Zákaz burky a nikábu v Taliansku
Čo si o tom myslíte vy? Ja osobne sa teším, že sa už nechcú podriaďovať ich zákonom...

@dahliaa ako mam pochodene mnohe kastiele, muzea v slovanskych krestanskych krajinach (hlavne SR, CR a HU) a nikde neboli vystavene obrazy zien so zahalenou tvarou. Obrazy zien boli v dobovom obleceni a s jasne zretelnou tvarou. Keby bolo zvykom zahalovat si tvar, tak by nedovolili aby ich malovali s odhalenou tvarou.
@zltalienka Někdo se zahaloval/zahaluje více někdo měně. Stejně tak jako máš muslimky s odhalenou tváří, úplně zahalené nebo dokonce i bez šátku. Obrazy, fotografie jsou různé... To co popisuješ neznamená, že si dříve křesťanské ženy nezahalovaly tváře... Pravoslavné ženy ano.
@zltalienka tu ide o to že sa madam naváža do toho že sa v tom nevyznám a mám sa to doucit. No smola 😌
@mizoko No, tvrdila si, že si Slovanské ženy tváře nezahalovaly... Smola, zahalovaly.... Ale můj důkaz se ti jaksi nehodil, co?)))
@zltalienka Někdo se zahaloval/zahaluje více někdo měně. Stejně tak jako máš muslimky s odhalenou tváří, úplně zahalené nebo dokonce i bez šátku. Obrazy, fotografie jsou různé... To co popisuješ neznamená, že si dříve křesťanské ženy nezahalovaly tváře... Pravoslavné ženy ano.
@dahliaa kedy skor? Mas dokaz o tom, co tvrdis? Ako daleko do historie sa chces vracat? Sv.Anezka Ceska z 13. storocia nema zahalenu tvar.
Adam a Eva vraj chodili v raji nahi....
@zltalienka vysvetľujes jej to zbytočne. Každá oblasť má svoje zvyky platne len pre nich. Ale to tuná jednoduchá Dahlia nie je schopná poňať. Vysoko postavené damy si mohli zahaľovať tvár ak chceli. Ale nemuseli. Nemá pravdu a ani mať nebude nech sa snaží koľko chce. Slovanské ženy si nezahalovali povinné tváre. Aj na SK čo región to iné oblečenie a zvyky. Ale jej to nevysvetlis. Narozdiel od nej ja som historik a netrepem niečo len preto,že sa mi to hodí do kramku.
Môžme sa baviť konkrétne o každej samostatne j oblasti a krajine. Ale takto zovšeobecňovať je strašná blbosť.
@mizoko No vida, už připouštíš, že si tváře dobrovolně zahalovaly: ,,Vysoko postavené damy si mohli zahaľovať tvár ak chceli. Ale nemuseli. Nemá pravdu a ani mať nebude nech sa snaží koľko chce. Slovanské ženy si nezahalovali povinné tváre."
Já nikde o povinném zahalování tváře nic nepsala, ale psala jsem fakt, že si Slovanské ženy tváře také zahalovaly (Ty sama jsi tady tvrdila, že ne, že Slovanské ženy si tváře nezahalovaly). Tak nechápu na co si to zase hraješ?? Vlastně chápu, nerozumíš psanému textu...
Nikab ani burka také není pro muslimské ženy povinnost. Ty ženy si tváře zahalují dobrovolně. Z lásky k Bohu a sobě samým a manželovi.
@dahliaa kedy skor? Mas dokaz o tom, co tvrdis? Ako daleko do historie sa chces vracat? Sv.Anezka Ceska z 13. storocia nema zahalenu tvar.
@zltalienka V Rusku např. pár století zpět. Není to zase tak dávná historie. I jsem ti sem přidala nějaké dobové obrazy. Si sama můžeš ověřit historická fakta, zapátrat, když nevěříš. To, že se nezahalovala Anežka neznamená, že se nezahalovala Aleksandra...
@dahliaa vážne si žena oblečie burku s prekrytím celej tváre dobrovoľne a radostne? Neverím, toto nemoslim ani nepochopí. Pre nemoslima vyzerá tento odev fakt strašidelne.
@dahliaa vážne si žena oblečie burku s prekrytím celej tváre dobrovoľne a radostne? Neverím, toto nemoslim ani nepochopí. Pre nemoslima vyzerá tento odev fakt strašidelne.
@anonym_b4f016 Ano, oblékají si to dobrovolně. Znám takových žen dost. I tady v Evropě...
A dokonce za takový oděv i ,,bojují". Ve Francii pod tím dokonce nosily roušky, když byl zákaz nošení niqabu, aby si nemusely případně tvář odhalovat.
Jako nevěřící tohle chápu, že třeba nechápeš.
@zltalienka ešte ťa baví sa s ňou doťahovať? Ako som písala,čo krajina to iný zvyk. Čo oblasť v danej krajine to iný zvyk.Vplyvy iných kultúr sa vždy podpisu aj na oblečení a zvykoch v danej oblasti. A Rusko je tak obrovská zem, je tam toľko kultúr a národov a náboženstiev že je úplne mimo to dávať ako bernú mincu že aha,takto to mali všetci a toto je jeden uzus pre všetkých. Takže opakujem - Slovania si tváre nezahalovali. Čo píše tá zastankyna detských sobášov je výplod jej bludnej mysle a pokrutenych hodnôt
@anonym_b4f016 Ano, oblékají si to dobrovolně. Znám takových žen dost. I tady v Evropě...
A dokonce za takový oděv i ,,bojují". Ve Francii pod tím dokonce nosily roušky, když byl zákaz nošení niqabu, aby si nemusely případně tvář odhalovat.
Jako nevěřící tohle chápu, že třeba nechápeš.
@dahliaa ty by si sa v tom cítila dobre?
@anonym_b4f016 ani v týchto krajinách sa tie ženy pôvodne neobliekali takto.To je výmysel chorých hláv ako túto madam čo to presadzuje. Navyše nech ti napíše ako je podľa nej v poriadku že 6 ročné dieťa je pripravené plniť si manželské povinnosti,všetky. Ona nemá žiadne morálne hodnoty
@zltalienka ešte ťa baví sa s ňou doťahovať? Ako som písala,čo krajina to iný zvyk. Čo oblasť v danej krajine to iný zvyk.Vplyvy iných kultúr sa vždy podpisu aj na oblečení a zvykoch v danej oblasti. A Rusko je tak obrovská zem, je tam toľko kultúr a národov a náboženstiev že je úplne mimo to dávať ako bernú mincu že aha,takto to mali všetci a toto je jeden uzus pre všetkých. Takže opakujem - Slovania si tváre nezahalovali. Čo píše tá zastankyna detských sobášov je výplod jej bludnej mysle a pokrutenych hodnôt
@mizoko Ano, co krajina, to jiný zvyk. Stejně tak to mají i muslimové. Někdo se prostě zahaluje více, někdo méně. Stejně tak jako to bývalo i v minulosti u Slovanských křesťanů. A stejné je to i u Židů. Fakt nechápu, co tu řešíš. Nebo se prostě jen nedokážeš smířit s pravdou??
@zltalienka V Rusku např. pár století zpět. Není to zase tak dávná historie. I jsem ti sem přidala nějaké dobové obrazy. Si sama můžeš ověřit historická fakta, zapátrat, když nevěříš. To, že se nezahalovala Anežka neznamená, že se nezahalovala Aleksandra...
@dahliaa tak hlavne mesto ruska je sice v europe, ale vacsinu uzemia v europe nemaju. Gugle mi nasiel viacero svatic z ruskej oblasti, ani 1 nemala na obraze zahalenu tvar.
To, ze si niektore vyznamne zeny zahalovali v minulosti tvar moze suvisiet s takou prozaickou vecou, ze pokial prekonali chorobu, ktora im "poznacila" tvar, tak ju schovavali. A ze tych chorob bolo ...
@anonym_b4f016 ani v týchto krajinách sa tie ženy pôvodne neobliekali takto.To je výmysel chorých hláv ako túto madam čo to presadzuje. Navyše nech ti napíše ako je podľa nej v poriadku že 6 ročné dieťa je pripravené plniť si manželské povinnosti,všetky. Ona nemá žiadne morálne hodnoty
@mizoko Ty jsi nemocná...
Už na tebe nebudu reagovat. Ty za to nemůžeš.
@mizoko nie, idem robit nieco uzitocnejsie.
@zltalienka lepšie spravis 😌
@dahliaa tak hlavne mesto ruska je sice v europe, ale vacsinu uzemia v europe nemaju. Gugle mi nasiel viacero svatic z ruskej oblasti, ani 1 nemala na obraze zahalenu tvar.
To, ze si niektore vyznamne zeny zahalovali v minulosti tvar moze suvisiet s takou prozaickou vecou, ze pokial prekonali chorobu, ktora im "poznacila" tvar, tak ju schovavali. A ze tych chorob bolo ...
@zltalienka Hele, zapátrej v historii. Rusko je sice velké, ale jedná se o Slovanské pravoslavné ženy... Ani ne nijak postavené. Prostě normální ženy.
@zltalienka ona pôjde stále dookola jedno klamstvo. My už ju tu poznáme veľmi dobre 😌 zástanca výdaja malých dievčat starým chlapom 😏 že ju hanba nefackuje. Klame,zavádza,prekrúca ..... Nemá pravdu a ani ju mať nebude aj keď svoje klamstvo bude opakovať 1000x
@zltalienka Třeba zrovna tady je vyobrazená křesťanská žena ze 14. století ze Španělska (toto zrovna není Slovanka).
V křesťanské tradici bylo zakrývání obličeje symbolem důstojnosti, cudnosti a panenství.
Ale jo, některé by byly i toto schoné smést ze stolu jen pro to, aby si mohly zachovat své touhy a iluze.
@anonym_b4f016
@dahliaa toto NIE jE DOBROVOLNE oblecenie, ale nanutene. Neda sa s tym jest, dychat poriadne, pri burke ani pozerat, jedina jedna vyhoda tohto odevu je, ze nikto nevidi, kto pod nim je a na kratku vychadzku do mesta sa nemusis vela strojit. V europe to nosi minimum ludi, takisto v moslimskych statoch. S cim v eu problem je, ze ludia sa musia legitimovat a tieto zeny (resp. Ich chlapi) odmietaju takuto legitimaciu. V ich krajine by si neskrtli- sup na zensku policiu a niekedy aj do hola....
@anonym_b4f016
@dahliaa toto NIE jE DOBROVOLNE oblecenie, ale nanutene. Neda sa s tym jest, dychat poriadne, pri burke ani pozerat, jedina jedna vyhoda tohto odevu je, ze nikto nevidi, kto pod nim je a na kratku vychadzku do mesta sa nemusis vela strojit. V europe to nosi minimum ludi, takisto v moslimskych statoch. S cim v eu problem je, ze ludia sa musia legitimovat a tieto zeny (resp. Ich chlapi) odmietaju takuto legitimaciu. V ich krajine by si neskrtli- sup na zensku policiu a niekedy aj do hola....
@vevesh Znám spoustu žen, které nikáb nosí dobrovolně a v žádném případě by se ho nevzdaly. Ať už Evropanky nebo i muslimky v zahraničí. Jíst i pít se s ním dá v pohodě, stejně tak normálně vidět. Ty sama jsi ho někdy nosila? Nikáb je dobrovolné oblečení a jak jsem psala, zrovna v Evropě za něj samy muslimky ,,bojují".
@anonym_b4f016
@vevesh ona je mimo,kašli na ňu 😌 vypisuje bludy z pohodlia ktoré jej ponúka demokratický režim v ČR. Ako sama písala do moslimskej krajiny by nikdy žiť nešla lebo je to nebezpečné.
@vevesh ona je mimo,kašli na ňu 😌 vypisuje bludy z pohodlia ktoré jej ponúka demokratický režim v ČR. Ako sama písala do moslimskej krajiny by nikdy žiť nešla lebo je to nebezpečné.
@mizoko Hele, nedá mi to, ale kde jsem psala, že bych do moslimskej krajiny nikdy žiť nešla lebo je to nebezpečné??? Ty jsi opravdu chorobně nemocná lhářka! Až je mi z tebe blivno. Ani neodpovíš, protože si lžeš pod nos a moc dobře to víš.
A zase diktátorka diktuje s kým kdo může komunikovat a s kým ne. 😆👍🏻
@zltalienka Třeba zrovna tady je vyobrazená křesťanská žena ze 14. století ze Španělska (toto zrovna není Slovanka).
V křesťanské tradici bylo zakrývání obličeje symbolem důstojnosti, cudnosti a panenství.
Ale jo, některé by byly i toto schoné smést ze stolu jen pro to, aby si mohly zachovat své touhy a iluze.
@dahliaa ale Spanielsko bolo az do 15. storocia pod nadvladou moslimov, takze toto nema nic spolocne s krestanskou castou Europy a uz vobec nic so Slovanskymi narodmi.
@dahliaa ale Spanielsko bolo az do 15. storocia pod nadvladou moslimov, takze toto nema nic spolocne s krestanskou castou Europy a uz vobec nic so Slovanskymi narodmi.
@zltalienka hlavne tá žena nemá zákrytu tvár. Moje nervy tá chorá osoba je schopná tu vytiahnuť čokoľvek. A i tak jej to nesedí. Ako som písala,tvár si ženy mohli zakrývať ak chceli, napríklad Rimanky si prekrývali hlavu a aj tvar kvôli slnku - logicky. Vznešené dámy si zakryvali tvar ak chceli byť inkognito alebo vseobecne kvoli súkromiu. Nebolo to povinné. Poprípade na znak smútku sa mohli zakryť závojom. Mníšky alebo ženy ktoré zložili nejaký sľub sa mohli zakryť závojom. Slobodné. Bola to ich voľba. Ona tu splieta jedno s druhým bez nadväznosti a logiky.
@zltalienka Jo a kříž v ruce drží muslimský a v ruce svírá Korán... No nic, tu je diskuze zbytečná. Obrazy (i ruských Slovanek) jsem ti tu předložila. Je jen na tobě, jestli zapátráš v historii. 👋🏻
@zltalienka hlavne tá žena nemá zákrytu tvár. Moje nervy tá chorá osoba je schopná tu vytiahnuť čokoľvek. A i tak jej to nesedí. Ako som písala,tvár si ženy mohli zakrývať ak chceli, napríklad Rimanky si prekrývali hlavu a aj tvar kvôli slnku - logicky. Vznešené dámy si zakryvali tvar ak chceli byť inkognito alebo vseobecne kvoli súkromiu. Nebolo to povinné. Poprípade na znak smútku sa mohli zakryť závojom. Mníšky alebo ženy ktoré zložili nejaký sľub sa mohli zakryť závojom. Slobodné. Bola to ich voľba. Ona tu splieta jedno s druhým bez nadväznosti a logiky.
@mizoko Konečně jsme se spolu shodly na tom, že si ženy zakrývaly tvář i v Evropě a i Slovanky - Ano, dobrovolně, tak jako většina muslimek nosí své nikáby. 😘
Vidím,že jedna pomatena osoba tu vkuse spamuje so somarinami bez logickej nadväznosti a vysvetlenia a fakty si prispôsobuje ako sa jej chce. Takže,ženy kresťanky si mohli zakrývať tvár závojom ak to samé uznali za vhodné. Mníšky alebo ženy ktoré zložili sľub rovnako. Aj na znak smútku sa mohla žena zahaliť do závoja. Nebolo to povinné ani vynucovane. A navyše každá krajina a dokonca každá oblasť v danej krajine mala iné zvyky ktoré mohli byť ovplyvnené inou kultúrou a platili výhradne pre danú komunitu. A tie hlúposti čo tu posiela táto popletena žena ktorá permanentné prekrúca,klame a zavádza sú vytrhnuté z kontextu. Píše že máme zapatrat v histórii. Ja ju ovladam a čo píšem nie je vycucane z prsta ako u nej. Viac k tomu nemám čo napísať. A poprosím pomatenu osobu aby ma prestala označovať. Ja sa so zástancom pedofílie baviť nebudem.

@mizoko na to nemusi byt ani historik, staci bezny clovek, ktory chodi s "otvorenymi ocami", uz v skolskych ucebniciach su obrazy kralovien, kde je tvar odhalena, tak tu nie je o com.
Alebo vojst do kostola, kde su obrazy / sochy svatych zien, ktore tiez maju odhalenu tvar.
@zltalienka tu ide o to že sa madam naváža do toho že sa v tom nevyznám a mám sa to doucit. No smola 😌