ako turisti, vobec nie. Aj aj ako turistka nemam problem navstivit moslimsku krajinu. Vadi mi asi tato nasilna imigracia. Takze asi ta sposobila toto cele moje vnimanie a myslim, ze podobne to maju uz mnohi ludia v Europe. Konzervativni ludia.
@zuzana76 Rozumím. Možná by pomohlo si říct, že ta žena se zahalenou tváří je pod těmi černými šaty v krásném prádle, šatech a je třeba mnohem milejší a přívětivější než tvoje sousedka. Nebo že ten černoch, kterého se tak obáváš, inteligentnější a dobrosrdečnější než tvůj blízký příbuzný (dávám příklad). Všichni nejsou zlí. Těch zlých a špatných je minimum. A najdeš je ve všech kulturách.
Jsi mi úplně připomněla jedno video.
@vevesh a nemam to spojene len s oblecenim, ale aj si spinou, produkuju neskutocne mnozstvo spiny, odpadu, niektore stvrte v Parizi consu vyslovene moslimske, tam je to uz uplne strasne. Dezorganizacia, neporiadok, spina a zlocin.
@zuzana76 pariz bol vzdy spinave miesto. Francuzi si na cistotu nikdy nepotrpeli a nepotrpia🫣🫣🫣takze toto netreba valat na moslimov (i ked za urcite mnozstvo odpadu su zodpovedni). V nemecku toto napriklad nehrozi, nemec hned "prevychova" taketo spravanie- aj u slovakov🤫🤫 imigracia a emigracia vzdy bola, je a bude. Takisto miesanie kultur a nabozenstiev tu vzdy bolo. A nie, nikdy sme nezili ako "rasy" oddelene, ak ta mam citovat. Len na urcitom mieste nastal pred "par rokmi" taky rozmach, ze zaistil danym obyvatelom nadvladu nad inymi, dokym nepride rozmach niekde inde a rovnovaha sa upravi....tak ako vzdy v dejinach....
Z pozicie turistu milujem Istanbul. Nadherne mesto, takisto Barcelona, Pariz su moje srdcovky.
@anonym_e87cab ja som videla a nie jednu. Boli to Slovenky a muži arabi.
@mizoko ja som v Kosiciach videla mlade dievcata so satkami na hlave, ale v obtiahnutom obleceni a s holym bruchom. Nuz, i tak sa daju splnat nabozenske poziadavky.
@mizoko ja som v Kosiciach videla mlade dievcata so satkami na hlave, ale v obtiahnutom obleceni a s holym bruchom. Nuz, i tak sa daju splnat nabozenske poziadavky.
@zltalienka Že měly muslimky v šátku záměrně odhalená břicha někde na veřejnosti mezi muži upřímně nevěřím.))
A ako sa tie zeny legitimuju ak treba? Ved byt cela obalena, zahalena, na mna tento odev posobi ako otrokyne v podruci, hrozne nieco.
Vid foto, modre nosia tusim afganky.
@anonym_b4f016 Pokud má žena zahalený obličej, tak jí většinou legitimuje žena-policistka nebo ženská pracovnice někde v soukromí, kde si prostě obličej odhalí.
@anonym_b4f016 Pokud má žena zahalený obličej, tak jí většinou legitimuje žena-policistka nebo ženská pracovnice někde v soukromí, kde si prostě obličej odhalí.
@dahliaa a ked zena nie je k dispozicii?
A v banke, pri podpisani zmluvy napr. mobilneho operatora? Vsade kontroluju op.
@anonym_b4f016 Tak se na ní počká nebo na ní počká žena na služebně. Myslíš tam u nich nebo tady v Evropě?
Nebo pokud na tom zahalená žena netrvá, tak ukáže obličej muži policistovi. V Islámu není zahalení obličeje nutností.
@biba_18 prosím ťa, kedy si ty videla v Košiciach takto zahalenú ženu? Ja tu žijem od narodenia mám teraz 50 a teda ani raz som takú nevidela. 🙄
@anonym_e87cab v detstve som také vídavala (40 rokov nazad) v Trenčianskych Tepliciach a presne, o Piešťanoch ani nehovorím...
@anonym_b4f016 Tak obličej odhalí. Pokud možno nejlépe ženě nebo výjimečně i muži (islám nenařizuje zahalení obličeje, ale je to zvykem. Kdo jak uzná za vhodné a pro něj důležité). Nebo smlouvu prostě neuzavře. Také jsem kolikrát viděla, že někde požadovali odhalit obličej před muži, tak to žena prostě odmítla a odešla s nepořízenou. Nebylo to pro ní tak důležité jako její zahalení. 🙂
Na letišti také běžně berou ženy stranou a tam je ženy policistky legitimují v soukromí.
A ako sa tie zeny legitimuju ak treba? Ved byt cela obalena, zahalena, na mna tento odev posobi ako otrokyne v podruci, hrozne nieco.
Vid foto, modre nosia tusim afganky.
@anonym_b4f016 tak toto fakt zeny nosit nechcu. A ako uz bolo povedane, taketo zeny legitimuje u nich doma zenska policia. V afganistane ich ani nikto legitimizovat nebude, lebo zeny robit nesmu (=ziadne zenska policia) a za b, momentalne nemaju prava, lebo muzi za nich rozhoduju, kedze nemozu pracovat a legitimizovat sa a toboz same po ulici chodit. Ale v inych moslimskych krajinach normalne funguje zenska policia, okrem tejto krajiny🤐
@dahliaa no nefotila som si ich....aby som mala dokaz.
@dahliaa no nefotila som si ich....aby som mala dokaz.
@zltalienka Těžko říct, jestli to byly vůbec muslimky. Spíše bych řekla hinduistky. Ty běžně nosí šátky na hlavě a mají odhalená břicha. Natož jestli jich bylo víc. U muslimky v šátku by to bylo opravdu divné, nelogické a velice zvláštní. Natož u skupiny dívek.
@anonym_autor napriklad India (niektore staty) uz pred rokmi prijala novy zakon o tzv. lubostnom dzihade, tiez si chcu chranit svoju vieru:
https://svet.sme.sk/c/22547406/novy-zakon-v-ind...
@anonym_b4f016 žena nemá čo chodiť sama bez muža do banky, alebo podpisovať zmluvy
nedávno bol prípad, že žena si dovolila ísť sama bez mužského doprovodu nakúpiť na trhovisko a sa rozprávala s mužom predavačom, Taliban ju potom verejne zbičoval
@zltalienka mne je to fuk,nech sa aj vrecom obmotaju. Ale tvár by im mali byť vidno. To je jediné. Inak nech chodia ako chcú. Aj mníšky sú celé zahalené. Ale tváre im vidno
@anonym_b4f016
@zltalienka túto komentujúca Dahliaa je zástancom pedofílie. Kašli na ňu. Z nej nič normálne nevyjde
@zuzana76 Ten hábit je strašně nebezpečný... 😅 Každá druhá pod ním opásaná bombou! 🤫 Vás fakt dobře zpracovali... 🙄
@dahliaa hlavne, že naše Romky nosia pod sukňou pol obchodu nakradnutého🤪je mi jedno čo majú moslimky oblečené aj či kráčajú za mužom 3m.Keby mi muž toľko nakúpil ako vidím ako nakupujú v Parndorfe značkové drahé veci nosim aj vreco na hlave😭Taliani nech sa starajú o svoju mafiu, ktorá im riadi štát.Všetko skorumpované majú dosť svojich problémov.Je to ich kultúra nech sú zahalené mne to nevadí.Turci, Eguptania.Marokanci muži nosia slusne kosele, že náš Jano z dediny takú nemá do kostola.Zi a nechaj žiť mne nevadia.
Ještě tu přidávám krátké video, kdo by se chtěl podívat a připomenout si, jak vypadá (resp. do nedávna vypadala) i naše Slovanská kultura oblékání. A pak že zahalení žen do Evropy nepatří. 😘😉 Patří, ale svou původní kulturu už jsme ztratili. Teď už to nemá s kulturou nic společného..
@anonym_b4f016 Tak obličej odhalí. Pokud možno nejlépe ženě nebo výjimečně i muži (islám nenařizuje zahalení obličeje, ale je to zvykem. Kdo jak uzná za vhodné a pro něj důležité). Nebo smlouvu prostě neuzavře. Také jsem kolikrát viděla, že někde požadovali odhalit obličej před muži, tak to žena prostě odmítla a odešla s nepořízenou. Nebylo to pro ní tak důležité jako její zahalení. 🙂
Na letišti také běžně berou ženy stranou a tam je ženy policistky legitimují v soukromí.
@dahliaa to znamena, ze nemozu viest motorove vozidlo, lebo dialnicna policia su muzi a zeny policajtky by museli prist skontrolovat takuto vodicku z niekolko kilometrov vzdialeneho mesta ak by sa nechcela odhalit pred muzmi.
Ještě tu přidávám krátké video, kdo by se chtěl podívat a připomenout si, jak vypadá (resp. do nedávna vypadala) i naše Slovanská kultura oblékání. A pak že zahalení žen do Evropy nepatří. 😘😉 Patří, ale svou původní kulturu už jsme ztratili. Teď už to nemá s kulturou nic společného..
@dahliaa instagram nemam, ale slovania si nedavali na xicht plachty. Vydate zeny nosili cepce a satky.
Aha, vlastne ceska Popelka ( l. safrankova) mala ruzovy zavoj na bale 😄

@dahliaa ale ja som toto presne citila, ked som videla minaret. Uzkost. Minaret v Lednidich mi nevadi - to je lulturna pamiatka 😉. Jednoducho by som chcela Europu tak, ako bola niekolko desiatok rokov dozadu. Elegantne Talianky a Francuzky v style Solhie Llrenkvej a Brigite Bardot.
@anonym_a73986 sorry toto som ja Zuzana, omylom som sa asi dotkla odosli anonymne