Zapojíte sa do generálneho štrajku 17. novembra?
Ahojte, robim si prieskum a zaujima ma, kolko ludi by sa zapojit chcelo/nechcelo tu na MK.
Zaroven sa chcem zverit so svojou situaciou na pracovisku.
Osobne by som sa zapojit chcela (neriesme tu prosim teraz politicke dovody a nazory). Povedala som o tom v praci. Moj zamestnavatel s tym nesuhlasi. Sice ma nemoze nijak postihovat (lebo ustavny strajk sa bere ako vykon prava a teda je to OSPRAVEDLNENA prekazka na strane zamestnanca - aspon tak sa k tomu vyjadril pravnik). Napriek tomu viem, ze moj sef by s tym mal obrovsky problem a nepriamo by mi to dal zozrat. Vadilo by mu, jednak to, ze v praci nebudem (pricom si myslim ze 1 den by prezil) a zaroven ma iny politicky nazor ako ja.
Co robit?
A to stat bude mat opet vyssie vydavky na buduci rok,takze tato konsolidacia bude len na lepenie tychto vydavkov.Este si pockajte,naozaj roky od 28 budu likvidacne pre slovensko a pre rodiny.
@anonym_29cba5 žiadne šetrenie nie je, to ťa len oklamali
výdavky štátu sa zvýšili a nie znížili
ak šetríš tak viac rozmyslíš kde dáš peniaze a niektoré veci proste nekúpiš, to je šetrenie že nekúpiš v obchode drahú čokoládu, tak si ušetril za nie nevyhnutnú vec bez ktorej sa zaobídeš
proste zbytočnosti ktoré nie sú nevyhnutné nekupuješ, to je šetrenie a neberieš si potom vysoké pôžičky
ale ak naopak viac míňaš ako doteraz tak to je plytvanie a nie šetrenie
@anonym_0504d9 minie sa to ucinku, lebo sa podporuje iba tienova ekonomika, toto su velmi zle opatrenia cestou zvysovania dani a odvodov. Miesto toho maju vylepsit kontroly, podmienky na podnikanie.. ale to je nepopularne :D
Nezapojím sa a nezapojí sa ani nikto z našej firmy.
Do štrajku sa nezapojím, pretože jeho iniciátorom je PS. Ak by išlo o iniciatívu ľudí a nie politickej strany, bola by som medzi prvými, kto by sa pridal. Podpora by mala vychádzať od občanov, nie od politických subjektov, ktoré si tým zbierajú body.
Ale to, čo robil Matovič a jeho vláda nikto nerieši...koľko rozhajdákali oni peňazí, pobrali nehorázne úvery, míňali na hlúposti, covid opatrenia, testovanie atď...len teraz sa šetrí tak je zlá vláda, ale oni to musia z niekadiaľ dohnať...len je na tom smutné to, že vždy z našich peňaženiek...
@frzeiovn Zlatá, ako im to všetko papáš o tom šetrení 🙂
Skludni hormon🤣ja som bola na GS 17.11.1989 +2 tyzdne a naco❓❓❓aby tu vsetko nechali privatizovat a rozkradnut? Od mociarra pi odora... 👽
Ale to, čo robil Matovič a jeho vláda nikto nerieši...koľko rozhajdákali oni peňazí, pobrali nehorázne úvery, míňali na hlúposti, covid opatrenia, testovanie atď...len teraz sa šetrí tak je zlá vláda, ale oni to musia z niekadiaľ dohnať...len je na tom smutné to, že vždy z našich peňaženiek...
@frzeiovn pobrali bezurokove uvery, ak dobre viem
Rozdali ludom, rodinam, firmam/pracujucim pocas covidu.
Rozhadzali na loteriu. Testovalo sa vsade po svete. Rozdiel bol ten, ze vo svete sa nosili ruska a respiratori dobrovolne, na univerzitach sa studenti testovali zadarmo a dobrovolne skoro pri kazdom sopliku, alebo pri strete s chorym, aby sa virus nesiril. Zatialco u nas Fico zvolaval protesty pocas pandemie. Dava nam za priklad Cinu, ale v nej by tie protesty proti opatreniam nezvolaval 😉 Cize tak
Budem mať dovolenku ale nepôjdem, nebudem podporovať tú bandu čo nám vládla cez koronu, a dotiahla štát do takýchto sra...k, že teraz sa musí kvôli nim takto brutálne šetriť.
starám sa o postihnuté dieťa som doma
rada by som išla - len môj zamestnávateľ - dieťa s pas - mi to asi neodsúhlasí.
všetkých ktorí pôjdu podporujem.
My sme vo firme dostali platene volno, ako prekazku na strane zamestnavatela
@oriesocek a kto bude robit???Isto nedaju vsetkym dovolenku.Ak sa sam zamestnavatel nezapoji do g.strajku tak sa ozaj mozte len modlit,nech tu dovolenku dostanete.
@vladuska20 viac otaznikov.
mozu ich zastupoit poslanci, asi maju prilis vela volneho casu, ked schvaluju v zrychlenom konani takeot zvrhlosti...
My sme vo firme dostali platene volno, ako prekazku na strane zamestnavatela
@anonym_ee6866 toto som tiez zvedava,ako to bude s 1.9 sa ratalo,to uz vedeli vsetcia o dost skor ale 17teho je uz onedlho a tam mame kolonku sviatok,takze uvidime,co urobi zamestnavatel.
@klaridka
Každá vláda kradla aj bude kradnúť a rozhadzovať, ja netvrdím, že títo tú super, vždy je niečo, len keď sa poukazuje na jedného...v tom sú všetci...
@frzeiovn ja zasnem ako matka 3 deti dokaze byt taka osprostena a vkuse verklikovat co ta tvoja mafianska banda naucila. Byvas v hladovej doline, zrejme si roky na statnych davkach a vela si toho neodpracovala ked mas take jednoduchsie zmyslanie a absenciu kritickeho myslenia.
Ja ako clovek co vkuse 17 rokov pracujem sa uz odmietam skladat na ich luxusny zivot fejkovych socialnych demokratov. Stacilo !
Neviem ako sa k tomu postavi moj zamestnavatel, ale osobne by som sa chcela zucastnit. Treba im ukazat, ze si uz nedame kydat na hlavy.
Mne sa pacia strajky v inych krajinach,tam kde to vrie a ludia vedia ukazat svoju obrovsku nespokojnost,ze politici radsej sami odsrupuju,lebo sa boja nahnevaneho ludu.Slovac taka natura nie je,a nikdy nebude.Radsej ohne chrbat a na jebte ma.Dajte mi vecsiu lopatu,nie vyplatu.A politici toto dobre vedia,dobre to vedia.Na toto slovac proste nema a este na to nedozrela az ked ozaj im siahnu na vsetko a dane budu take vysoke,ze z hrubej mzdy 4000eur im zostane 1000eur v cistom.Potom sa zobudia,potom bude zle nedobre.
Mne sa pacia strajky v inych krajinach,tam kde to vrie a ludia vedia ukazat svoju obrovsku nespokojnost,ze politici radsej sami odsrupuju,lebo sa boja nahnevaneho ludu.Slovac taka natura nie je,a nikdy nebude.Radsej ohne chrbat a na jebte ma.Dajte mi vecsiu lopatu,nie vyplatu.A politici toto dobre vedia,dobre to vedia.Na toto slovac proste nema a este na to nedozrela az ked ozaj im siahnu na vsetko a dane budu take vysoke,ze z hrubej mzdy 4000eur im zostane 1000eur v cistom.Potom sa zobudia,potom bude zle nedobre.
@vladuska20 a ty na protestoch a štrajkoch ako ukazuješ svoju silu? Rozmlátila si výklad? Podpálila auto? Ono kritizovať "slovač" vie každý, len treba od seba začať, či ty nie si slovač?
@vladuska20 a ty na protestoch a štrajkoch ako ukazuješ svoju silu? Rozmlátila si výklad? Podpálila auto? Ono kritizovať "slovač" vie každý, len treba od seba začať, či ty nie si slovač?
@anonym_63aaaf treba ist do parlamentu a vsetkych 150tich darmozracov vyhnat prave tou velkou lopatou.Ano agresiou sa ukaze sila,nie strajkom,tichym pochodom,ci citanim z mobilu ako to bolo na poslednom.Ved to ani sami nevedia hovorit zo srdca tak ako to citia,to co sa im tu nepaci.Musia im to pisat ini.
@vladuska20 vyjadrit nesuhlas sa da aj slusne a civilizovane, neni su k tomu potrebne prskavky ani vulgarizmy na podiach ci hukajuce opice zavesene na branach.
@vladuska20 vyjadrit nesuhlas sa da aj slusne a civilizovane, neni su k tomu potrebne prskavky ani vulgarizmy na podiach ci hukajuce opice zavesene na branach.
@iv007 z toho si politici nebudu robit nic,strajkovat mozme,ale nic sa nezmeni.Ten generalny strajk bol dobry napad ale nie od dalsich darmozracov.
@iv007 si zober,ze Fico tiez poukazoval v opozicii,co robil Matovic,preto opet vyhral.To iste bolo aj pri matovicovi,ten tak isto ukazoval,co robil Fico,preto vyhral Matovic.Teraz ukazuje opet psko a spol.,co robi Fico a psko dalsie volby vyhra.A Fico a ini opet budu ukazovat,co robi psko a spol a opet Fico vyhra volby.
Ja som dúfala, že môj zamestnávateľ tento nápad podporí, bohužiaľ asi nie.. dovolenku už nemám navyše, mám ju vždy rok dopredu naplanovanu a schválenu, takže legálnou cestou sa mi zapojiť sa nedá.. aj tak však odborníci tvrdia, že proste nie je teraz správny čas v našej spoločnosti na naozajstný generálny strajk, čo majú asi pravdu, ale ak to bude spoločnosť brať takto, ten čas asi nikdy nebude... Ak však sa bude dať zapojiť iným spôsobom, zapojím sa...
Tak ci tak, ked som dnes počúvala ako dopadol prieskum, síce ho vyhrávajú vždy moji favoriti, aj tak keď počúvam koľko ľudí je ochotných voliť stále smer, hlas a republiku, mám stále pocit že sme ako spoločnosť v riti... Ale že totálnej...
@anonym_63aaaf treba ist do parlamentu a vsetkych 150tich darmozracov vyhnat prave tou velkou lopatou.Ano agresiou sa ukaze sila,nie strajkom,tichym pochodom,ci citanim z mobilu ako to bolo na poslednom.Ved to ani sami nevedia hovorit zo srdca tak ako to citia,to co sa im tu nepaci.Musia im to pisat ini.
@vladuska20 treba ísť do parlamentu, ja sa pýtam teba, či ty osobne zoberieš tú lopatu a pôjdeš do parlamentu, či len hovoríš niekomu inému, aby išiel do parlamentu, nech vykoná tvoj nápad
@vladuska20 treba ísť do parlamentu, ja sa pýtam teba, či ty osobne zoberieš tú lopatu a pôjdeš do parlamentu, či len hovoríš niekomu inému, aby išiel do parlamentu, nech vykoná tvoj nápad
@anonym_63aaaf pojdem,az vtedy ked to bude presne tak ako som napisala z 4000eur v hrubom bude 1000eur v cistom,tam nas takych pojde fakt strasne vela.
Do štrajku sa nezapojím, pretože jeho iniciátorom je PS. Ak by išlo o iniciatívu ľudí a nie politickej strany, bola by som medzi prvými, kto by sa pridal. Podpora by mala vychádzať od občanov, nie od politických subjektov, ktoré si tým zbierajú body.
@januelik veď ho zorganizuj ty 🤷 a bude aj občiansky a ešte aj môžeš byť prvá 😀 jaj či to už nie že
Neviem ako sa postavi ku strajku "moja" firma, ja si beriem dovolenku a pojdem aj na protest (chodim na prostesty vzdy ked sa mi da, aspon mam pocit, ze nieco robim, lebo nadavanie doma pred telkou nic nezmeni).
Slovač sa musí veľa učiť nielen o tom, čo je štrajk. Žasnem z niektorých komentárov. Ľudia riešia, že nebudú mať v deň štrajku zaplatené odvody, že nazarobia, keď pôjdu na štrajk, že kto bude robiť. Keby mali rozum, pôjdu do ulíc a budú tam každý deň až dovtedy, kým sa niečo nezmení. Všetci, predavačky, zdravotníci, ľudia z výroby, všetci. Nech nič nefunguje a nech to nefunguje toľko dní, koľko bude vládnej mafii trvať, kým pochopia, že ich tu nechceme a majú odísť. Ale väčšina Slovákov dokáže iba pindať, činy nedokážu, lebo si nájdu výhovorky.
@melanta tvoje názory považujem za ok. Ale napíš čo má byť výsledok. Kým sa všetko nezmení. Nie vo frázach ale konkrétne. Napr. Na vyšetrenie u ortopéda zo zmluvného vzťahu poisťovne bude čakať Max. 3 dní. Čo má byť konkrétne výsledkom zmeny. Lebo heslo Fico je zlodej je ?. Pani Šimeckova je čo? Podľa teba?.prvé je pravda, druhé napriek dôkazom klamstvo?

Tak si predstavme že sa podarilo zorganizovať generálny štrajk, čo ďalej ? Skúste na túto otázku odpovedať všetci čo ste za GŠ.